forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 1043

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/06/2020 : 15:56:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki
Kečka?Ko bi reka?Osim ako nisu prekopirali sve južnoslavenske riječi pa ubacili.Osim u srpskim filmovima nisam nigdi čuja za kečke.

Možda jesi jak po imenu, ali na riječima nisi:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 12/06/2020 : 16:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Profesor
Average Member

Serbia
653 Posts

Member since 24/06/2005

Posted - 12/06/2020 : 18:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Profesor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
[i]Originally posted by Markos[/i
Termini koji su u originalu na stranom jeziku se i u prijevodu ostavljaju na stranom jeziku.

Riječ "kečka" je u korpusu hrvatskog jezika.
http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=el1jWhk%3D&keyword=ke%C4%8Dka

Aha.To ka ono u bonelliju šta ostavljaju engleštinu pa onda i mi moramo.
Glupo ali po pravilu.
Kečka?Ko bi reka?Osim ako nisu prekopirali sve južnoslavenske riječi pa ubacili.Osim u srpskim filmovima nisam nigdi čuja za kečke.

Ja živim u Srbiji, ali u životu nisam čuo tu reč, ni uživo ni na filmu. Ne znam odakle ti da se koristi u Srbiji. I mi kažemo kikice ili pletenice.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3277 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 12/06/2020 : 18:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Interesuje me koje to srpske filmove Jaki gleda, neke s početka kinematografije? Kad si to čuo u našim filmovima?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47134 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2020 : 19:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ja san uvik mislija da je to neka purgerska rič.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/06/2020 : 19:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Jaki vam neće moći odgovorit neko vrijeme. Mladjo ga je utamničio. :)

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1325 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 12/06/2020 : 19:56:01  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

Ta pjesma je često svirala na kuglani.
Skupa s Košulja plava, Program tvog kompjutera itd.
Kuglana je propala prije kakvih 13 godina.
Ali ko danas se sjećam kak smo tamo pili i kartali belu.
I onda jedne večeri došao moj stari.
Glazba do daske, mi kartamo pijani i napušeni, a on meni:
Tonč, tak se ti baviš kuglanjem?
Srećom, nije vidio kak' smo igrali košarku.

“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain

Edited by - bonjovi4ever on 12/06/2020 20:06:00
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 12/06/2020 : 20:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Pa jaki se vodi onom da je ZG=BG.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1159 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 12/06/2020 : 20:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Jaki vam neće moći odgovorit neko vrijeme. Mladjo ga je utamničio. :)

Mladjo samo dijeli besplatne pravne savjete i tamniči po cijele dane.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47134 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2020 : 20:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by lwood

Pa jaki se vodi onom da je ZG=BG.

biće

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2696 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 12/06/2020 : 21:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Kriza prošla!!!

Dobra

Naklon za Tezuku.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/06/2020 : 22:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Profesor

quote:

quote:
[i]Originally posted by Markos[/i
Termini koji su u originalu na stranom jeziku se i u prijevodu ostavljaju na stranom jeziku.

Riječ "kečka" je u korpusu hrvatskog jezika.
http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=el1jWhk%3D&keyword=ke%C4%8Dka

Aha.To ka ono u bonelliju šta ostavljaju engleštinu pa onda i mi moramo.
Glupo ali po pravilu.

Ja živim u Srbiji, ali u životu nisam čuo tu reč, ni uživo ni na filmu. Ne znam odakle ti da se koristi u Srbiji. I mi kažemo kikice ili pletenice.

+1

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4807 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 12/06/2020 : 23:43:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Plus 2

sangue navajo
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7960 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/06/2020 : 00:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
To je hrvatski izraz, meni poznat od Danijelove pesme, možda i ranije.
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1644 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 13/06/2020 : 03:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
Ja sam u ovoj pesmi uvek mislio da Danijel peva "Đeni nosi kečket" (kačket, samo sa engleskim akcentom)

Eto, do danas nisam imao pojma da su u stvari "kečke", niti sam igde drugde čuo tu reč.
Možda je jaki pobrkao s klečkom, ta reč se koristi u Srbiji, ali nema veze s kikama...

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
592 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 13/06/2020 : 14:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message  Reply with Quote

Kečka nije naša riječ samo zato što u sebi ima dugo "e", tj. nije kječka! A što drugo?!

Upozorenje (!!!), sljedeća pjesma (mislim da je Domjanićeva) sadrži riječi lepo i dve. Sadrži i neke germanizme, ali zar smo se Nijemaca ikada imali razloga bojati?!

