Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
DzekDenijels
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/jack_daniels(2).jpg)
Serbia
2531 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 21/05/2021 : 16:09:18
|
![](http://www.fibra.hr/Images/NV_FB_2.jpg)
Odmah posle pročitanog prvog integrala sam krenuo sa drugim. Šta očekivati posle jedne ovako dobre priče, kojoj se autor vratio posle 5 godina. Najjednostavniji odgovor je – mnogo toga.
Bourgeon nastavlja priču tamo gde je stala, ali na jedan drugačiji način. Prateći Zabo kroz ratom razoren američki jug, susrećemo jednu novu/staru Isu koja će u jednom trenutku otvoriti dušu i setiti se svoje neverovatne prošlosti. Prošlosti koja iako prožeta borbom, patnjom i stradanjima, ima i one predivne trenutke zbog kojih je život veličanstven.
Iako sa možda malo manje avanturističkog duha, nastavlja se priča o ljudskim sudbinama, ljubavi, požrtvovanju, borbi da se preživi i dočeka novi dan. Prikaz atmosfere američkog juga, građanskog rata, same prirode, močvara je jednostavno izvanredan. Takođe odnos dve glavne junakinje, kao predstavnice različitih epoha, različitih a ipak tako sličnih je odličan. Sve vreme je prisutna poruka o esenciji slobode, ljudskih prava, jednakosti. Kraj setan, tužan, ali ipak sa nadom u bolje sutra.
Kada je u pitanju crtež, drugi tom kao da nije crtao isti čovek. Vizuelni prikaz , atmosfera, detaljnost, kolor, sve je podiglo strip na jedan još viši nivo. Pojedini kadrovi mogu da stoje samostalno kao posteri. Lepota prirode, facijalna ekspresija, emocije na licima glavnih junaka. Savršeno…
Obavezna literature, posebno za one koji su pročitali prvi deo ove “epske” priče. Svakako nešto čemu ću se vraćati… |
Carpe diem |
Edited by - DzekDenijels on 21/05/2021 16:24:09 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
vukozec
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/matt.jpg)
5021 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 21/05/2021 : 16:56:46
|
quote: Originally posted by Shuckey
![](https://cdn.shopify.com/s/files/1/0322/7339/9944/products/9781606997024_300_360x.jpg)
Ova knjiga sakuplja jedan od posljednjih stripova velikog Wallacea Wooda. Kupio sam je iz tri razloga: htio sam skinuti jedan strip star barem 50 godina sa liste za strip-izazov a ovo mi se učinilo lakše probavljivim, htio sam pomaknuti svoje poznavanje crteža sa nule proučavajući legendu industrije, htio sam malčice dobiti na širini kolekcije. Od tri muhe udarac je ubio samo jednu, strip je doista vrlo probavljiv i tečan unatoč godinama. Stranice lete bez napora. Početak objavljivanja Cannona je malčice zapteljan, malo u ovom pa malo u onom časopisu ali se nakon toga ustalio u američkom časopisu Overseas Weekly. Ovaj tabloid je tiskan u Münchenu i prodavan isključivo vojnicima po Europi, sadržajem je lagašan i zabavan a strip slijedi trend i nudi sve što vojnici vole. Svatko tko je služio vojsku zna da je vojniku na pameti uvijek visoka politika, moderna tehnologija, nutricionizam,
![](https://i.ibb.co/fQQND1f/mde.jpg) matematički teoremi, začini i čajevi te povijest starog Rima. Wally Wood zna posao, procjenjuje i isporučuje polutable neshvatljivom brzinom.
Što se Shuckeyjevog proučavanja crteža tiče, išlo je malo sporo ali nemam pojma zašto sam očekivao neki veliki napredak u tjedan dana. Sviđa mi se mnogo rješenja, kao nasumični primjer vadim staklenu kupolu na tabli ispod. Ne sumnjam da je bilo prilagođavanja scenarija kako bi Wood crtao ono što voli crtati, ali zahvati nisu grubi, sve je ujednačeno i trud je ravnomjerno raspoređen.
