forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Kompjuteri & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/04/2010 : 22:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Ne glavi se (bar meni nije). Oko tih 15 minuta pauze ne razmisljam puno, iovako preferiram torrente, sa rapida ne skidam tolko puno pa me ne pogadja. Malo je neintuitivan, prilikom mnogih podesavanja trazi reset programa sto zna jako da zivcira, ali kako ga samo povremeno koristim, ne smeta previse.

Ja sam bre samo pretrazio repositories za "download manager", i stavio ono sto mi se cinilo da valja, tako da moj glas i nije tako jak. Meni zavrsava pos'o.

Edited by - Grujah. on 14/04/2010 22:05:59
Go to Top of Page

Mr Spock
Junior Member

United Kingdom
418 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/04/2010 : 22:11:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Ne glavi se (bar meni nije). Oko tih 15 minuta pauze ne razmisljam puno, iovako preferiram torrente, sa rapida ne skidam tolko puno pa me ne pogadja. Malo je neintuitivan, prilikom mnogih podesavanja trazi reset programa sto zna jako da zivcira, ali kako ga samo povremeno koristim, ne smeta previse.

Ja sam bre samo pretrazio repositories za "download manager", i stavio ono sto mi se cinilo da valja, tako da moj glas i nije tako jak. Meni zavrsava pos'o.

Ok onda je sranje.

USD je mnogo mnogo bolji i ja ga licno proverio..

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/04/2010 : 22:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
I sta, ima verzija za Linux ili ga dizes iz WINE/VMa ili.. ?
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17905 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/04/2010 : 23:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ja sam se koncentrisao samo na torent prije su mi bili dragi emula i rapid... ali torent je nekako najlaksi...

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

dveki11
Average Member

945 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 14/04/2010 : 23:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dveki11 a Private Message  Reply with Quote
kako se mice onaj dosadni genuine advance notification..naravno nemam original XP...jednom je bilo rjesenje ovdje pa mi pomoglo a ja blesav kakav jesam pa sad opet imam isti problem :-P
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 15/04/2010 : 00:04:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Bilo pitanje ovde:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36393&whichpage=3

I reseno..
Go to Top of Page

dveki11
Average Member

945 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 15/04/2010 : 01:04:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dveki11 a Private Message  Reply with Quote
hvalaaa :-)
Go to Top of Page

Mr Spock
Junior Member

United Kingdom
418 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 15/04/2010 : 01:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

I sta, ima verzija za Linux ili ga dizes iz WINE/VMa ili.. ?

Ja na Ubuntu sam koristio neki koji je dosao uz sistem... Iskreno ne secam se kako se zove ali ima...

Sad sam na windowsu pa...

Edited by - Mr Spock on 15/04/2010 01:15:34
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 17/04/2010 : 13:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Kupio sam VGA-VGA priključak. Jedan kraj sam ukopčao u telku, a drugi u komp. I što sad? Trebam li nešto insalirati da bi veza proradila ili samo trebam pronaći na telki pravi kanal?

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 17/04/2010 : 14:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Ljudi kako da povezem komp sa tv-om?Tv ima skart nema cinceve.Jel moguce uopste?Kakav kabl treba ako je moguce?

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 17/04/2010 : 15:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
@strangelove trebalo bi odmah da radi. Na TV prebacis na AV ili slicno (kao kada prikljucujes DVD player na njega). U Windowsu kada kliknes desni klik na desktop -> propertries -> display, tu bi trebalo da ti bude preopoznati i monitor i TV.

@okiboki sta od ovih izlaza imas na grafickoj http://mybroadband.co.za/photos/data/500/graphics-card-3.jpg
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 17/04/2010 : 15:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:

@strangelove trebalo bi odmah da radi. Na TV prebacis na AV ili slicno (kao kada prikljucujes DVD player na njega). U Windowsu kada kliknes desni klik na desktop -> propertries -> display, tu bi trebalo da ti bude preopoznati i monitor i TV.

@okiboki sta od ovih izlaza imas na grafickoj http://mybroadband.co.za/photos/data/500/graphics-card-3.jpg

Problem je što kad utaknem taj kabel slika na kompu mi se smrda, ništa se ne vidi. Sve je mutno. A na televizoru nema nikakve promjene.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 17/04/2010 : 19:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
[br

Grujah ima VIVO i DVI.Ovaj prvi nemam.

