Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Edi B
Average Member
Croatia
805 Posts
Member since 21/05/2020 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7409 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6249 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 25/02/2023 : 08:40:42
|
Odlične, ali baš odlične najave. Jedva čekam. Puno interesantnih naslova i autora po mom guštu tipa Rosinski, Boucq, Mandraffina, Prugne, Parnotte, Pellejero, Mallie + standardni igrači koji već godinama nose fibrin dres (Taniguchi, Chaboute, Lepage). A i Gipija baš dugo nije bilo. Odlično, stvarno.
Kod Macana ,stoji Stipovijetke 1 - jel to znači da je to početak neke nove biblioteke/edicije? |
Bond.James Bond. |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2754 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 25/02/2023 : 09:16:26
|
Odlicne, za vise stvari ne znam sta da ocekujem. Trilo/Mandrafina must have, voleo bih neku drugu naslovnu za Aldobrando. Descender pod obavezno.
Cistiliste je meni najbolji Chaboute, preporuka kao kuca. Fibra uradi kvalitetan a4, i posle Kobili/Komiku krivo sto vecina koja moze da bira, ne izabere njihovo izdanje. I onda rese da ne dozvole izbor, u 21 stolecu. |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2457 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 25/02/2023 : 09:34:56
|
Pored lepog komikovog izdanja ti uopste razmatras fibrinog aldobranda :) meni je lepsa fibrina naslovnica za taj strip
inace nije nuzno tako kao sto pises da vecina koja moze da bira izabere fibrino izdanje ima raznih tvrdoglavaca sto zbog jezika, cene itd itd
Sto se tice cistilista imao sam malo nesrece sa primerkom bk, dobar je to strip ali sad da li najbolji sabute nisam skroz uveren. (trebam jos par izdanja da procitam). Inace mi nije Sabute medju omiljenim autorima, ne mogu objasniti zasto. |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
ivi skoj
Senior Member
Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29456 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 25/02/2023 : 10:01:43
|
quote: Originally posted by Shaner
S prave.
Ako se ne varam, bilo je rečeno da će sva buduća izdanja Taniguchijevih stripova ići u originalnom obliku, prema zahtjevu nositelja prava (gđa Taniguchi?).
Tako je. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29456 Posts
Posted - 25/02/2023 : 10:03:45
|
quote: Originally posted by Aco
Odlične, ali baš odlične najave. Jedva čekam. Puno interesantnih naslova i autora po mom guštu tipa Rosinski, Boucq, Mandraffina, Prugne, Parnotte, Pellejero, Mallie + standardni igrači koji već godinama nose fibrin dres (Taniguchi, Chaboute, Lepage). A i Gipija baš dugo nije bilo. Odlično, stvarno.
Kod Macana ,stoji Stipovijetke 1 - jel to znači da je to početak neke nove biblioteke/edicije?
Stripovjetke su, praktično, Darkova sabrana samostalna djela, u tri knjige od po 300-tinjak stranica. |
Trouble will find me |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 25/02/2023 : 10:06:59
|
To zvuči odlično. Gomila njegovih stripova je baš razbacana svugdje, bit će ih gušt imati u apr omnibusa na jednom mjestu. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29456 Posts
Posted - 25/02/2023 : 10:17:30
|
quote: Originally posted by john connor
Odlicne, za vise stvari ne znam sta da ocekujem. Trilo/Mandrafina must have, voleo bih neku drugu naslovnu za Aldobrando. Descender pod obavezno.
Cistiliste je meni najbolji Chaboute, preporuka kao kuca. Fibra uradi kvalitetan a4, i posle Kobili/Komiku krivo sto vecina koja moze da bira, ne izabere njihovo izdanje. I onda rese da ne dozvole izbor, u 21 stolecu.
Aldobrandova "originalna" naslovnica ima prostor za naslov u donjem desnom kutu. A dizajn Kolorke zahtijeva naslov u gornjem lijevom kutu. Pa to dvoje u kombinaciji ne ispada baš najbolje. A ova alternativna mi se čak i više sviđa, iskreno.
Za drugi dio komentara... Što, sad je problem i što se "duplira" strip koji je objavljen i rasprodan u Srbiji prije nekoliko godina?!
|
Trouble will find me |
|
|
blueberry9
New Member
241 Posts
Member since 14/11/2016 |
Posted - 25/02/2023 : 10:21:36
|
quote: Originally posted by matori paraliticar ima raznih tvrdoglavaca sto zbog jezika, cene itd itd
Kako sad zbog jezika, kad su oba stripa na istom jeziku, koji se kod Hansa vodi pot istom sifrom? |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2457 Posts
Posted - 25/02/2023 : 10:57:14
|
quote: Originally posted by Markos
Cistiliste je meni najbolji Chaboute, preporuka kao kuca. Fibra uradi kvalitetan a4, i posle Kobili/Komiku krivo sto vecina koja moze da bira, ne izabere njihovo izdanje. I onda rese da ne dozvole izbor, u 21 stolecu.