![](https://i.ibb.co/pxCBXvC/mde.jpg)
Sad, što se širenja kolekcije tiče prilično sam siguran da Wallace Wood ima boljih stripova, možda čak i bolje nacrtanih. Priča je nebitna, potrebno je pamtiti samo pet stranica prije, okretanje pogrešne stranice ne kvari ništa. Još sam na vagi bih li ga čuvao ili ne. Za kraj jedna stara Cannon priča koju je olovkario Ditko a tuširao Wood. Nažalost su zadržali položenu orijentaciju knjige i stavili dvije sićušne table na svaku stranicu. Ova priča ima 14 stranica i treba je objaviti u Stripoteci. Ako već nije objavljena u Stripoteci tada treba ponovo pokrenuti Stripoteku, dopuniti broj nekim novim francuskim stripom i objaviti ovo čudo. Urnebes!
![](https://i.ibb.co/phS81Nq/mde.jpg)
Realno, živimo u zlatnom dobu za stripofile na ovim prostorima. Sa jedne strane, kiosk stripovi za sve uzraste koji ovdje imaju tradiciju i kult se konstantno izdaju i reizdaju, a sa druge strane imamo poplavu izdavača koji su orijentirani na "ozbiljnije" naslove, bilo da je riječ o neupitnim klasicima stripa, bilo o novijim razvikanim i nagrađivanim naslovima (to što su naklade male iz perspektive pojedinačnog konzumenta ne znači ništa).
U takvoj konstelaciji snaga jedino što na lokalnoj izdavačkoj sceni nedostaje je netko tko bi se uhvatio izdavanja ovakvih pulp naslova (i starih i novih). Erotika i ljubići (za svakoga ;) ), horor, SF, akcija, krimići, tzv. "žanrovski" stripovi, provokativni subverzivni kult i jeftini eksploatacijski šund i sve što je na nevidljivoj granici između... Da ja ovih dana pokrećem domaću izdavačku kuću, to je zrakoprazni prostor na koji bih uletio ;) |
Edited by - vukozec on 21/05/2021 17:00:24 |
|
DzekDenijels
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Serbia
2531 Posts
Posted - 21/05/2021 : 17:45:11
|
![](https://www.fibra.hr/images/KLO_FB_178.jpg)
Strip me je kupio na prvu, crtežom i atmosferom. Tema je ono o čemu treba dobro razmisliti. Borba za opstanak sagledana iz različitih uglova: prirode, čoveka i životinje.
Da li nešto tako lepo (kao priroda/vuk/čovek) može biti toliko surovo? Da li je nužno da dva bića koje je stvorila priroda (Bog) moraju biti neprijatelji ili mogu živeti jedno pored drugog? Koje odluke određuju njihovo ponašanje i dalji tok njihovog života, i zašto?
Ovo je priča o surovosti i lepoti, smrti i preživljavanju, osveti i opraštanju, kajanju. O teškom životu koji je ipak svesno izabran, sudbini koja se (ne)može izbeći, odlukama koje će ostaviti trajne posledice. Sećanjima protkanim emocijama koja nam daju poslednje atome snage, koja nas drže u životu.
Karakter i hrabrost (čoveka/vuka) su ono što determiniše našu sudbinu, naš put. A on je neizvestan, vijugav, prepun uspona i padova, opasnosti. I nikada nismo sasvim sigurni gde će nas odvesti. U smrt ili u jedan neočekivani pakt.
Rochette je stvorio fenomenalnu atmosferu surovosti ledene planine, snežnih bespuća, okrutnog lova i borbe za život. Velike zasluge za to ima specifičan ali izuzetan crtež. Bez previse detaljisanja, širokih linija, sa odličnim korišćenjem crne. Baš kako treba.
Ovo je strip koji se čita više puta, prepun simbolike sa poukama o kojima treba razmisliti. Apsolutna preporuka... |
Carpe diem |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2531 Posts
Posted - 21/05/2021 : 18:55:29
|
![](http://www.fibra.hr/Images/KLO_FB_58.jpg)
Treći Cosey koga sam pročitao. Rasprodat, ali sam ipak uspeo da ga nabavim. I neminovno poređenje sa “Petrom Panom” i “Italijom”.
Kratka, emotivna priča o ratnom veteranu, pokušaju povratka u „normalan život“, prijateljstvu i sećanju. Kroz jedno “obično”veče Homera Mlađeg , dokumentarni film na TV-u, Cosey daje kritiku rata u Vijetnamu, opet dajući samo naznake onoga šta se tamo događalo. Istovremeno kroz razgovor sa Felicity nam daje nadu u bolje sutra, u povratak jednom normalnom životu neopterećenom “velikim i strašnim temama”. Povezivanje sa onom dečijom jednostavnošću ljudima vraća davno izgubljeni mir.
