Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 07/06/2018 : 11:27:58
|
quote: Originally posted by Wolfman
Je li moguće staviti i reprinte među najave? Da nisam ovdje pročitao ne bih ni znao za njih
A samo ako promijenim datum izlaska... A to baš nema smisla. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 07/06/2018 : 11:28:54
|
quote: Originally posted by ken2
iako nije baš da fali štiva, ali da li su u nekom razmatranju 'stranci u raju' to se definitivno uklapa u fibrin katalog
i naravno kaće LJ&R :)
Doći će na red, jednom. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 07/06/2018 : 11:29:10
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
A kada će Aldebaran u reprint?
A ne može sve ići u reprint odjednom. |
Trouble will find me |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1094 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 07/06/2018 : 11:36:44
|
quote: Originally posted by Markos
Je li moguće staviti i reprinte među najave? Da nisam ovdje pročitao ne bih ni znao za njih
A samo ako promijenim datum izlaska... A to baš nema smisla.
Može se dodati i datume izlaska pojedinih reprinta. Znam da nije to sitnica, ali nije nemoguće.
Ili jednostavno objaviti kao vijest (tog i tog datuma izlazi taj i taj reprint). |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6192 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 07/06/2018 : 14:16:15
|
A samo ako promijenim datum izlaska... A to baš nema smisla.
Može se dodati i datume izlaska pojedinih reprinta. Znam da nije to sitnica, ali nije nemoguće.
Ili jednostavno objaviti kao vijest (tog i tog datuma izlazi taj i taj reprint).
Pa ti su reprinti najavljeni u izdavačkom planu za 18/19, plus kad izađu, ja postavim vijesti na forumu/fejsu, tako da je to sasvim ok. Plus, strip više nije među rasprodanima:) |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 07/06/2018 : 14:16:59
|
quote: Originally posted by Aco
Ima li šanse za El loco Chaveza
Teško, nedostatak (kvalitetnih) materijala je velik problem. Meni je to užasno žao, ako ikako bude izvedivo, ja ću to napraviti. |
Trouble will find me |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1094 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 07/06/2018 : 14:27:21
|
quote: Originally posted by Markos Pa ti su reprinti najavljeni u izdavačkom planu za 18/19, plus kad izađu, ja postavim vijesti na forumu/fejsu, tako da je to sasvim ok. Plus, strip više nije među rasprodanima:)
Pa da, iz perspektive korisnika koji nije na forumu i nema ili ne prati facebook jedino što preostaje je refreshati stranicu s popisom rasprodanih izdanja dok se tamo nešto ne promijeni, što i nije baš najsretnije :) |
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 07/06/2018 : 14:38:10
|
quote: Originally posted by Markos A ne može sve ići u reprint odjednom.
Ljubav i rakete keca je nemoguće naći. Prvih Orki (Tomov Bar, IvanPiire, Che, itd) nema nigde. Prvog Blasta takođe. Bilo jednom u Francuskoj isto (doduše, ovo je negde spominjano kao mogući reprint?!).
Mislim da je vreme da se Fibra počne ponašati kao pravi nakladnik, i da nam svima uzme pare za one stripove koje nismo stigli ili mogli kupiti kada su bili dostupni. Bolje Fibra nego lihvari preprodavci. |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1048 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 07/06/2018 : 14:42:32
|
Kad je već krenilo Marka i odgovara na sve živo....ima li uskoro šanse za ijedan od ova 3 serijala The Boys, Crossed, DMZ? |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6192 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 07/06/2018 : 14:59:29
|
Teško, nedostatak (kvalitetnih) materijala je velik problem. Meni je to užasno žao, ako ikako bude izvedivo, ja ću to napraviti.
Očito je to problem u Trillo/Altuna stripovima. Jer ni u Gospodinu Lopezu, ni u Praznicima, materijali nisu najbolji. |
Bond.James Bond. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 07/06/2018 : 15:11:43
|
quote: Originally posted by Manny
quote: Originally posted by Markos A ne može sve ići u reprint odjednom.
Ljubav i rakete keca je nemoguće naći. Prvih Orki (Tomov Bar, IvanPiire, Che, itd) nema nigde. Prvog Blasta takođe. Bilo jednom u Francuskoj isto (doduše, ovo je negde spominjano kao mogući reprint?!).
