Author |
Topic  |
jaki
Advanced Member

Croatia
27685 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 20/01/2022 : 11:57:52
|
Lijepo je posudit strip nekom ko će kad ti ga bude vraća biti oduševljen stripom. Ali ima i onih kojima posudiš nešto i više to ne vidiš nazad. Kad se isprofilira ko je kakvi onda bez straha posuđujem prijateljima. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4254 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 20/01/2022 : 12:42:55
|
Pa jasno je valjda, posuđujem provjerenim ljudima... |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
Edited by - BeaGea on 20/01/2022 13:12:02 |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5082 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 20/01/2022 : 13:10:45
|
Trenutno 19 mojih stripova posuđeno kod 6 različih ljudi. Da, vodim evidenciju ;) |
Edited by - vukozec on 20/01/2022 16:07:51 |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4254 Posts
Posted - 20/01/2022 : 13:11:33
|
quote: Originally posted by vukozec
Trenutno 19 mojih stripova posuđeno od 6 različih ljudi. Da, vodim evidenciju ;)

Svaka čast! |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13144 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21965 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 20/01/2022 : 13:45:26
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by Iluvatar
Ili cu nabaviti tj naruciti da se napravi neki stalak za citanje tih mrcina koji moze i u krevet i u fotelju. Onda imas slobodne ruke da nesto pijes ili zderes dok citas 😊
zdranje i pijenje uz citanje  Uf, uf... Sveta tri pravila; Ne posuduj strip! Ne konzumiraj ice i pice uz citanje stripa! Ne nosi strip na zahod! Naravno, uz ono osnovno; nije dovoljno imati svaki primjerak vec svaki primjerak u savrsenom stanju!
Sve obrnuto kod mene. Jeden i pijen uz strip ako mi se jede i pije. Na zahod u životu nisan otiša bez stripa. Nema mi većeg gušta nego posudit strip nekome ko pokaže interes. Stripovi u savršenon stanju su nesretni stripovi. Ja volin da su moji stripovi sretni.
skoro identično i kod mene - jedino što ne volim da jedem i pijem ako čitam strip koji nije moj.
|
Odbrojavanje: još 1 dan |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 20/01/2022 : 14:07:08
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by Iluvatar
Ili cu nabaviti tj naruciti da se napravi neki stalak za citanje tih mrcina koji moze i u krevet i u fotelju. Onda imas slobodne ruke da nesto pijes ili zderes dok citas 😊
zdranje i pijenje uz citanje  Uf, uf... Sveta tri pravila; Ne posuduj strip! Ne konzumiraj ice i pice uz citanje stripa! Ne nosi strip na zahod! Naravno, uz ono osnovno; nije dovoljno imati svaki primjerak vec svaki primjerak u savrsenom stanju!
Sve obrnuto kod mene. Jeden i pijen uz strip ako mi se jede i pije. Na zahod u životu nisan otiša bez stripa. Nema mi većeg gušta nego posudit strip nekome ko pokaže interes. Stripovi u savršenon stanju su nesretni stripovi. Ja volin da su moji stripovi sretni.
skoro identično i kod mene - jedino što ne volim da jedem i pijem ako čitam strip koji nije moj.
Tuđe stripove čuvan bolje od svojih. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3401 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 20/01/2022 : 14:07:40
|
Pazim na svoje stripove, ali na tuđe duplo. Tu mora sve da bude kako sam ih i preuzeo. Pozajmljujem samo onima koji su isto kolekcionari. Ovi koji ponekad nešto vole da pročitaju, to više ne, naučih na teži način. |
 |
|
Iluvatar
New Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
229 Posts
Member since 01/06/2021 |
Posted - 20/01/2022 : 14:14:41
|
Da mi neko zatrazi strip, dao bih..ali najdrazima. Mama mi je uvijek govorila da ne smijem biti lukav, sta cu. Da li bi bio sretan zbog toga, ne bih iskreno. Kad su mi sve lijepa izdanja 🥺. Savrseno ocuvani stripovi su savrseni stripovi, posebno ako su dio stalne kolekcije.
Ono kome bi od srca dao jeste nekome ko ima interes i vidim da mu se svidja a tesko zivi, nema da kupi. Ostale cu vrlo rado uputiti na mjesto gdje sam ja kupio.
Kad neko dodje i gleda, to mi je drago 🤭. Moze da uzme i da vidi, ali mi to onda stvara odredjeni nivo nelagode, posebno ako to radi na krkanski nacin.
Ja kada odlucim da nesto prodam, dajem to u bescjenje i moze mi svaka susa spustiti cijenu koliko hoce..ali kad nesto zelim za sebe, preferiram da se niko drugi tu ne petlja mnogo.
Odbij sotono
|
Edited by - Iluvatar on 20/01/2022 14:16:45 |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10686 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 20/01/2022 : 14:39:32
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Pazim na svoje stripove, ali na tuđe duplo. Tu mora sve da bude kako sam ih i preuzeo. Pozajmljujem samo onima koji su isto kolekcionari. Ovi koji ponekad nešto vole da pročitaju, to više ne, naučih na teži način.
