Author |
Topic  |
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 28/10/2009 : 21:28:19
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
A vi kao čitate Bleka
Ma jok,pise ovde negde na topicu    Ja sam se nadao da pokrenu jos nesto sto bih mozda uzimao,pa zato pratim topic |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 21:30:35
|
quote: Originally posted by elfak nish Spominje se i lektorisanja,FASCINANTAN PRIMER LEKTORISANJA-"Covek koji je dosao sa Istoka".Toliko od mene,over and out....
Pazi, tvoja ideja o skretanju paznje na greske je u redu. Postujem. Sto se tice navedenog primer, ja sam prvi galamio na forumu o tome da se istok pise malim slovom. Medjutim, odgovorio mi je Colt, gde je objasnio da u originalu pise Orient (sto meni nije toliko vazno, jer mozda su i oni pogresili), ali da se verovatno misli na ime kraja, predela. Mada, iskren da budem, nisam to primetio u stripu.
Nije bio tad Curunir na forumu, inace bi potrazio i njegovo misljenje, sto opet ne znaci da ne moze i sad da prokomentarise.
|
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 28/10/2009 : 21:31:53
|
quote: Originally posted by elfak nish
SVI@ Ni u jednom postiu nisam hteo ukazati da je wizard bolji od vc,sigurno nije,ali sam hteo dokazati da svaki izdavac ima falinke(dezurni branioci VC:da i Vc ima mane,svidelo vam se ili ne,i ljudi kao vi ne pomazete da se te mane iskoriguju,mada me vise zabole za to) Jos sam hteo napomenuti da pomenuti nazovi-me-sranje-od-izdavaca Wizard ima bolji otisak od svih redovnih VC izdanja,i nikad nece stavljati naslove od pola metra preko sred naslovne,barkodove,crvene krugove i slicna sranja... Da je bolji -nisam reko niti cu ikad jer nije. Spominje se i lektorisanja,FASCINANTAN PRIMER LEKTORISANJA-"Covek koji je dosao sa Istoka".Toliko od mene,over and out....
@Elfak Za ovo si apsolutno u pravu Prave se klanovi oko pojedinih izdavaca,sli ne po kvalitetu vec po nacionalnoj proipadnosti (ne zaboravi da imas i dezurne branioce Ludensa). Svuda ima dobrih i losih stvari a takav pristup ne koristi nikome |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 28/10/2009 : 21:36:47
|
quote: Originally posted by Tex Willer
SVI@ Ni u jednom postiu nisam hteo ukazati da je wizard bolji od vc,sigurno nije,ali sam hteo dokazati da svaki izdavac ima falinke(dezurni branioci VC:da i Vc ima mane,svidelo vam se ili ne,i ljudi kao vi ne pomazete da se te mane iskoriguju,mada me vise zabole za to) Jos sam hteo napomenuti da pomenuti nazovi-me-sranje-od-izdavaca Wizard ima bolji otisak od svih redovnih VC izdanja,i nikad nece stavljati naslove od pola metra preko sred naslovne,barkodove,crvene krugove i slicna sranja... Da je bolji -nisam reko niti cu ikad jer nije. Spominje se i lektorisanja,FASCINANTAN PRIMER LEKTORISANJA-"Covek koji je dosao sa Istoka".Toliko od mene,over and out....
@Elfak Za ovo si apsolutno u pravu Prave se klanovi oko pojedinih izdavaca,sli ne po kvalitetu vec po nacionalnoj proipadnosti (ne zaboravi da imas i dezurne branioce Ludensa). Svuda ima dobrih i losih stvari a takav pristup ne koristi nikome
E rekoh necu vise da pisem po ovom topicu,ali moram jos ovo. Pun mi je k**** klanova i fanova,reci cu sve sto mi se ne svidja. VC zasluzuje spomenik za povratak stripa,ali brate,onoliki krug u OP,barkodovi i ostala sranja smetaju ljubiteljima stripa,shvatite ljudi. Evo sad cu i za ludens:Izbacuje dodatke specijalima,nema odnos sa kupcima,preskupa izdanja,ocajan prevod(pre svega Dilana,tnh ana Gaspar).... A o nacionalizmu necu ni komentarisati,nema njemu mesta na ovom forumu.... |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
Edited by - elfak nish on 28/10/2009 21:42:26 |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 28/10/2009 : 21:50:49
|
E rekoh necu vise da pisem po ovom topicu,ali moram jos ovo. Pun mi je k**** klanova i fanova,reci cu sve sto mi se ne svidja. VC zasluzuje spomenik za povratak stripa,ali brate,onoliki krug u OP,barkodovi i ostala sranja smetaju ljubiteljima stripa,shvatite ljudi. Evo sad cu i za ludens:Izbacuje dodatke specijalima,nema odnos sa kupcima,preskupa izdanja,ocajan prevod(pre svega Dilana,tnh ana Gaspar).... A o nacionalizmu necu ni komentarisati,nema njemu mesta na ovom forumu....
