Zanima me do kojeg broja se isplati skupiti Alana Forda? Mislim, isplati, jer znam da se sa vremenom izgubila kvaliteta, pocela su se ponavljati izdanja i slicno. Nekako mi je ostalo u glavi da su "kvalitetni" broje bili negdje do broja 125. Hvala na pomoci :)
Zanima me do kojeg broja se isplati skupiti Alana Forda? Mislim, isplati, jer znam da se sa vremenom izgubila kvaliteta, pocela su se ponavljati izdanja i slicno. Nekako mi je ostalo u glavi da su "kvalitetni" broje bili negdje do broja 125. Hvala na pomoci :)
ovaj profa te zeza, naravno da u Zagoru neceš ništa inteligentno procitati, mahanje sjekirom apsolvirat ceš na pocetku, jedino ako imaš 13 god onda dobro, AF je za malo starije
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
ovaj profa te zeza, naravno da u Zagoru neceš ništa inteligentno procitati, mahanje sjekirom apsolvirat ceš na pocetku, jedino ako imaš 13 god onda dobro, AF je za malo starije
Ha, ha, ti to ozbiljno? Zagor je makar ozbiljan strip, sa dosta vrhunskih epizoda, a i nije se srozao kao neki stripovi.... P.S Volim i Alana Forda, ali ga je stvarno smješno usporedivati sa Zagorom. P.S.S Možda bi mogao do broja 200?
Ha, ha, ti to ozbiljno? Zagor je makar ozbiljan strip, sa dosta vrhunskih epizoda, a i nije se srozao kao neki stripovi.... P.S Volim i Alana Forda, ali ga je stvarno smješno usporedivati sa Zagorom. P.S.S Možda bi mogao do broja 200?
I ja se slažem d aje smiješno usporedivat Zagora sa Alan Fordom.. Alan Ford je Biblija, sveto pismo za svakog iole ambicioznog covjeka.. Jednostavno si predodreden na neuspjeh ako ne citaš AF
Alan Ford je stvarno legendarni strip, citam ga od malena, skoro ceo zivot, ne prodje takoreci dan, a da ne procitam neki AF, popodne sam procitao AF extra 30, stvarno je ovo uzasno, ali i dalje citam, zato sam kasnije kao osvezenje procitao Guzva u Monte Kablu i slatko se nasmejao.
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Prvih 75 epizoda obavezno. Od 75 do 130-140 ima dobrih epizoda, ali ima i sodera. Kasnije je uglavnom slabije. Ja bih preporucio i prvu mini sagu, koja valjda pocine od broja 187-188 do broja 200, za uvid u nesto drugacijeg, ali ipak zanimljivog AF. Sve poslije broja 200 je uglavnom velika muka i nema veze sa originalnim postavkama serijala.
Mozesh recimo da pazarish samo Kolor biblioteku (idu 4 broja godishnje, do sada izashlo 9), gde idu stvarno najbolje epizode, kao i da krenesh sa Superklasik edicijom, od samog pochetka (izashla prva tri broja do sada).
AF do 75 je legenda, AF do 120 je dobar AF do 200 citljiv AF do 300 može se ga brat sa malo muke AF preko 300 i odlaska Olivera u Englesku grozan.... ovi zadnji sa Alanom i Minuet u agenciji sasvim bezveze-šteta papira.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Mozesh recimo da pazarish samo Kolor biblioteku (idu 4 broja godishnje, do sada izashlo 9), gde idu stvarno najbolje epizode, kao i da krenesh sa Superklasik edicijom, od samog pochetka (izashla prva tri broja do sada).
SUPERKLASIK je izaslo 4 broja!
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
I ja sam imao tu dilemu i onda sam prelomio... Skupljacu do broja 200... Prvih 100 su ti bolji od drugih 100, jer imaju razredjeniju radnju... Mada, najbolje je kolekciju zavrsiti sa vracanjem iz zivih Broja 1... Pobornik sam ideje da ako nekad neko drugi bude uzeo Alana, da treba krenuti od 201. broja... U odnosu na danasnja izdanja, prvih 200 su totem... A sto se tice Zagora, kupi sodu bikarbonu za taj strip, trebace zbog varenja
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
meni fali samo 20 epizoda iz regularne italijanske serije...kupovao sam od raznih izdavaca epizode na srpskom, hrvatskom i srpsko-hrvatskom jeziku, kako bih imao kompletan niz prema italijanskim brojevima... slažem se da je prvih 200 epizoda najbolje, ali i medu trenutno 250ak kasnijih epizoda skoro svaka ima neku svetlu tacku, neku foru koja mi ulepša dan i zbog koje ne smatram da sam izgubio vreme citajuci strip...
Meni je do navodne smrti Broja jedan, sve dobro. Crtacki jesu prvih 75 najbolji, mada pre bih rekao 25, ali dobre su i ostale Magnusove. Medjutim, kako je najveca snaga ipak u scenariju i Brixy-jevom prevodu, do broja 180, malo ima epizoda koje zasluzuju ocenu slabiju od "odlican"
Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica
Mhejl,imenujem te za portparola,naucio si posao...reaguješ brzo.
Mhejl,imenujem te za portparola,naucio si posao...reaguješ brzo.
Oh, kakva cast!Naravno da prihvatam, sa zadovoljstvom!
AF do 75 je legenda, AF do 120 je dobar AF do 200 citljiv AF do 300 može se ga brat sa malo muke AF preko 300 i odlaska Olivera u Englesku grozan.... ovi zadnji sa Alanom i Minuet u agenciji sasvim bezveze-šteta papira. [/quote] Drzacu se ovih uputa. Hvala :)
meni fali samo 20 epizoda iz regularne italijanske serije...kupovao sam od raznih izdavaca epizode na srpskom, hrvatskom i srpsko-hrvatskom jeziku, kako bih imao kompletan niz prema italijanskim brojevima... slažem se da je prvih 200 epizoda najbolje, ali i medu trenutno 250ak kasnijih epizoda skoro svaka ima neku svetlu tacku, neku foru koja mi ulepša dan i zbog koje ne smatram da sam izgubio vreme citajuci strip...
A sada fino tu papazjaniju prodaj pa pocni sa AF klasikom koji ide redom...
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
AF do 75 je legenda, AF do 120 je dobar AF do 200 citljiv AF do 300 može se ga brat sa malo muke AF preko 300 i odlaska Olivera u Englesku grozan.... ovi zadnji sa Alanom i Minuet u agenciji sasvim bezveze-šteta papira.
Bravo Telleru ! Ovakav je i moj spisak. Znaci, do broja 300 kako zelis ali preko broja 300 nikako . . .