Author |
Topic |
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 14/03/2013 : 20:10:58
|
Di Giorgio&Genet: Samurai
Francuska škola crtanja, super strip, ronin u borbi protiv zlim silama podzemlja, manji format od Bookgloba, malo bolji papir in tisak, ali zato ceo Volume 1 t.j. prve četiri štorije. Francuzi izdali več osmu....čekam na Volume 2. jer Bookglobe neče da izda prve četiri u sledečih 10 godina....a vreme mi prolazi. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 17/03/2013 : 20:58:15
|
Prva tri Sendmena.
Ali evo šta mi se sinoć desilo, nakon čitanja:
Sinoć sam se najeo pred samo spavanje; tada uvek imam loše snove, a imao sam ih i sinoć.Međutim, bili su jako neobični, i jutros kada sam ustao, setivši ih se , prva asocijacija je bila Sendmen i "beskonačno buđenje".
Sanjam kako mi stripovi stoje u nekoj šupi i ja se u jednom trenutku setim da je ona neobezbeđena i da bi lako neko mogao da ih ukrade.Odem tamo, otvorim ormare i vidim da su prazni;pretrnem; mislim da je osećaj bio stvaran;onda se setim da je to verovatno san i da sam treba da se probudim;probudim se;vidim da je noć; čujem neko komešanje oko šupe; izletim i vidim kako neki tipovi nose stripove; pripucam na njih; i opet se setim da je to sigurno san; i opet sve isto samo malo drukčije;ne znam da li vam se ovo nekad desilo, meni je ovo prvi puta da se više puta šatro budim a i dalje sanjam;a trenitak kad kapiram da su mi stripovi ukradeni su poprilično šokantni i deluju realno.
Živa istina, kunem se!!!
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 17/03/2013 20:58:49 |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 17/03/2013 : 21:32:22
|
quote: Originally posted by anto
Prva tri Sendmena.
Ali evo šta mi se sinoć desilo, nakon čitanja:
Sinoć sam se najeo pred samo spavanje; tada uvek imam loše snove, a imao sam ih i sinoć.Međutim, bili su jako neobični, i jutros kada sam ustao, setivši ih se , prva asocijacija je bila Sendmen i "beskonačno buđenje".
Sanjam kako mi stripovi stoje u nekoj šupi i ja se u jednom trenutku setim da je ona neobezbeđena i da bi lako neko mogao da ih ukrade.Odem tamo, otvorim ormare i vidim da su prazni;pretrnem; mislim da je osećaj bio stvaran;onda se setim da je to verovatno san i da sam treba da se probudim;probudim se;vidim da je noć; čujem neko komešanje oko šupe; izletim i vidim kako neki tipovi nose stripove; pripucam na njih; i opet se setim da je to sigurno san; i opet sve isto samo malo drukčije;ne znam da li vam se ovo nekad desilo, meni je ovo prvi puta da se više puta šatro budim a i dalje sanjam;a trenitak kad kapiram da su mi stripovi ukradeni su poprilično šokantni i deluju realno.
Živa istina, kunem se!!!
a da se nije tvrdja motao okolo u dogovoru sa zekanima?
|
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 19/03/2013 : 08:29:38
|
Poprilično razočaranje s obzirom na reputaciju. Crtež u Our Cancer Year je dosadan, prazan, jednoličan (Franck Stack), dok od 10 crtača koji su radili na Our MOvie Year, jedino Mark Zingarelli, Ed Piskor, Garry Dumm i naravno Crumb imaju prolaznu ocjenu. Priča također pout crteža, razočaravajuća. Unatoč svemu ima par dirljivih scena...i to je to..to je sve. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 21/03/2013 : 21:22:33
|
Sad sam kod 6. trejda serijala Scalped (Jason Aaron i Rajko Milosevic) i prosto ne mogu vjerovati kako je to jebeno dobar strip. Jednostavno genijalno.
