Author |
Topic  |
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 20/01/2010 : 19:18:21
|
quote: Originally posted by Grujah.
Kod nas se takođe kaže poenta, ja ya poantu nikad čuo nisam.
pa to je i normalno. jer poantirati ne postoji, to je neka budala onda izmislila da bi se razlikovalo od srpskog... nekidan su Bogu hvala oprani po ušima sluzbeno u listu jezikoslovnog instituta i ovi biseri sto nam jezik zgadise riječju "kako", koju su idioti uveli da izbace tobože srpsko "da"... stvarne razlike ne vide ni da im ih postavis na nos, a izmisljaju nepostojece... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25978 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 20/01/2010 : 19:23:46
|
quote: Originally posted by Curunir
jesu, ali nisu prvi izbor: obim i zav(j)era su bolje za srpski. u hrv. je obrnuto.
U svakom slučaju.
quote: Originally posted by Curunir no grijesis kod poante: u hrvatskom je pravilno poenta. za srpski ne znam, cini mi se da je doslo do nekakve zabune, ali svakako je hrvatski poenta (od poentirati). nazalost, mnogi kod nas govore poanta iako poantirati ne znaci nista. tako da je zapravo istina da i to vuce na hrv. porijeklo ovog pisma, mada je rijec nepravilna i nije hrvatska... dakle, greska koja potvrdjuje istinu
Ja sam oblik poanta video samo u pisanom jeziku u Hrvata, zato sam i mislio da je to pravilno. A opet, Hrvati doslednije preuzimaju tuđice, manje ih menjaju, pa sam mislio da je ovo preuzeto izgovorom iz francuskog jezeka. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25978 Posts
Posted - 20/01/2010 : 19:25:14
|
quote: Originally posted by Curunir
nekidan su Bogu hvala oprani po ušima sluzbeno u listu jezikoslovnog instituta i ovi biseri sto nam jezik zgadise riječju "kako", koju su idioti uveli da izbace tobože srpsko "da"... stvarne razlike ne vide ni da im ih postavis na nos, a izmisljaju nepostojece...
? U smislu "kako bi..." i "da bi..." ili nešto drugo??? |
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 20/01/2010 : 19:43:26
|
To sa hrvatskim se vidi samo iz te poslednje poruke na FB, u prethodnim ih nije bilo. Ocito je tako samo da se odvuce paznja na nesto drugo |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 20/01/2010 : 19:48:01
|
da... tako si zadnjih godina mogao vidjeti tonu kakotanja po tv-u, tisku, stripovima (tu prednjaci, nazalost, ken parker)... otisli su kako bi uhvatili... potegnuo sam prvi kako bih bio siguran... dovoljno si pametan kako bi sam zakljucio... a svuda ide daleko jednostavnija formulacija sa "da"... drugo je "da li" u upitnim recenicama koje nije svojstveno hrv., ali to nema veze s ovim... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 20/01/2010 : 19:50:40
|
quote: Originally posted by ---dp---
To sa hrvatskim se vidi samo iz te poslednje poruke na FB, u prethodnim ih nije bilo. Ocito je tako samo da se odvuce paznja na nesto drugo
ako je samo ta, onda si u pravu. nekoga je izgleda malo i prpa. s razlogom. mislim, nema smisla da se mijesam u to, no netko je zasluzio ********... |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 20/01/2010 : 21:01:13
|
Buduchi da je sada ochito da od novogodisnjih darova i izdavanja stripa Kapetan Miki nece biti nishta, moramo uputiti izvinjenje svim potencijalnim chitaocima, a pogotovu gospodinu Srecku Milovanovicu koji je svojom dobronamernoshcu i pomalo naivnoshcu "potpomogao" realizaciju celog projekta. Poanta "Mirabilisa" nije bila preuranjena prvoaprilska shala, kakav je dojam mozhda ostavila, vec ispitivanje kakvu bi reakciju izazvalo shtampanje nekih starih junaka, koji su vremenom izashli iz opsega interesovanja chitalaca, kao i nekih novijih koji u Italiji idu vec dugi niz godina a bili su vrlo podcenjeni i zapostavljeni u Srbiji. Josh jednom se izvinjavamo svima i mislim da mozhemo dati zakljuchak da ste i vi i mi mnogo toga nauchili iz ovog dogadjaja, nadamo se da cete nam oprostiti jer nije bilo nikakvih zadnjih namera ni neke urote.