Dobro,ovo je vise patriotizam - kupujmo domace,pa makar bilo i sranje To je i moje razmisljanje,vec sam reko al' ajde da ponovim - moje pare nemaju nacionalnost i hocu najbolji moguci kvalitet za ono sto placam i to je cela filozofija |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9277 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 28/10/2009 : 21:59:38
|
Poređenje Wizarda i VČ, kao izdavača, nema mnogo smisla, jer nisu u istoj ligi. VČ (Grafart) po svim merilima spada u VELIKE, a Wizard u MALE izdavače (obrt novca, broj izdanja, frekvencija izlaženja, broj zaposlenih, kapital, štamparija...).
Međutim, jedno drugo poređenje ima smisla.
Ne mogu da zaboravim dan, kada sam kupio dva stripa od jednog od meni omiljenih Bonelijevih crtača Roi-a. Jedan od poslednjih Dilana od VČ i MV-a od Wizarda. Prvo sam prelistao Magičnog sa interesovanjem, a onda Dilana i - vrlo neprijatno se iznenadio očajnim otiskom. Znam da VČ ima loš otisak, ali kad istovremeno (bez ikakvog razmišljanja unapred o tome) čovek uzme jedno izdanje, pa drugo - to je što bi reko narod - sa konja na magarca ili kao d... i oko.
To su činjenice, nikakva zloba. |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 22:14:06
|
Ne mogu a da ne dozhivim da se ja smatram chlanom nekog klana, pa samo moram da odgovorim na tu optuzhbu.
Nisam sada, niti sam ikada bio chlan nijednog klana.
Ono shto je dovelo do toga da me se eventualno smatra chlanom klana, je to shto ja generalno branim izdavache koji se svojim poslom bave na ozbiljnom nivou. Te sam tako istovremeno bio prozivan kao "klanovac" Fibre, VCh-a, Lavirinta, Libellusa i verovatno i josh nekih izdavacha o kojima sam govorio pozitivno.
Za razliku od raznoraznih struchnjaka za dizajn (o kojem pojma nemaju i koji ne bi ni registrovali da im neko drugi, ko neshto o njemu zna, to nije prethodno rekao), procenu adekvatne cene izdanja (o kojoj znaju toliko koliko ja znam o norveshkom godishnjem izvozu ljubichica) i mnoshtvo drugih elemenata jednog strip izdanja, ja stripovima pristupam sa dobrom voljom i zheljom da u njima uzhivam, a ne sa zheljom da na njima otkrijem manu, koju bih onda mogao da ad infinitum i u krug izvrgavam ruglu, i da chak na nju podsecam i kada se pojavi izdanje koje navedene greshke popravlja.
Ja ne mislim da nama izdavachi chine uslugu time shto stripove izdaju. Ali, ljudi na ovom forumu daju sebi previshe licence u krojenju tudjeg posla, i sve VRVI od paushalnih izjava koje oni koji ih daju jednostavno ili nisu kvalifikovani da daju (jer sa time nemaju dve blage veze) ili su zlonamerni.
Sa druge strane, za razliku od kvalitetnih izdanja koja imaju "kozmetichke" mane, poput dizajna, rikne, hrbata, shumfezne i cincilatora, izdanja Wizarda pate od elementarnog neposhtovanja prema stvarima koje izdaju i katastrofalnog prevoda koji bi posramio i najnesrecnije prevoditeljice Ludensa, prepun "sumljivaca", topovskih "dzuleta" koje ispaljuje "topdzija", ljudi kojima se mora "izvinuti" i koji pitaju "za chega ce vam toliki rum?"
Tehnichko oshljarenje cu uvek spremnije prihvatiti od onog koje narushava samo delo, jer ovako PAJSERSKI prevoditi stripove upropashcava delo isto koliko i kada bi neki mali Perica iz redakcije uzeo i ponovo crtao kadrove stripa i umesto panela Milaca ubacivao svoje chicha-glishe. To su stvari koje su prosto NEOZBILJNE i NEOPROSTIVE za jednog izdavacha.
