Author |
Topic |
Shaner
Advanced Member
Croatia
7391 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 17/04/2017 : 01:25:38
|
quote: Originally posted by zarmix
Meni "Lokot i ključ" nije legao. Uzimao sam, jako dobro, Darkwoodovo izdanje i riješio ga se nakon par nastavaka. Ne mogu reći da nije kvalitetno napravljen i vjerojatno je sa stanovišta izdavača ekonomski opravdan potez jer će strip imati svoju publiku, pa ne želim kvariti veselje, ali mi nije bio po ukusu.
Znaci ipak nisam jedini.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
stripadzija
Average Member
Slovenia
506 Posts
Member since 03/03/2009 |
|
fandango
Senior Member
1629 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 17/04/2017 : 12:21:21
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Malo me zeza što uglavnom sve već imam kako USA tako DW izdanja. Volio bih duplirati, ali nemam mjesta...
Mene zeza ista stvar... Ali da i ja malo smorim Markosa i da pitam za neke druge Amerikance. Koliko sanse ima da Fibra objavi nesto od narednih stripova:
The Graphic Canon, 3+1 knjiga, presjek najvecih djela svjetske knjizevnosti u stripu: http://www.russkick.com/graphic-canon/
The Spirit Archives Willa Eisnera: http://www.willeisner.com/spirit/spirit-archives.html
Mozemo li se nadati jos necemu od americkog novinskog stripa kada Rip Kirby bude dovrsen? Steve Canyon, Johnny Hazzard, Dick Tracy, Pogo?
Puno hvala na odgovoru! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27069 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29446 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 17/04/2017 : 14:08:44
|
quote: Originally posted by fandango
Malo me zeza što uglavnom sve već imam kako USA tako DW izdanja. Volio bih duplirati, ali nemam mjesta...
Mene zeza ista stvar... Ali da i ja malo smorim Markosa i da pitam za neke druge Amerikance. Koliko sanse ima da Fibra objavi nesto od narednih stripova:
The Graphic Canon, 3+1 knjiga, presjek najvecih djela svjetske knjizevnosti u stripu: http://www.russkick.com/graphic-canon/
The Spirit Archives Willa Eisnera: http://www.willeisner.com/spirit/spirit-archives.html
Mozemo li se nadati jos necemu od americkog novinskog stripa kada Rip Kirby bude dovrsen? Steve Canyon, Johnny Hazzard, Dick Tracy, Pogo?
Puno hvala na odgovoru!
Graphic Canon me ne privlači, Spirit i ostale klasike ne bi isključio, ali ne bih trenutno ništa obećavao. |
Trouble will find me |
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 17/04/2017 : 21:29:34
|
Puno hvala na odgovoru!
baš dobro izgleda ovaj Graphic Canon. |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1055 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 18/04/2017 : 08:53:52
|
quote: Originally posted by Poli
Sigurno je u vrhu top stripova dekade!
Jako dobar strip sigurno....ali nebi ga niti blizu vrha stavio |
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15821 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 18/04/2017 : 09:56:31
|
po meni ništa tako specijalno dobro..ocjena dobar ništa posebno |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 18/04/2017 : 18:52:13
|
Puno hvala na odgovoru!
Mislim da sam nekad davno čuo od jedne ptičice da kad se završi sa Rip Kirbyjem kreće Mandrak. Ali to je bilo tako davno da je vjerojatno Marko to već zaboravio . |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6914 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 18/04/2017 : 19:17:42
|
Nadajmo se da je zaboravio. Mandraka izdaje Makondo i pojelo ga je vrijeme. Ako ima nešto zanimljivo još neobjavljeno zadnjih godina onda bolje s tim da proba a ne nova dupliranja na malom tržištu. |
loading...
|
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
Posted - 18/04/2017 : 20:45:28
|
I ja mislim tako. To je bilo davno i tada nikom sa ovih prostora nije bio u planu Mandrak. Makondo nije niti postojao tada. A možda je Marko rekao samo "možda" će biti Mandrak. Najbolje da on to sam kaže, ako se uopće i sjeća toga. Meni je rekla to osoba kojoj je "navodno" to rekao Marko. Pošto to, kao što i sam rekao, sad izdaje Makondo, bilo bi bez veze dupliranje istih izdanja. Mi smo ipak premalo tržište za tako nešto. A što se tiče ostaloga, meni je Mandrak bio ok. Volio sam ga čitati kao klinac. Sad bih ga vjerojatno uzeo samo iz nostalgije. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6340 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 18/04/2017 : 21:06:14
|
Tako sam se ja razocarao sa Flash Gordonom, nostalgija me sutnula po novcaniku :D |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
fandango
Senior Member
1629 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 18/04/2017 : 21:29:25
|
quote: Originally posted by nika331
Puno hvala na odgovoru!
baš dobro izgleda ovaj Graphic Canon.
Na Graphic Canon sam slucajno naletio kad sam setao po Berlinu i nasao se na Savigny Platzu pa zavirio na neku strip tribinu u jednoj knjizari ili striparnici tamo. Prolistao pa mi se svidjelo, mislim da je drugi dio bio u pitanju. Ima inserata iz duzih djela, ima i stripova od po stranice.
quote: Originally posted by Dalen
I ja mislim tako. To je bilo davno i tada nikom sa ovih prostora nije bio u planu Mandrak. Makondo nije niti postojao tada. A možda je Marko rekao samo "možda" će biti Mandrak. Najbolje da on to sam kaže, ako se uopće i sjeća toga. Meni je rekla to osoba kojoj je "navodno" to rekao Marko. Pošto to, kao što i sam rekao, sad izdaje Makondo, bilo bi bez veze dupliranje istih izdanja. Mi smo ipak premalo tržište za tako nešto. A što se tiče ostaloga, meni je Mandrak bio ok. Volio sam ga čitati kao klinac. Sad bih ga vjerojatno uzeo samo iz nostalgije.