Nadam se da je sada svima jasno da sam bio žrtva jedne pokvarene, glupe i drske prevare i ne tražim bilo kakva opravdanja jer sam sam kriv zbog svoje lakovernosti i brzopletosti ali isto tako očekujem da prestanu optuživanja da sam sve ovo ja smislio i da sam imao loše namere! |
 |
|
Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 20/01/2010 : 21:07:11
|
A ako je sve ovo maslo ljudi iz VČ onda bi trebalo da ti momci upišu dramsku akademiju jer su savršeni glumci! U SKC su u ponedeljak u 18 bili Colt i Dushman i iskreno su delovali iznenađeno celim razvojem događaja i ne verujem da je ovo njihovo maslo. Pre će biti da je to neki drugi forumaš smislio a očigledno bi trebalo da poseti psihijatra jer je dečko lud ko struja i da mi se danas nije izvinio preko krstarice ( gde je sve i počelo) i da nije objasnio svima šta je radio bogami bi bilo svašta! |
 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 20/01/2010 : 21:09:22
|
quote: Originally posted by vronski 2
A ako je sve ovo maslo ljudi iz VČ onda bi trebalo da ti momci upišu dramsku akademiju jer su savršeni glumci! U SKC su u ponedeljak u 18 bili Colt i Dushman i iskreno su delovali iznenađeno celim razvojem događaja i ne verujem da je ovo njihovo maslo. Pre će biti da je to neki drugi forumaš smislio a očigledno bi trebalo da poseti psihijatra jer je dečko lud ko struja i da mi se danas nije izvinio preko krstarice ( gde je sve i počelo) i da nije objasnio svima šta je radio bogami bi bilo svašta!
ti ne bi trebao da se pojavis ovde a kamoli da trazis krivca ili optuzujes nekog |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 20/01/2010 : 21:10:12
|
quote: Originally posted by vronski 2
A ako je sve ovo maslo ljudi iz VČ onda bi trebalo da ti momci upišu dramsku akademiju jer su savršeni glumci! U SKC su u ponedeljak u 18 bili Colt i Dushman i iskreno su delovali iznenađeno celim razvojem događaja i ne verujem da je ovo njihovo maslo. Pre će biti da je to neki drugi forumaš smislio a očigledno bi trebalo da poseti psihijatra jer je dečko lud ko struja i da mi se danas nije izvinio preko krstarice ( gde je sve i počelo) i da nije objasnio svima šta je radio bogami bi bilo svašta!
Šta bi bilo? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 20/01/2010 : 21:23:46
|
quote: Originally posted by vronski 2 ...i da mi se danas nije izvinio preko krstarice ( gde je sve i počelo) i da nije objasnio svima šta je radio bogami bi bilo svašta!
Kako ti se to izvinio, i kome je to objasnio sta je radio??? |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 20/01/2010 : 21:23:58
|
Jok, u prizemlju je pa... |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Posted - 20/01/2010 : 21:25:27
|
quote: Originally posted by docA
quote: Originally posted by vronski 2 ...i da mi se danas nije izvinio preko krstarice ( gde je sve i počelo) i da nije objasnio svima šta je radio bogami bi bilo svašta!
Kako ti se to izvinio, i kome je to objasnio sta je radio???
hehehe doca se cekao  |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 20/01/2010 : 21:25:39
|
quote: Originally posted by wele
quote: Originally posted by Renky
Jok, u prizemlju je pa...
vidi to kad mognes 
Oću oću
|
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 20/01/2010 : 21:41:09
|
quote: Originally posted by docA
Kako ti se to izvinio, i kome je to objasnio sta je radio???
Stvarno Vronski, pojasni ova pitanja. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 20/01/2010 : 21:43:33
|
Ma sere! On misli da je onaj post sa krstarice opravdanje, objašnjenje i izvinjene.
Nije govno nego se Ćuko posra! |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 20/01/2010 : 21:45:53
|
Ne mogu vjerovati da se naštancalo 69 stranica oko Kapetana Mikija. Pa i kada smo klinci bili, nitko ga nije skupljao (većina je skupljala Zagora, a ostatak Mr.No-a, Marka i Bleka). Jednostavno ne razumijem oko čega se tolika prašina podigla... Kada vidite taj strip u trafici, znat ćete da je izašao, dotle nije.  |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Posted - 20/01/2010 : 21:47:05
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ne mogu vjerovati da se naštancalo 69 stranica oko Kapetana Mikija. Pa i kada smo klinci bili, nitko ga nije skupljao (većina je skupljala Zagora, a ostatak Mr.No-a, Marka i Bleka). Jednostavno ne razumijem oko čega se tolika prašina podigla... Kada vidite taj strip u trafici, znat ćete da je izašao, dotle nije. 
Oko Julije.  |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Posted - 20/01/2010 : 21:47:52
|
quote: Originally posted by Renky
Ma sere! On misli da je onaj post sa krstarice opravdanje, objašnjenje i izvinjene.
Nije govno nego se Ćuko posra!
Ako je to opravdanje, onda jbg. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25978 Posts
Posted - 20/01/2010 : 21:55:53
|
quote: Originally posted by Obi-wan Pa i kada smo klinci bili, nitko ga nije skupljao
E što lažeš...Ja sam ga sakupljao, a i dan danas imam te iz ZS. Jeste da je treš na kvadrat, ali baš me briga!!   |
|
 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
Topic  |
|