forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Koji strip ste danas kupili, ukrali, dobili... :)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 524

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 16/06/2016 : 14:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Nakon tri tjedna…

Dasak klasike.

U ponudi…

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 16/06/2016 : 14:29:57  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Btw
Za one koji kupuju preko amazona neka ocekuju za svaki artikl u iznosu visem od 25eura da se placa pdv.
Za ovaj gornji strip od 30eura platio sam jos oko cetiri eura.

Pa ukoliko je na bookdepositoryu jeftiniji strip ili sa postarinom ukupno po istoj cijeni kao na amazonu, neka kupi na BD da izbjegne dodatne troskove. Ako nisu pravila u postama ista za sve artikle u vrijednosti vise od 25eura.
Nadam se da nisu…

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1141 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 16/06/2016 : 14:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Btw
Za one koji kupuju preko amazona neka ocekuju za svaki artikl u iznosu visem od 25eura da se placa pdv.

Pa ukoliko je na bookdepositoryu jeftiniji strip ili sa postarinom ukupno po istoj cijeni kao na amazonu, neka kupi na BD da izbjegne dodatne troskove. Ako nisu pravila u postama ista za sve artikle u vrijednosti vise od 25eura.
Nadam se da nisu…

Porez je već uključen u cijenu navedenu na Amazonu i Bookdepositoryju (govorim o slučaju ako se kupuje iz EU sa Amazon.de, Amazon.co.uk i sl.), tako da u pošti nisu smjeli još jednom naplatiti porez :/

Jedino ako si ti naručio sa Amazon.com, to se onda gleda kao uvoz u EU. Na US Amazonu nisi platio porez i onda moraš platiti porez u svojoj državi. Porez se plaća na sve što košta više od 20tak EUR (u Hrvatskoj je to 160 kn), ako je uvezeno iz države koja nije u EU.

Edited by - Wolfman on 16/06/2016 14:54:28
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 16/06/2016 : 14:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Narucio sam preko co.uk a strip slali iz US, ovi iz UK su kao posrednici i sad ovi moji po pravilu naplacuju svoj PDV. To mi je nesto novo, ali pogledat cu pravilo na amazonu malo bolje.
Da je strip iz EU ok, ali od preko bare je i kosta vise od 25eura, a taj iznos je podlozan porezu.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 16/06/2016 : 15:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wolfman

quote:

Btw

Nadam se da nisu…

Porez je već uključen u cijenu navedenu na Amazonu i Bookdepositoryju (govorim o slučaju ako se kupuje iz EU sa Amazon.de, Amazon.co.uk i sl.), tako da u pošti nisu smjeli još jednom naplatiti porez :/

Jedino ako si ti naručio sa Amazon.com, to se onda gleda kao uvoz u EU. Na US Amazonu nisi platio porez i onda moraš platiti porez u svojoj državi. Porez se plaća na sve što košta više od 20tak EUR (u Hrvatskoj je to 160 kn), ako je uvezeno iz države koja nije u EU.

Hvala na objasnjenju.
Uvijek gledam da adresa artikla bude u EU pa da brze stigne. Izgleda da su adresu naveli UK mjesto US.
Imao sam ovaj tjedan isto tako slican slucaj, samo bez dodatnih troskova, kupovao nesto, preko 60eura, pise mjesto artikla Njemacka, a poslano iz Poljske, preko valjda trgovine u Njemackoj, a adresa paypala u UK.

Edited by - emirem on 16/06/2016 16:00:40
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/06/2016 : 09:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

jucer na strip bazaru prodao svega 2 stripa (MN LMS 960 za 3€ i Alan Ford "Grupa TNT u Beogradu kod Tita"), a kupio ih 11 i jednog dobio na poklon :D

Dylan Dog 60 Loše misli (Slobodna Dalmacija) hvala Oblaček!
Dylan Dog 43 Poltergajst! (Veseli četvrtak)
Dylan Dog 83 Zarobljene duše (Veseli četvrtak)
Dylan Dog 84 Poslednji besmrtnici (Veseli četvrtak)
Dylan Dog 85 Padaju žabe (Veseli četvrtak)
Dylan Dog 87 Druga šansa (Veseli četvrtak)
Dylan Dog 89 U glavi ubice (Veseli četvrtak)
Dylan Dog 91 Porodični portret (Veseli četvrtak)
Dylan Dog 98 Ubica iz susednog stana (Veseli četvrtak)
Dylan Dog 99 Boginja majka (Veseli četvrtak)
Dylan Dog 100 Obdukcija (Veseli četvrtak)
Dylan Dog 101 Ja, čudovište (Veseli četvrtak)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 19/06/2016 : 23:55:10  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Uzeo u Italiji :

Dočekalo me kod kuće :

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/06/2016 : 17:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
I to je to...moram nabavljati policu. Više nemam prostora za uredno slaganje

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7148 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 20/06/2016 : 17:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Patak, jel de da ne griješim kad kažem da te spucao sindrom hrčak? Prije si mi djelovao skučen u Zagorov svijet. Ne vjerujem da si ikad baš samo njega čitao ali nisi ni ovoliko širok bio. Jesam u pravu? ^^

loading...
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 20/06/2016 : 17:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
S vremenom svi citamo sve.

