Author |
Topic  |
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 17/10/2009 : 08:34:43
|
Nema offtopica posto je ovaj topic ionako davno otisao u ...khm. Tava je grejt iz dva razloga: imaces u cemu da peces palacinke i imas cime da bijes Sigija kad stripove pretpostavi tebi  |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 17/10/2009 : 08:36:57
|
quote: Originally posted by BiDi
Da se pohvalim - ja sam nabavio ovaj High Noon i super je, papir bi mogao biti malo manje "retro" (kvalitetniji) a i štampa sliči onoj iz šezdesetih (valjda zbog reprintovanja - ipak se nije radilo sa originala)... ali sve u svemu zaista dobro izdanje. Mislim da je High Noon došao ~12€.
Dobro si prosao. Ovaj nas u AjPichEsu je bio 25 ojra |
 |
|
Rose Ann
Junior Member

Slovenia
312 Posts
Member since 15/02/2006 |
Posted - 18/10/2009 : 09:40:24
|
Niti pod razno neću da bijem sigija sa tom tavom. Jer je zadnje čudo tehnike :))) (tava; ne sigi) |
Cudni su putevi Gospodnji...... zato jih zaobilazm |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 19/10/2009 : 08:21:26
|
http://img194.imageshack.us/img194/2653/crtaniromani.jpg http://i35.tinypic.com/dfags9.jpg
Mislis 67. broj, he he... Kasnis, dp, vec smo ga ispljuvali. U pitanju je prica sa prilicno minornim znacajem u odnosu na ostale crtane romane i jedna je od onih oko koje smo se Sigi i ja slozili da ne bi usla u nas ''reprint''. Ova sveska je dokaz da West avantura nema ama bas nikakvu koncepciju, da objavljuje materijale zbrdazdola i da svoje citaoce smatra ovcama za sisanje. Nisu se potrudili ni da isprave greske iz crtanih romana (koje su ostale i u izdanju DENO). Glupi prevodilac je handgun preveo kao rucna puska (postoji dakle i nozna puska, jel?) i zeznuo ime Bili u padezu (trebalo bi da stoji Bilija, a ne Bila), a vajni urednik Alise nije udostojio sebe ni da procita to sto objavljuje. |
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
Posted - 24/10/2009 : 18:49:12
|
mamice, topik nam malo ubegao...
no, prve stvari prvo celtic, još ti nisam posklao pare razmišljao, da dodjem u ZG, pa da neko iz srbije da tebi.. al pošto ne idem, evo, šaljem ti vrednostnim pismom pokraj druge sedmice :)
druge stvari drugo još uvek nisam uspeo poručit indexa iz engleske trenutačno sam bez eurocarda banka pobrala sve eurokarde onima, koji su ove godine bili u španjolskoj i tamo upotrebljavali karticu naime, došlo do zloupotreba i španski hekeri su došli do baze podataka eurocarda svih koji su tamo do devetog mjeseca plačali na bilokakvim šalterima tako, čekam novu karticu, sa dodatnom zaštitom koju mogu preuzeti samo osobno na banci, jebomater a banka mi 200 km odavde:(
a ti, claw, pa ej, ti bi več mogao uredit i prevodit prvi integral, pa imaš več podosta materijala od mene dobijaš još Killer Breed, pa Lash(put u senku) pa jednog Tarquinia )Kanzas Kida -Mantrap budite dobro westerenaši :) |
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 24/10/2009 : 19:49:48
|
Stvarno Sigi, da li i sta imas od stranih izdanja (dobro odstampanih) koji su isli u CR 1-50? Ako te ne mrzi, napravi uporedni spisak CR-strano izdanje, pa da vidimo gde smo... |
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Posted - 24/10/2009 : 22:26:42
|
eh, imam još samo Mantrap, a to je poslednji voz iz Gan Hila sve ostalo sam več kazao znači ima ono iz High Noon pa onda još 7 mojih a moga bi se upotrebiti još koji, koji je izašao u normalnoj ediciji :) za početak, naravno ajmo, tretirajmo to za sada, kao privatan tisak, onako izmedju nas dvoje taman toliko, da ga uradimo a ti samo odaberi iz ovoga što ima za sada ... jedan ili dva integralčiča če valjda biti |
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Posted - 24/10/2009 : 22:37:13
|
pa, mogli bi bar tri integralčiča po tri stripova jedan ob breccie jedan od blasca i jedan mix :)
|
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Posted - 24/10/2009 : 23:11:55
|
quote: Originally posted by cat claw
The Gun Crew (CPL 439, Feb 1962) Art: Alberto Breccia. RIO GRANDE
Buck Jones and the Apache Manhunt (CPL 402, May 1961) Art: Alberto Breccia. CRNA LISICA
Buck Jones and the Man from Montana (CPL 386, Jan 1961) Art: Jesus Blasco COVEK IZ MONTANE
The Hunter (Buck Jones) (CPL 410, Jul 1961) Art: Alberto Breccia. TRAGOM NASILJA
The Trail of Treachery (Kit Carson) (CPL 401, May 1961) Art: Jesus Blasco. PRERIJA GORI
evo, ovde su več tri breccie
pošto ja imam još saddle of death (srebrno sedlo) prvi bi integralčič več bio rešen :) |
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Posted - 24/10/2009 : 23:14:42
|
claw, ako ti dolaziš u zg, možda bi ja kome mogao dat pare za celtica i dva tri stripove za tebe? |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 25/10/2009 : 00:12:32
|
http://img194.imageshack.us/img194/2653/crtaniromani.jpg http://i35.tinypic.com/dfags9.jpg
Mislis 67. broj, he he... Kasnis, dp, vec smo ga ispljuvali. U pitanju je prica sa prilicno minornim znacajem u odnosu na ostale crtane romane i jedna je od onih oko koje smo se Sigi i ja slozili da ne bi usla u nas ''reprint''. Ova sveska je dokaz da West avantura nema ama bas nikakvu koncepciju, da objavljuje materijale zbrdazdola i da svoje citaoce smatra ovcama za sisanje. Nisu se potrudili ni da isprave greske iz crtanih romana (koje su ostale i u izdanju DENO). Glupi prevodilac je handgun preveo kao rucna puska (postoji dakle i nozna puska, jel?) i zeznuo ime Bili u padezu (trebalo bi da stoji Bilija, a ne Bila), a vajni urednik Alise nije udostojio sebe ni da procita to sto objavljuje.
