forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Kompjuteri & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 04/06/2010 : 17:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Gde kliknes "Scannen"? Koji program koristis za skeniranje ?

Pa kliknem na stampacu"stampaj"ili kako se vec kaze,i nece da mi je odstampa i kalemi u datoteku.Koji program??Neznam ni da imam program za toMislio sam da je sve vec automacki na stampacu ili??

Edited by - bihac-una on 04/06/2010 17:08:19
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/06/2010 : 18:50:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

@Grujah kriticaru moj

Objasnio si mi kako da sliku ubacim u Word,i dobro ,ubacio je ja i sve je dobro islo.(Mislim uzeo sam neku bezveze sliku).Ali sad trebam jednu odredjenu sliku skenati preko stampaca i kalemiti u moju datoteku.Ja postavim sliku tamo gdje moram,kliknem na Scannen i nece.Sta je tu proble sad???

Koji Office koristiš?
I koji štampač imaš?

U normalnom slučaju bi trebalo da ide najlakše: pritisneš na scan na štampaču i on ti otvori windows media gallery, ili šta već koristiš za posmatranje fotografija.

Ako to ne ide, otvori Picasu, Gimp Adobe photo editor ili neki program za posmatranje fotki i tamo imaš opciju "bilder von kamera oder scanner importieren", memorišeš je negde i onda odeš u word.
Ako koristiš 07, imaš gore levi opciju "einfügen", onda na "grafik aus datei", izabere fotku koju želiš i to je to.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 04/06/2010 : 19:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

@Grujah kriticaru moj

Objasnio si mi kako da sliku ubacim u Word,i dobro ,ubacio je ja i sve je dobro islo.(Mislim uzeo sam neku bezveze sliku).Ali sad trebam jednu odredjenu sliku skenati preko stampaca i kalemiti u moju datoteku.Ja postavim sliku tamo gdje moram,kliknem na Scannen i nece.Sta je tu proble sad???

Koji Office koristiš?
I koji štampač imaš?

U normalnom slučaju bi trebalo da ide najlakše: pritisneš na scan na štampaču i on ti otvori windows media gallery, ili šta već koristiš za posmatranje fotografija.

Ako to ne ide, otvori Picasu, Gimp Adobe photo editor ili neki program za posmatranje fotki i tamo imaš opciju "bilder von kamera oder scanner importieren", memorišeš je negde i onda odeš u word.
Ako koristiš 07, imaš gore levi opciju "einfügen", onda na "grafik aus datei", izabere fotku koju želiš i to je to.

E to je problem,bravo Hanteru,to nejde kod mene
Ovo dole ne kuzim,koristim komp samo za kupiti strip ili postaviti post

Edited by - bihac-una on 04/06/2010 19:14:46
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 04/06/2010 : 19:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Gledaj,ovo dole ne pomaze meni, cini mi se!?Jer ja trebam zivu sliku staviti u stampac i skenati i kalemiti u kompjuter-moju datoteku.Mislim ili??
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/06/2010 : 19:26:51  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gledaj,ovo dole ne pomaze meni, cini mi se!?Jer ja trebam zivu sliku staviti u stampac i skenati i kalemiti u kompjuter-moju datoteku.Mislim ili??

Baš tako.

Najjednostavnije rešenje ti je da odeš na http://picasa.google.com/ , skini taj program i pokreni ga. Gore levo imaš opciju "importieren". Staviš pre toga sliku u skener, klikneš na importieren, izabereš štamač i memorišeš je negde. Posle pokreneš word i uradiš kako sam napisao.

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 04/06/2010 : 19:51:20  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Ja sam uspio,hvala Manhunetru,legenda si
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 04/06/2010 : 22:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Dirao tamo i vamo,sliku uspio scanen i postaviti u Word,ali sad mi stampac nece da stampa.Super,opet nesto sam zeznuo
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/06/2010 : 21:21:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
kompjuterasi - pomozite onome koji ne zna

postoji li nacin da vidim sifru koja je skladistena na kompu, ali se vazda skriva iz aonih tackica

dakle....kada negde, uzmimo za primer ovaj forum, upisem svoje korisnicko ime, i sifra sama izleti, jel tako

postoji li nacin da saznam koja je to sifra, ako sam je zaboravio dakle, da je procitam negde na kompjuteru

veoma mi znaci ako imate neki info, prilicno mi hitno treba podatak

veoma zahvalan

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 05/06/2010 : 23:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Svaki sajt ima opciju "Zaboravio sam password" kojim ti password stigne na mail.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/06/2010 : 00:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Svaki sajt ima opciju "Zaboravio sam password" kojim ti password stigne na mail.

