forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Izdanja za MaFest 09: MARTIN MYSTERE Almanah 6
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 07/06/2009 : 21:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message  Reply with Quote
Tnx,
bit će novčića prije ili kasnije

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 07/06/2009 : 21:15:46  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dnevni boravak

Tnx,
bit će novčića prije ili kasnije

Za ovo izdanje svakako se isplati

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

mister-no
Average Member

Slovenia
895 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 19/11/2009 : 16:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit mister-no's Homepage  Send mister-no a Private Message  Reply with Quote
Sad sam čitao taj almanah. Prvu priču je več objavio SA u A4 formatu u boji, ali vidim da i nisu potpuno iste(ako se zaboravi boja), tako da mislim da je barem 20% razlika.

Moje aukcije (kad su)
My website - Joomla - Blog

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/11/2009 : 16:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Moram priznati da ovaj almanah još nisam dodirnuo od mafesta... Čitao sam davno i kupio u HC SA izdanju. Ovo je mislim bilo izdato i u Stripoteci, ako se ne varam.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 19/11/2009 : 17:19:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
U stripoteci i u SA albumima su izashle prva epizoda iz ovog almanaha, i jedna od dve iz sledeceg (nisam siguran koja).

A meni bash ova premijerna vestern bolja od te dve koje smo vec chitali.
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 20/11/2009 : 08:32:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mister-no

Sad sam čitao taj almanah. Prvu priču je več objavio SA u A4 formatu u boji, ali vidim da i nisu potpuno iste(ako se zaboravi boja), tako da mislim da je barem 20% razlika.

Je, originalni almanah je poprilicno preradjen da bi se mogao objaviti u drukcijem formatu (A4).

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 20/11/2009 : 20:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
čitao nisam, al' imam neki osjecaj da u SA junaci i govore prilicno drukcije (svakako losije)

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 20/11/2009 : 22:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Koliko se secam, SA-ov Doktor je bio prilichno dobro i duhovito preveden. Po secanju, u slichnom tonu kao i Libellusov.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5086 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 22/11/2009 : 09:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
A kada će novi MM SUPERBOOK ? Gigant se "razrijedio", sad ima prostora za daljnje pojačanje Superbooka, Zone X, PIBD, Almanaha...
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u HR

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 22/11/2009 : 10:45:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

čitao nisam, al' imam neki osjecaj da u SA junaci i govore prilicno drukcije (svakako losije)

Moje secanje na SA izdanje je bilo takvo da sam se razmisljao da li da uzimam i ovo. Subjektivno - cini mi se da je to ovde daleko bolje uradjeno
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 23/11/2009 : 04:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

A kada će novi MM SUPERBOOK ? Gigant se "razrijedio", sad ima prostora za daljnje pojačanje Superbooka, Zone X, PIBD, Almanaha...
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u HR

Nema ni za Superbook još puno materijala,za ostalo ima.
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 14/12/2009 : 16:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
Imam Strip Agentove 2 doktorove pustolovine, i ista izdanja objavljena u sklopu Libellus MM almanaha i dosta su različiti. To se jedva primijeti u toku čitanja, pa imam
U kojem formatu su objavljeni originali? A4 ili nekom drugom?
Jesu li oni bili kolorirani poput Strip Agentovog ili cb?
Koje je izdanje najbliže originalu?

Unaprijed hvala na odgovorima!
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 14/12/2009 : 22:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
U ta dva stripa što je objavio Strip agent,nalaze se iste priče kao i u Libelus almanasima,odnosno jedna iz šestog broja i jedna iz sedmog.Radi se o pričama objavljenim u oviru Bonellijeve Martijeve Almanah serije.