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 17/04/2010 : 20:30:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
A gde ti je monitor utaknut? :)

Iz Vivoa treba u tv. Trebalo bi da uzmes kabl koji je sa jedne strane Vivo a sa druge skart.
http://www.spatz-tech.de/images/scart_svideo_web.jpg ili
http://www.electrical-res.com/EX/10-16-18/kabel.jpg
(onaj drugi "dzek"/"pin" na drugoj slici je za zvuk, cini mi se.)

@strangelove - ne znam :/

Edited by - Grujah. on 17/04/2010 20:39:21
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 17/04/2010 : 21:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

A gde ti je monitor utaknut? :)

Iz Vivoa treba u tv. Trebalo bi da uzmes kabl koji je sa jedne strane Vivo a sa druge skart.
http://www.spatz-tech.de/images/scart_svideo_web.jpg ili
http://www.electrical-res.com/EX/10-16-18/kabel.jpg
(onaj drugi "dzek"/"pin" na drugoj slici je za zvuk, cini mi se.)

@strangelove - ne znam :/

Da taj treci je monitor.Ok samo jos nesto ako uzmem ovaj prvi necu imati zvuk ili...Da uzmem ovaj drugi?Jel ima neka podesavanja kasnije tamo u nvidia setings?

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 17/04/2010 : 22:52:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
NIje da neces imati zvuk, nego ce on ici iz racunara a ne iz TV.

Edited by - Grujah. on 17/04/2010 22:53:06
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17905 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 17/04/2010 : 23:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
nekto je ovdje nešto obećao

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41111 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 18/04/2010 : 00:07:37  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote

http://www.youtube.com/watch?v=wo5bYf5uaPk

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 18/04/2010 : 00:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=5gs2pfxQGho&feature=related

Grujah jel to ovako nesto,ima malo vise kablova,verovatno ako se ne nadje taj sto si ti pokazao.Uglavnom sam skontao samo mi reci jos nesto u vezi zvuka.Ako stavim taj kabal za zvuk od tv-a u komp onda necu imati zvucnike sa kompa.Jel postoji varijanta da ide i kabal od tv-a i zvucnici od kompa ili se svaki put mora premestati?Mada ok je i varijanta da zvuk ne ide iz tv-a,svakako mi je preko ozvucenja.

Edited by - okiboki on 18/04/2010 00:20:19
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 18/04/2010 : 00:23:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Da bre. Samo ostavi zvucnike od kompa tako kako su sad a tv prikljucis samo na ovaj S-Video/Vivo/kako se vec zove. Ne treba ovaj deo za audio uopste da diras; uzmes samo onaj najobicniji kabl sa prve slike sto sam stavio.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 18/04/2010 : 00:27:53  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da bre. Samo ostavi zvucnike od kompa tako kako su sad a tv prikljucis samo na ovaj S-Video/Vivo/kako se vec zove. Ne treba ovaj deo za audio uopste da diras; uzmes samo onaj najobicniji kabl sa prve slike sto sam stavio.

Naravno to cu i da uradim,kad bolje razmislim stvarno mi ni ne treba zvuk sa tv-a.
Hvala ti jos jednom na pomoci.U ponedeljak cu do nekog comp shopa da uzmem.Valjda cu naci.Pozdrav!

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 19/04/2010 : 21:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
E sad da li je neko imao isti problem i da li se moze resiti?
Uzeo kabel prikacio tv i pc,sve je ok sem jednog,slika na tv-u je crno bela.Moze li se popraviti?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/04/2010 : 22:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

Uzeo kabel prikacio tv i pc,sve je ok sem jednog,slika na tv-u je crno bela.Moze li se popraviti?

Zato jer ti je SCART priključak sranje, i tu si u većini slučajeva ne možeš pomoći! Možda da se malo igraš u postavkama grafičke, zna pomoći. Ja sam to sredio s-video/s-video i odmah mi je tv sve prepoznao i konačno dobio sliku u boji!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 19/04/2010 : 23:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

probaj da stavis podesavanja na PAL-B! (izvinjavam se ako sam ponovio necije misljenje - nisam citao prethodne postove)

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 19/04/2010 : 23:39:06  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Probao sve u podesavanjima graficke-ne vredi!
Verovano je scart problem.E sad na tv-u nemam drugi ulaz tako da sam verovatno sjeban.

Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000