Author |
Topic  |
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 20:12:05
|
Wizardov Magični je jedno od najboljih tehnički odrađenih izdanja na prostorima bivše SFRJ! Papir, uvez, otisak ajde kreŠo reci da ko ima to bolje
PS: Ne pominji mi više prevod i lekturu, zabole me za to |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 20:12:59
|
Kakve sad veze ima Ludens?
Ovde je izjavljeno da su Wizardova izdanja bolja od VCh. A nisu. O, kako bolno nisu. Nisu ni po chemu, osim po tome shto im je dizajn ne sjajan, ne ni vrlo dobar, ne chak ni dobar - vec samo manje losh od NEKIH izdanja VCh. I to je sve. |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 28/10/2009 : 20:15:12
|
A i da dodam odgovor za ono " a ti chitaj knjige" - a ti onda chitaj slikovnice.
U oba sluchaja bi chitali primerene stvari. |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7975 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 20:26:55
|
quote: Originally posted by Le Samourai
A i da dodam odgovor za ono " a ti chitaj knjige" - a ti onda chitaj slikovnice.
U oba sluchaja bi chitali primerene stvari.
uzivam u crtezu,fala bogu. |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 28/10/2009 : 20:28:27
|
E ovo vam se ne može oćutati! Kreša je u pravu, i to potpuno. Isti 'stručnjaci' su prije par dan opanjkavali Wizard, uobičajenim izjavama tipa:''Crkli su... Neozbiljan izdavač... Gotovo je sa njima...'', da bi se, čim su načuli NEPROVJERENU informaciju, dali na hvaljenje Wizarda, koji je sada 'dobar', i opet počeli da pljuju VČ. Kada su dobro odštampana, a štampa se jeste popravila, izdanja VČ su odlična. Vaše smiješne rasprave o dizajnu, u kojima istresate frustracije svakodnevnog života, su već par puta napravile ruglo od foruma. No, u krugu vječnog zla koje se ponavlja, vi se uvijek vraćate na istu temu kada vam ne ostane ništa drugo. Pa je li vam dizajn ZS i LMS smetao kada ste bili mali?! Da li se radujete kada kupujete stripove redovno, kada ih vidite na trafikama?! U životu nisam čuo smiješnije i banalnije poređenje! Veseli Četvrtak se bliži cifri od 200 izdatih stripova, o čemu ste nedavno samo sanjali, a Wizard izdaje dva junaka tempom Pračetove Kornjače, a od ta dva junaka jedan je praktično bezvrijedan (Blek). I onda vam je Wizard bolji? Gospodo, puno ste se RAZMAZILI. Lako se zaboravljaju vremena kada nije bilo ni 's' od stripa, zar ne?! Đavolski lako. Obično se ne miješam u vaše forumske svađe, ali sam sada morao da reagujem. Ovo se već jednom mora prekinuti! Svaki, ali baš svaki (ponekad se to dogodi čak i sjajnom Libellusu i Fibri), izdavač se VAMA mora naći na zubu; morati dati svoje STRUČNO i VAŽNO mišljenje. Naravno, sadbine izdavača 'zavise' isključivo od vas. Ljudi iz Veselog Četvrtka su vam stvorili Klub čitalaca (i ja, koji živim u drugoj državi, sam član), stvaraju mrežu svojih trafika (nešto dosada praktično neviđeno), daju vam članske popuste i šalju kataloge da biste im vi na kraju pljunuli u lice, prezirući znake njihove dobre volje. Pa gdje to ima, za ime Božje?! Sjećam se kada sam vidio 'Tajnu Sumera' na kiosku i mislio sam da će propasti, ali su stripovi dolazili, dolazili i dolazili... Zbog toga ja treba da budem zahvalan, kao i vi. A tobožnji 'nekvalitet' VČ izdanja je umnogome prenaduvan i pretjeran, u stvari to je u većini slučajeva čista laž. Još jednom vam ponavljam da ste razmaženi i da ne znate šta hoćete, dozovite se pameti!