+1 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15876 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 20/01/2022 : 15:01:25
|
quote: [i] Stripovi u savršenon stanju su nesretni stripovi. Ja volin da su moji stripovi sretni.
Moji 'pivaju' od srice! Savrsenstvo od srice, zapravo. Vole oni to, vole da im se prica, ka sa cvicem. Zaista pali...Bas su sritni i lipo ih je take vidit. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9295 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 20/01/2022 : 15:02:09
|
Stripove mogu da posudim drugom kolekcionaru, koji zna da ceni i čuva stripove. Ali takvih malo ima u mom okruženju, a i oni obično kupe ono što ih zanima, a što ja imam.
"Običnim" ljudima odavno ne dajem stripove na čitanje. Imam traume iz detinjstva, kad sam više puta ostajao bez svojih stripova. Posledice tih trauma, ne samo emotivne, nego novčane, sam osećao do nedavno, jer sam tek u novije vreme uspeo da nabavim skoro sve brojeve revija, bez kojih sam ostao, zahvaljujući internet sajtovima za kupoprodaju, i to za solidne novce. Mislim da još nemam sve delove Ratova zvezda iz Denisa, a pre mesec-dva kompletirah Loganov beg iz iste revije. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15876 Posts
Posted - 20/01/2022 : 15:07:19
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by Red Marquis
Pazim na svoje stripove, ali na tuđe duplo. Tu mora sve da bude kako sam ih i preuzeo. Pozajmljujem samo onima koji su isto kolekcionari. Ovi koji ponekad nešto vole da pročitaju, to više ne, naučih na teži način.
+1
Sasvim lijepo kazano. I tocno. Ja eto odavno vise nemam i ne trebam sto posuditi jer sve imam. A istini za volju treba zaista znati kome posuditi. Ja vise ne, nikome, to jest vrlo rijetko, od kad mi je susjedi majka nakon neke svade bacila u smece mojih, njoj posudenih prvih 20 Dnevnikovih Dylana. Ili od kad se jedan prijatelj rastao sa curom, a ona popalila sve moje njemu posudene Strip Artove i otisla u Zagreb. Itd, itd. Dosta je bilo 'opeklina'. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15876 Posts
Posted - 20/01/2022 : 15:09:50
|
quote: Originally posted by alexts
Stripove mogu da posudim drugom kolekcionaru, koji zna da ceni i čuva stripove. Ali takvih malo ima u mom okruženju, a i oni obično kupe ono što ih zanima, a što ja imam.
"Običnim" ljudima odavno ne dajem stripove na čitanje. Imam traume iz detinjstva, kad sam više puta ostajao bez svojih stripova. Posledice tih trauma, ne samo emotivne, nego novčane, sam osećao do nedavno, jer sam tek u novije vreme uspeo da nabavim skoro sve brojeve revija, bez kojih sam ostao, zahvaljujući internet sajtovima za kupoprodaju, i to za solidne novce. Mislim da još nemam sve delove Ratova zvezda iz Denisa, a pre mesec-dva kompletirah Loganov beg iz iste revije.
E tako sam ja ostao bez Doca Savagea, covjeka od bronce iz iste revije... i do dan danas ga nisam ponovo uzeo ni nasao. Primjera je masu. Uglavnom, potpis na to sto si napisao. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9295 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 20/01/2022 : 15:18:06
|
quote: Originally posted by alexts
"Običnim" ljudima odavno ne dajem stripove na čitanje. Imam traume iz detinjstva, kad sam više puta ostajao bez svojih stripova. Posledice tih trauma, ne samo emotivne, nego novčane, sam osećao do nedavno, jer sam tek u novije vreme uspeo da nabavim skoro sve brojeve revija, bez kojih sam ostao, zahvaljujući internet sajtovima za kupoprodaju, i to za solidne novce. Mislim da još nemam sve delove Ratova zvezda iz Denisa, a pre mesec-dva kompletirah Loganov beg iz iste revije.
E tako sam ja ostao bez Doca Savagea, covjeka od bronce iz iste revije... i do dan danas ga nisam ponovo uzeo ni nasao. Primjera je masu. Uglavnom, potpis na to sto si napisao.
Nije ista revija, nego Eks almanah.
I ja sam ostao bez prve i druge epizode Savagea. Njih čak nisam ni našao u prihvatljivom stanju, nego sam ih ponovo odštampao, opet zahvaljujući internetu i dostupnim skenovima revija. |
 |
|
tutto maxim
Senior Member

.jpg)
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 20/01/2022 : 15:29:36
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Bokoja
Evo i ja imam pitanje, jer videh da 15.03 Fantagraphics objavljuje Life of Che, nekako mi se čini da taj naslov privlači i širu publiku od stripovske, hoće li biti reprinta, Markose, možda nekada?
