forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 WESTERN AVANTURA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 25/10/2009 : 19:35:16  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

O, pa topic je odavno ot'so u p#z%& materinu, pogotovo kada smo Sigi i ja poceli tek sada da izivljavamo mladost
Moram zamoliti Srdjandja da promeni naslov topika u WESTERN AVANTURA.
Naravno, ako se Srdjandj slaze da West avantura nije zasluzila da stalno bude na vrhu i da joj dizemo rejting.
Ako se ne slaze, otvoricemo mi svoj topic da i Alisa ima gde da offtopichi

Samo napred momci, nisam ni ja u cvetu mladosti!
Evo, ovog časa menjam naziv.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 25/10/2009 : 20:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message  Reply with Quote
ej, super, claw

znači, 25 integrala po 4 priče
super
to je onda jasno
da, ja bih išao sa kompletom autora, po mogučnosti i istog junaka
breccia za početak predložio sam, jer imamo engleske originale

da, larigani od nepoznatog crtača su samo tri
doduše ima još jedan od roume-a
bar što je bilo objavljeno kod nas

a što se roume-a tiče, ja bih napravio jedan izbor njegovih priča sa onom trojicom, juka, kameronom i čoveka s bičem
ima bar tri ako ne četiri epizode
tako da su to više ili manje zaokružene cjeline
a drugi roume mogle bi biti druge priče
šta kažeš?

inače ja bih malo sačekao sa blascom i castillom, jer se sprema reprint njihovih priča u stilu high noona, pa bih imali bolji predložak

dobro, kad smo to sredili, da počnemo raditi
da li ti možeš srediti, da se počne raditi na originalima?
neči kompjuterski frik, da to izčisti?
jer čistijih stranica od ovih engleskih verovatno nečemo dobit
da ti napravim još koje kopije toga, o čemu razgovaravamo?

eh, da divlji vetar:)

uzgred, pronašao sam još dve priče onoga, koji je crtao napad na voz :)
a možda bude još koja za jedan integralčič

ja doduše znam, da bi ti napravi dva specijalna integrala
jedan sa napadom na voz, četiri puta
a drugi divlji vetar, četiri puta
ej, znam ja tebe claw, ne možeš ništa sakriti, hehe

Edited by - sigismundus on 25/10/2009 20:24:19
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 25/10/2009 : 20:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message  Reply with Quote
znaš, ja bih veoma rado objavio don lawrenca i njegove priče o bili kidu
ima jih 18, ali su malo krače
kakav bi to integral bio :))

evo, to su njegove priče

Sun 1958 - 1959:
The Kiowa War Hatchet - Indian Justice - Here Comes Billy The Kid - The Long-Haired Plainsman - The Man Who Fought For Vengeance - The Bank Bandit's Secret - The Trap Of Gold - The Bandit Brothers - Goldfever in Gunsight - The Young Gunman - The Innocent Crook - The Fighting Horse-Docter - The Man Who Fought Alone - The Fire-Raisers! - Heroes Of Gunsight - The Mexican Spitfire - The Man From Jail

Cowboy Picture Libary 1960: Billy The Kid and The Ranch Robbers

Edited by - sigismundus on 25/10/2009 20:36:00
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 25/10/2009 : 21:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Kolko znam, Sigi, nigde nam se ne zuri.
Otisci u High Noonu su samo nesto malo bolji, sto ce reci da su verovatno skenirani iz CPL. Mislim da je bolje jos malo sacekati. Ili nove High Noonove ili da ti iskopas Carltona (a jos ne znamo cime oni raspolazu). Skenovi iz CR bojim se ne dolaze u obzir, ocajni su.

Nepoznatog Larigana mozemo dopuniti sa Roumeovim. Don Lorens nije losa ideja, ali o tom potom ako uopste izguramo ovo...