Usporena, melanholična, na trenutke setna atmosfera je ono što daje pečat ovom stripu. Bez obzira da li je to idilična slika zime usnulog gradića, ili žuti tonovi putovanja kroz prošlost.
Cosey-ev crtež mi se inače sviđa. Scene zime i snega (kao u Petru Panu), vijetnamskih gradova i džungle, gužve. Zamišljena atmosfera odlično prenesena na papir.
Solidan strip, ali po meni slabiji od gore navedenih. Preporuka za čitanje za ljubitelje Cosey-a. Ostalima se možda i neće svideti. |
Carpe diem |
|
Dexters
Senior Member
![](AvatarUpload/dxtr.JPG)
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 22/05/2021 : 10:07:37
|
quote:
Realno, živimo u zlatnom dobu za stripofile na ovim prostorima. Sa jedne strane, kiosk stripovi za sve uzraste koji ovdje imaju tradiciju i kult se konstantno izdaju i reizdaju, a sa druge strane imamo poplavu izdavača koji su orijentirani na "ozbiljnije" naslove, bilo da je riječ o neupitnim klasicima stripa, bilo o novijim razvikanim i nagrađivanim naslovima (to što su naklade male iz perspektive pojedinačnog konzumenta ne znači ništa).
U takvoj konstelaciji snaga jedino što na lokalnoj izdavačkoj sceni nedostaje je netko tko bi se uhvatio izdavanja ovakvih pulp naslova (i starih i novih). Erotika i ljubići (za svakoga ;) ), horor, SF, akcija, krimići, tzv. "žanrovski" stripovi, provokativni subverzivni kult i jeftini eksploatacijski šund i sve što je na nevidljivoj granici između... Da ja ovih dana pokrećem domaću izdavačku kuću, to je zrakoprazni prostor na koji bih uletio ;)
Atol Bikini? |
|
vukozec
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/matt.jpg)
5021 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 22/05/2021 : 10:45:09
|
quote: Originally posted by Dexters
quote:
U takvoj konstelaciji snaga jedino što na lokalnoj izdavačkoj sceni nedostaje je netko tko bi se uhvatio izdavanja ovakvih pulp naslova (i starih i novih). Erotika i ljubići (za svakoga ;) ), horor, SF, akcija, krimići, tzv. "žanrovski" stripovi, provokativni subverzivni kult i jeftini eksploatacijski šund i sve što je na nevidljivoj granici između... Da ja ovih dana pokrećem domaću izdavačku kuću, to je zrakoprazni prostor na koji bih uletio ;)
Atol Bikini?
Je, bookglobeova Strah & jeza edicija je taj đir, među prvima sam je pozdravio :)
|
Edited by - vukozec on 22/05/2021 10:45:47 |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2531 Posts
Posted - 23/05/2021 : 09:16:29
|
![](http://www.fibra.hr/Images/KLO_FB_140.jpg)
Preview me je kupio odličnim crtežom, ali sam strip uzeo tek kada je objavljen nastavak.
Melanholična i pomalo mračna priča o pokušaju da se prevaziđe emotivni gubitak, borbi sa "demonima" prošlosti, depresiji i razočarenju. Istovremeno o prijateljstvu i ljubavi, onoj pozitivnoj energiji koja se iznenada pojavi onda kada je najpotrebnija. Atmosfera je izuzetna, usporena i tiha, melanholična i na momente mračna.
Ono što svakako doprinosi tome je izuzetan crtež i kolor,pre svega scena noći, prirode, požara. Kao da se sve odigrava u nekom snu, obavijenom velom magle.
Ono što mi se nije dopalo je sam epilog. Mislim da jedna ovakva priča, prepuna simbolike i emocija ipak zaslužuje "težak" kraj. Po meni to bi joj dalo dodatnu vrednost. |
Carpe diem |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2531 Posts
Posted - 23/05/2021 : 11:23:41
|
![](http://www.fibra.hr/Images/KLO_FB_160.jpg)
Odmah posle pročitanog Samuela Beauclaira krenuo sam sa čitanjem nastavka (uslovno rečeno). Sve ono što je želeo da nam pokaže u prethodnom stripu, Renard je uradio i u ovom, samo mnogo bolje.