Izgledq da bi trebao poceti igrati loto! :)
Hoće li biti nekih razlika u odnosu na prvo izdanje? |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27685 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 20/01/2022 : 15:30:31
|
Printanje je uvijek opcija.
Ja sam nekad davno kopira neke stripove iz strip revija(stripoteka,Eks)pa bih ih onda izrezao margine i zalijepio opet na A4 prazan list ali sada centrirano i opet kopirao.Tako sam dobio isti format papira i centriranu tablu stripa s marginama. Nažalost kvalitet otiska u tim strip revijama bi bio ponekad loš a tu nisam mogao ništa popravit.Na kraju bih zalijepio korice(obićni bijele ne previše debele)i hrpt sa ljepilom i dobio A-4album |
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 20/01/2022 15:31:29 |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2086 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 20/01/2022 : 15:51:52
|
[/quote]
Kod mene je slicno. Ne pozajmljujem, ne trazim da mi neko pozajmi, jednostavno kupim i procitam. Nije mi uzitak da citam tudje. Cuvam, pazim da mi strip ostane nov i posle citanja, nikad ne otvaram strip do kraja, citam jako pazljivo zavaljen u fotelju, ne jedem nista dok citam sto moze da mi umaze prste da ne bih umazao strip, citam u wc-u (nema veceg uzitka ) ali takodje pazljivo. Obavezno citam uz jutarnju kafu kad ne radim ujutru. Uglavnom, kupujem novo i tako cuvam. Cela kolekcija mi je u mintu tek ponesto u near mint. Nikada ne kupujem lose ocuvane stripove. Vaspitan sam da pazljivo rukujem literaturom i tako je i ostalo. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4254 Posts
Posted - 20/01/2022 : 15:57:10
|
Pitanje na koje rijetko dobijem odgovor...jeste li vi kupil stripove ili stripovi vas? Obicno to pitam picajzle koje cuvaju svoj metalne ljubimce vise od vlastite djece. Kupi džipa ili SUV-a i onda pazi na ulegnuca ne cesti i pruzne prelaze, a ne daj Boze da mu malo zalupis vratima. Od takvih bjezim ko vrag od tamjana. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8989 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 20/01/2022 : 16:12:05
|
Jedan pametan covik mi je jednom reka: "gol si dosa na ovaj svit, gol ces i otic". *ebalo vas robovanje materijalnom. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 20/01/2022 : 16:20:13
|
Određen broj ljubitelja stripa je rob te strasti, kao i što je određeni broj filmofila, kolekcionara vinila i bilo čeg drugog paraliziran u obožavanju te stvari.
Davno san shvatija da to šta netko voli strip i šta je dio te zajednice ne znači da to volimo na jednak način.
Pritom to ne znači da san ja u pravu, a taj drugi u krivu, samo drukčije iskazuje tu strast. To šta ja na to gledan ka na robovanje je moja perspektiva, ne i realnost. |
And like that... he's gone. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15876 Posts
Posted - 20/01/2022 : 16:24:55
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Kod mene je slicno. Ne pozajmljujem, ne trazim da mi neko pozajmi, jednostavno kupim i procitam. Nije mi uzitak da citam tudje. Cuvam, pazim da mi strip ostane nov i posle citanja, nikad ne otvaram strip do kraja, citam jako pazljivo zavaljen u fotelju, ne jedem nista dok citam sto moze da mi umaze prste da ne bih umazao strip, citam u wc-u (nema veceg uzitka ) ali takodje pazljivo. Obavezno citam uz jutarnju kafu kad ne radim ujutru. Uglavnom, kupujem novo i tako cuvam. Cela kolekcija mi je u mintu tek ponesto u near mint. Nikada ne kupujem lose ocuvane stripove. Vaspitan sam da pazljivo rukujem literaturom i tako je i ostalo. [/quote] Jbg. Ne mogu ih nositi u kondut, zaista ne... Ali bas kako si napisao i ja sam odgojen da pazljivo rukujem literaturom. To je tako, tako ce i ostati. Jedino sto ja ne mogu reci da je nesto mint ili glanc, 5 je sasvim dovoljno. I ne pijem eto nikad kavu, ali moze casa (ili par) dobrog vina uz dobar album. I isto kao ti ne pitam nikoga nista da mi posudi, ne daj Boze da se nesto desi tudem stripu. A kako vec rekoh dosta mi je sranja u proslosti i ne vracanjem mojih stripova ili jos gore vracanje ostecenih.... s tim je gotovo. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38188 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15876 Posts
Posted - 20/01/2022 : 16:31:32
|
quote: Originally posted by Tonto
Jedan pametan covik mi je jednom reka: "gol si dosa na ovaj svit, gol ces i otic". *ebalo vas robovanje materijalnom.
I meni je jedan pametan covik kaza; samo si jednom ovde na svitu i to kratko. Zgrabi sto mozes! |
 |
|
Topic  |
|