Mislim da je vreme da se Fibra počne ponašati kao pravi nakladnik, i da nam svima uzme pare za one stripove koje nismo stigli ili mogli kupiti kada su bili dostupni. Bolje Fibra nego lihvari preprodavci.
Što je to "pravi nakladnik"? I ako Fibra nije, bar što se stripa tiče, "pravi nakladnik", tko onda jest, da se ugledamo na njih?
Ljubav i rakete je bio u prodaji 10 (deset) godina dok se nije rasprodao. IvanPiire vjerojatno 8 ili 9. Aldebaran isto. Itd itd. Ja mislim da je to dovoljno vremena da oni koji su htjeli zaista i kupe to izdanje. Za ove koji su se uključili naknadno, razumijem probleme, ali razumite i vi da su reprinti vrlo skup i riskantan potez. Što se, uostalom, vidi i po tome koliko se drugih nakladnika osim Fibre odlučuje na njega.
Davno sam objasnio svoju politiku reprinata na ovom topicu, potražite i pročitajte. Trudim se udovoljiti zahtjevima publike, ali pritom ipak moram paziti na onu "tko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završit će karijeru u...". |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 07/06/2018 : 15:13:11
|
quote: Originally posted by Markos Pa ti su reprinti najavljeni u izdavačkom planu za 18/19, plus kad izađu, ja postavim vijesti na forumu/fejsu, tako da je to sasvim ok. Plus, strip više nije među rasprodanima:)
Pa da, iz perspektive korisnika koji nije na forumu i nema ili ne prati facebook jedino što preostaje je refreshati stranicu s popisom rasprodanih izdanja dok se tamo nešto ne promijeni, što i nije baš najsretnije :)
Život nije fer, znam:) |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 07/06/2018 : 15:14:14
|
quote: Originally posted by dicmanjac
Kad je već krenilo Marka i odgovara na sve živo....ima li uskoro šanse za ijedan od ova 3 serijala The Boys, Crossed, DMZ?
Ne bih se previše nadao, na tvom mjestu. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 07/06/2018 : 15:14:59
|
Teško, nedostatak (kvalitetnih) materijala je velik problem. Meni je to užasno žao, ako ikako bude izvedivo, ja ću to napraviti.
Očito je to problem u Trillo/Altuna stripovima. Jer ni u Gospodinu Lopezu, ni u Praznicima, materijali nisu najbolji.
Praznici su skenovi originala, tu od toga ne može bolje. Za Loca Chaveza hrpetina originala fali, Altuna ih nema, u tome je problem. |
Trouble will find me |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
RaoulDuke
Junior Member
Croatia
452 Posts
Member since 02/05/2016 |
Posted - 07/06/2018 : 15:38:13
|
[/quote] Trudim se udovoljiti zahtjevima publike, ali pritom ipak moram paziti na onu "tko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završit će karijeru u...". [/quote] 😂😂😂 |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 07/06/2018 : 15:56:33
|
jedno pitanjce oko reprinta, zapravo vise konstatacija. trans 1 je kupio ko je hteo. sad tu ce se naci neki kome se serijal ne svidja, nece kupiti ostale, al ce tog da ostavi u kolekciji. kako svi brojevi imaju isti tiraz, onda se broj 1 prvi rasproda. i sta da rade ostali, koji bi da probaju, a nema pocetka?
al nekako me bas briga za te, dajte nove stripove |
Edited by - kasper on 07/06/2018 15:56:44 |
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 07/06/2018 : 16:03:56
|
quote: Originally posted by Markos Što je to "pravi nakladnik"? I ako Fibra nije, bar što se stripa tiče, "pravi nakladnik", tko onda jest, da se ugledamo na njih?
Senzor za humor se izgleda nije aktivirao, iako mi je "počne ponašati kao pravi nakladnik i svima uzme pare" delovalo kao očigledna šala i aluzija na halapljive izdavačke kuće koje stvare radi isključivo zbog novca.
quote: Originally posted by Markos Za ove koji su se uključili naknadno, razumijem probleme,
Da, neki su se uključili naknadno, saznali naknadno, skupili novac naknadno, kasni život nekad.
quote: Originally posted by Markos ali razumite i vi da su reprinti vrlo skup i riskantan potez.