Pretpostavljam da će sada uslijediti povorka gnijevnih odgovora, uvrijeda i proklinjanja, ali neka. Bolje i kraj sa strahotama, neko strahote bez kraja. |
Edited by - Mhejl on 28/10/2009 20:30:04 |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 20:35:09
|
Ja sam jednom raspravljao na ovu temu sa jednim likom ( nole contendre ili tako nesto). Stvarno ne razumem moje juznjake u ovom slucaju. Kako nije vazno lektorisanje?! Pa ne moze da mi servira svasta i ja to da gutam. Extra, sto mozda i nemaju lektora, pa to opet predstavlja njihovu neozbiljnost. Ali, najvaznije mi je da je smesno uporedjivati firme gde jedna izbacuje brdo junaka i dva stripa nedeljno (ili 8-10) mesecno, a + rade kol. izdanja i albume, a za "uz malo srece" za mesec dana moze da se dobije 2 kom. od W. Ako treba jos...to be continue. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7975 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 20:37:17
|
mhejl-u malo ste svi otisli.pa valjda sam opisao povratak wizarda,a mozda i gresim,a neki su i upali na pogresno mesto sa pogresnim komentarima.osim toga ovde se ne prica o tome ko je sta,i koliko izdao,vec se bezveze prpucavamo ko je bolji?necu vise o tome jer je ovaj topic posvecen wizardovim izdanjima,a sta mislim o v.c(opet ne u kompletu)to sam pisao u tim topicima.aj zdravo odavde. |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Posted - 28/10/2009 : 20:44:45
|
@ Carson
Da se razumemo Meni je VČ No.1 izdavač! Ovde se ne radi o upoređivanju Wizarda za kog je i Horus dokazani izdavač! Ali ovde pojedinci stvarno preteruju u nekim stvarima. Ja lično nikad do sad nisam pljuvao ni jednog izdavača, jer uzimam kiosk izdanja i od VČ, Ludens, SA, pa i Wizarda, al ne mora da se uvek skače i kreće u dokazivanju suprotnog na granici netrpeljivosti 
PS. Naravno ovo se ne odnosi na tebe |
 |
|
Zixi
Starting Member

Serbia
24 Posts
Member since 28/04/2009 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 28/10/2009 : 20:54:13
|
Meni je kod stripa sve bitno. Prevod je od mnogih stripova kod nas stvorio to sto jesu - kultni Alan Ford,Asteriks,Talicni...i jos mnogi drugi,ne bi bili to sto jesu da nije kvalitetnog prevoda. To me je i privuklo izdanjima VC,gde i dalje uzimam mnoga izdanja samo zbog dobrog prevoda(najbolji priomer su DD i MM - tj.Marchelo i prozirna senka). E sad,sto vise nema Djoleta(barem dobio dostojnu zamenu),Colta(nisu nasli dobro resenje posle njegovog odlaska),Slobe(zbog odabira izdanja) to je veliki minus,kao i tehnicki nedostaci kojih kod VC ima jos uvek mnogo. Ali,popravljaju,osluskuju i to je nesto. I ja sam medju kriticarima VC,ali ne neumerenim. Ima tu dosta toga dobrog,a najbolje je sto se popravljaju u segmentima gde su tanki - osim naravno u slucaju nedodirljivog Blazine.
Wizard je izdavacka kuca koja nije vredna pomena,osim mozda u domenu dizajna gde su se potrudili da ne izmisljaju toplu vodu - ali nista vise od toga. Kad hocu da cujem "Ima jedna krcma u planini" mogu do kafane |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Posted - 28/10/2009 : 20:54:21
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
@ Carson
Da se razumemo Meni je VČ No.1 izdavač! Ovde se ne radi o upoređivanju Wizarda za kog je i Horus dokazani izdavač! Ali ovde pojedinci stvarno preteruju u nekim stvarima. Ja lično nikad do sad nisam pljuvao ni jednog izdavača, jer uzimam kiosk izdanja i od VČ, Ludens, SA, pa i Wizarda, al ne mora da se uvek skače i kreće u dokazivanju suprotnog na granici netrpeljivosti 
PS. Naravno ovo se ne odnosi na tebe
Ma nema problema! Cinjenica je da ima VC svojih nedostataka, ali cim neko kaze da je W bolji, meni se preokrene u zelucu. Prosto mi dodje da zapevam "Ima jedna krcma u planini". (apropo prevoda)   |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 28/10/2009 : 20:56:40
|
quote: Originally posted by Kit Carson
Prosto mi dodje da zapevam "Ima jedna krcma u planini". (apropo prevoda)  
Plagijatoru   |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 28/10/2009 : 20:59:13
|
Pazi, da su makar otishli skroz u "Ima jedna krchma u planini" smeru i napravili od Bleka pravu sprdnju, najverovatnije bih ga i ja kupovao.  |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 28/10/2009 : 21:20:04
|
SVI@ Ni u jednom postiu nisam hteo ukazati da je wizard bolji od vc,sigurno nije,ali sam hteo dokazati da svaki izdavac ima falinke(dezurni branioci VC:da i Vc ima mane,svidelo vam se ili ne,i ljudi kao vi ne pomazete da se te mane iskoriguju,mada me vise zabole za to) Jos sam hteo napomenuti da pomenuti nazovi-me-sranje-od-izdavaca Wizard ima bolji otisak od svih redovnih VC izdanja,i nikad nece stavljati naslove od pola metra preko sred naslovne,barkodove,crvene krugove i slicna sranja... Da je bolji -nisam reko niti cu ikad jer nije. Spominje se i lektorisanja,FASCINANTAN PRIMER LEKTORISANJA-"Covek koji je dosao sa Istoka".Toliko od mene,over and out....
|
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
 |
|
J.C.Debs
New Member

Croatia
212 Posts
|
kreŠa