Sta ce biti kad i ja pocnem da pljujem... za pocetak, priprema je ocajna, samo su skenirali i bez ikakve obrade stavili na stampu, bolji bi bio otisak da je uradjeno u fotokopirnici |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 25/10/2009 : 00:35:37
|
quote: Originally posted by sigismundus
claw, ako ti dolaziš u zg, možda bi ja kome mogao dat pare za celtica i dva tri stripove za tebe?
Ja ove godine ne dolazim u ZG, ali Janja dolazi, sto je, bar sto se gabarita tice, takoreci isto. On bi mogao poneti HIGH NOON (ako nije pretovaren) -pitacu ga. Novac za Seltika bi mogao poneti iz ZG, i to cu da ga pitam.
Tehnikalije: Morali bismo da imamo spiskove po autorima, pa po junacima da znamo da li vredi ici na taj nacin ili prosto pratiti CR. Koliko ima Breccie u CR 1-100. Sta cemo sa onima koje ne znamo a koji su dobro radili i imaju dosta naslova(Suncani ranc, Avetinjski grad)?
Mozda nije losa ideja po junacima, a autore grupisati...? Rej Karson, svi Blaskovi, pa onda ostali Larigan, prvo svi Kastiljovi pa ostali Kanzas Kid Roj Renk, Breccia, Blasko pa svi ostali One Story Heroes - tu bi usli Lash, Lov na stranca, Desperadosi i sl
Dakle pet serija, kao nekada super strip biblioteka... I svaka ima svoju boju... Breccia naravno crnu |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 25/10/2009 : 00:38:01
|
quote: Originally posted by ---dp---
Mislis 67. broj, he he... Kasnis, dp, vec smo ga ispljuvali. U pitanju je prica sa prilicno minornim znacajem u odnosu na ostale crtane romane i jedna je od onih oko koje smo se Sigi i ja slozili da ne bi usla u nas ''reprint''. Ova sveska je dokaz da West avantura nema ama bas nikakvu koncepciju, da objavljuje materijale zbrdazdola i da svoje citaoce smatra ovcama za sisanje. Nisu se potrudili ni da isprave greske iz crtanih romana (koje su ostale i u izdanju DENO). Glupi prevodilac je handgun preveo kao rucna puska (postoji dakle i nozna puska, jel?) i zeznuo ime Bili u padezu (trebalo bi da stoji Bilija, a ne Bila), a vajni urednik Alise nije udostojio sebe ni da procita to sto objavljuje.
