Author |
Topic |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 28/08/2009 : 02:33:42
|
Hej, pa ovo ne da nije loše, nego je vrlo, vrlo dobro! Kad sam video najavu, bio sam vrlo skeptičan. No, dadoh mu šansu i prijatno sam se iznenadio!
WW II, 1938/39., za početak dobili smo odgovore na to odakle i ko su Namor - Sub-Mariner i Human Torch, oslanjajući se na Golden age varijante istih, zapravo. (Recimo, ovaj Torch za razliku od Johnnyja Storma ne može da kontroliše vatru, barem za sada...)
Sub-Mariner ima posla s nacistima koji ubijaju njegov sea people, a Torch postaje međunarodna vest... A sve u vremenu u kome su se zaista i pojavili u svetu stripa. Očekuje se i Captain America, pojavljuje se i Nick Fury...
Čitao neko, utisci? Baš mi je legao ovaj strip, inače će biti 8 epizoda. Lepa prilika da se bliže upoznamo s Marvelovim počecima (Tada Timely comics). Iskreno, mene to nikad nije posebno zanimalo, do sad - a kad je već od Brubakera...
http://www.newsarama.com/comics/020909-Marvels-Project.html
|
|
dimi
New Member
Serbia
235 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 28/08/2009 : 05:32:36
|
Evo procitao na tvoju preporuku.
Nije lose ali nisam ni odusevljen, mada mi polako dosadjuju ti faozni super heroja kroz prizmu realnog vremena i dogadjaja koji samim tim dobija odredjenu tezinu. Mada mozda i ne razumem odredjene delove i aluzije na neke konkretne stvari, posto sam tek solidan poznavalac Marvel univerzuma. Kod Marvelsa od Busieka sam se recimo odmah ukacio u desavnja i celokupnu poentu, a vidim po ovom intervjuu sa Nrame da bi ovo trebalo na neki nacin da bude prica sa kompleksnijom postavkom i radnjom...
Kako god bilo, nastavljam da pratim i iscekujem naredne brojeve sa optimizmom. |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 28/08/2009 : 06:09:39
|
quote: Originally posted by dimi
Evo procitao na tvoju preporuku.
Nije lose ali nisam ni odusevljen, mada mi polako dosadjuju ti faozni super heroja kroz prizmu realnog vremena i dogadjaja koji samim tim dobija odredjenu tezinu. Mada mozda i ne razumem odredjene delove i aluzije na neke konkretne stvari, posto sam tek solidan poznavalac Marvel univerzuma. Kod Marvelsa od Busieka sam se recimo odmah ukacio u desavnja i celokupnu poentu, a vidim po ovom intervjuu sa Nrame da bi ovo trebalo na neki nacin da bude prica sa kompleksnijom postavkom i radnjom...
Kako god bilo, nastavljam da pratim i iscekujem naredne brojeve sa optimizmom.
Mislim da je to zato sto bolje poznajes Silver Age, a manje Golden Age price (sto je i normalno). The Marvels Project uglavnom ima reference na ovakve stvari:
Inace, uvod mi je totalni rip-off onog dela sa Sandmanom iz Kingdom Come... |
moji crteži |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 02/06/2010 : 20:28:38
|
Ovo mi se čini dosta slično sa Marvels (Busiek/Ross), al izgleda zanimljivo... Marvels mi se svidija na prvu, odličan strip tako da ću provjerit i ovo. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 19/06/2011 : 17:32:06
|
Super strip Pravo mi je dobro lega... Volin ove povezanice na Golden Age stripove. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 19/06/2011 : 17:52:08
|
quote: Originally posted by Paka01 Volin ove povezanice na Golden Age stripove.
aye!
sad videh ovo, morao bih malo da proceprkam, zaJinteresovah se sad :) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 19/06/2011 : 17:55:20
|
Provjeri provjeri, ja sam skinija sa torrenta. Ako ne nađeš, poslat ću ti ja... U svakon slučaju, baš dobra priča o počecima superherojštva u Marvel unverzumu. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 19/06/2011 : 18:03:43
|
sad sam stavio #1 da se skida, pa cu da vidim onda i za ostale :) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 25/06/2011 : 23:00:57
|
sta bih rekao....fin je, brzo mi je proleteo, iako sam se plasio serije od 8 brojeva, reko da mi se ne otegne :D
ali ovo mi dodje kao jedan fini Marvel Golden-age reader's digest :) fino i koncizno, prica funkcionise....mozda se sad i ne budem toliko bavio Marvelovim Golden ageom :D :)
inace, sam naslov mi je ukazivao na neku....a otkud znam, dublju pozadinu likova iz ovog razdoblja, mislio sam da ce uci detaljnije u njihov origin, dati im neki siri smisao, sta znam....al dobro je i ovako, ajde, idemo dalje.... :) |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 26/07/2011 : 02:32:50
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
inace, sam naslov mi je ukazivao na neku....a otkud znam, dublju pozadinu likova iz ovog razdoblja, mislio sam da ce uci detaljnije u njihov origin, dati im neki siri smisao, sta znam....al dobro je i ovako, ajde, idemo dalje.... :)
To ne, ali kao dodatak Brubakerovom Captainu, i više nego dovoljno. |
|
|
|
Topic |
|
|
|