No dobro.
Za pocetak, ajmo crnu lisicu i ostale Roj Renk Brece. Crna Lisica i Rio Grande su Odlicni u High Noonu. Znaci trebaju mi skenovi Zasede u Kanjonu i Tragom nasilja (bitmap black and white u 1200 dpi, tif). Fajlovi se biti mali i moci ces da mi ih posaljes u dvadesetak mejlova
Ja cu posle sajma gledati da na'vatam Seltika da skeniram Brecciu iz High Noon pre Zagreba.
Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
893 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 25/10/2009 : 22:03:42  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message  Reply with Quote
Sigi & Bane ,
tek sam sada dospeo da pogledam internet , jbg 2 dana sam se borio sa rakijom , pecarom itd. Sto se mene tice , nije zurba za lovu , a knjiga ce stici do Baneta cim bude trebalo , pa moze ta sema sa Janjom i Zagrebom . Bane , jos jednom hvala za znas vec sta , ako si voljan naidji jedan dan na novopecenu lozu i po knjigu . Cujemo se

What a long strange trip it's been
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 25/10/2009 : 22:06:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uf, komplikovano za objasniti. Originalne table su imalejedu veliku sliku preko cele table ili dve polutke slike ili jednu polutku i dve cetvrtke ali uvek u dva nazovimo ih kaisa.
Crtani romani i ovo sto ipak ne bih nosio u WC (gadi mi se) su montirani na TRI nazovimo ih kaisa.
Tri strane od 2 kaisa = dve strane od tri kaisa. Prva i zadnja strana u CR su uvek bile velike slike i tako imamo 48. Pfffff....

Nista nije komplikovano, sve mi je jasno. Bez obzira na promenjeni naziv, kad izadje 3. broj opet cu se osvrnuti na njega u pogledu informacija o broju eventualno izbacenih strana od tebe i Sinismindusa
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 25/10/2009 : 22:28:46  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
eeee, pa necemo ti dozvoliti da nam offtopicaris!!!
ko sto vidis, promenjen je naziv topica i sad nemamo (kao sto i necemo da imamo) ikakve veze sa onim kraljevskim cudom.
Za treci broj ti odmah mogu reci da ce biti gadan, docrtan, musav istatijaznam, dodaj i ti nesto negativno. Nema sanse da to bude nesto srcu drago.
Ako te zanimaju ti vesterni, bar crtani romani nisu retki. Uz malo truda mozes da nabavis prvih sto brojeva i da uzivas... dok Sigi i ja ne grunemo!
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 25/10/2009 : 22:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by C Celtic

Sigi & Bane ,
tek sam sada dospeo da pogledam internet , jbg 2 dana sam se borio sa rakijom , pecarom itd. Sto se mene tice , nije zurba za lovu , a knjiga ce stici do Baneta cim bude trebalo , pa moze ta sema sa Janjom i Zagrebom . Bane , jos jednom hvala za znas vec sta , ako si voljan naidji jedan dan na novopecenu lozu i po knjigu . Cujemo se

OK. mozes li da mi upises telefon da te nazovem, ili me ti nazovi. A na lozu napisi pelinkovac, da imam utisak da je skroz za mene.
Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
893 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 25/10/2009 : 22:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message  Reply with Quote
quote:

OK. mozes li da mi upises telefon da te nazovem, ili me ti nazovi. A na lozu napisi pelinkovac, da imam utisak da je skroz za mene.

Imam ja i pelina , ali Bane , pijmo domace ! Nazovem te sutra prepodne , OK?

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 25/10/2009 : 23:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Cekam poziv. U, al ce bidu skenovi, skroz mutni
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/10/2009 : 01:58:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

eeee, pa necemo ti dozvoliti da nam offtopicaris!!!
ko sto vidis, promenjen je naziv topica i sad nemamo (kao sto i necemo da imamo) ikakve veze sa onim kraljevskim cudom.
Za treci broj ti odmah mogu reci da ce biti gadan, docrtan, musav istatijaznam, dodaj i ti nesto negativno. Nema sanse da to bude nesto srcu drago.
Ako te zanimaju ti vesterni, bar crtani romani nisu retki. Uz malo truda mozes da nabavis prvih sto brojeva i da uzivas... dok Sigi i ja ne grunemo!