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 20/06/2016 : 18:28:57  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
quote:

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/06/2016 : 19:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Patak, jel de da ne griješim kad kažem da te spucao sindrom hrčak? Prije si mi djelovao skučen u Zagorov svijet. Ne vjerujem da si ikad baš samo njega čitao ali nisi ni ovoliko širok bio. Jesam u pravu? ^^

Ne bih to nazvao sindromom hrcak. To je samo sirenje stripovskih horizonata.
Interesantan je taj put svakog stripofila. Evo ja sam naprimer zaronuo u ozbiljniji svet stripa preko Zagora, onda sam otrkio ceo Bonelli, pa sam bio odlucio da citam jedno vreme samo Zagora i posle izvesnog vremena sam ukapirao da je to glupo i nemoguce.
Onda sam otkrio francuske albume, pa americke stripove i sada citam, kupujem i pratim sve i svasta od svih skola stripa i od svih izdavaca.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 20/06/2016 : 20:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

quote:

O,da… going² spominje horizonte, a dodajmo meridijane, paralele i imamo formulu…
Dosta sam ovih godina nadoknadio propusteno, najvise Dark Horse i Marvel, DC samo par Batmanovih…. 👀 Sad sam na francuskom stripu ovih dana.
Zagor je tu da ispuni prostor izmedju nabavke iz bolje strip ponude.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 20/06/2016 : 22:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Nećeš gledati filmove od samo jednog redatelja nego ćeš gledati sve koji su dobri i koji te zanimaju, ista logika se može primjeniti i na stripove.

Za mene postoje dobri i loši stripovi a njih ima kod svih izdavača kako talijanskih, tako i francuskih, američkih ili japanskih, sve ostalo su pretenciozne gluposti.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/06/2016 : 23:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Ne, samo sam otkrio više i bolje. Zagor mi je i u doba skučenosti bio razbibriga između fakultetskih štiva (studirao sam književnost), ali onda mi je šaka dopao Moore, Delano, Miller, Gaiman, razno iz francuske i domaće struje i nisam mogao da ih ignorišem. Takozvani sindrom hrčka nije bio posredi ni kada sam bio ograničen samo na Bonelli. Čitali su se Zagor, Dilan Dog, Lazarus (nije SBE ali blablabla), Dampyr, Marti i Magični Vetar, i to često selektivno, a ne broj za brojem. A ni sada to ne pije vode. Vidim dobar strip, kupim ga. To je sve. Ne moram imati sve od Moorea, sve od Perli, Jedno doba jedna priča, Betmena (npr. nema te sile da me natera da uzmem Betmen Vampir ili Odmazdu Mračnog Viteza) i sl. Uzimam samo ono šta znam da će mi u tom trenutku prijati i teram tako dalje.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/06/2016 : 00:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ispravka: naterao si me da razmišljam.
Malo bolesno skupljam ove Libellusove Zagore. Neke kupim i jedva da ih otvorim

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 21/06/2016 : 00:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
To "malo bolesno" meni zvuči nekako suviše poznato, kad pomislim na svoj odnos prema Texu. Mada....odavno to nije više samo "malo".

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/06/2016 : 03:01:57  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Meni je Zagor idalje na prvom mestu kao najomiljeniji strip iako ga sada citam dosta manje nego ranije.

@Patak, nisam jos uvek procitao Betmena Vampira, ali ti svakako preporucujem Odmazdu Mracnog Viteza, po meni je taj strip neopravdano popljuavn. Naravno da nije na nivou legendarnog prethodnika, ali je zanimljiv nastavak pogotovo ako te interesuje taj Millerov unakazeni i iscaseni svet buducnosti i sta se to desilo sa supeherojima pa da je svet u takvom stanju. Ne daje odgovore na sva pitanja iz proslosti ali zagrebe taman onoliko da ti bude interesantno. Tako da mislim da bi mozda i mogao da ti se svidi strip, nemoj jos uvek da ga otpisujes.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7148 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 21/06/2016 : 09:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Ma nemojte misliti da pod hrčkom smatram neke rasipnike koji bacaju novac, ništa loše. Jednostavno nisam upratio da si već i ranije bio koliko toliko širok, npr. nema te na MM ili NN topicu. Zagorovim temama si dao gotovo sve pa sam mislio da ti je on centar kojeg okružuju još dva-tri Bonelli junaka

loading...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/06/2016 : 11:12:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dukidule

To "malo bolesno" meni zvuči nekako suviše poznato, kad pomislim na svoj odnos prema Texu. Mada....odavno to nije više samo "malo".

Uh, kada se tek sjetim onog giganta... ma nije važno, da ne stavljam sada sol na ranu.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 21/06/2016 : 11:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
Uh, Dods, u pravu si! Taman sam ih bio posakrivao, da ne gledam ono "J. K."!
Čekaj samo kad ubacim fotke od svega što mi je danas dofurao GLS iz "Babilona"!

Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 21/06/2016 : 13:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
Eto ih!
Hvala, dakle, Đakovo, Brčko i Zagreb!

Go to Top of Page

zokalav
Senior Member

2063 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 21/06/2016 : 14:51:05  Show Profile Show Extended Profile  Send zokalav a Private Message  Reply with Quote
Cestitam bravo
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 21/06/2016 : 16:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zokalav

Cestitam bravo

Hvala Zoko.
Nego, nabavih ja brate eto i Valtera i "tvog" Gavrila Principa a da ne navratih čak ni do Gradiške, a kamo li do Laktaša i bazena.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/06/2016 : 18:35:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Stigao je i novi Blek, 66. koji čeka na red za čitanje.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page
Page: of 524 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.97 seconds. Snitz Forums 2000