Mandrak ide i od Titana, isto kao i Flash Gordon, i nedjeljne table i dnevne pasice. Teska nostalgija bas ko i Flash Gordon
Ja bih radije Spirita. I Cerebusa! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29446 Posts
Posted - 18/04/2017 : 21:33:42
|
I ja mislim tako. To je bilo davno i tada nikom sa ovih prostora nije bio u planu Mandrak. Makondo nije niti postojao tada. A možda je Marko rekao samo "možda" će biti Mandrak. Najbolje da on to sam kaže, ako se uopće i sjeća toga. Meni je rekla to osoba kojoj je "navodno" to rekao Marko. Pošto to, kao što i sam rekao, sad izdaje Makondo, bilo bi bez veze dupliranje istih izdanja. Mi smo ipak premalo tržište za tako nešto. A što se tiče ostaloga, meni je Mandrak bio ok. Volio sam ga čitati kao klinac. Sad bih ga vjerojatno uzeo samo iz nostalgije.
Ne sjecam se, ni uz najbolju volju. Mandrak me apsolutno ne zanima. |
Trouble will find me |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
Posted - 18/04/2017 : 22:54:47
|
quote: Originally posted by DiSkAcH Tako sam se ja razocarao sa Flash Gordonom, nostalgija me sutnula po novcaniku :D
Onaj rani FG je apsolutno nečitljiv, slažem se. Njega nikad nisam volio, čak ni kao klinac, ali onaj koji je izlazio kasnih 70-tih i ranih 80-tih u Stripoteci mi je bio odličan. Jako sam ga volio čitati. Da li bi i sad, to je već drugo pitanje . |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6340 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 19/04/2017 : 07:33:08
|
quote: Originally posted by DiSkAcH Tako sam se ja razocarao sa Flash Gordonom, nostalgija me sutnula po novcaniku :D
Onaj rani FG je apsolutno nečitljiv, slažem se. Njega nikad nisam volio, čak ni kao klinac, ali onaj koji je izlazio kasnih 70-tih i ranih 80-tih u Stripoteci mi je bio odličan. Jako sam ga volio čitati. Da li bi i sad, to je već drugo pitanje .
Nebi znao koji je taj, a ovog prastarog sam ja gutao kao klinac i uzivao (vise puta sam napomenuo pa cu opet, puno mi bolje lezi c/b varijanta jer vise do izrazaja dolazi jako jako dobar Raymondov crtez), a kad sam ga sada citao, dozivio sam hladan tus
Nije mi sjeo ni ovaj iz 2014/2015-e (svojevrsni reboot), preplitak, ultraubrzana prica, prejednostavan crtez...
Bas je los i gotovo necitljiv, premda su ta Titanova izdanja i Raymondov crtez vrh vrhova
Zadrzat cu ih iz nostalgicnih razloga |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 19/04/2017 07:35:54 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21292 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 19/04/2017 : 08:43:04
|
evo jednog sjajnog stripa o kome bi valjalo razmisliti za ubacivanje u kolorku: http://www.bedetheque.com/serie-95-BD-Berceuse-assassine.html
Tome & Meyer, krimić, tri albuma ili integral - visoke su ocene na BD-u,ali i odličan utisak par dw forumaša koji su ovo pročitali.
Ova tri albuma moguce je naci na engleskom pod nazivom Lethal lullaby i cine zavrsen serijal . Scenarista Tome (poznat po Spirou i Sodi ) i crtac Mejer ( Undertaker, Asgard, XIII misterija) su odradili jeda odlican noir - krimic. Telenko je Njujorski taksista , srcani bolesnik, i jedina stvar koju mrzi vise od svog posla je njegova nepokretna zena Marta. U strahu da mu cuka uskoro cuka ne otkaze resava da kokne svoju suprugu , ali to nije nimalo lako a i Marta ima po nekog keca u rukavu. Svaki album nam prikazuje dogadjaje iz ugla razlicitih likova; prvi je Telenko, drugi Marta , a treci indijanac Dilon (meni najbolji album). Surov i prljav prikaz Njujorka , surovi likovi , obilje nassilja i dobri dijalozi - da nisam znao autore bio bih ubedjen da je neki moderni americki strip u pitanju.
Overio i ja sinoć Lethal Lullaby. Odličan.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 19/04/2017 15:56:52 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29446 Posts
Posted - 19/04/2017 : 09:15:53
|
quote: Originally posted by Kornboy
Marko, možemo li očekivati The League of Extraordinary Gentlemen u Fibrinom izdanju?
Jednog dana, nadam se. |
Trouble will find me |
|
|
kasper
Advanced Member
10903 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29446 Posts
|
kasper
Advanced Member
10903 Posts
|
kasper
Advanced Member
10903 Posts
Posted - 19/04/2017 : 10:07:36
|
zasto ljudi stalno pitaju kad ce The League of Extraordinary Gentlemen, a preskace se pitanje kad ce Promethea(koja je svakako bolja od lige)? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27069 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
kasper
Advanced Member
10903 Posts
Posted - 19/04/2017 : 10:18:27
|
quote: Originally posted by jaki
Zato sto je prometeja davez a liga je zabavna?
tja, sve sto valja od lige je prva liga ocemo prometeju |
|
|
Topic |
|