Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Goblin
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/Goblin.jpg)
Serbia
182 Posts
Member since 09/07/2008 |
Posted - 20/05/2015 : 22:07:34
|
Opšte je poznato da su prvih 19 brojeva kod IF edizioni (a prvih pet od toga je i Ludens objavio kao specijale) izlazile epizode bez ikakvog redosleda, nasumične, a od 20. kreće hronološki sa EsseGesse...tako da ne treba da iznenađuje ponavljanje epizoda, ukoliko su odlučili da se drže hronologije... Što se tiče uporednog spiska, ja sam malo zagrebao to u onom mom Bonelli Spisku, i ne bi bio to ni toliko težak posao, kad bih imao originalna itlaijanska IF edizioni izdanja, jer za dobar deo brojeva nema na njihoovm sajtu nikakvih podataka o epizodama. Da imam italijane (makar i skenirane), kako imam sve iz LMSa, lako bi se to uporedilo... |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
zlatan bihac
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Bihac.gif)
Bosnia and Herzegovina
7794 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 21/05/2015 : 16:50:29
|
quote: Originally posted by King Warrior
Bilo bi dobro da neko napravi hronoloski popis svih Blekovih epizoda, od prve do zadnje. Dalje, negdje sam procitao da je Ferri nacrtao jednu Blekovu epizodu. Ako je to tacno, kako se zove prica i je li objavljena kod nas?
kad u googlu ukucam ferri i blek, izbaci link jednog bloga gdje stoji da je gallieno ferri po narudžbi nacrtao jednu epizodu velikog bleka...i samo to stoji i samo na toj stranici..iskreno, ne sjećam se da sam dosad čuo za to, osim u ovom tvom postu i na tom blogu nakon toga..u onim dvijema knjigama o zagoru šta ih je ludens izdao bi trebalo nešto više pisati o tome,ako je taćno za tu epizodu bleka... |
|
andjelt
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/avatar(43).jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 14/06/2015 : 07:36:19
|
Da li neko moze reci sta je ovo? Nigde ne mogu pronaci da neko pominje išta slično. Radi se o odstampanom kartoncicu velicine 8x11cm koji je verovatno sluzio kao reklama... Jel video neko tako nesto ranije?
![](http://i62.tinypic.com/2jdm1bp.jpg) |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
2262 Posts
Member since 26/03/2008 |
Posted - 22/06/2015 : 10:48:12
|
BLEK N° 147 (If Edizioni)
![](http://ifedizioni.it/if/components/com_virtuemart/shop_image/product/IL_GRANDE_BLEK_R_5554a67cc931f.jpg)
Sangue sulla neve (F. Frescura - C. Cedroni) - Kiwi 199 La scuola del crimine (M. Torelli - C. Cedroni) - Kiwi 223
Naslovnica: Sibin Slavković |
Takav je skot bio Alan |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2262 Posts
Posted - 22/06/2015 : 10:48:46
|
BLEK N° 148 (If Edizioni)
![](http://ifedizioni.it/if/components/com_virtuemart/shop_image/product/IL_GRANDE_BLEK_R_5587be8c44c1f.jpg)
Liga pravde (S. Obradović - S. Pejak) - Lunov Magnus Strip 981 Il capitano Roger ( - V. Chiomenti) - Editrice Dardo 336
Naslovnica: Jean Frisano |
Takav je skot bio Alan |
|
cerichus
Senior Member
![](avatars/w301091980130.918.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1645 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 22/06/2015 : 11:20:26
|
quote: Originally posted by andjelt
Da li neko moze reci sta je ovo? Nigde ne mogu pronaci da neko pominje išta slično. Radi se o odstampanom kartoncicu velicine 8x11cm koji je verovatno sluzio kao reklama... Jel video neko tako nesto ranije?