Libelus je u svoje almanahe stavio po dva almanaha koje je Bonelli objavio.Tako da se u broju 6 nalaze almanasi iz decembra 1997. i 1998.,a u broju 7 almanasi iz 1999. i 2000.godine.
Ova dva Strip agentova stripa obuhvataju almanahe iz 1997. i 1999.godine,bar po naslovima mogu tako reći(ako unutra nema možda još nešto) pošto nemam te stripove i nisam ih čitao.
Treba napomenuti da Libelus kao naslovnicu svog šestog almanaha nije stavio jednu sa ta dva redovna almanaha iz kojih su priče,već onu sa reprinta ova dva almanaha u okviru Extra serije.Sledeće dve almanah priče koje su u Libelusovom sedmom almanahu nisu reprintovane u okviru Extra serije.Tako bar stoji na Bonellijevom sajtu.
Sad,ne znam da li je Libelus te almanahe štampao malo drugačije,pogotovo ove što su reprintovani u okviru Extra serije,a ne znam ni kako je to radio Strip agent.Ono što je sigurno jeste to da u okviru Bonellijevih almanaha ovi stripovi nisu bili u boji(osim možda onih dodataka).
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 15/12/2009 : 01:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Nase izdanje nije najblize originalu, ono JE originalno izdanje ako se pod originalom
misli na format i kadrove kako su i izvorno objavljeni u Italiji.
Zbunjuje to sto postoje dvije price koje su objavljene u albumima u koloru.
No ti albumi su slozeni iz tih prica iz almanaha, kadrovi su preslozeni (mozda i doradjeni?) i kolorirani
i onda se u takvoj formi objavilo. Nisam siguran da ti albumi u boji uopce postoje u Italiji...
U Njemackoj i Hrvatskoj (mozda ima i u drugim zemljama) prvi album je objavljen 2003.
a drugi 2005. dok su te price u almanah izdanju objavljene 1998. i 2000. godine.
Uglavnom, mislim da ljubitelji MMa imaju razloga imati oba izdanja...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/12/2009 : 01:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

Nase izdanje nije najblize originalu, ono JE originalno izdanje ako se pod originalom
No ti albumi su slozeni iz tih prica iz almanaha, kadrovi su preslozeni (mozda i doradjeni?) i kolorirani
i onda se u takvoj formi objavilo. Nisam siguran da ti albumi u boji uopce postoje u Italiji...
U Njemackoj i Hrvatskoj (mozda ima i u drugim zemljama) prvi album je objavljen 2003.
a drugi 2005. dok su te price u almanah izdanju objavljene 1998. i 2000. godine.

da ste pažljivije čitali intervju sa Castellijem u Kvadratu a i mislim još negdje je izašao isti taj(možda za mafest u katalogu) pročitali bi sa se to preformatirano na A-4 i obojano izdanje napravilo za Fr tržište ali se loše prodalo(oko 3000 kom)pa se odustalo od daljnih albuma.
Inače,Dr Mystere u albumima izgleda prekrasno.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 15/12/2009 : 04:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Znači to je isto to,samo malo našminkano,nalickano i puno duginih boja.
Baš ću pogledati ima li tih albuma na aukcijama.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/12/2009 : 04:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tumen

A ta dva albuma su ti izašlai u Stripoteci samo u c/b.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 15/12/2009 : 05:04:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

da ste pažljivije čitali intervju sa Castellijem u Kvadratu a i mislim još negdje je izašao isti taj(možda za mafest u katalogu) pročitali bi sa se to preformatirano na A-4 i obojano izdanje napravilo za Fr tržište ali se loše prodalo(oko 3000 kom)pa se odustalo od daljnih albuma.

Pa ja sam dobro napisao, zar ne...
Samo nisam znao za koga su radjeni.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 15/12/2009 : 05:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by tumen

A ta dva albuma su ti izašlai u Stripoteci samo u c/b.

Znači opet isto to.
Sve u svemu,interesantno je videti i starog Martija malo u boji kada smo i mnoge ostale videli.
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 15/12/2009 : 09:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

E upravo sam na to mislio

E, upravo sam ovaj odgovor tražio. Ovo izdanje je najbliže izvornom izdanju

Tako je Lijepo je vidjet razvoj od izdanja za mase (možda ovdje griješim jer su za prvo izdanje mogle raditi editorske škare)u posebno izdanje, nagađati koji je trud potrebno uložiti za takvo što. Makar mi je vizualno dopadljivije SA izdanje jer mi je Filippuccijev crtež malo prazan i siromašan na sjenama, pa boja upotpuni prikaz.

Yep! Prekrasno. Neke su slike dorađene tako da pružaju širu perspektivu...kao da gledam Director's cut verziju filma na kino ekranu. Uhvatim detalje koje su editorove škare izbacile zbog ovog ili onog razloga. Raj za fanove [O:)]. Btw. postoji li taj intervju na internetu? Ili ako nekom nije teško postati sken il nešto? Pliz!
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/12/2009 : 10:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Steta sto to nije uspjelo kao projekt, vjerojatno bi se onda crtale extra epizode za taj serijal...

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000