Aarona sam zavoleo vec u Punisheru gdje je po meni nadmasio nenadmasivog Ennisa. |
Jack the Black. |
|
|
natural_error
Starting Member
Croatia
92 Posts
Member since 21/02/2013 |
Posted - 27/03/2013 : 16:07:16
|
Guy Delisle: Jerusalem: Chronicles from the Holy City (Drawn and Quarterly, 2012)
Od autora iznimnih grafičkih putopisa Pyongyang, Shenzhen i Burma Chronicles dolazi nam još jedno jako zanimljivo djelo, ovog puta smješteno u Jeruzalem. Kao i prethodna tri djela, Delisle daje iznimno zanimljiv pogled kao "stranac u stranoj zemlji" na kulturu i političku situaciju u nestabilnoj i sukobom uzdrmanoj državi, ali njegovo mišljenje o sukobu je praktički nemoguće iščitati. Crtež je opet dječje jednostavan, a po prvi puta Delisle uvdi boju u neko svoje djelo, i to kako bi istakao određene stvari i događaje važne za priču. Jeruzalem je iznimno zanimljivo djelo koje, iz kuta jednog relativno neupućenog zapadnjaka, daje poprilično dojmljiv uvid u izraelsko-palestinski sukob, ali i na kulturnu tradiciju i religijsko trojstvo u Svetom gradu i čitavom Izraelu. |
Edited by - natural_error on 27/03/2013 16:09:31 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Posted - 05/04/2013 : 11:25:26
|
Ne nađem topica o Vjestici (ni LL ni PP), pa da javim svoje utiske ovdje.
Vjestica (Gigi Simeoni, Libellus)
Poslije Oci i tama jos jedan Simeonijev "one shot" strip. Koji vuce. Da ga procitas u jednom cugu.
Kako je vec sam Simeoni unutra zapisao "...roman strave i uzasa. Ili ne: to djelo može biti triler, krimic, psiholoska drama..."
Ne bih da previse spoilam ali preporuke, sigurne preporuke svima. Zna pokucati na prava vrata i setati te labirintima uma... ako mu dopustis.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 05/04/2013 : 11:39:31
|
quote: Originally posted by Poli
Ne nađem topica o Vjestici (ni LL ni PP), pa da javim svoje utiske ovdje.
Vjestica (Gigi Simeoni, Libellus)
Poslije Oci i tama jos jedan Simeonijev "one shot" strip. Koji vuce. Da ga procitas u jednom cugu.
Kako je vec sam Simeoni unutra zapisao "...roman strave i uzasa. Ili ne: to djelo može biti triler, krimic, psiholoska drama..."
Ne bih da previse spoilam ali preporuke, sigurne preporuke svima. Zna pokucati na prava vrata i setati te labirintima uma... ako mu dopustis.
Uffff Kod mene skroz obrnuto. Ima početak i nekakav pristojan razvoj priče do sredine, i do tada stvarno vuče da čitaš dalje. Međutim, kako se priča počne rasplitat meni sve lošije i lošije, da bi završilo poprilično bezveze. Oči i tama su mi OK, ovo me poprilično u konačnici razočaralo. Moja ocjena 3/5 i to isključivo zbog pristupačne cijene. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 05/04/2013 : 11:45:49
|
quote: Originally posted by natural_error
Guy Delisle: Jerusalem: Chronicles from the Holy City (Drawn and Quarterly, 2012)
Od autora iznimnih grafičkih putopisa Pyongyang, Shenzhen i Burma Chronicles dolazi nam još jedno jako zanimljivo djelo, ovog puta smješteno u Jeruzalem. Kao i prethodna tri djela, Delisle daje iznimno zanimljiv pogled kao "stranac u stranoj zemlji" na kulturu i političku situaciju u nestabilnoj i sukobom uzdrmanoj državi, ali njegovo mišljenje o sukobu je praktički nemoguće iščitati. Crtež je opet dječje jednostavan, a po prvi puta Delisle uvdi boju u neko svoje djelo, i to kako bi istakao određene stvari i događaje važne za priču. Jeruzalem je iznimno zanimljivo djelo koje, iz kuta jednog relativno neupućenog zapadnjaka, daje poprilično dojmljiv uvid u izraelsko-palestinski sukob, ali i na kulturnu tradiciju i religijsko trojstvo u Svetom gradu i čitavom Izraelu.