Sta ce biti kad i ja pocnem da pljujem... za pocetak, priprema je ocajna, samo su skenirali i bez ikakve obrade stavili na stampu, bolji bi bio otisak da je uradjeno u fotokopirnici
Mislim da im poklanjamo previse paznje. Samo im pravimo reklamu. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 25/10/2009 : 03:34:57
|
heh, nisi svestan sta si sada napisao... a napisao si da poklanjamo previse paznje necemu sto je, bar nominalno, tema ovog topica Sta je onda ovde on-topic, a sta off          |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 25/10/2009 : 08:17:04
|
O, pa topic je odavno ot'so u p#z%& materinu, pogotovo kada smo Sigi i ja poceli tek sada da izivljavamo mladost     Moram zamoliti Srdjandja da promeni naslov topika u WESTERN AVANTURA.   Naravno, ako se Srdjandj slaze da West avantura nije zasluzila da stalno bude na vrhu i da joj dizemo rejting. Ako se ne slaze, otvoricemo mi svoj topic da i Alisa ima gde da offtopichi  |
Edited by - cat claw on 25/10/2009 08:21:12 |
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Posted - 25/10/2009 : 16:55:17
|
pa sad ja bih počeo sa integralima 1, 2, 4 materijale za integral 4 imaš pri ruci daj to nekom da isčisti i prevede onako uredno ja toga još ne trebam znači, ne trebam još high noon slovenački prevod ču napraviti kasnije
za te niže navedene integrale mogu obezbediti neosakačene stripove
integral 1 (larigan)
Castillo CR#8 klopka CR#26 panika u gradu CR#57 strah vlada gradom CR#148 dug čast
integral 2
(salinas) CR#11 beli poglavica CR#21 dimni signali CR#31 lov na stranca CR#64 desperadosi
integral 3
(breccia) CR#14 zaseda u kanjonu CR#86 ček na sto dolara CR#33 revolveraš CR#94 sin poglavice
integral 4
(breccia) CR#7 crna lisica cr#24 rio grande CR#28 tragom nasilja CR#93 srebrno sedlo
integral 5
(roume) CR#69 usamljeni jahač CR#72 tragom ubice CR#79 bitka za dakotu
|
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 25/10/2009 : 17:55:30
|
Ja sam malo ispretumbao. #1 Larigan OK #2 Salinas, zasto da ne #3 Ipak Breccia sa Roj Renkom #4 Ne ide ipak bez Blasca. Mora. #5 Trebalo bi Kanzas Kid ali njega su svi crtali, jedino Tarkvinio vise od ostalih. Bilo bi OK sa 4 Tarkvinijeve epizode, ali su Zamka za ubicu, Suparnici i Do poslednjeg mnoooogo jace price (i crtezi, ako cemo pravo)
e, sad nesto zbog cega ces me mrzeti... Mislim da bi nepoznati genijalac sa Lariganom morao ici pre Roumea. Problem je sto ja znam samo tri njegove epizode. Ima li jos koja?
Cetvrti strip od Roumea bi mogao biti #83 Palikuce ili #76 Pozar na jugu, mislim da ih je on radio
S obzirom da bi bilo 25 integrala, sve sto je dobro u prvih 150 crtanih romana bi moglo biti predstavljeno. Napad na dilizansu i Kolorado Kid je isti crtac. Sa njim bi mogla da idu dva stripa istog crtaca Lovac na ucene i Zadatak na severu I crtac koji je radio Prepad ima jos tri stripa. Tu je i tip koji je radio Kaguara i Mladica s koltom Rajlija Dvocevku. Uggeri ima dva Dika Deringa (Akcija Severozapad i Hrabri Kadet)i lako je izabrati jos dva kvalitetna Dicka (ovo dobro zvuci) A Teksasanin, Put u senku, Tajna starog kolta i Poslednji voz iz Gan Hila bi bio poslastica integral...
integral 1 (larigan) Castillo CR#8 klopka CR#26 panika u gradu CR#57 strah vlada gradom CR#148 dug časti
integral 2 (salinas) CR#11 beli poglavica CR#21 dimni signali CR#31 lov na stranca CR#64 desperadosi
integral 3 (breccia) CR#7 crna lisica CR#14 zaseda u kanjonu cr#24 rio grande CR#28 tragom nasilja
integral 4 (Blasco) Tajanstveni dosljak Zlato apaca nemirna granica Prerija gori
integral 5 (Kanzas Kid) Zamka za ubicu Do poslednjeg Ciroki Sol Suparnici
integral 6 (breccia) CR#33 revolveraš CR#86 ček na sto dolara CR#93 srebrno sedlo CR#94 sin poglavice
integral 7 Larigan (nepoznati autor) Suncani Ranc Miran grad Avetinjski grad
integral 8 (roume) CR#69 usamljeni jahač CR#72 tragom ubice CR#79 bitka za dakotu CR#83 Palikuce ili #76 Pozar na jugu
Integral 9 (Blasco) Put za Kaliforniju Izvidnik i Cejeni Nemirna prerija Osvetnici
Integral 10 ...... [/quote]
|
Edited by - cat claw on 25/10/2009 18:37:14 |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 25/10/2009 : 18:44:37
|
Jbg, budi precizniji... kako da premontiras a da ne izbacis, a kamoli docrtas. Kolike su onda originalne slike? Preko cele strane?
P.S. Bas sam isao u WC, pa sam razmisljao da procitam novi west, ionako sam mnogo toga procitao na tom mestu , iako znam da bi taj West ti poneo u WC sa sasvim drugom namenom |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 25/10/2009 : 19:14:38
|
Uf, komplikovano za objasniti. Originalne table su imalejedu veliku sliku preko cele table ili dve polutke slike ili jednu polutku i dve cetvrtke ali uvek u dva nazovimo ih kaisa. Crtani romani i ovo sto ipak ne bih nosio u WC (gadi mi se) su montirani na TRI nazovimo ih kaisa. Tri strane od 2 kaisa = dve strane od tri kaisa. Prva i zadnja strana u CR su uvek bile velike slike i tako imamo 48. Pfffff.... |
 |
|
Topic  |
|