Za drugi dio komentara... Što, sad je problem i što se "duplira" strip koji je objavljen i rasprodan u Srbiji prije nekoliko godina?!
Verovatno se tu misli na zuti taksi koji je dugo bio u najavi pa je u medjuvremenu izasla tvoja cigla gde ima i tog taksija.
Ispalo je kako, je ispalo... za BK imali su "srecu" sa ranijim izdanjima Sabutea..
Eventualni problem bk ovde je da je ljudima primamljivo uzeti relativno jeftinu fibrinu ciglu.. umesto "samo" taksi
Eno ga zuti taksi od bk u alan fordu za 2100 dinara a fibrina valjda simpaticna ciglica 2700 dinara
izdavacke muke su goleme :) ne znam sta je gore, biti mali izdavac ili velik.. svakome su njegove muke najvaznije.. |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 25/02/2023 10:58:35 |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2754 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 25/02/2023 : 12:45:11
|
Aldobrandova "originalna" naslovnica ima prostor za naslov u donjem desnom kutu. A dizajn Kolorke zahtijeva naslov u gornjem lijevom kutu. Pa to dvoje u kombinaciji ne ispada baš najbolje. A ova alternativna mi se čak i više sviđa, iskreno.
Meni je originalna lepsa, ok tebi ova, i to je to.
Ne znam gde si procitao da je problem da dupliranjem?! Rasprodat ili ne, to nije tvoja briga, objavljuj sta hoces, kad hoces...mislio sam los izbor Bk i Komika da uglavnom rade b5...mogu da zamislim kako ce lepo ovaj Chaboute da izgleda na a4. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3323 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6249 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
matori paraliticar
Senior Member
2457 Posts
Posted - 25/02/2023 : 12:52:20
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Na sajmu kod Lakija Žuti taksi, ne mogu tačno da se setim, ali nije bio više od 1000 din.
Odlicno sad ce uskoro sajam! Ove godine ce mozda biti ekstra zanimljiv.
|
Edited by - matori paraliticar on 25/02/2023 12:53:57 |
|
|
tkosta74
Average Member
675 Posts
Member since 15/03/2014 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Posted - 25/02/2023 : 23:00:45
|
Markose,šta nam objavljuješ ove godine od Luka Brunšviga? Navijam za L'esprit de Warren. A i Nurija nisi odavno čačnuo,mogao bi grunuti WEST. Pored Neptuna,navijam za još nekog Lea,a pre svega za dosta Trondhajma - integral Zekana bez Zekana, prvu knjigu Ralfa,Prvu knjigu Nemani,barem dve Tvrđe iz edicija koje idu,Zamak sa Alfredom. Od Hjuberta su ostali još Orci,pirat Džo i pompejske sirene.I Ma Vie Posthume. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 26/02/2023 00:48:53 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29456 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Posted - 26/02/2023 : 10:28:24
|
Polako, jedno po jedno.
može i tako |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40537 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 15/03/2023 : 13:43:06
|
Sad malo gledao Fibrine najave i sta uzeti od nove ture. Procitao sam previewe i onaj tanki sa likom koji juri Hitlerov strip necu sigurno ali zato obavezno:
Sangoma (ovo bas jedva cekam da citam) Go west, young man (ne znam sto ovo nije preveden naslov) Aristphania (super zanimljivo deluje) Tamnovita (ovo kontam da nece ostati u kolekciji ali me kopa sta ce biti dalje) |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Humbert Coe
Average Member
Croatia
596 Posts
Member since 17/02/2005 |
Posted - 15/03/2023 : 20:25:11
|
quote: Originally posted by sawitch
Go west, young man (ne znam sto ovo nije preveden naslov)
Pa zato što su i Francuzi u naslovu ostavili frazu na engleskom. :) Dakle, originalni strip nije s engleskog govornog područja, a isto koristi frazu na engleskom. Isto kao i kod naslova Air Mail, Gung ho, Wild West, Western, Shi i sl.
I stripa D. :) |
Humbert Coe |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Posted - 15/03/2023 : 20:27:53
|
kod Golkonde je preveden, "Na Zapad,mladiću",i uvek sam za prevod na domaći čak i ako je kod Francuza (Italijana...) ostalo na engleskom. |
|
|
Topic |
|