ovo djeluje zanimljivo |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/04/2013 : 11:22:09
|
Napokon sam nasao vrijeme i volju da procitam i zadnji broj serijala Defense Devil. Kraj je dosao neocekivano, nisam ni znao da se strip zavrsava desetim brojem, mislio sam da se radi o jos jednom "vjecitom serijalu", ili da ce biti nekoliko desetina knjigica. Serijal je startovao interesantno, ali se vec na samom pocetku nagovjestavalo da bi se vec uskoro sve to moglo pretvoriti u jos jedan monotoni strip gdje se jedna te ista prica vrti cijelo vrijeme. Srecom to nije bio slucaj, ubrzo je radnja pocela da se razvija i nije se sve svodilo na advokatsko istrazivanje ubistava i razotkrivanje gospodara pakla i njihovih smicalica. Glavni likovi su simpaticni, to je jedan od kljucnih elemenata koji drzi serijal, ali i sama prica je svakim novim brojem ostavljala sve vise otvorenih pitanja. Jedna od centralnih tema je svakako ljubavna prica izmedju glavnih likova, iako se moze da vidi u kojem to pravcu sve vodi, dosta je prepreka na putu u toj ljubavnoj prici, tako da nije ono najbitinije da li ce glavni likovi zavrsiti zajedno, vec na koji nacin. Kraj je poprilicno razocarao, slicno kao u Twilight filmovima, mnogo ljudi je umrlo, pa ipak su na kraju svi zivi. Ne mogu da se otmem utisku i da ne povucem paralelu izmedju DD i Preachera, barem kada je finis serijala u pitanju. Sam kraj srozava cijeli serijal u prosjek, sto je steta, definitno jedan od stripova sa velikim potencijalom i za sve uzraste. Trenutno dosta mangi obradjuje slicnu temu, vampiri, demoni, vjestice u tinejdzerskim godinama na granici izmedju dobra i zla. Od ovih koje sam ja citao, DD je po mom misljenju najinteresantniji.
|
Edited by - King Warrior on 24/04/2013 11:28:05 |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 30/04/2013 : 13:12:00
|
Cat Claw. Kao "pripreme" za prvu godišnjicu Lastana, počeo sam sa Cat Claw. Posle ohoho vremena. Pročitao albume 2,5,6,7 in 8. Ratsody in blue ili Pacovdija u plavom najbolja do sada. Pored standardno dobre naracije, kadriranja, dinamike i (huh) ljepe Kerolajn, svih zajbancija sa uzvicima i efektima, malih skrivenih poruka na reklamama, majicama, homažu hard rock glasbi, filmovima i specialno Clint Eastwood-u, cepao sam (a čovek se retko glasno smeje kad je sam) kod govowa stawog dobwog doktowa mowsa. Aaaaaaha. Pojma nemam šta znači "sitno kvwcanje na waskwsnici", ali čuje se mega, pogotovo kad sam sebe čujem. Čista pendrek-sisa/pendrek-sisa. (I unapred se izvinjavam onima sa govornom napačom wkanja). A, da! Zašto ima 3 epizoda dva različita naslova:
Two fools for sister cattie Two mules for sister cattie
|
Edited by - trolodtroje on 30/04/2013 14:12:35 |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 11/02/2009 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Posted - 16/05/2013 : 21:46:51
|
Eto, procitao i trejdove 9-13 (na 95. broju sam od 100) i kao posle prvih 8 trejdova istog sam misljenja, da se radi o jednom izmedju absolutno najboljih i neponovljivo nenadjebivih stripova ikad.
