Author |
Topic |
wintermute
Senior Member
USA
1562 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 27/10/2024 : 19:13:39
|
quote: Originally posted by AleksandarN Sto bih voleo to da vidim kod nas!! Moja macka se slaze!
Solidni su to stripovi a ima u seriji 2-3 odlicna. Opisao sam ih sve na onoj temi sta sam procitao.
Imam broj 2 nove serije u prenarudzbi na Amazonu, izlazi na prolece ovde:
|
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1953 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 27/10/2024 : 19:15:38
|
quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by AleksandarN Sto bih voleo to da vidim kod nas!! Moja macka se slaze!
Solidni su to stripovi a ima u seriji 2-3 odlicna. Opisao sam ih sve na onoj temi sta sam procitao.
Imam broj 2 nove serije u prenarudzbi na Amazonu, izlazi na prolece ovde:
Macke su u stripu, meni bi sigurno bilo odlicno! Koliko toga ukupno ima? |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2205 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 27/10/2024 : 19:20:02
|
Bilo bi dobro da ck to izbaci..moze i u Simbolu..
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1562 Posts
Posted - 27/10/2024 : 19:26:23
|
quote: Originally posted by AleksandarN Macke su u stripu, meni bi sigurno bilo odlicno! Koliko toga ukupno ima?
4 malog formata tanka crno-bela, 7 malog formata ali debljih u boji i sada 1 iz ove nove serije malo veceg formata i u boji i sa drugim crtacima. Kacio sam slike i spisak svih na toj temi sta sam procitao (ili pogledaj stare poruke za moj username). A imas i na internetu spiskove.
Ako ti se svidjaju macke u stripovima obavezno pogledaj Feral seriju od Tony Fleecs autora (koji je pravio i stripove o psima, serijal Stray Dogs).
Bas sam oba serijala listao juce u knjizari i bogami izgledaju zanimljivo, narocito nekome kome se Warriors svidja.
Googlaj, lako se nalaze...
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1095 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 27/10/2024 : 20:21:39
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by Wolfman
Stigao Donald od Taschena! Nema baš fotki unutrašnjosti na netu pa sam priložio hrpu dolje ako nekoga zanima.
Ovdje ima još malo zavira: https://www.taschen.com/en/books/comics/01146/donald-duck-the-ultimate-history
@Wolfman, da li su sve epizode koje su kreirali Barks i Don Rosa pobrojane i opisane?
Da li su unutra sve Barksove "uljanice" ili samo neke?
Koliko si ti zadovoljan izdanjem?
U kakvom stanju ti je isporučeno?
Da, u trenutku posta je na Taschenovoj stranici bila samo naslovnica, ostatak su dodali kasnije.
Nisu pobrojane sve epizode. Ne bi imalo ni smisla, jer je knjiga općenito o Donaldu, ne samo o njegovim stripovima. Najviše se spominje Barks, Rosa na par mjesta. Evo iz indeksa:
Nisu sve uljanice, samo neke. Još se nadam da će stari Benedikt Taschen napraviti i neku Barksovu monografiju, gdje bi između ostaloga onda bile i uljanice.
Jako zadovoljan, a stiglo je tako kako se vidi na prvih par slika - bez ikakvih oštećenja ako si to mislio. Toliko je teška knjiga da je prije ona oštetila druge pakete u transportu, nego oni nju |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1095 Posts
Member since 13/07/2010 |
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1953 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 27/10/2024 : 20:53:23
|
quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by AleksandarN Macke su u stripu, meni bi sigurno bilo odlicno! Koliko toga ukupno ima?
4 malog formata tanka crno-bela, 7 malog formata ali debljih u boji i sada 1 iz ove nove serije malo veceg formata i u boji i sa drugim crtacima. Kacio sam slike i spisak svih na toj temi sta sam procitao (ili pogledaj stare poruke za moj username). A imas i na internetu spiskove.
Ako ti se svidjaju macke u stripovima obavezno pogledaj Feral seriju od Tony Fleecs autora (koji je pravio i stripove o psima, serijal Stray Dogs).
Bas sam oba serijala listao juce u knjizari i bogami izgledaju zanimljivo, narocito nekome kome se Warriors svidja.
Googlaj, lako se nalaze...
Sve me to zanima! Hvala puno!
p.s.stanje kod mene: pozadi u dvoristu dve kuce (Vucko i Megi), kod mene u kuci macka (Poki), u prednjem dvoristu 3 macke (Pegi, Micko i Mini) i gore na spratu jedan stari macak (Koja). 5 macaka i 2 kuce. Verovatno ce biti jos. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
Edited by - AleksandarN on 27/10/2024 20:54:08 |
|
|
Largo
New Member
286 Posts
Member since 23/06/2021 |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2476 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 27/10/2024 : 22:17:54
|
Ovogodišnja sajamska kupovina (nešto na štandovima, deo u AF, nešto direktno od kolekcionara).
