Author |
Topic  |
mpavin
Advanced Member

Niue
7933 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 12/09/2009 : 18:56:23
|
Ne znan baš puno o ovome pa da pitan... Sad iman service pack 2, mogu li preko njega instalirati sp3 ili je baš potrebna reinstalacija cijelih windowsa? Tražio sam po netu i ima nekih linkova za download sp3...
|
Edited by - manhunter on 08/06/2010 10:00:51
|
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7885 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 12/09/2009 : 18:59:35
|
pa trebaš uključiti "automatic updates" u control panelu i samo će te pitati za download i instalaciju... uključi ono "notify me but don't automatically download or install them"... i pazi da ne skineš "windows geuine advantage notification" (ako ti nije original xp).
i trebao bi ga instalirati jer će većina novih igara tražiti xp sa sp3... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7933 Posts
Posted - 13/09/2009 : 02:18:08
|
Stvar je u tome što mi je preko tih automatic updatesa bilo počelo downloadati sp3 i onda je nestalo struje i ugasio se pc. I nakon toga ništa...
Sad san uključio updates nakon nekog vrimena i našlo je 38 updejta ali sp3 nije bio među njima.
Upravo zbog igre mi i triba sp3, dobro si pogodio. Dosad nisan imao tih problema, ali nažalost, GTA IV ne može pokrenit bez toga. |
 |
|
aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts
Member since 19/02/2009 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7933 Posts
Posted - 13/09/2009 : 11:04:22
|
quote: Originally posted by aleksa crnobrnja
Instaliraj Windows 7. Izuzetno kompatibilan sa novim igrama.
Ipak, takve drastične mjere ne dolaze u obzir. 
Prčkao sam po Microsoftovoj stranici i našao update history. Svi su instalirani osim sp3 kraj kojeg piše cancelled. |
 |
|
YNWA
Average Member

Bosnia and Herzegovina
903 Posts
Member since 17/10/2002 |
Posted - 13/09/2009 : 11:33:07
|
Ako se sjećaš datuma neuspjelog SP3 update-a, pokušaj preko sistem restore vratiti postavke na prvi raspoloživi datum prije toga. Zatim omogući windows update i nakon nekog vremena update bi ti trebao ponovo ponuditi skidanje SP3 i ostalih zakrpa. Meni je tako uspjelo da se riješim onog "windows genuine advantage notification" daveža jer ga drugi put nisam instalirao automatski. |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17646 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 13/09/2009 : 11:57:39
|
quote: Originally posted by mpavin
Stvar je u tome što mi je preko tih automatic updatesa bilo počelo downloadati sp3 i onda je nestalo struje i ugasio se pc. I nakon toga ništa...
Sad san uključio updates nakon nekog vrimena i našlo je 38 updejta ali sp3 nije bio među njima.
Upravo zbog igre mi i triba sp3, dobro si pogodio. Dosad nisan imao tih problema, ali nažalost, GTA IV ne može pokrenit bez toga.
Samo ne znam koliko je pouzdan XP SP 3. Govorili smo i prije o tome, a mišljenja i iskustva su potpuno različita.
"Windows genuine advantage notification" se može izbrisati i naknadno.
Vidim da su zahtjevi za nove igrice pomalo iznad mojih mogućnosti. Za PES 2010 bi trebalo još 512 MB RAM, što bi moglo da se doda, ali morao bih i da instaliram bar taj XP SP 3.
Za NBA 2k10 nema još zvanične potvrde, ali prema nekim nagađanjima trebaće jači procesor. E tu sam do daljnjeg nemoćan.
Jedino što sigurno može da radi je Fifa 2010, ali mala korist od toga, slaba je to igrica. Vjerovatno će moći i NBA Live 2010, ne znam ima li tu ikakvih poboljšanja. Teško je sa NBA 2k9 preći na NBA Live 2010. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7933 Posts
Posted - 13/09/2009 : 12:04:17
|
quote: Originally posted by YNWA
Ako se sjećaš datuma neuspjelog SP3 update-a, pokušaj preko sistem restore vratiti postavke na prvi raspoloživi datum prije toga. Zatim omogući windows update i nakon nekog vremena update bi ti trebao ponovo ponuditi skidanje SP3 i ostalih zakrpa. Meni je tako uspjelo da se riješim onog "windows genuine advantage notification" daveža jer ga drugi put nisam instalirao automatski.
Nažalost, to je bilo prije skoro godinu dana, tako da ni to nije moguće. Taj download sp3 mi se prekinuo, a poslije sam potpuno zaboravio na njega.
Izvadio sam ručno sp3, (ima oko 300 i nešto mb) sad bi tribalo to pokušat instalirati, ali bojin se da nešto ne zajebem. |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7885 Posts
Posted - 13/09/2009 : 13:35:09
|
quote: Originally posted by delboj
Upravo zbog igre mi i triba sp3, dobro si pogodio. Dosad nisan imao tih problema, ali nažalost, GTA IV ne može pokrenit bez toga.