Nadam se da cu doci do veceg dela tog serijala obzirom da ga nije tesko nabaviti. Kad smo vec kod "Crtanih romana", jedna stvar mi je zapala za oko. Naime, mi danas koristimo (i slavimo) savremeni naziv "graficke novele", a mi smo znatno pre smislili naziv "crtani romani" koji mi je vise u duhu naseg jezika, da ne govorim koliko mi je drazi.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 26/10/2009 : 09:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
posebno rec ''romani''. Cista nasa rec
No dobro. Uz manje srece, stripove smo moglli da zovemo i
KUNSTZEICHENTRAUMBUCHE.
Jeste da je termin STRIP nastao greskom, ali je mnogo bolji nego da smo izmisljali neku nasu nebulozu:
crtane trakice
crtani pojasevi (svaki zanr ima svoju boju - ja bih bio crni pojas)
crtani kaisevi (bar dva metra za debele stripove)
olovkomitusem slikane price
premapredloskurisane pripovjetke
zabavni zivopisi
smesni selotejpi koji ne lepe...

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/10/2009 : 17:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ovaj poslednji ti je naj (mislim na smesne selotejpe, naravno)
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 26/10/2009 : 18:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Imamo taman cetiri CR koje ne mozemo ni za sta vezati osim za junake:
Divlji vetar
Bitka za Ranc
Roj Renk i Provalnici (valjda jedini Regov u celoj ediciji?)
Napad na voz

Oni bi isli u poseban broj, ne?
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 26/10/2009 : 18:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Sigi,
Kako si zamislio ova nasa privatna izdanja?
Digitalna stampa, obostrano, 350gramske korice, secen hrbat lepljeno (i sklono raspadanju)?
Ako ide u tri primerka (Seltik, ti i ja) ne moze ispod 15 evra komad. deluje mi blesavo. Manje je blesavo sto bi se verovatno Srdjandj, Culfis, eventualno Wiski i Renki obradovali takvom ltd. izdanju
Ipak je bolja varijanta pravi regularni reprint.
Ja sam ove nedelje na Sajmu u bg. Iskoristi to vreme da pokusas da navatas Carltona i za sken Roja Renka.
Ja se sa Seltikom sastajem posle sajma da uslikamo Crnu lisicu i Rio Grande. Plasim se da ce ti skeniranje malo unistiti hrbat High Noona. Sta da radimo?

Edited by - cat claw on 26/10/2009 18:44:04
Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 01/11/2009 : 21:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message  Reply with Quote
racunajte jos jednog zainteresiranoga ;-)
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 01/11/2009 : 22:23:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Tek sad vidin koliko san star kad me je strpa u vriću sa Mladenom

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 01/11/2009 : 22:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Nisi ti star neg je Mladen vecito mlad
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 01/11/2009 : 22:42:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Istina! Aj dobro, izvuka si se

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 02/11/2009 : 07:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ma, Kate ti je cudo... Devet zivota ima.
Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
893 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 05/11/2009 : 18:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message  Reply with Quote
Bane , ocemo slati "High Noon" Sigiju na CRS , da li Janja moze da je ponese ?

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 05/11/2009 : 18:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Hocemo. Veceras cu zvati Monomikija da vidim da li sme da odbije da tegli tu knjizurinu.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 05/11/2009 : 19:51:41  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Cist promasaj. Zoki je vec otisao. Sigi, javi se da vidimo kako ovo da resimo.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/11/2009 : 20:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

posebno rec ''romani''. Cista nasa rec
No dobro. Uz manje srece, stripove smo moglli da zovemo i
KUNSTZEICHENTRAUMBUCHE.
Jeste da je termin STRIP nastao greskom,

Ajde još malo offtopica
kako je nastao termin "strip"?
Kog ću pitat, ak ne starešine...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 05/11/2009 20:02:09
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11527 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 05/11/2009 : 20:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Jel ima najave za 3. broj ili su otisli u legendu?

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000