Darkwood:
Phoenix, Stalker i Golconda:
Najkula, Makondo, VČ, ČK, System:
Libellus, Algoritam:
Mipl, Hachette:
Ludens, SA:
Laguna, System:
I naravno Fibra.
Nekoliko izdanja i 2 kompleta koja sam propustio:
Nešto što je odavno trebalo da budu kolekciji:
Par poslednjih tura:
Izdanja Lokomotive stižu za par dana.
Hvala Zeki (Coltu) na pomoći i gostoprimstvu, kao i Antu na saradnji. I naravno Marku (AF) koji je uvek tu za sve. |
Carpe diem |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 27/10/2024 : 22:39:20
|
dobro da znam gde mogu da uzmem na čitane Umbrella Academy. a bogami,imaš prilično toga i od Lokomotive,definitivno si prešao igricu. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2816 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1562 Posts
|
borg
Senior Member
Serbia
2142 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 27/10/2024 : 23:33:25
|
Džek kupuje nikad više, a komentara nikad manje. Jedno vreme je ostavljao dobre komentare kojima sam se često vodio kod sastavljanja liste za kupovinu. Sada izgleda samo ređa na police.
Ja sam kupio značajno manje stripova. I naravno brzinski listao svako izdanje, želeći da svako odmah i pročitam. Al skontah da će biti dobro ako ovu kamaru pročitam u narednih pola godine...
A kad vidim Džekovu sajamsku nabavku, skontam da za moje stripove još i ima nade da u skorije budu pročitani. :)
|
Resistance is futile. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1753 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 28/10/2024 : 06:56:09
|
quote: Originally posted by Peyo
Ti bar ne moraš pored kuće graditi neboder za dio svojih stripova.
Da... i ja sam se zapitao gdje to sve složiti...
Svaka čast za ovako strastvenog kolekcionara! Bravo Jack! |
Oj, budi svoj! |
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
matori paraliticar
Senior Member
2205 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 28/10/2024 : 10:39:18
|
quote: Originally posted by borg
Džek kupuje nikad više, a komentara nikad manje. Jedno vreme je ostavljao dobre komentare kojima sam se često vodio kod sastavljanja liste za kupovinu. Sada izgleda samo ređa na police.
Dzek sigurno ima svoju situaciju i planove pa naravno ne mogu govoriti u njegovo ime. Kod mene je bilo tako da sam neki niz godina recimo 2011-2018 uglavnom samo kupovao i slagao na police zbog situacije sa porodicom/poslom. Ako sam nesto citao..citao sam najcesce krace stvari poput albume tintina,asteriksa i talicnog (na pocetku i nesto bonelija) razlog sto sam nabavljao iako nisam citao je bio zato sto sam imao zelju to sve citati jednom a ako ne uzmes na vreme postoji rizik da se rasproda a nisam imao zelju posle juriti po aukcijama i slicno. Treba ponekad i uzimati stvar kada je povoljna prilika sto se tice cena. Negde malo pre nego sto je krenula korona sam poceo i citati malo vise i sada je stanje sa neprocitanim stvarima ipak dosta bolja, malo je zeznutije sa duzim serijalima tu bas mora da se stvore pravi uslovi da covek ne krene pa stane... pa posle kroz nakon nekog vremena opet stoji na nuli. Naravno taktika poput moje ima svojih rizika jer.. nazalost uvek postoji rizik da nesto krene po zlu.. (i sa kolekcijom i zdravljem) ali iskreno meni je sam put do kolekcije bio zadovoljstvo, uzivam u prisustvu stripova,slaganju, bilo je tu i drugih stvari poput putovanja "zbog stripova" pa razna upoznavanja pa.. "zanimljivih situacija" i tako.. Naravno znacajno je to da se ljudi potrude napisati ponesto o procitanom, meni ko u ex-yu striparnice zaluta po maksimalno nekoliko dana godisnje je to bas, bas vazno. Znam otprilike sa cijim ukusom se poklapam a i vremenom znam i "protumaciti" sta znaci kad neko nesto napise o nekom stripu (tj ako on/ona nesto pokudi da postoji sansa da ce mi se strip svideti itd. ) Svakom stripofilu zelim da nadje svoj dobar put u ovoj "dzungli" :)
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 28/10/2024 10:49:05 |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2142 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 28/10/2024 : 12:18:03
|
Ma ja to Džeka da motivišem da opet ostavlja komentare o pročitanom. Al lepo je čuti i tvoju situaciju. :)
|
Resistance is futile. |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1753 Posts
Member since 06/05/2009 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6273 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 30/10/2024 : 14:24:20
|
Vau Makondo ubija sa Orlovima, izbacuju vidim istodbno kada i francuzi. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 31/10/2024 : 17:17:29
|
@Dzek Jesi odvojio za hranu i rezije? 😁 |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 31/10/2024 : 18:01:14
|
quote: Originally posted by emirem
@Dzek Jesi odvojio za hranu i rezije? 😁
Ne treba. Još živi kod mame.
|