Samo ne znam koliko je pouzdan XP SP 3. Govorili smo i prije o tome, a mišljenja i iskustva su potpuno različita.
"Windows genuine advantage notification" se može izbrisati i naknadno.
Vidim da su zahtjevi za nove igrice pomalo iznad mojih mogućnosti. Za PES 2010 bi trebalo još 512 MB RAM, što bi moglo da se doda, ali morao bih i da instaliram bar taj XP SP 3.
Za NBA 2k10 nema još zvanične potvrde, ali prema nekim nagađanjima trebaće jači procesor. E tu sam do daljnjeg nemoćan.
Jedino što sigurno može da radi je Fifa 2010, ali mala korist od toga, slaba je to igrica. Vjerovatno će moći i NBA Live 2010, ne znam ima li tu ikakvih poboljšanja. Teško je sa NBA 2k9 preći na NBA Live 2010.
pouzdan je... iako smatram da je bio nepotreban, jer samo su dodali neke stvari koje je vista imala...
nba live 10 nećeš moći jer je nema za pc...
fifa 10 nije toliko loša koliko pričaju, ima nekih poboljšanja... |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7885 Posts
Posted - 13/09/2009 : 13:36:51
|
quote: Originally posted by YNWA
Ako se sjećaš datuma neuspjelog SP3 update-a, pokušaj preko sistem restore vratiti postavke na prvi raspoloživi datum prije toga. Zatim omogući windows update i nakon nekog vremena update bi ti trebao ponovo ponuditi skidanje SP3 i ostalih zakrpa. Meni je tako uspjelo da se riješim onog "windows genuine advantage notification" daveža jer ga drugi put nisam instalirao automatski.
Nažalost, to je bilo prije skoro godinu dana, tako da ni to nije moguće. Taj download sp3 mi se prekinuo, a poslije sam potpuno zaboravio na njega.
Izvadio sam ručno sp3, (ima oko 300 i nešto mb) sad bi tribalo to pokušat instalirati, ali bojin se da nešto ne zajebem.
da imaš tune up utilites 2009, fino bi mogao očistiti te neuspjele windows updates i onda bi ti ponovo došla notifikacija...
ovako možeš ručno da instaliraš ili da sačekaš par dana da ti se opet pojavi napomena za sp3. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7933 Posts
Posted - 13/09/2009 : 15:32:30
|
quote: Originally posted by I like girlz ovako možeš ručno da instaliraš ili da sačekaš par dana da ti se opet pojavi napomena za sp3.
Jesi li siguran da će biti napomene? (Uključio sam updates prije 3 dana i još ništa) |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17646 Posts
Posted - 13/09/2009 : 15:38:57
|
quote: Originally posted by I like girlz
pouzdan je... iako smatram da je bio nepotreban, jer samo su dodali neke stvari koje je vista imala...
fifa 10 nije toliko loša koliko pričaju, ima nekih poboljšanja...
Vidjeću, ako budem mogao da kupim još bar 512 MB RAM. Koliko to trenutno košta? Prošle godine sam 1 GB RAM platio 40 KM.
Mislio sam da će ove godine biti NBA Live za PC. Zar nisu bili rekli da preskaču samo jednu godinu?
Fifa je uvijek loša, ne vjerujem da može da dobije prolaznu ocjenu. |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7885 Posts
Posted - 13/09/2009 : 16:05:45
|
quote: Originally posted by I like girlz ovako možeš ručno da instaliraš ili da sačekaš par dana da ti se opet pojavi napomena za sp3.
Jesi li siguran da će biti napomene? (Uključio sam updates prije 3 dana i još ništa)
trebalo bi biti... ako ne bude u naredna 2 dana, onda idi na ručno... ili pokreni ono na microsoft.com da ti skenira windows i da vidi šta ti fali od update-a... |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7885 Posts
Posted - 13/09/2009 : 16:07:58
|
quote: Originally posted by I like girlz
fifa 10 nije toliko loša koliko pričaju, ima nekih poboljšanja...
Vidjeću, ako budem mogao da kupim još bar 512 MB RAM. Koliko to trenutno košta? Prošle godine sam 1 GB RAM platio 40 KM.
Mislio sam da će ove godine biti NBA Live za PC. Zar nisu bili rekli da preskaču samo jednu godinu?
Fifa je uvijek loša, ne vjerujem da može da dobije prolaznu ocjenu.
ddr2 je jeftin... 512mb ti je negdje oko 20km...
a nba live preskaču i ovu godinu...
fifara je se može igrati, barem imaju sve licence i pregršt stadiona... ako ništa, za zabavu :) |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7933 Posts
Posted - 13/09/2009 : 16:30:13
|
quote: Originally posted by I like girlz trebalo bi biti... ako ne bude u naredna 2 dana, onda idi na ručno... ili pokreni ono na microsoft.com da ti skenira windows i da vidi šta ti fali od update-a...