Nije nikakva prozivka ovde u pitanju, samo iskazujem želje šta bih hteo da se dogodi i to je sve. Zvuči mi logično da oni koji imaju želje za reprintima to ovde iskažu, pa ako ima dovoljno zainteresovanih, možda se to pokaže i kao isplativ potez.
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 07/06/2018 : 16:25:52
|
quote: Originally posted by kasper
jedno pitanjce oko reprinta, zapravo vise konstatacija. trans 1 je kupio ko je hteo. sad tu ce se naci neki kome se serijal ne svidja, nece kupiti ostale, al ce tog da ostavi u kolekciji. kako svi brojevi imaju isti tiraz, onda se broj 1 prvi rasproda. i sta da rade ostali, koji bi da probaju, a nema pocetka?
al nekako me bas briga za te, dajte nove stripove
Da, znam. Sad prve brojeve takvih serijala tiskam u 600 primjeraka. Ostatak ću odgovoriti Mannyju. |
Trouble will find me |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4808 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 07/06/2018 : 16:34:21
|
Ovo je odličan način komunikacije sa kupcima. Podseća me na otvorenu liniju.
Uz manju razmenu mišljenja dođemo do potrebnih informacija.
Ovo sa reprintima je dobro pitanje, mogu se nadam se bar postaviti informacije u izdavačkom izlogu da se pojavio reprint.
|
sangue navajo |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 07/06/2018 : 16:35:14
|
quote: Originally posted by Manny
quote: Originally posted by Markos Što je to "pravi nakladnik"? I ako Fibra nije, bar što se stripa tiče, "pravi nakladnik", tko onda jest, da se ugledamo na njih?
Senzor za humor se izgleda nije aktivirao, iako mi je "počne ponašati kao pravi nakladnik i svima uzme pare" delovalo kao očigledna šala i aluzija na halapljive izdavačke kuće koje stvare radi isključivo zbog novca.
quote: Originally posted by Markos Za ove koji su se uključili naknadno, razumijem probleme,
Da, neki su se uključili naknadno, saznali naknadno, skupili novac naknadno, kasni život nekad.
quote: Originally posted by Markos ali razumite i vi da su reprinti vrlo skup i riskantan potez.
Nije nikakva prozivka ovde u pitanju, samo iskazujem želje šta bih hteo da se dogodi i to je sve. Zvuči mi logično da oni koji imaju želje za reprintima to ovde iskažu, pa ako ima dovoljno zainteresovanih, možda se to pokaže i kao isplativ potez.
Kod ljudi koje znam osobno ovakav tip poruke mi nije teško dešifrirati kao šalu, a budući da se ne znamo osobno, nisam bio siguran.
Dakle, teoretski, Fibra nije nastala da bi nestala nakon par godina, Fibra je nastala da bi trajala. To, teoretski, znači da će rasprodani naslovi koji zadovoljavaju jedan od 4 uvjeta koja sam spominjao ovdje prije ili kasnije doći na red. http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=412&TOPIC_ID=34006#2083946
Ali morate biti svjesni da je ovo jako skup sport i da Fibra objavljuje jako puno novih izdanja i da nije lako pritom raditi i skupe te riskantne reprinte. Stoga, strpljenja. Nije da nemate što drugo čitati, bar što se Fibre tiče, je li? |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 07/06/2018 : 16:35:55
|
quote: Originally posted by Combatrock
Ovo je odličan način komunikacije sa kupcima. Podseća me na otvorenu liniju.
Uz manju razmenu mišljenja dođemo do potrebnih informacija.
Ovo sa reprintima je dobro pitanje, mogu se nadam se bar postaviti informacije u izdavačkom izlogu da se pojavio reprint.
Da, uvijek stavim vijest u izdavačkom izlogu kad se pojavi reprint, naravno. |
Trouble will find me |
|
|
agochkov
New Member
293 Posts
Member since 17/10/2012 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 07/06/2018 : 17:11:45
|
Idu i 2 reprinta, ali sigurno nisi na to mislio:) Trebala su ići još 4 naslova, ali su pomaknuta za srpanj, malo kasnimo. Zato će u srpnju biti 10 novih naslova (i još 2 reprinta).
Naravno da nisam.
Pretpostavljam da su ta četiri naslova Orke i/ili Orke specijali?
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Topic |
|