Opet jedna melanholična i pomalo mračna priča o usamljenosti i razočarenju, životu prepunom laži i samoobmana, nastojanju da se prevaziđe "ružna" prošlost. A to vraćanje na "pravi kolosek" u jednom svetu prepunom tajni i zagonetki, je ponekad pretežak zadatak prepun emotivnih uspona i padova, bola i gorčine, halucinacija.
Ljudska psiha je nešto nedokučivo i nepredvidivo. Ljubav, zebnja, strah, očaj, bes, nasilje, predaja. Sve će to iznenada isplivati na površinu i furiozno promeniti jedan naizgled miran život. Saul će otvoriti svoju dušu, ali (ne)će uspeti da nađe spas. Sudbina će umešati svoje prste, vatra spaljuje tajne koje šuma krije, a reka pročišćava i odnosi sve. Da li je to zaista kraj?
Atmosfera još bolja nego u Priči o Samuelu Beauclaira. Na početku usporena i "mirna", naizgled opuštena, a onda kako priča odmiče misteriozna, napeta, nasilna, mračna.
I opet izuzetan crtež i kolor, za koji ne znam da li su bolji u scenama požara ili same prirode, noći i "priviđenja", ili...ma svuda. Jednom rečju fantastično.
Ovog puta izuzetan i efektan završetak. Strip koji zaslužuje apsolutnu preporuku, kako za čitanje tako i za kolekciju. Željno očekujem nove albume. |
Carpe diem |
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10465 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2531 Posts
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10465 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21384 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 23/05/2021 : 19:21:18
|
dobro me podseti Džek da nabavim drugog Melvila što pre. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
naker
Advanced Member
![](AvatarUpload/hellboy avatar1.jpg)
4984 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 24/05/2021 : 20:15:33
|
![](https://i.ibb.co/mBDktV6/anibal1.jpg)
![](https://i.ibb.co/yVh4tb4/anibal5.jpg)
Anibal 5
Napisao: Alejandro Jodorowsky Nacrtao: Georges Bess
Ženski rod širom univerzuma se "budi" protiv vekovne muške patrijahalne dominacije što nije nešto preko čega Evropska Odbrambena Agencija može olako da pređe i ne preostaje joj ništa drugo nego da angažuje specijalnog mačo agenta androida da uguši pobune i pokaže ženama ko nosi pantalone u kući kosmosa..
Anibalu bi ovaj zadatak verovatno teško pao ali kada su nagrada za uloženi trud besplatne orgije sa seks robotima koje izgledaju kao Merlin Monro kako odbiti ovaj zadatak pitam ja vas
Klasično otkačena sci-fi avantura Don Alejandra uz vrhunski Bessov crtež, nije ovo nikakav relevantan naslov naravno ali malo testosteronske zabave uz jebozovan crtež ne može da škodi jer kako se ne nasmejati na način na koji Anibal vrši fatality nad nevaljalim malim cicama ![](icon_smile_big.gif) |
|
J.Stickman
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/stickowsky.jpg)
Bosnia and Herzegovina
395 Posts
Member since 28/10/2009 |
Posted - 26/05/2021 : 15:51:57
|
Pročitao sam Saigon-Hanoi koji je izdala Fibra. Lijepa je to Coseyeva priča, topla, jaka, u čijoj se glavnoj ulozi smjenjuju čas crtež, a čas priča. Isprva je teško prihvatiti da nas kroz Homerovo putovanje vodi njegov telefonski dijalog sa Felicity ali kako priča odmiče, tako se polako prihvata način pripovijedanja. Sve to fino zaokružuju boje koje donose hladnoće sniježnih predjela ali i sparinu i vlagu Vijetnama. Do ovog stripa sam došao nakon čitanja fenomenalnog "U Potrazi za Petrom Panom" čija me je naslovnica privukla u jednoj striparnici. Nakon toga sam pronašao Calypso i onda posjetio fibrinu stranicu pa vidio da ima toga još. Da ne lažem, Fibru sam jako malo kupovao ali sada se to mijenja zahvaljujući Coseyju njegom Petru panu i posebno ovom stripu Saigon-Hanoi. Pokušat ću pronaći Putovanje u Italiju i Jonathana. No da se vratim ovom zanimljivom albumu. Ovdje nema viška kadrova, nema ni manjka. Riječi je tamam. Puno toga se zazna o Felicity iz njenog načina razmišljanja, a lik se već može zamisliti, kada ga autor ne želi otkriti. Realna je to situacija ali sa jasnim objašnjenjem na kraju, zašto ne želi da se upoznaju. Ovo je jednostavna priča koja čitaoca uzme za ruku i zaogrne ga atmosferom, isprva onom uspavanom zimskom, a kasnije i toplijom, da bi nas na kraju opet vratio u hladnoću života ali ovaj s osmijehom, kada Homer prihvati taj životni točak. Lijep strip, tople preporuke.
