Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 09/03/2010 : 10:51:26
|
Mene jeste puklo. Nije obećavao na početku, i crtež mi se nije nešto dojmio, ali kad putovanje počne da se bliži kraju, scenario ubrza i krenu da se ređaju sreće i nesreće (odnosno nesreće sa malecnim prizvukom sreće), Putovanje u Italiju postaje fenomenalno. Kraj posle kraja je savršen, idemo dalje, okrećemo novi list... ali svašta se gubi sa okretanjem novog lista. Najupečatljiviji momenat je svakako Ianov smešak u ludnici, i ono što sledi. I to što ne saznajemo šta se desilo u Vijetnamu, imamo samo naznake. Priča nije o tome - priča je o putovanju u Italiju.
Potpuno neočekivano, moj lični favorit od Kolorki. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Posted - 09/03/2010 : 11:17:12
|
Da, znao sam da će ti se svidjeti. Ovo je tip stripa koji traži određeni senzibilitet kod čitatelja, zato su komentari tako oprečni. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Posted - 09/03/2010 : 11:20:59
|
I, da, čekirajte... večeras/sutra ... najave na fibra.hr, bit će privju U potrazi za Petrom Panom, novog Coseyevog stripa koji uskoro izlazi. Slična atmosfera, amalgam sjete, melankolije i sreće, ista lakoća pripovjedanja i crtački zen. |
Trouble will find me |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25298 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 09/03/2010 : 11:30:58
|
Mislim da ce ljudi kojima se svidelo Putovanje u Italiju biti odusevljeni Potragom.
Meni licno, iz Coseyevog trija Jonathan- U potrazi za Petrom Panom- Putovanje u Italiju je Pan najjaci. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 09/03/2010 : 12:12:18
|
quote: Originally posted by Djole
Mene jeste puklo. Nije obećavao na početku, i crtež mi se nije nešto dojmio, ali kad putovanje počne da se bliži kraju, scenario ubrza i krenu da se ređaju sreće i nesreće (odnosno nesreće sa malecnim prizvukom sreće), Putovanje u Italiju postaje fenomenalno. Kraj posle kraja je savršen, idemo dalje, okrećemo novi list... ali svašta se gubi sa okretanjem novog lista. Najupečatljiviji momenat je svakako Ianov smešak u ludnici, i ono što sledi. I to što ne saznajemo šta se desilo u Vijetnamu, imamo samo naznake. Priča nije o tome - priča je o putovanju u Italiju.
Ajde, dacu mu jos jednu sansu. Meni likovi nisu nekako bili uvjerljivi. Kontra toga, mojoj curi se jako svidio.
quote:
Potpuno neočekivano, moj lični favorit od Kolorki.
Ispred potocica? Ne mogu vjerovati.
|
|
|
shommy
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 09/03/2010 : 12:24:55
|
Ima bit da je stvarno stvar momenta kad čitaš ovakav strip. Pročita san ga ovo lito, u recimo idealnin uvjetima. Godišnji odmor, vikendica, teraca, ležaljka, i osta poprilično razočaran. Jednostavno me nije uspija pogodit. A onda san ga nekidan ponovno pročita nekako usput, u ne toliko idealnin uvjetima (čitaj na zahodu), i za razliku od prvog čitanja osta oduševljen. Jedini problem su bile obamrle noge nakon sata sjedenja na školjci
Definitivno uz Potočiće najdraža kolorka do sada. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 09/03/2010 12:25:58 |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 09/03/2010 : 12:25:38
|
quote: Originally posted by Mord
Ispred. Potočići su bili top of the pops pre ovog - mada mi se više sviđa Rabateov crtež. Potočiće sam, i to je moj problem, uvek doživljavao kao pommalo licemerne, jer živim u zemlji gde penzioneri jedva preživljavaju, i uspeh je skrpiti kraj s krajem bez razmišljanja o novim šansama. Odličan je to strip, ali Putovanje u Italiju mi je bolje, univerzalnije. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Posted - 09/03/2010 : 12:27:35
|
[quote][i] Meni likovi nisu nekako bili uvjerljivi.
Ista stvar i kod mene nakon prvog čitanja.
|
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 09/03/2010 : 12:31:31
|
quote: Originally posted by Djole
Ispred. Potočići su bili top of the pops pre ovog - mada mi se više sviđa Rabateov crtež. Potočiće sam, i to je moj problem, uvek doživljavao kao pommalo licemerne, jer živim u zemlji gde penzioneri jedva preživljavaju, i uspeh je skrpiti kraj s krajem bez razmišljanja o novim šansama. Odličan je to strip, ali Putovanje u Italiju mi je bolje, univerzalnije.