Kečka

Jena lepa kečka,
Znatiželna i smeđa,
Hodila je se po svud.
Jene jutre kečka se bojala,
Pak je dekla rasplela lasi.
Došel je den kad se kečka
Setila da joj je dosadne.
Lepe je dekla otišla k mati svojoj
Da joj napravi dve kečke.
Posle su se pak dve kečke družile i ne im bile dosadne.
Furt su vesele skakale i igrale se.
Pak su se pri jutri rasplele
I nesu se više vidle.
Ova moja kečka je iste lepa i vrckasta i ponosna na
mašleka.

Nadalje, tko se još ne sjeća ove podmukle, antihrvatskoelementske pjesme Zvonka Špišića, koji ne može više biti vezan za Zagreb i kajkavske pjesme:

Postoji jedan čupave kose,
jedan zbog kojeg kečke se nose
da bi me mogo za njih povući
još prije nego odjuri kući... ?

Nekidan u novinskim komentarima po milijunti put pročitah komentare likova koji potpuno nepismenim komentarima ispravljaju riječi u članku, zgražavajući se nad riječima koje oni ne znaju, stoga ih pridaju drugim narodima. Zadnja je bio glagol duriti se. 🙄

Koji je klinac ljudima? Imaju vokabular od 40 riječi, od kojih pola nisu hrvatske, ostale su krnje, i onda im alarm radi na sve.

Virus ili neka generalna proba, potresi, emigracije, ekonomski kolaps - ma nije nam dosta!

Poslušati pjesmu Samo da rata ne bude. E tamo IMA i jedna (!) "nehrvatska" riječ (oreol, ajme što se razlikuje od aureole) , stoga bismo pjesmu trebali razumjeti!

P. S. Jesu li riječi "Brane Ćosić" u pjesmi hrvatske ili ne?

Humbert Coe
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2109 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 13/06/2020 : 15:46:10  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Crnogorski
Srpski
Hrvatski
Bosanski...

Sve su to grane istog drveta. Ko da je važno dal ste zapadna ili istočna grana.
Oni koji čitaju ne prave mnogo razlike, oni koji ne čitaju traže opravdanje.
U Fibrinim stripovima škripa povremeno samo prevod, jezik je ok.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 13/06/2020 15:47:09
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 13/06/2020 : 16:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Humbert Coe

Koji je klinac ljudima? Imaju vokabular od 40 riječi, od kojih pola nisu hrvatske, ostale su krnje, i onda im alarm radi na sve.

Što je vokabular manji to je alarm veći.

Sva sranja proizlaze iz neznanja. Oduvijek.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4963 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 13/06/2020 : 17:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
A što više znaš, to si svjesniji koliko ne znaš.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/06/2020 : 18:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ramireza je izviko ,,reklamirao" na drugom topiku pre izvesnog vremena i bas mi se svidelo ono sto je on ispisao i okacio table, tako da se to sigurno uzima, a i ovaj Tezukin strip mi deluje jako dobro.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2848 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 13/06/2020 : 19:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Markos

Kriza prošla!!!

i napokon si opet u pravom koloseku - ovo su sjajne stvari i sve se uzima (nisu loše ni prethodne dve ture,ali nije to onaj vrh na koji smo navikli od Fibre)

Ovdje se ne slažemo, ja ipak dajem prednost turi iz lipnja/juna. Berlin mi se čini jači od svih stripova iz ove ture.
U ovoj turi su mi na vrhu MW i Ramirez (izivkova preporuka).
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 13/06/2020 : 19:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Ramireza jedva čekam. MV je odličan, imam američko izdanje, vrijedi duplanja.

Ipak, kao fan Marjane Satrapi, Vezenje mi je sljedeći mjesec na prvom mjestu. :)

Dobar trailer.

Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4337 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 13/06/2020 : 20:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Kao i prošle godine i ovaj put ove ture pred ljetne praznike skrivaju prave dragulje.

Ne pratim Mattea, ali ostatak je prilično impresivan. Sacco i Satrapi, za njih ne treba puno riječi trošiti. Tezuki do sada nisam davao šansi, ali možda ovaj MW pošto je samo jedna knjiga ne bi bilo loše za start. Ramirez ima zanimljivu premisu, ali pričekat ću s tim. Za kraj, Živi mrtvaci, veliko finale, ovo bi po svemu sudeći trebao biti apsolutni hit ove godine i najprodavaniji naslov vrlo vjerojatno.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4963 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 13/06/2020 : 21:58:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Nešto u zadnje vrijeme razmišljam da se malo više bacim na Japance.

Čita mi misli Markos...
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 13/06/2020 : 22:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Sad ste i mene prvi put zainteresirali za mange. Mislio sam samo uzeti četvrti omnibus TWD, ali ovaj Tezukin MW djeluje skroz intrigantno. Sad se mislim da li uzeti prije ovoga neki njegov ranije objavljeni rad.
Oda Kirihitu ili možda Adolf, nisam siguran da li će mi se svidjeti?
Go to Top of Page
Page: of 1043  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.17 seconds. Snitz Forums 2000