![](http://i62.tinypic.com/2jdm1bp.jpg)
Ja znam za kalendarčić s ovom slikom. Ovo nisam viđao. |
Elvis has just left the building! |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2262 Posts
Posted - 03/08/2015 : 20:47:51
|
BLEK N° 149 (If Edizioni)
![](http://ifedizioni.it/if/components/com_virtuemart/shop_image/product/IL_GRANDE_BLEK_R_55a8cca6b8e4f.jpg)
Blago kapetana Kida (I. Mitrović - Ž. Mitrović) - Lunov Magnus Strip 987 Kradljivci krzna (S. Obradović - B. Plavšić/S. Slavković/B. Kerac) - Album sa sličicama
Naslovnica: Bane Kerac |
Takav je skot bio Alan |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2262 Posts
Posted - 03/08/2015 : 20:48:59
|
BLEK N° 150 (If Edizioni)
![](http://ifedizioni.it/if/components/com_virtuemart/shop_image/product/IL_GRANDE_BLEK_R_55bf6a364e568.jpg)
Na zlatnom tragu (M. Milanović - M. Žarić) - Lunov Magnus Strip 992 La trappola (F. Frescura - Studio Barbato)
Naslovnica: Leone Cimpellin/Antonio Canale |
Takav je skot bio Alan |
|
DODSFERD
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/sick0019.gif)
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 03/08/2015 : 21:22:55
|
Ova naslovnica za broj 149 je najbolja u zadnjih x brojeva serijala. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7794 Posts
Posted - 04/08/2015 : 14:58:32
|
još nam ostaje:
- lms 995 - Balon Tekst: I.Mitrović / Crtež: Ž.Mitrović - STRIP ZABAVNIK - VANREDNI BROJ 3 - Vatrena zamka Tekst: S.Obradović / Crtež: B.Plavšić / Naslovna: B.Plavšić i B.Kerac
ima i par preskočenih, i još 4-5 neobjavljenih tako da će biti zanimljivo pratiti šta će if edizioni sve da izda do kraja...
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/images.jpg)
Bosnia and Herzegovina
17196 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
ddeki
Advanced Member
![](AvatarUpload/94 Zagor_n2.jpg)
3438 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
ddeki
Advanced Member
![](AvatarUpload/94 Zagor_n2.jpg)
3438 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 23/09/2015 : 21:22:42
|
Izvrsno obojano, morsko plavetnilo i šumsko zelenilo su užitak za oči. |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7794 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7794 Posts
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27164 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
roby05
Advanced Member
![](AvatarUpload/Hajduk 100 Godina.jpg)
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 26/09/2015 : 19:53:03
|
Zna li neko,da li su u LMS-u ili Zabavniku izdate epizode iz Ludensovih brojeva 51-Robinja i 53-Zivoti u opasnosti? |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
almon
New Member
![](icon_star_gold.gif)
Croatia
238 Posts
Member since 13/11/2009 |
Posted - 29/09/2015 : 19:58:55
|
quote: Originally posted by roby05
Zna li neko,da li su u LMS-u ili Zabavniku izdate epizode iz Ludensovih brojeva 51-Robinja i 53-Zivoti u opasnosti?
Robinja - LMS 304-Mali Traper Životi u opasnosti - Ni u LMS-u, ni u SZ-u. |
|
roby05
Advanced Member
![](AvatarUpload/Hajduk 100 Godina.jpg)
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 29/09/2015 : 21:18:53
|
quote: Originally posted by almon
quote: Originally posted by roby05
Zna li neko,da li su u LMS-u ili Zabavniku izdate epizode iz Ludensovih brojeva 51-Robinja i 53-Zivoti u opasnosti?
Robinja - LMS 304-Mali Traper Životi u opasnosti - Ni u LMS-u, ni u SZ-u.
Hvala care![](icon_smile_wink.gif) |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 29/09/2015 : 22:07:11
|
quote: Originally posted by ddeki
![](http://dqdmff39w1qu3.cloudfront.net/Content/Image/470_272673/3062a581a9ffa3aa3397e2b1d412cf6c484657e.jpg)
Jako dobro obojano!
Dakle, naslovnica za Arhipelag gusara je (bila) Mittonova. Šteta što nije i strip.
![](http://www.stripovi.com/naslovnice/VelikiBlek/VB_LMS_328.jpg)
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 29/09/2015 : 22:34:04
|
Kada gledam oba kolora te naslovnice imam dojam kao da je jednoga radio profesionalac a drugoga amater. Jest da u vrijeme Dnevnikovog izdanja mogućnosti nisu bile na današnjoj razini ali svejedno mislim da se to moglo bolje odraditi. |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27164 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 29/09/2015 : 23:32:41
|
Čak je kopiran / precrtan Dnevnikov crtež bolji od originala, na kojem je Blekova glava previše usađena u ramena pa je ne samo sasvim ostao bez vrata, nego skoro dobio i grbu.
Na originalu mu je i lijeva noga previše i neprirodno zabačena, čini mi se i preduga, a kod Dnevnika je i to prirodnije, plus je skvrčena u koljenu.
Sve u svemu, kod Dnevnika je Blek nekako više Blek nego kod Mittona.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|