Pokrenuo sam to i kaže da mi fali samo ono smeće od genuine verification toola... |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17646 Posts
Posted - 13/09/2009 : 16:30:25
|
Razmisliću još, ako bude trebalo možda ću kupiti 1 GB RAM. Toliko ću valjda moći.
Je li sigurno tačno da će PES 2010 tražiti 1,5 GB RAM?
Postavio sam pitanje na forumu pes-serbia da li će moći NBA 2k10 da radi na Dual Core 2 GHz i neki kažu da može. Mada vjerujem da će biti sporije, ali vidjećemo.
Džaba Fifi licence, sve ostalo je slabo. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7933 Posts
Posted - 14/09/2009 : 12:07:30
|
quote: Originally posted by I like girlz da imaš tune up utilites 2009, fino bi mogao očistiti te neuspjele windows updates i onda bi ti ponovo došla notifikacija...
Izvadio sam tune up 2009, ali što sad triba? Koja opcija je za to? |
Edited by - mpavin on 14/09/2009 12:31:24 |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7885 Posts
Posted - 14/09/2009 : 20:28:41
|
quote: Originally posted by I like girlz da imaš tune up utilites 2009, fino bi mogao očistiti te neuspjele windows updates i onda bi ti ponovo došla notifikacija...
Izvadio sam tune up 2009, ali što sad triba? Koja opcija je za to?
tamo pod "free up disk space" selektiraj da ti očisti "windows backups"... tu su ti i ti windows update-i... i odradi registry cleaner. |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7885 Posts
Posted - 14/09/2009 : 20:30:14
|
Razmisliću još, ako bude trebalo možda ću kupiti 1 GB RAM. Toliko ću valjda moći.
Je li sigurno tačno da će PES 2010 tražiti 1,5 GB RAM?
Postavio sam pitanje na forumu pes-serbia da li će moći NBA 2k10 da radi na Dual Core 2 GHz i neki kažu da može. Mada vjerujem da će biti sporije, ali vidjećemo.
Džaba Fifi licence, sve ostalo je slabo.
ne znam se još ništa o zahtjevima za novi pes... suludo je da takav tip igre traži 1.5gb rama kao minimum...
jel ti core2duo ili dual core 2ghz? ako je dual core, onda mislim da ti neće moći na nekoj igrivoj rezoluciji raditi... pogotovo ako si još na 8400gs... |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17646 Posts
Posted - 14/09/2009 : 20:47:54
|
Pa i jeste, posebno što navode da će NBA 2k10 tražiti 1 GB RAM.
Dual Core 2 GHz. I još je ta grafička 8400GS. Tako će biti bar još godinu dana. Ne znam, vidjećemo. Ni ja ne vjerujem da će to raditi kako treba. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 14/09/2009 : 21:18:58
|
SP3 je zakrpa ko i sp2, pukneš gore i nije te briga... Ima crackova za micanje genuine problema, serial nabaviš bez problema. Ukoliko pukne sp3 kod instalacija i pojavi se blue screen, najbrže i najsigurnije staviti novu instalaciju. Skineš s torrenta verziju sa sp3 i ne moraš ništa nadograđivati. Ima i verzija s integriranim serijskim ključem, fino crackana s izbačenim featureima koja nisu neophodni. Sp1 će raditi brže od sp3, no bez sp3 se ne može jer ima dosta esencijalnih zakrpa... Za igranje mislim daje XP najbolji i najstabilniji, a i ima najviše podrške. Vista i 7 opet nisu za sve backward kompatibilni, niti nužno bolji i brži (vista posebno). |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7933 Posts
Posted - 15/09/2009 : 09:20:25
|
quote: Originally posted by I like girlz tamo pod "free up disk space" selektiraj da ti očisti "windows backups"... tu su ti i ti windows update-i... i odradi registry cleaner.
Došla notifikacija ponovo i instalira san sp3. Hvala.  |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7885 Posts
Posted - 15/09/2009 : 18:16:18
|
quote: Originally posted by I like girlz tamo pod "free up disk space" selektiraj da ti očisti "windows backups"... tu su ti i ti windows update-i... i odradi registry cleaner.
Došla notifikacija ponovo i instalira san sp3. Hvala. 
hajde drago mi je si to riješio  |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7885 Posts
Posted - 15/09/2009 : 19:27:22
|
Pro Evolution Soccer 2010: Minimal system requirements
• CPU: Intel Pentium 4 with 2.5 GHz or comparable processor • Graphics card: Nvidia Geforce FX series or Ati Radeon 9700 series or better (128 MiByte, Pixel Shader 2.0) • Memory: 1 GiByte • Storage: Min. 8 GByte free disc space
Pro Evolution Soccer 2010: Recommended system requirements
• CPU: Intel core 2 Dou with 2.0 GHz or comparable processor • Graphics card: Nvidia Geforce 7900 GT or Ati Radeon HD 2400 series or better (256 MiByte, Pixel Shader 3.0) • Memory: 2 GiByte • Storage: Min. 8 GByte free disc space
|
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17646 Posts
|
Topic  |
|