Author |
Topic |
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 25/10/2009 : 19:35:16
|
quote: Originally posted by cat claw
O, pa topic je odavno ot'so u p#z%& materinu, pogotovo kada smo Sigi i ja poceli tek sada da izivljavamo mladost Moram zamoliti Srdjandja da promeni naslov topika u WESTERN AVANTURA. Naravno, ako se Srdjandj slaze da West avantura nije zasluzila da stalno bude na vrhu i da joj dizemo rejting. Ako se ne slaze, otvoricemo mi svoj topic da i Alisa ima gde da offtopichi
Samo napred momci, nisam ni ja u cvetu mladosti! Evo, ovog časa menjam naziv. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
Posted - 25/10/2009 : 20:20:24
|
ej, super, claw
znači, 25 integrala po 4 priče super to je onda jasno da, ja bih išao sa kompletom autora, po mogučnosti i istog junaka breccia za početak predložio sam, jer imamo engleske originale
da, larigani od nepoznatog crtača su samo tri doduše ima još jedan od roume-a bar što je bilo objavljeno kod nas
a što se roume-a tiče, ja bih napravio jedan izbor njegovih priča sa onom trojicom, juka, kameronom i čoveka s bičem ima bar tri ako ne četiri epizode tako da su to više ili manje zaokružene cjeline a drugi roume mogle bi biti druge priče šta kažeš?
inače ja bih malo sačekao sa blascom i castillom, jer se sprema reprint njihovih priča u stilu high noona, pa bih imali bolji predložak
dobro, kad smo to sredili, da počnemo raditi da li ti možeš srediti, da se počne raditi na originalima? neči kompjuterski frik, da to izčisti? jer čistijih stranica od ovih engleskih verovatno nečemo dobit da ti napravim još koje kopije toga, o čemu razgovaravamo?
eh, da divlji vetar:)
uzgred, pronašao sam još dve priče onoga, koji je crtao napad na voz :) a možda bude još koja za jedan integralčič
ja doduše znam, da bi ti napravi dva specijalna integrala jedan sa napadom na voz, četiri puta a drugi divlji vetar, četiri puta ej, znam ja tebe claw, ne možeš ništa sakriti, hehe |
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
Edited by - sigismundus on 25/10/2009 20:24:19 |
|
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
Posted - 25/10/2009 : 20:27:11
|
znaš, ja bih veoma rado objavio don lawrenca i njegove priče o bili kidu ima jih 18, ali su malo krače kakav bi to integral bio :))
evo, to su njegove priče
Sun 1958 - 1959: The Kiowa War Hatchet - Indian Justice - Here Comes Billy The Kid - The Long-Haired Plainsman - The Man Who Fought For Vengeance - The Bank Bandit's Secret - The Trap Of Gold - The Bandit Brothers - Goldfever in Gunsight - The Young Gunman - The Innocent Crook - The Fighting Horse-Docter - The Man Who Fought Alone - The Fire-Raisers! - Heroes Of Gunsight - The Mexican Spitfire - The Man From Jail
Cowboy Picture Libary 1960: Billy The Kid and The Ranch Robbers |
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
Edited by - sigismundus on 25/10/2009 20:36:00 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 25/10/2009 : 21:34:39
|
Kolko znam, Sigi, nigde nam se ne zuri. Otisci u High Noonu su samo nesto malo bolji, sto ce reci da su verovatno skenirani iz CPL. Mislim da je bolje jos malo sacekati. Ili nove High Noonove ili da ti iskopas Carltona (a jos ne znamo cime oni raspolazu). Skenovi iz CR bojim se ne dolaze u obzir, ocajni su.
Nepoznatog Larigana mozemo dopuniti sa Roumeovim. Don Lorens nije losa ideja, ali o tom potom ako uopste izguramo ovo...
No dobro. Za pocetak, ajmo crnu lisicu i ostale Roj Renk Brece. Crna Lisica i Rio Grande su Odlicni u High Noonu. Znaci trebaju mi skenovi Zasede u Kanjonu i Tragom nasilja (bitmap black and white u 1200 dpi, tif). Fajlovi se biti mali i moci ces da mi ih posaljes u dvadesetak mejlova Ja cu posle sajma gledati da na'vatam Seltika da skeniram Brecciu iz High Noon pre Zagreba. |
|
|
C Celtic
Average Member
Serbia
893 Posts
Member since 20/05/2009 |
Posted - 25/10/2009 : 22:03:42
|
Sigi & Bane , tek sam sada dospeo da pogledam internet , jbg 2 dana sam se borio sa rakijom , pecarom itd. Sto se mene tice , nije zurba za lovu , a knjiga ce stici do Baneta cim bude trebalo , pa moze ta sema sa Janjom i Zagrebom . Bane , jos jednom hvala za znas vec sta , ako si voljan naidji jedan dan na novopecenu lozu i po knjigu . Cujemo se |
What a long strange trip it's been |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 25/10/2009 : 22:06:38
|
Uf, komplikovano za objasniti. Originalne table su imalejedu veliku sliku preko cele table ili dve polutke slike ili jednu polutku i dve cetvrtke ali uvek u dva nazovimo ih kaisa. Crtani romani i ovo sto ipak ne bih nosio u WC (gadi mi se) su montirani na TRI nazovimo ih kaisa. Tri strane od 2 kaisa = dve strane od tri kaisa. Prva i zadnja strana u CR su uvek bile velike slike i tako imamo 48. Pfffff....