|
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
|
naker
Advanced Member
4984 Posts
Posted - 28/05/2021 : 19:04:29
|
![](https://i.ibb.co/7Grq3zh/twins1.jpg)
![](https://i.ibb.co/6Dwrgtr/twins4.jpg)
The Magical Twins
Napisao: Alejandro Jodorowsky Nacrtao: Georges Bess
Humanoids Kids su pokrenuti 2017god i da li se mogao angažovati prikladniji autor za ovu ediciju od čoveka čije je pisanje prepoznatljivo po krvi, seksu, incestu i gaženju po crkvi ![](icon_smile_big.gif)
Ali nema ovde bojazni jer ništa od gore navedenog nema u stripu jer ovo je jedna light fantasy avantura u kojoj pratimo blizance kraljevske krvi koji pokušavaju da prebrode sve prepreke na njihovom putovanju do zemlje arhineprijatelja koji je zarobio njihovog oca kralja..
Strip je prevashodno namenjen mlađim naraštajima zbog načina pripovedanja gde ne postoji međuigra jer nakon što glavni likovi pobede neprijatelja bukvalno već na sledećoj stranici upadaju u nove nevolje, po pravilu nakon što pobede monstruma on postaje njihov prijatelj i kasnije im pomaže, sam kraj je simpatično očigledan i da se zaključiti još na samom početku radnje
Bess standardno dobar i ko voli nevine avanture koje sa sobom nose životne pouke namenjene klincima i klincezama mogao bi uživati u jednom pre svega ležernom čitanju 60tak stranica ovog stripa ![](icon_smile.gif) |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
naker
Advanced Member
4984 Posts
|
naker
Advanced Member
4984 Posts
Posted - 30/05/2021 : 18:41:39
|
![](https://i.ibb.co/pXs79p9/megalex1.png)
![](https://i.ibb.co/P1YjLbx/megalex3.png)
![](https://i.ibb.co/SdKxPCn/megalex5.jpg)
Megalex
Napisao: Alejandro Hodorowsky Nacrtao: Fred Beltran
Don Alejandro je tokom karijere sarađivao sa zaista sjajnim crtačima: Moebius, Gimenez, Bess, Ladronn, Janjetov, Manara... i onda tu je Beltran ![](icon_smile_big.gif)
Sama činjenica da sam uopšte uspeo da isteram strip do kraja cenim da je uspeh hvale vredan jer kada bi nekom AI zadali komandu da nacrta nešto mislim da krajnji rezultat ne bi bio ovako sterilan i bolan za gledanje
Deluje da je neko od urednika sugerisao Beltranu da iskulira malo sa digitalizacijom jer treći album je za nijansu drugačiji od prva dva ali premalo, prekasno..