Kod mene potocici jos uvijek stoje na prvom mjestu (nisam citao odgodu i mucacho). Jednostavno sam vise uzivao citajuci ih, vise sam se uzivio u lik onog djedice nego u bilo koji od likova iz Italije. Ali, citacu opet kad toliko hvalite, a i petar pan zvuci interesantno.
Cekamo draskalice.
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 09/03/2010 : 12:31:47
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Meni likovi nisu nekako bili uvjerljivi.
U početku ni meni - ili su bar bili već viđeni. Mislim crazy vet priča je ispričana već 'iljadu puta. Ali kako se udaljavamo od Vijetnama, i postaje očiglednije da priča nije o tome već o međuljudskim odnosima koje je rat samo intenzivirao i isterao na čistac, sve dolazi na svoje mesto.
Plus, volim te "jedno putovanje koje je sve promenilo" zaplete. |
Edited by - Djole on 09/03/2010 12:32:45 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Posted - 09/03/2010 : 12:37:36
|
quote: Originally posted by Markos
I, da, čekirajte... večeras/sutra ... najave na fibra.hr, bit će privju U potrazi za Petrom Panom, novog Coseyevog stripa koji uskoro izlazi. Slična atmosfera, amalgam sjete, melankolije i sreće, ista lakoća pripovjedanja i crtački zen.
Jel ovo znači da idu stvari koje su na fibra.hr najavljene za proljeće 2010? |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
shommy
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
Posted - 09/03/2010 : 12:40:57
|
Planiram budzet za preostale brojeve Kena ali jos jedan album Cosey-ja nece naneti veliki deficit:)
Sve kolorke su mi podjednako drage i dobre i ne bih mogao da izdvojim 1 naslov ispred ostalih. |
Edited by - shommy on 09/03/2010 12:42:31 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Posted - 09/03/2010 : 13:03:56
|
I, da, čekirajte... večeras/sutra ... najave na fibra.hr, bit će privju U potrazi za Petrom Panom, novog Coseyevog stripa koji uskoro izlazi. Slična atmosfera, amalgam sjete, melankolije i sreće, ista lakoća pripovjedanja i crtački zen.
Jel ovo znači da idu stvari koje su na fibra.hr najavljene za proljeće 2010?
Više-manje, da. |
Trouble will find me |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Posted - 09/03/2010 : 13:13:27
|
Jel ovo znači da idu stvari koje su na fibra.hr najavljene za proljeće 2010?
Više-manje, da.
Tenks!!! |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 09/03/2010 : 13:59:36
|
[quote][i] Meni likovi nisu nekako bili uvjerljivi.
Koliko vidim, u pocetku smo svi slicno dozivljavali strip. Mozda je meni popustila koncentracija prije nego je postalo zanimljivo. Definitivno cu procitati opet, pa cu se javiti s utiscima. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Posted - 09/03/2010 : 15:33:31
|
[quote]Originally posted by NESVRSTANI
[quote]Originally posted by Mord
[quote][i] Definitivno cu procitati opet, pa cu se javiti s utiscima.
Drugi put provaj čitat na zahodu. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21116 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 09/03/2010 : 20:19:05
|
[quote]Originally posted by NESVRSTANI
[quote]Originally posted by Mord
[quote][i] Definitivno cu procitati opet, pa cu se javiti s utiscima.
Drugi put provaj čitat na zahodu.
Ne moze bolje. Sam si u prostoriji, tisina je, uz to sto citas radis jos nesto sto ti pricinja uzitak, a ne ometa koncentraciju. Idealni uvjeti. |
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 10/03/2010 : 09:47:44
|
Nema boljeg mjesta za čitanje stripa nego u wc-u.Sveto mjesto za strip. |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 10/03/2010 : 10:10:33
|
quote: Originally posted by il cattivo
Nema boljeg mjesta za čitanje stripa nego u wc-u.Sveto mjesto za strip.
Mada ni kućna biblioteka sa stolicom na ljuljanje i časom Enesija pri ruci nije na odmet. ;)
nisam citao odgodu i mucacho
Kad je već originalni topik lokovan... Mučaćo mi je značajno bolji od Odgode. Lepše slikan, lepše kadriran, i ima više smisla. Ali opet, obožavam te priče o tome šta narodne revolucije jesu a šta nisu - odnosno šta se menja, a šta ostaje isto bez obzira na svu energiju. U tom svetlu mi ne smetaju ni, shall we say, kontroverzniji elementi, jer očito nisu ubačeni da bi nekog nervirali ili zarad grozomorne političke korektnosti, nego da bi podvukli poentu. |
|
|
Topic |
|