Slava autorima na veke vekova.
|
Jack the Black. |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Posted - 16/05/2013 : 21:56:12
|
Jos jedan od serijala, koji me u poslednje vrijeme oborio s nogu. Ostaje mi jos poslednji 10. trejd i vec sad mi je zao, sto cu ga zavrsiti. Apsolutna preporuka. Aaron mi postaje pored Ennisa jedan od najboljih autora. Hvala. |
Jack the Black. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Posted - 17/05/2013 : 16:23:32
|
@mike ajde kad zavrsis sa Scalpedom, predji na Ralpha Aznama, pa javi utiske |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 23/05/2013 : 01:23:23
|
posle duže pauze pročitao strip, tačnije dva:
- supermen "četiri godišnja doba" simpatična pričica ljupko nacrtana...
- lui rjel - čestera brauna... e ovo je već ozbiljan strip... |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 19/06/2013 : 14:01:09
|
The Arrival (Shaun Tan)
Čini mi se da je već bilo priče o ovom stripskom eksperimentu. Crtež, rađen po uzoru na stare crno-bele fotografije, dostiže u nekim trenucima stvarno izuzetne rezultate. Predstavljanje ljudi mi je malo išlo na živce, nisam ljubitelj foto-realizma, mada je dobro odrađen (u tom segmentu me podseća na spot Take Me On od norveškog benda A-ha). A priča? Emigracija, dolazak u novi svet, sa nerazumljivim slovima i znakovima i neobičnim životinjama. Dečje začuđeno i radoznalo, i sve to bez i jedne reči. Vrlo dobro.
|
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4650 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Posted - 25/06/2013 : 16:29:12
|
quote: Originally posted by mike
Eto, procitao i trejdove 9-13 (na 95. broju sam od 100) i kao posle prvih 8 trejdova istog sam misljenja, da se radi o jednom izmedju absolutno najboljih i neponovljivo nenadjebivih stripova ikad.
Slava autorima na veke vekova.
ja sam baš završio prva četiri Beloputa trejda - zaista nenadjebiv strip (barem za sada) |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 29/06/2013 : 13:30:36
|
Stitched
Samo ime Garth Ennis je za mene dovoljna dobra referenca da kupim strip. Tako i u ovom slucaju, uzeo sam TPB sa prvih sedam epizoda ovog serijala, mislio sam ovo mora da bude dobro. Na naslovnoj je slika zombija, ili barem neceg slicnog, ne bas nesto sto me privlaci u posljenje vrijeme, najvise zbog toga sto je scena zadnjih godina pretrpana ovom vrstom stripa, pa su mi pomalo postali dosadni. Onda je uslijedio blagi sok, u tekstu stoji da Ennis nije autor ovog stripa, on je snimio kratkometrazni igrani film po kojem je onda Mike Wolfer napisao i nacrtao strip. Hajde, krenem sa citanjem i mislim mozda ipak bude nesto od svega toga, ipak je strip napravljen po Ennisovom djelu. Nazalost, to nije bio slucaj, jedva sam presao tih prvih sedam epizoda, strip je skoro pa necitljiv. Radnja se odvija u brdima Afganistana gdje hrabri, posteni i cool americki i engleski vojnici vode borbu protiv terorista, za dobrobit svijeta, mir i ljubav. Odjednom ih napadaju cudna bica, zasivenih ociju, usta i svih ostalih tjelesnih otvora. Radi se o nekoj vrsti zombija kojima rukovode ljudi obuceni u burke na taj nacin sto masu praznim konzervama od pasulja, natrpanim kamenjem i zavezanim za lanac (ozbiljan sam). Sada da vam ne pricam mnogo o radnji, inace cu morati da se prisjetim sveg tog jada kojeg sam sa velikom mucninom prcitao, uglavnom radi se o horror stripu najlosije vrste. Dijalozi plitki, radnja ne daj boze, glavni likovi toliko odvratni da sam jedva cekao da ih raskomadaju cudovista. Ma sve inekako, ali mi je krivo sto sam nasjeo na Ennisovo ime na stripu, jer ovo nije nista drugo do obicna prevara. On u stvari nema nikakve veze sa samim stripom, kao sto sam vec objasnio, ali je ocigledno dozvolio da se zloupotrijebi njegovo ime da bi se doslo do vise novca.
|
|
|
Topic |
|