A onda neko kazhe kako je Wizard ozbiljniji izdavach od BILO KOGA, i zapitam se da li je neko ko to pishe uopshte stripove o kojima se pricha prochitao. A, ako jeste, pomislim kako je tuzhno shto takve katastrofalne greshke ne dozhivljava ne kao velike mane, nego kao mane uopshte. Jer Wizard mozhe da pljune pod prozor Alisa Pressu i West Avanturama, koji makar koriste stari, vec postojeci, prevod, a kamoli nekom iole pristojnom izdavachu. |
Edited by - Le Samourai on 28/10/2009 22:15:24 |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Posted - 28/10/2009 : 22:27:43
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Ne mogu a da ne dozhivim da se ja smatram chlanom nekog klana, pa samo moram da odgovorim na tu optuzhbu.
Nisam sada, niti sam ikada bio chlan nijednog klana.
Ono shto je dovelo do toga da me se eventualno smatra chlanom klana, je to shto ja generalno branim izdavache koji se svojim poslom bave na ozbiljnom nivou. Te sam tako istovremeno bio prozivan kao "klanovac" Fibre, VCh-a, Lavirinta, Libellusa i verovatno i josh nekih izdavacha o kojima sam govorio pozitivno.
Za razliku od raznoraznih struchnjaka za dizajn (o kojem pojma nemaju i koji ne bi ni registrovali da im neko drugi, ko neshto o njemu zna, to nije prethodno rekao), procenu adekvatne cene izdanja (o kojoj znaju toliko koliko ja znam o norveshkom godishnjem izvozu ljubichica) i mnoshtvo drugih elemenata jednog strip izdanja, ja stripovima pristupam sa dobrom voljom i zheljom da u njima uzhivam, a ne sa zheljom da na njima otkrijem manu, koju bih onda mogao da ad infinitum i u krug izvrgavam ruglu, i da chak na nju podsecam i kada se pojavi izdanje koje navedene greshke popravlja.
Ja ne mislim da nama izdavachi chine uslugu time shto stripove izdaju. Ali, ljudi na ovom forumu daju sebi previshe licence u krojenju tudjeg posla, i sve VRVI od paushalnih izjava koje oni koji ih daju jednostavno ili nisu kvalifikovani da daju (jer sa time nemaju dve blage veze) ili su zlonamerni.
Sa druge strane, za razliku od kvalitetnih izdanja koja imaju "kozmetichke" mane, poput dizajna, rikne, hrbata, shumfezne i cincilatora, izdanja Wizarda pate od elementarnog neposhtovanja prema stvarima koje izdaju i katastrofalnog prevoda koji bi posramio i najnesrecnije prevoditeljice Ludensa, prepun "sumljivaca", topovskih "dzuleta" koje ispaljuje "topdzija", ljudi kojima se mora "izvinuti" i koji pitaju "za chega ce vam toliki rum?"
Tehnichko oshljarenje cu uvek spremnije prihvatiti od onog koje narushava samo delo, jer ovako PAJSERSKI prevoditi stripove upropashcava delo isto koliko i kada bi neki mali Perica iz redakcije uzeo i ponovo crtao kadrove stripa i umesto panela Milaca ubacivao svoje chicha-glishe. To su stvari koje su prosto NEOZBILJNE i NEOPROSTIVE za jednog izdavacha.
A onda neko kazhe kako je Wizard ozbiljniji izdavach od BILO KOGA, i zapitam se da li je neko ko to pishe uopshte stripove o kojima se pricha prochitao. A, ako jeste, pomislim kako je tuzhno shto takve katastrofalne greshke ne dozhivljava ne kao velike mane, nego kao mane uopshte. Jer Wizard mozhe da pljune pod prozor Alisa Pressu i West Avanturama, koji makar koriste stari, vec postojeci, prevod, a kamoli nekom iole pristojnom izdavachu.
Ja tebe nisam prozvao ni u sekundi,veruj mi.A imam utisak da sam ja prozvan u ovom tvom postu,ali nema veze,nebitno... |
|
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 28/10/2009 : 22:32:20
|
Sada ja imam utisak da sam prozvan u elfakovoj poruci. Pa, bolje da me smatraju ''VČ klanom'', nego da ćutim i trpim neke nakazne pojave na forumu. |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Posted - 28/10/2009 : 22:32:46
|
quote: Originally posted by elfak nish Ja tebe nisam prozvao ni u sekundi,veruj mi.A imam utisak da sam ja prozvan u ovom tvom postu,ali nema veze,nebitno...
Pa kad pripadas klanu Carobnjaka.        Ma sam nick te odaje. Ti elfovi, pa magije, pa carobnjaci, ima tu nesto.   |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Posted - 28/10/2009 : 22:34:35
|
quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by elfak nish Ja tebe nisam prozvao ni u sekundi,veruj mi.A imam utisak da sam ja prozvan u ovom tvom postu,ali nema veze,nebitno...
Pa kad pripadas klanu Carobnjaka.        Ma sam nick te odaje. Ti elfovi, pa magije, pa carobnjaci, ima tu nesto.  
