forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Metal & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 111

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29784 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 15/06/2020 :  23:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Samo pola mjeseca nakon izlaska EP izdanja Sfaíra ti̱s fo̱tiás Mephorash je za novi label Odium Records objavio svoj 3. studijski album pod imenom 1557 - Rites of Nullification.
EP je služio kao određena priprema za ozbiljniji i opširniji materijal, ali unatoč svojoj skromnoj dužini mogu se izvući nekakve smjernice za dalje, što nije ni čudno s obzirom na kratak vremenski razmak između izdanja.
Kada se odbije Ofermod obrada Sfaíra ti̱s fo̱tiás sasvim sigurno ima sličnosti s ovim materijalom, bilo po pitanju stilskog usmjerenja ili prosječne dužine pjesama.
1557 - Rites of Nullification sadrži samo 4 stvari gdje je svaka trajanja oko 10 minuta, međusobno su povezane do te mjere da bez problema mogu proći kao jedan dugački zapis.
Sudeći po njihovim imenima vjerojatno je u pitanju konceptualni album, zbog čega još više dolazi do izražaja muzička ujednačenost koja se cijelo vrijeme provlači kroz uši tijekom slušanja.
U usporedbi s prethodna 2 ovo je mekši album od njih, osjeti se smanjena doza agresivnost i kao takva muzika možda neće privući tradicionalnije black fanove naviknute na drugačiji pristup.
Naravno da je Mephorash ciljano napravio nešto ovakvo i zato ne može biti riječi o bilo kakvoj nemogućnosti da zvuk krene prema agresivnije smjeru, bend se jednostavno odlučio da izbaci atmosferu u prvi plan.
Mislim da to ovdje dobro funkcionira, osim eventualno u prvoj polovici stvari Phezur - Dissolving the Sea of Yetzirah, baš zato jer je na tom dijelu agresivnija što se ne uklapa idealno u cjelinu.
Tempo je također sporiji nego na prethodnim albumima, više se kreće prema umjerenijim vodama, iako je moguće pronaći nekoliko bržih dijelova, samo što to uglavnom ne ide kroz duže razmjene.
Rekao bih kako se najveća vrijednost ovog albuma očitava u njegovoj raznovrsnosti, bez obzira na dužine pjesama monotonija je nepoznat pojam zbog toga što ima toliko puno promjena zvučne podloge.
Vokal je također vrlo raznovrstan i ovdje je po tom pitanju otišao još korak dalje nego u prijašnjim slučajevima, ubacio je još jednu dodatnu izvedbu kakvu ranije nije bio koristio.
1557 - Rites of Nullification je ugodan album za slušanje ako baš ne očekuješ poplavu agresivnosti, meni osobno se ne može mjeriti s Chalice of Thagirion, ali njegova uloga niti ne ide u istom smjeru.


Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32670 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/06/2020 :  08:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Machine Head i aktualna tema u SAD...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29784 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 18/06/2020 :  23:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
U prvoj trećini 2019. godine Mephorash je objavio svoj 4. i trenutno posljednji studijski album, koji je za Shadow Records izašao pod imenom Shem Ha Mephorash.
Nakon 1557 - Rites of Nullification slijedi još jedno konceptualno izdanje, ako ne računam EP The Third Woe s kojeg je istoimena stvar također ovdje smještena.
Za razliku od 1557 - Rites of Nullification sada je napravljeno puno više muzičkog materijala, album je vrlo opširan i proteže se na čak 74 minute ukupnog trajanja, čime je za više od pola sata nadmašio prethodnika.
Unatoč tolikom trajanju album nije naporan za slušanje jer niti jednog trenutka ne postaje dosadan, Mephorash je vodio računa o tome da ponudi raznovrsna rješenja čime je trenutke monotonije sveo na minimum.
Shem Ha Mephorash je prepun raznoraznih detalja, stalno se pojavljuje nešto novo i gotovo da nije moguće pronaći isti tempo ili zvučnu podlogu duže od nekoliko minuta zaredom.
Za tipične black fanove može predstavljati problem činjenica da je ovo još malo mekši album nego prethodni, baš zbog toga što ima puno laganijih dijelova istaknutih kroz uvode i razne prijelaze.
Naravno da postoje žešće, brže i agresivnije dionice, ali one ne dominiraju i nisu u prvom planu jer je zvuk još više pomaknut prema atmosferičnijem ugođaju koji graniči sa simfonijom.
Rekao bih da je za ovakvu muziku od presudnog značaja u kakvom raspoloženju se nalazi potencijalni slušatelj, Shem Ha Mephorash zahtijeva plovidbu sumornim vodama kako bi doživljaj postao potpun.
U nekim drugim okolnostima vjerojatno mi nešto ovakvo ne bi sjelo na pravi način, sada ipak nije bilo nikakvih zapreka pa sam iz albuma izvukao najviše što je mogao ponuditi. 
Prateći ženski vokali nisu posebna sreća kada je u pitanju black metal, ovdje su se idealno uklopili u atmosferu jer su uglavnom korišteni u uvodnim dijelovima i laganijim prijelazima.
Ono što mi je znalo zasmetati su ponavljanja nekih ritualnih izraza, istina da nema toga puno, ali stvar Sanguinem je primjer takvog forsiranja koja nisu u stanju donijeti željene pomake.
Kada bih birao najbolju stvar onda bi svakako naslovna Shem Ha Mephorash zaslužila tu čast, izvrsna 15-ominutna kombinacija sumorne atmosfere i agresivnosti obogaćene s nekoliko izvrsnih vokalnih izvedbi.
Shem Ha Mephorash je vrlo dobar album koji točno zna u kojem smjeru ide i što želi postići, možda nije najbolje izdanje iz Mephorash diskografije, ali nema nikakve dileme kada je riječ o onom najzrelijem.


Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32670 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/06/2020 :  01:22:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Istina, samo nebo je granica poslije ovog albuma. Ali ajde, nek nas uvjere jos jednom. ;)Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32670 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/06/2020 :  01:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

HAIL SPIRIT NOIR - Eden In Reverse (Official Album Stream)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Cromwell
Senior MemberCroatia
2981 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 20/06/2020 :  12:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Hail Spirit Noir zvuči dosta dobro baš ću poslušati detaljnije ovih dana. Na prvu podsjeća na kasniji Enslaved samo sa puno boljim vokalom.

Poslušao sam i ovaj Mephorash kad ste ga toliko nahvalili ali meni to ne valja niš, generično dozlaboga. Ovaj zadnji bi bio čak i slušljiv da nema tak moderan zvuk i da (izrazito prosječni) vokal nije toliko gurnut naprijed.

Tinton kaže: "Osnujte sindikat."
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32670 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/06/2020 :  17:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Meni su kliknuli malo kasnije (Mephorash) ali su mi posljednje njihove stvari bas odlicne, za usi "prijatno" napravljeno.

Ali ovi Grci su odlicni od samog pocetka. Ovaj najnoviji album sam presao mozda 2 puta od jucer ali vidim da ce mi trebati jos neko vrijeme, no prva 3 su odlicna!Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32670 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/06/2020 :  17:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

A tu su i novi Dope Smoker!


Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29784 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/06/2020 :  22:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Astrophobos je tročlani švedski bend iz Stockholma, osnovan je 2009. godine i do današnjih dana je aktivan na muzičkoj sceni bez ikakvih stanki u svojem djelovanju.
Bez obzira što mu broj članova nije velik svejedno ostaje čudno kako u svojem sastavu bend nema bubnjara, iako je navedeno kako ga je imao u jednom kraćem periodu od nekih godinu dana.
Astrophobos je bio umjereno aktivan i do sada objavio nekoliko izdanja, a prvo od njih je izašlo u zadnjoj trećini 2010. godine kao samostalni EP pod imenom Arcane Secrets.
Ovaj EP sadrži 3 stvari u ukupnom trajanju od 16 minuta i kao takav nije ozbiljno mjerilo za ikakvu procjenu, ali može poslužiti za upoznavanje s muzičkim stilom kojeg će bend koristiti na sljedećem full length albumu.
Arcane Secrets donosi prepoznatljivi švedski zvuk kakvog ima dosta na toj sceni, iako nije tipični predstavnik melodic black metala najbliži je upravo takvom usmjerenju.
U muzici se može pronaći sličnosti s onime što je radio Naglfar, možda s nešto manje melodije, ali bih rekao da je ovo ipak bolje od polovice albuma koje je napravio taj poznatiji bend.
Pjesme su pamtljive jer nema nekakvih kompliciranih detalja u njima, s druge strane to je mač s dvije oštrice jer slušatelj vrlo brzo otkrije sve što se tamo nalazi, pa zato nema potrebe dulje istraživati.
Bez obzira što ovdje nije navedena prisutnost bubnjara, vjerujem da je bubnjeve ipak netko odsvirao u gostujućoj ulozi, njihov zvuk uopće ne djeluje isprogramirano kao što bi se moglo očekivati.
Produkcijski ovo sigurno nije top izdanje, iako ne mogu reći da je sama produkcija loše kvalitete svejedno me nije impresionirala jer mi nekako zvuči tanko za ovakvu vrstu muzike.
Vokal u svojoj izvedbi sadrži umjerenu količinu agresivnosti, nije to ono idealno što bih htio kod ovakve muzike i mislim da se mogao više potruditi da bude u skladu sa zahtjevima.
Arcane Secrets sigurno neće oduševiti jer za nešto takvo nema ni prostora ni inovativnih ideja, ali kada je u pitanju priprema za upoznavanje s Astrophobos diskografijom sigurno će poslužiti svrsi.


Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29784 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/06/2020 :  23:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nakon EP-ja Arcane Secrets trebalo je dosta vremena da Astrophobos objavi prvi dugosvirajući album, početkom 2014. godine on izlazi pod imenom Remnants of Forgotten Horrors za nepoznati Triumvirate Records.
Sastav benda nije doživio nikakve promjene pa je također i ovdje izostala prisutnost bubnjara, ali kao kod ranijeg slučaja to se svejedno nije osjetilo u samoj izvedbi jer bubnjevi zvuče dosta realno.
Niti u muzičkom smislu nije bilo izraženih promjena, ne sjećam se kada sam zadnji put slušao 2 vezana izdanja nekog benda koja su stilski toliko slična jedno drugome. 
Remnants of Forgotten Horrors je nekakav nastavak na prethodni Arcane Secrets, samo na puno opširniji način uz nešto tvrđi zvuk, dok su sve ostale stavke gotovo u potpunosti identične. 
Ovdje su također prisutni melodični elementi kao jedan od važnijih sastojaka u ovakvoj cjelini, zbog veće količine materijala može se učiniti da melodija ima više nego na EP-ju, ali u prosjeku to ispadne podjednaki omjer. 
Korištenje refrena kod black metal bendova inače ne smatram nekakvom prednošću jer uglavnom muziku učine jednostavnijom, dok ovdje upravo stvari s refrenima spadaju među one najbolje na albumu. 
Najidealniji primjer je stvar Winds of Insanity koja čak niti nema neku posebnu atmosferu, ali joj refreni zvuče bolje od očekivanja ponajviše zbog korištenja trostrukog sistema rimovanja. 
Posljednja četvrtina albuma je najbolja jer se tamo nalaze Of Primal Mystery i izvrsna Celestial Calamity koja je sa svojih 9 minuta najduža na albumu.
Upravo Celestial Calamity pokazuje koliko je atmosfera važna za black metal, ubaciš malo atmosferičnih riffova, malo akustičnih gitara, dosta dobar refren i na kraju dobiješ ovako zapaženi rezultat.
Ne znam zašto sam se prilikom slušanja Remnants of Forgotten Horrors sjetio Ragnarok albuma In Nomine Satanas, moguće da imaju nekakvih sličnosti, ali ovako napamet to ne mogu potvrditi jer Ragnarok nisam slušao barem 10 godina.
Vokal ima identičnu izvedbu kao na Arcane Secrets, ne mogu reći da je u bilo čemu loš, samo mu nedostaje da ponekad potegne iz sve snage kako bi s vremena na vrijeme povećao svoju dozu agresivnosti.
Remnants of Forgotten Horrors je sasvim solidan album i korak naprijed za bend kao Astrophobos, a osim toga postoji mogućnost da se barem ove 3-4 navedene stvari zadrže malo duže u sjećanju.


Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Cromwell
Senior MemberCroatia
2981 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/06/2020 :  12:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Pravilo je da su "ritornoi" bendova uglavnom drek na šibici. Međutim, prošle godine se očito dogodila neka anomalija. Onako kako me iznenadio Nocturnus prošle godine tako me ove iznenadio Possessed


Faustian Pact - Kombinacija Emperora, Summoninga, Evilfeasta, Moonsorrowa, Kataxua... ali svejedno dovoljno originalan da ga mogu proglasiti modernim klasikom.


The true Werwolf - Devil Crisis - kao i većina vukodlakovih albuma i ovaj je omaž i nastavak na klasične BM albume kasnih devedesetih. Izdvajam ga zato što se ne sjećam kada sam zadnji puta čuo neki novi album a da nema baš niti jedne slabije pjesme. Vrh!


Ok, sjetio sam se- Blut Aus Nord - Hallucinogen je također vrh vrhova. Možda i najbolji album prošle godine.

Tinton kaže: "Osnujte sindikat."
Go to Top of Page

morski
Senior Member2627 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 22/06/2020 :  22:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32670 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/06/2020 :  11:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Regarde Les Hommes Tomber - LIVE - Hellfest From Home – ARTE Concert (18. 6. 2020)

https://youtu.be/EM7CJcfZbpM?t=3974

SETH - Live at Tyrant Fest 2019


Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 25/06/2020 13:28:21
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32670 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/06/2020 :  17:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Dods, ako ti (slucajno) ponestane prijedloga, evo dva iz Polske - Odraza i Furia. Mada sam istovremeno i siguran da to nije bas tvoja solja caja...
posto je tu najnoviji album (koji trga gace!)...
Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 26/06/2020 16:08:55
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29784 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/06/2020 :  00:55:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Prije novog studijskog albuma Astrophobos je snimio još jedno kraće izdanje, koje je tijekom ljeta 2016. godine objavljeno kao EP pod imenom Enthroned in Flesh.
Kad god se sretnem s ovakvom vrstom izdanja očekivanja nisu velika, ne samo zbog njihove skromne dužine, već i zbog toga što bendovi uglavnom tamo stavljaju materijale koji zbog nekih razloga ne pronađu mjesto na pravim albumima.
Ovaj EP je nešto duži nego što je bio Arcane Secrets, kroz cijelih 20 minuta smjestile su se 4 pjesme koje se svojom kombinacijom bržeg i srednjeg tempa većinom drže unutar zacrtanih granica.
Enthroned in Flesh je zvukovno dosta sličan prethodnom albumu Remnants of Forgotten Horrors, posjeduje gotovo identičnu produkcijsku šablonu s možda za nijansu više sirovosti.
Osjeti se da je melodije manje nego ranije, tako da mene ovo više podsjeća na black metal norveške scene s kraja 90-ih godina i početka ovog milenija, ali se svejedno nije izgubio onaj prepoznatljivi Astrophobos zvuk.
Sigurno da ovakva muzika ne donosi ništa novo i neviđeno, u ovom slučaju ne donosi čak ni posebno pamtljive i kvalitetne ideje koje će slušatelja ostaviti impresioniranog veći dio vremena.
Klasičan primjer prosječnosti je stvar Tabula Rasa jer se ista zaboravlja odmah nakon što si je čuo, kao da je ovdje ubačena samo kako bi popunila potreban prostor u nedostatku boljeg materijala.
Bez obzira što ne mogu reći da je kod nje išta pogrešno odsvirano, svejedno u sebi nema nikakav trenutak za izdvajanje jer se po ničemu ne razlikuje od hrpetine sličnih kod mnogih drugih bendova.
Posljednja The Cadaver Monarch je već suprotan slučaj, ona je itekako zapažena unatoč tome što na nekim dijelovima ima toliko poznatih riffova, pa se opet ne može reći da je ponudila ikakva originalna rješenja. 
Svejedno se radi o najboljoj stvari na ovom EP-ju zato što je raznovrsnija od ostatka, a ne treba zanemariti ni činjenicu da je Astrophobos ubacio taman toliko atmosferičnosti kako bi se izdvojila. 
Verzija koju sam skinuo kao bonus ima stvar Simulacrum izašlu kao single 2017. godine, ako sam dobro upućen mislim da se ne radi o reizdanju, već je to netko na svoju ruku dodavao na ovaj EP. 
Uglavnom, Simulacrum nije ništa posebno jer je za moj ukus prejednostavna, iako se nakon prva 2 slušanja učinilo kako bi mogla biti čak i vodeća kod ovakve cjeline. 
Vokal također nije nešto čemu bi se mogle dati veće pohvale, ako izuzmem već spomenutu The Cadaver Monarch gdje se više potrudio, sve ostalo je ipak u granicama običnog prosjeka. 
Upravo zbog tih manje zapaženih stavki Enthroned in Flesh nije izdanje za često slušanje, što se mene tiče mogao bih ga potpuno zanemariti kada se tamo ne bi nalazila osjetno bolja The Cadaver Monarch


Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29784 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/06/2020 :  02:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nedugo nakon promotivnog singlea Begotten in Black Astrophobos je objavio svoj 2. i trenutno posljednji studijski album, koji je početkom 2019. godine izašao pod imenom Malice of Antiquity.
Prijašnja izdanja benda su bila rađena po sličnoj šabloni uz minimalne stilske razlike, što uglavnom nije donosilo pretjeranu količinu pamtljivih trenutaka, bez obzira na neke sitnije izuzetke od tog pravila.
Ne znam je li Astrophobos jednostavno izgubio ideje da nastavi raditi na dosadašnji način, ali ostaje više nego očito kako ovaj materijal nije pratio smjer koji smo mogli čuti u prethodnom razdoblju.
Naravno, u smjer iz tog prethodnog razdoblja ne ulazi single Begotten in Black jer je upravo on bio navještaj zaokreta u muzici benda, a kao takav je pronašao svoje mjesto i na ovom albumu.
Malice of Antiquity se razlikuje od prethodnih radova unatoč tome što je na njemu Astrophobos vratio onu dozu melodičnosti prisutnu na prva 2 izdanja Arcane Secrets i Remnants of Forgotten Horrors.
Radi se o tome da ovo zvuči nekako modernije i bliže današnjem stilskom standardu black metala, a vokal je u svojoj izvedbi napravio vjerojatno još i više promjena nego što ih ima u instrumentalnom dijelu.
Pozicija vokala je dosta osjetljiva jer može dosta podići ili srozati ukupni dojam, a ovdje je Mikael Broman uspio postići nešto što se događa vrlo rijetko kod ove vrste muzike; s vremenom je napredovao na višu razinu.
Nekome tko se nije osobno uvjerio u to može izgledati pomalo nevjerojatno da isti čovjek koji je ranije zvučao tako prosječno odjednom se uzdigne iznad same muzike, upravo zbog njega ovaj album se isplati imati u kolekciji.
Ne mogu niti za muziku reći da je loša, ali se ipak ne može mjeriti s vokalom zbog nešto više melodija od očekivanja, a za pravi dojam ovaj album je poželjno slušati preko playera s podešenim equalizerima.
Osim što zahtjeva takve sitne zvukovne korekcije rekao bih da je najveći nedostatak albuma što nije ujednačen, osjeti se da je središnji dio slabiji od ostatka, tj. dvije stvari koje se tamo nalaze se ne ističu po ničemu.
Već je postao običaj da Astrophobos najbolje stvari čuva za kraj, tako se i ovdje na posljednjem mjestu smjestila najduža Imperator Noctis koja na izvrstan način zatvara ovakvu cjelinu.
Ona inače odudara od ostatka zbog klasičnog ugođaja kod refrena, dojam joj nisu uspjeli pokvariti ni dosta puta odsvirani riffovi, jer je toliko dobro složena i svojim čestim prijelazima drži slušatelja budnim.
Iako možda nije bolji od Remnants of Forgotten Horrors, za Malice of Antiquity se može reći kako je najfluidnije Astrophobos izdanje, moderna verzija melodičnijeg black metala sa zapaženim vokalom.


Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32670 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/06/2020 :  15:47:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32670 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/06/2020 :  12:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Vicotnik ima i ovaj projekat, i dobro ga je malo osvetliti zarometima...

Za sada su decki izdali samo ovaj EP prije pola godine


Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32670 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/06/2020 :  12:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Brujeria sa aktualnom temom, korona virusom, u vidu TV vijesti (yup, za bubnjevima sjedi Shane Embury , a u videu se moze vidjeti i Trevisa iz Cattle Decapitation)... a samo za lwooda i tekstovi
Pandemia dicen médicos
Y el mundo en pánico
Todos creen que el mundo se acaba
Con plaga China

Coronavirus mata todos, algo fatal
Una peste demoniaca, te va pagar
Coronavirus es verdad? O mamada
Infectado o no a dónde voy a ir? Ala chingada

Comida, papel y aguas
Ya no hay en las tiendas
Te digo en serio
No hay nada de venta

Coronavirus no es sueño, despierta te
Los mercados agotados y hay desmadre
Coronavirus plaga anciana del infierno
Con que limpio mi culo
Si no tengo papel? Usa tu mano

COVID-666
COVID-666, demoniaca
COVID-666, satánica
COVID-666, demoniaca, satánica

Cancelaron todos conciertos
Y me ponen cuarentena
Preso en casa
Me dejan sin jale
No tengo sueldo!

Coronavirus cuarentena, encarcelado
No tengo jale, no hay trabajo, no hay dinero
Coronavirus tiene nombre, mexicano
Claro! Por eso el trumpudo lo, quiere muerto

Presidente de México
Dice que puede salvarnos!?
Con dos amuletos
Satánicos!!

Coronavirus te va dejar, de rodilla
Enfrente del escusado, vomitando
Coronavirus no es cerveza, estas crudo
Pero yo soy fuerte y sano, no me va hacer nadaA i Sick Of It All su napravili video za pjesmu Bull´s Anthem u stvaranju koje su sudjelovali slusatelji benda iz cijelog svijeta.


Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 29/06/2020 12:17:17
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29784 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/07/2020 :  22:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Flagellant je bend iz Švedske (postoji i jedan iz Njemačke) osnovan 2007. godine, o njegovom sastavu je navedeno kako su ista 3 člana cijelo vrijeme prisutna, ali to nije pouzdana informacija.
Sva svoja važnija izdanja Flagellant je napravio u prvoj polovici dosadašnjeg muzičkog staža, dok se zadnjih godina uglavnom orijentirao na objavljivanje splitova s drugim bendovima.
Već je postala česta praksa da zbog smanjenih mogućnosti bendovi na samom početku snimaju demo izdanja, tako je i Flagellant u zadnjoj trećini 2007. godine objavio demo album Morbus Nefastus.
Morbus Nefastus je tipični demo i malo po čemu se razlikuje od hrpe takvih izdanja kod ove muzike, najizraženija je nešto kvalitetnija produkcija od standarda, barem kada se uzme u obzir glavni dio bez dodataka. 
Stilski bi se muzika mogla opisati kao old school black metal novijeg razdoblja, posjeduje taman toliko sirovosti koliko je potrebno da drži distancu od klasičnih modernijih smjerova. 
Nema ovdje većih iznenađenja koja bi slušatelju otkrivala nepoznate zvukove ili ranije neiskorištena rješenja, skoro da možeš unaprijed predvidjeti što će se u ovakvoj cjelini događati. 
A ne događa se baš puno toga što bi bilo koju od prisutnih stvari izdvajalo iz one dobro poznate kolotečine, muzika ide svojim tokom i ne skreće sa uhodanog puta niti jednog trenutka. 
To može biti problem za nekoga tko bi htio brzinski proći kroz ovaj demo bez da mu posveti veći broj slušanja, ne zbog toga što će mu nešto ostati skriveno već što neće uspjeti napraviti veće pojedinačne razlike. 
Ovdje je sve toliko slično i pjesme međusobno nije lako razlikovati, pogotovo jer nema dostupnih njihovih tekstova, nedostatak ikakvih muzičkih prijelaza ih je učinilo nekako jednodimenzionalnim. 
Morbus Nefastus ima Thy Horror, obradu od njemačkog benda Katharsis, Flagellant ju je dosta dobro prilagodio ostatku materijala i uopće se ne primjećuje da nije autorska. 
Reizdanje iz 2013. godine sadrži bonus od 3 stvari s Monuments rehearsal sessions 2007 - 2008., one stilski ne odudaraju od ostatka, ali su zato produkcijskim puno lošije izvedene. 
S obzirom da se iste stvari mogu pronaći na studijskom prvijencu benda odrađene na puno kvalitetniji način, nije ih trebalo ovdje stavljati jer osim produženja albuma ništa drugo ne donose. 
Unatoč tome Morbus Nefastus je demo koji se može poslušati bez problema, pod uvjetom da ne očekuješ kako ćeš ovdje pronaći ikakva iznenađujuća ili inovativna rješenja. 


Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29784 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/07/2020 :  23:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
U zadnjoj trećini 2010. godine Flagellant je objavio svoj prvi studijski album, koji je izašao pod imenom Monuments za njemački label World Terror Committee.
U odnosu na prethodni demo Morbus Nefastus ovdje se itekako osjeti da se radi o pravom albumu, zvuk je puno ujednačeniji čemu je svakako zaslužna produkcija koja cijelo vrijeme niti malo ne varira.
Monuments nudi moderniji zvuk pa se može reći da je ovo standardni black metal za današnje vrijeme, nema šanse da ga slušatelj zamijeni za nekakav materijal iz prošlog milenija.
To svejedno ne znači da je ovdje zvuk previše ušminkan ili nešto slično tome, muzika i dalje zadržava dozu sirovosti, samo što je sada ta sirovost izražena kroz bogatiju zvučnu podlogu.
Osim izbjegavanja ušminkanog zvuka Flagellant je vodio računa i o tome kako bi se maknuo od izraženijih melodija, ovdje nema gotovo nikakvih sličnosti s većinom onoga što je prisutno kod melodic bendova.
Ono što me iznenadilo je potpuni izostanak refrena, niti jedna od 6 prisutnih stvari nema dijelova koji se ponavljaju, pa pretpostavljam kako je to ciljano napravljeno da muzika ne postane jednostavnija nego je potrebno.
Zbog toga Monuments može djelovati složenije nego što je prosječni slušatelj navikao od ovakvih bendova, a u rijetkim trenucima se osjeti blaga konfuznost izražena kroz nekoliko gitarističkih riffova.
Najslabiji dio albuma je definitivno vokal, iako je u pitanju isti čovjek kao i kod demoa Morbus Nefastus, sada mu je izvedba slabija nego u ranijem slučaju, pa sam skoro pomislio kako se netko drugi prihvatio tog zadatka.
Radi se uglavnom o tome kako njegova izvedba ne odgovara toliko za muziku kao što je black metal, nekako mi djeluje nezainteresirano uz premalo agresivnih vriskova s kakvima se inače susrećem kod ovakve muzike.
To postaje još izraženije zbog činjenice da je vokal aktivniji nego bi možda trebao biti, gotovo je nemoguće pronaći dužu instrumentalnu dionicu koja bi ga stavila na čekanje i sebe izbacila u prvi plan.
U ovakvoj cjelini je teško išta izdvojiti kao vrhunac ili nešto što bi posebno odskakalo od ostatka, recimo da bih stvar Within the Circle of Ouroboros naveo kao najdražu zbog dobre količine sumornih zvukova.
Monuments je instrumentalno vrlo dobar album za nešto više od usputnog slušanja, ali ima nesreću da mu neadekvatni vokal ne dopušta kako bi sveukupno dostigao tu razinu i pokazao se u punom sjaju.


Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 03/07/2020 00:00:18
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32670 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/07/2020 :  18:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Kao sto kaze jedan komentar ispod treceg albuma ovih Poljaka. "Bölzer, Mastodon, Pink Floyd and Mike Oldfield had an acid-trip together."

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29784 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/07/2020 :  01:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
U prvoj trećini 2013. godine Flagellant je objavio svoj 2. po redu studijski album pod imenom Maledictum, koji za sada predstavlja posljednje važnije izdanje benda.
Po pitanju stilskog usmjerenja Flagellant se minimalno pomaknuo u odnosu na prethodni album, Maledictum je više nego očiti nastavak na Monuments s nešto bogatijim i raznovrsnijim zvukom.
Rekao bih kako je najveća razlika u dvije stvari i 13 minuta dužeg trajanja ovog materijala, što je na kraju donijelo završnicu u obliku malo drugačije Thirteen Cauldrons Boil.
S polovicom pjesama na prethodnom albumu sam se upoznao na ranijem demou Morbus Nefastus, bez obzira što se radilo o dosta različitim verzijama ipak su poslužile barem kao okvirna priprema za novo izdanje.
Maledictum nema taj luksuz da je bilo što s njega poznato od ranije, potrebno je otkrivati gotovo svaki detalj i držati koncentraciju na razini tijekom svih 53 minuta ukupnog trajanja.
Zbog toga Maledictum spada u kategoriju onih albuma koji vrlo vjerojatno neće sjesti od prve, tome u prilog ide činjenica da ovdje također nema toliko puta prisutne jednostavnosti kod švedskih bendova.
Instrumentalni dijelovi uglavnom prolaze kroz proces složenije izvedbe, ne događa se često da gitaristički riffovi izlaze u prvi plan i nameću slušatelju svoja pravila igre.
Ako ne računam uvodnih minutu na samom početku albuma i isto toliko nakon posljednje stvari, ovdje uopće nema nikakvih klasičnih introa koji bi poslužili kao predah od žestoke svirke.
Nema niti prijelaza u laganijem tempu na bilo kojem dijelu albuma, bez obzira što muzika jest raznovrsnija nego ranije, sveukupno gledajući ona ipak neće priuštiti puno pamtljivih trenutaka.
Sve ovo djeluje kao dobro uhodana cjelina, ali kada bih trebao izdvojiti neku stvar ili trenutak koji je ostavio poseban dojam na mene, ovako iz glave se teško sjetiti nečeg takvog iako sam siguran da je toga bilo.
Najviše u sjećanju mi je ostala posljednja stvar Thirteen Cauldrons Boil, ali samo zbog toga što odudara od ostatka, nekako mi je više u black/thrash stilu što se posebno osjeti u vokalnoj izvedbi.
Isto kao i na prethodnom albumu ovdje je vokal također slabija stavka, ne mogu reći da je slab već da ne paše toliko za ovaj stil black metala, možda bi mu više odgovaralo nešto depresivnijeg ugođaja.
Kada se sve zbroji Maledictum jest malo bolji nego Monuments, ali kao i kod prethodnog slučaja opet je instrumentalni dio izvukao veliki dio tereta, bez kojeg ovo vjerojatno ne bi imalo previše smisla.


Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32670 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/07/2020 :  19:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Novi EP Finaca Front.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29784 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/07/2020 :  19:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nakon albuma iz 2007. Wrath je osnovao label s istim imenom. https://www.metal-archives.com/labels/Fucking_Your_Creation_Records/52061

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page
Page: of 111  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000