toliko znam
ali bas ovaj sajt ne salje na mail, iskljucivo postom, a to mi sad malo komplikuje situaciju....

stoga bi mi ovako trebala.

ako ti ne znas, to znaci da nije moguce

Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 06/06/2010 : 00:35:04  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
ako koristis Firefox:
http://www.itsamples.com/firefox-password-recovery.html

a ako koristis IE:
http://www.itsamples.com/password-viewer.html

Odlicni su i laki za upotrebu.

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 08/06/2010 : 19:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message  Reply with Quote
Koja je donja granica za memoriju i CPU a da su zadovoljavajuće (ugodne) performanse Windoza 7 ?

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 08/06/2010 : 21:34:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Zašto mi se monitor pali ko staro Yugo? moran ga 5-6 puta upalit/ugasit da se zagrije.
Monitor: Samsung LCD 20' star 3 godine

živcira me, kako to riješit?

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 10/06/2010 : 03:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
@split85:

Liči na stari problem sa kondenzatorima; koji je tačno model?

Piši propalo!
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 10/06/2010 : 03:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89
...ali bas ovaj sajt ne salje na mail, iskljucivo postom, a to mi sad malo komplikuje situaciju....

stoga bi mi ovako trebala...

Ako nije uspelo što je @srleb naveo, ili ako koristiš bilo koji drugi browser, probaj freeware sa
http://www.nirsoft.net/

Prijatno ćeš se iznenaditi;)

Piši propalo!
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 10/06/2010 : 13:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Prodajem nekakvi 500-600 stripova,poslikao ih sve,postavio u kompjuter i sad se mislim kako je najlakse i najbrze poslati sve te slike??Kupcu,naravno.Ako idem pojedinacno,trajace vjecnost,pa me zanima kako da posaljem npr. po 50-tak slika u paketu??I ide li to??
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/06/2010 : 13:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Napraviš jedan folder sa tim slikama, desni klik na njega i onda ga prebaciš u WinZip. Trebalo bi da funkcioniše.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/06/2010 : 13:53:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ned_lynx

quote:
Originally posted by Lord Vader89
...ali bas ovaj sajt ne salje na mail, iskljucivo postom, a to mi sad malo komplikuje situaciju....

stoga bi mi ovako trebala...

Ako nije uspelo što je @srleb naveo, ili ako koristiš bilo koji drugi browser, probaj freeware sa
http://www.nirsoft.net/

Prijatno ćeš se iznenaditi;)

hvala, otkrio sam da mogu da koristim i druge nacine da se ulogujem

ipak mi je ovo bilo previse vazno da bih se zezao sa sumnjivim programcicima

fala svima

Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 11/06/2010 : 08:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:

@split85:

SyncMaster 203B

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 15/06/2010 : 20:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Može mala pomoć?

Kako da u OpenOffice-u menjam ćirilicu u latinicu i obrnuto?
Add-ovao sam(valjda) konvertor ali se i dalje ne snalazim.
Fala
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 15/06/2010 : 20:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Sta si skino? daj link?

U medjuvermenu, imas ovo http://www.cirilicalatinica.com/
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 15/06/2010 : 20:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
ovo:
http://sourceforge.net/projects/ooomacros/files/Cyrillic-Latin%20converter/

Ali, je ovo tvoje superiška.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 15/06/2010 : 20:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Ja sam skinuo ovo:
http://extensions.services.openoffice.org/project/oootranslit

Instalirao ovako:
http://i45.tinypic.com/zlqa1w.png

I kad sam ponovo pokrenuo OOffice, dobio još jedan bar tamo gore u bar meniju koji izgleda ovako:
http://i48.tinypic.com/257osit.png
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 15/06/2010 : 20:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Za ovo imaš pivo(jedno, dosta ti je), kad se budemo videli!!

Hvala onoliko i drugi put.
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 18/06/2010 : 20:47:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

quote:

@split85:

SyncMaster 203B

Verovatno je kao što sam rekao; kondenzatori (lošeg kvaliteta koji su fabrički ugrađivani). Imaš li mogućnosti da ih zameniš?

Piši propalo!
Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000