Sto li kenjas kad znas od cega je nastao nick..To sve zakuva Gil Galad sa onaj cuveni post(hehe,mnogo smesan) Mhelj@ Zao mi je,ni na tebe nisam(toliko )mislio      |
|
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 28/10/2009 : 22:38:44
|
Ja tebe nisam prozvao ni u sekundi,veruj mi.A imam utisak da sam ja prozvan u ovom tvom postu,ali nema veze,nebitno...[/quote] Ako nisi mislio (izmedju ostalih) na mene pod "dezhurni branioci VCh", onda sam te pogreshno shvatio. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 22:39:52
|
A vi kao čitate Bleka
Ma jok,pise ovde negde na topicu    Ja sam se nadao da pokrenu jos nesto sto bih mozda uzimao,pa zato pratim topic
Vrerovao ili ne, a to sam već rekao, i Julia im je bila u kombinaciji Ali evo kad budem na sajam pitaću ljude iz Wizarda da li je to tačno. |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Posted - 28/10/2009 : 22:40:51
|
quote: Originally posted by elfak nish Sto li kenjas kad znas od cega je nastao nick..To sve zakuva Gil Galad sa onaj cuveni post(hehe,mnogo smesan)
   Auuu! Kakav recnik! C,c,c! Pa ti mozes da radis lekturu i prevod kod W.   Nego ne smem mnogo da te zajebavam, treba mi doneses stripovi.  Gle, izjednaci Napoli protiv Milana ako nekog interesuje. Dva gola za 3 minuta.     Ajmo svi sad: Ima jedna krcma u planiniiiiiii...   |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 28/10/2009 : 22:42:42
|
Ovi iz Wizarda su zaista čarobnjaci... Magični Vento (novi lektor je odabrao ovo ime ) im se pojavljuje i nestaje... |
Edited by - Mhejl on 28/10/2009 22:43:01 |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 28/10/2009 : 22:45:09
|
Vrerovao ili ne, a to sam već rekao, i Julia im je bila u kombinaciji Ali evo kad budem na sajam pitaću ljude iz Wizarda da li je to tačno.
Vidis kako znas na sta sam mislio    |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Posted - 28/10/2009 : 22:45:41
|
quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by elfak nish Sto li kenjas kad znas od cega je nastao nick..To sve zakuva Gil Galad sa onaj cuveni post(hehe,mnogo smesan)
   Auuu! Kakav recnik! C,c,c! Pa ti mozes da radis lekturu i prevod kod W.   Nego ne smem mnogo da te zajebavam, treba mi doneses stripovi.  Gle, izjednaci Napoli protiv Milana ako nekog interesuje. Dva gola za 3 minuta.     Ajmo svi sad: Ima jedna krcma u planiniiiiiii...  
     Ja bre stedim 3 meseca,ustede(s muku)3000 ,a on ladno uvati zbog napoli... Mora se i ja bacam na kladionicu    "Ima jedna,krcma u planini,vide joj se svetla..............    |
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 22:59:56
|
DOSTA BRE MOMCI !!! Lepo se nađite na sajmu i raspravite ovo kao muškarci , pesnicama ! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 28/10/2009 : 23:15:47
|
quote: Originally posted by anto
DOSTA BRE MOMCI !!! Lepo se nađite na sajmu i raspravite ovo kao muškarci , pesmicama !
Pa pesmicama i resavaju - "ima jedna krcma u planini" |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 28/10/2009 : 23:17:31
|
quote: Originally posted by anto
DOSTA BRE MOMCI !!! Lepo se nađite na sajmu i raspravite ovo kao muškarci , pesmicama !
Pa pesmicama i resavaju - "ima jedna krcma u planini"
 Najači si Texe  |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 28/10/2009 : 23:26:16
|
quote: Originally posted by Mhejl
Sada ja imam utisak da sam prozvan u elfakovoj poruci. Pa, bolje da me smatraju ''VČ klanom'', nego da ćutim i trpim neke nakazne pojave na forumu.
“Kom si cavka na rame on si vika ish”   Zezam se,ne pratim bas mnogo topic veseljaka jer izdanja vidim cetvrtkom kod kolportera i kupim Ali wizard i VC ne bi trebali ni u istu recenicu,dzaba dizajn s takvim prevodom. U VC bar imamo Marcela,Senku(prozirnu,ne Veletanlic) . Steta za Colta a Djole bolje nek vise radi na ZZCP,jer sam ja u klanu Lavirinta i Libellusa,simpatizer Fibre,BG i SA i umereni simpatizer VC i Lu |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 29/10/2009 : 08:52:49
|
ma bole me K koji ste vi klan , nego hoce li taj novi MV |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
 |