Sinopsis? Zar je to uopšte bitno kod ovakve vizuelne podloge, ali nažalost ako ste i uspeli da iščitate strip do kraja ostaćete razočaranim jer zaista ne pamtim kada sam poslednji put pročitao strip sa tako naprasno odrađenim krajem i komentarom "end of the cycle" ! ![](icon_smile_dead.gif)
Neko je ovde povukao ručnu i ova priča nikada neće biti završena, i to sa razlogom. Učite na mojim greškama i ne gubite vreme na ovo |
|
naker
Advanced Member
4984 Posts
Posted - 04/06/2021 : 22:33:47
|
![](https://i.ibb.co/k8V4vR2/screaming1.jpg)
![](https://i.ibb.co/L9VSkSr/screaming3.jpg)
![](https://i.ibb.co/DL8j87B/screaming5.jpg)
Alexandro Jodorowsky's Screaming Planet
Napisao: Alejandro Jodorowsky Nacrtali: Landronn, Ciruelo, Granov itd
Zbirka koja sakuplja 11 kratkih SF storija Don Alejandra gde je u svakoj sarađivao sa drugim crtačem. Zanimljivi su njegovi komentari o tome kako je pristupio pisanju jer je za svakog crtača spremao priču igrajući na kartu njegovog najjačeg aduta, npr pošto je Baranko iz SSSR-a dao mu je da nacrta priču o padu intergalaktičke imperije itd
Ekipa crtača nije bog zna kako zvučna, a ni priče nisu mnogo bolje, kao jedine vredne pažnje su se pokazale The Alchemical Egg i Tears of Gold i ova kolekcija je samo za najzagriženije fanove matorog vrača |
|
BeaGea
Advanced Member
![](AvatarUpload/yojimbo zec.jpg)
3996 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 04/06/2021 : 22:52:26
|
Ovo baš čitam (trenutno na 7. priči). U pravu si, nije za neku preporuku ali nije loše. Šteta za crtež, da je barem malo upečatljivji. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
naker
Advanced Member
4984 Posts
|
Vlaadisha
Advanced Member
![](AvatarUpload/avatar_53.jpg)
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 05/06/2021 : 02:49:06
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
![](https://i.imgur.com/QO0wDWf.jpg?1)
chast prica o manje prijatnim stvarima: poslednjim danima svojih roditelja uspesno sam izbegavao ovu knjigu od kad je izasla jer sam znao da ce biti brutalno iskrena i prepuna detalja koji se ne iznose naglas autorka je iz malo drugacije kulture ali neki tabui su univerzalni teska, teska ispovest ublazena sa malo crnog humora
evo jos nesto na istu temu, iako niko nije trazio
![](https://i.imgur.com/ghCyeOa.jpg)
lucy pomaze svom inkontinentom dedi i senilnoj babi na krstarenju putopis se preplice sa dedinim dnevnickim zapisima u kojima je izvodio lupinge pajperom u drugom svetskom autorka je mogla lepo da poentira ali sem u naslovu nema nagovestaja neke introspekcije (A5 format, 160 strana, kolor) |
|
Vlaadisha
Advanced Member
![](AvatarUpload/avatar_53.jpg)
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 05/06/2021 : 03:01:16
|
![](https://i.imgur.com/XXqTB0p.jpeg)
ovo je neki matori strip? nuklearna postapokalipsa, bas retro... da se nije desila 2020. pa smo svi sedeli u bunkerima i cekali pisma od postara u hazmatu (kad bi francuska imala autohtone superheroje, tako bi izgledali: postari u hazmatu) e, tu gebe nama/ovima u bunkerima podvaljuje pricice koje nisu tako bezazlene kako se cine... ali bez spojlera (A5 format, 112 strana, c/b) |
|
AleksandarN
Senior Member
![](AvatarUpload/maxresdefault(1).jpg)
Serbia
2028 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 07/06/2021 : 08:13:22
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
![](https://i.imgur.com/XXqTB0p.jpeg)
ovo je neki matori strip? nuklearna postapokalipsa, bas retro... da se nije desila 2020. pa smo svi sedeli u bunkerima i cekali pisma od postara u hazmatu (kad bi francuska imala autohtone superheroje, tako bi izgledali: postari u hazmatu) e, tu gebe nama/ovima u bunkerima podvaljuje pricice koje nisu tako bezazlene kako se cine... ali bez spojlera (A5 format, 112 strana, c/b)
Ovo mi deluje bas zanimljivo. Voleo bih videti ovaj strip kod nas. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
tex2
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/player_dalglish(1).jpg)
Croatia
31516 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 09/06/2021 : 16:07:36
|
Stripovi koje sam pročitao prošli tjedan, ali me nisu nešto posebno oduševili su: Pssst doba tajni, Brodeckov izvještaj i Rosalie Blum. Ako nište drugo bar se brzo pročitaju. Najbolji od spomenutih mi je Rosalie Blum, dobra ideja i realizacija, ali opet fali ono nešto! Druga dva nisu po mom ukusu, ali nije ih problem pročitati, zanimljivi su na svoj način. Ako imate neku preporuku za ljeto da pošaljem popis u Bibliobus predložite! Ne mora se vraćati do jeseni. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
|
|