Nista nije komplikovano, sve mi je jasno. Bez obzira na promenjeni naziv, kad izadje 3. broj opet cu se osvrnuti na njega u pogledu informacija o broju eventualno izbacenih strana od tebe i Sinismindusa |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 25/10/2009 : 22:28:46
|
eeee, pa necemo ti dozvoliti da nam offtopicaris!!! ko sto vidis, promenjen je naziv topica i sad nemamo (kao sto i necemo da imamo) ikakve veze sa onim kraljevskim cudom. Za treci broj ti odmah mogu reci da ce biti gadan, docrtan, musav istatijaznam, dodaj i ti nesto negativno. Nema sanse da to bude nesto srcu drago. Ako te zanimaju ti vesterni, bar crtani romani nisu retki. Uz malo truda mozes da nabavis prvih sto brojeva i da uzivas... dok Sigi i ja ne grunemo! |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 25/10/2009 : 22:30:48
|
quote: Originally posted by C Celtic
Sigi & Bane , tek sam sada dospeo da pogledam internet , jbg 2 dana sam se borio sa rakijom , pecarom itd. Sto se mene tice , nije zurba za lovu , a knjiga ce stici do Baneta cim bude trebalo , pa moze ta sema sa Janjom i Zagrebom . Bane , jos jednom hvala za znas vec sta , ako si voljan naidji jedan dan na novopecenu lozu i po knjigu . Cujemo se
OK. mozes li da mi upises telefon da te nazovem, ili me ti nazovi. A na lozu napisi pelinkovac, da imam utisak da je skroz za mene. |
|
|
C Celtic
Average Member
Serbia
893 Posts
Posted - 25/10/2009 : 22:36:18
|
OK. mozes li da mi upises telefon da te nazovem, ili me ti nazovi. A na lozu napisi pelinkovac, da imam utisak da je skroz za mene.
Imam ja i pelina , ali Bane , pijmo domace ! Nazovem te sutra prepodne , OK? |
What a long strange trip it's been |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 26/10/2009 : 01:58:57
|
eeee, pa necemo ti dozvoliti da nam offtopicaris!!! ko sto vidis, promenjen je naziv topica i sad nemamo (kao sto i necemo da imamo) ikakve veze sa onim kraljevskim cudom. Za treci broj ti odmah mogu reci da ce biti gadan, docrtan, musav istatijaznam, dodaj i ti nesto negativno. Nema sanse da to bude nesto srcu drago. Ako te zanimaju ti vesterni, bar crtani romani nisu retki. Uz malo truda mozes da nabavis prvih sto brojeva i da uzivas... dok Sigi i ja ne grunemo!
Nadam se da cu doci do veceg dela tog serijala obzirom da ga nije tesko nabaviti. Kad smo vec kod "Crtanih romana", jedna stvar mi je zapala za oko. Naime, mi danas koristimo (i slavimo) savremeni naziv "graficke novele", a mi smo znatno pre smislili naziv "crtani romani" koji mi je vise u duhu naseg jezika, da ne govorim koliko mi je drazi. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 26/10/2009 : 09:38:41
|
posebno rec ''romani''. Cista nasa rec No dobro. Uz manje srece, stripove smo moglli da zovemo i KUNSTZEICHENTRAUMBUCHE. Jeste da je termin STRIP nastao greskom, ali je mnogo bolji nego da smo izmisljali neku nasu nebulozu: crtane trakice crtani pojasevi (svaki zanr ima svoju boju - ja bih bio crni pojas) crtani kaisevi (bar dva metra za debele stripove) olovkomitusem slikane price premapredloskurisane pripovjetke zabavni zivopisi smesni selotejpi koji ne lepe...
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 26/10/2009 : 18:33:38
|
Imamo taman cetiri CR koje ne mozemo ni za sta vezati osim za junake: Divlji vetar Bitka za Ranc Roj Renk i Provalnici (valjda jedini Regov u celoj ediciji?) Napad na voz
Oni bi isli u poseban broj, ne? |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 26/10/2009 : 18:41:38
|
Sigi, Kako si zamislio ova nasa privatna izdanja? Digitalna stampa, obostrano, 350gramske korice, secen hrbat lepljeno (i sklono raspadanju)? Ako ide u tri primerka (Seltik, ti i ja) ne moze ispod 15 evra komad. deluje mi blesavo. Manje je blesavo sto bi se verovatno Srdjandj, Culfis, eventualno Wiski i Renki obradovali takvom ltd. izdanju Ipak je bolja varijanta pravi regularni reprint. Ja sam ove nedelje na Sajmu u bg. Iskoristi to vreme da pokusas da navatas Carltona i za sken Roja Renka. Ja se sa Seltikom sastajem posle sajma da uslikamo Crnu lisicu i Rio Grande. Plasim se da ce ti skeniranje malo unistiti hrbat High Noona. Sta da radimo?
|
Edited by - cat claw on 26/10/2009 18:44:04 |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 01/11/2009 : 22:23:53
|
Tek sad vidin koliko san star kad me je strpa u vriću sa Mladenom |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 01/11/2009 : 22:42:52
|
Istina! Aj dobro, izvuka si se |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
C Celtic
Average Member
Serbia
893 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 05/11/2009 : 20:01:52
|
posebno rec ''romani''. Cista nasa rec No dobro. Uz manje srece, stripove smo moglli da zovemo i KUNSTZEICHENTRAUMBUCHE. Jeste da je termin STRIP nastao greskom,
Ajde još malo offtopica kako je nastao termin "strip"? Kog ću pitat, ak ne starešine... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
Edited by - mladjo on 05/11/2009 20:02:09 |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11527 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Topic |