forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Kompjuteri & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 24/09/2010 : 11:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Koristio sam jedno krace vreme Midori, i nisam imao neke zamerke. Sad sam na Chromu i nervira me selekcija teksta uzasno, ali je super i ima nekih finih opcija. :)

Edit: na Midoriju je isto. Firefox jedini selektuje normalno - samo tekst iz datog div-a a ne sve. Ali firefox ne prikazuje neke slike sa sergiobonellieditore.it bez ikakavog razloga..

Edited by - Grujah. on 24/09/2010 11:42:08
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 25/09/2010 : 16:12:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message  Reply with Quote
Ekipa, koji vam je bolji od ova dva?

http://reviews.cnet.com/laptops/lenovo-thinkpad-r61i-8932/1707-3121_7-33187138.html

http://www.provantage.com/hewlett-packard-hp-aq612us-aba~7HEWW15Q.htm

Ako uz odgovor moze i malo objasnjenj, bio bi zahvalan. :)

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 25/09/2010 : 19:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
HP. Sta je to sto ovaj Lenovo ima bolje? HP ima jaci procesor, vise kesa, podrzava vise rama, mnogo bolju tastaturu (Lenovo ima ubedljivo najgoru). Zbog cega bi Lenovi bio bolji?
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 25/09/2010 : 22:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message  Reply with Quote
Hvala ti na odgovoru. Imam doma taj Lenovo, pa sam se na njega malo naviknuo. Sad imam priliku ga zamijeniti za HP-a, pa se mislim koliko mi se isplati seljakati podatke s jednog na drugi i tako to. Malo sam lijen. ;)Meni su nekako izgledali tu negdje, nemam pojma. Ajd onda, nek bude HP. :)

Go to Top of Page

The Road Warrior
New Member

Equatorial Guinea
182 Posts

Member since 06/07/2008

Posted - 26/09/2010 : 22:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Send The Road Warrior a Private Message  Reply with Quote
Maksime ako i kupuješ laptop traži uvijek povoljnije te ako si u mogućnosti da ti netko instalira windowse 7 za džaba,u principu možeš uštedjeti od 1000 do 2000 kn.
Probaj ovdje traziti željeni laptop(http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30)

Remember where you are - this is Thunderdome, and death is listening, and will take the first man that screams.
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/09/2010 : 02:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message  Reply with Quote
Nisi me shvatio. :) Imam doma i jednog i drugog, pa se mislim kojeg da dam mami, curi etc.. Losijeg, naravno. Hehe!

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12770 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 11/10/2010 : 10:23:22  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Koristio sam jedno krace vreme Midori, i nisam imao neke zamerke. Sad sam na Chromu i nervira me selekcija teksta uzasno, ali je super i ima nekih finih opcija. :)

Edit: na Midoriju je isto. Firefox jedini selektuje normalno - samo tekst iz datog div-a a ne sve. Ali firefox ne prikazuje neke slike sa sergiobonellieditore.it bez ikakavog razloga..

Evo još jednog:
http://dooble.sourceforge.net/

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/10/2010 : 16:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Stavih ga sad, imam iste probleme s njim kao sto sam imao sa Aurorom... npr. da tekst u TextBoxu "viri" izvan okvira texpoxa par pixela sa svih strana, preveliki .. uhm.. valjda se to zove DropDownSelectionBox ili slicno. Te male stvcari mi bas idu na zivce i ne mogu koristiti browser kako treba.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12770 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 15/10/2010 : 09:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Daj kaži na koji stranici imaš problem da ja probam sa svojim browserom.

Edited by - panzer on 15/10/2010 10:03:55
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 15/10/2010 : 12:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Evo bas na ovoj, tj stripovi.com forum.
tj evo slike:
http://img97.imageshack.us/img97/6455/screenshot13j.png

Edited by - Grujah. on 15/10/2010 12:55:04
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12770 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 15/10/2010 : 16:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Ja sa svojim browserom takvih problema nemam. Nije problem u web stranici, nego sa browserima sa Webkitom.

http://img100.imageshack.us/img100/5073/20101015163510.jpg

Ima malo more browsera tamo vani. Probaj još kojeg ...

Edited by - panzer on 15/10/2010 16:57:20
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 17/10/2010 : 20:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Možete li mi objasniti kako da pošaljem cirkularno pismo (Microsoft Word)? Tačnije, nije mi jasno kako treba iskoristiti i ubaciti podatke iz baze podataka (radimo sa verzijom iz 2003)...
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 17/10/2010 : 20:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
1. Uhm, kako mislis "cirkularno pismo"? Mozda mislis poslati na vise adresa? Cirkularno pismo znaci da onaj kojem ti posaljes prosledi dalje.
2. Microsoft Word ne sluzi sa slanje pisama, vec sa pisanje dokumenata. Mozda Outlook ili kako im se vec zove taj mail klient?
3. Kakve baze podataka?

Edited by - Grujah. on 17/10/2010 20:39:21
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 17/10/2010 : 20:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Koristilu su pojam cirkularno pismo.
Ovako smo išli (kako se sjećam):
Prvo smo napravili tablu u Wordu, sa podacima i osnovnim kategorijama u ćelijama na vrhu reda: adresa, ime, itd. To smo sačuvali u obliku word dokumenta pod imenom Baza.doc
Onda smo otvorili novi dokument i otišli na opciju Letters and mailing. Kada se to otvori, izabrao sam opciju da se iskoriste pdoaci iz postojeće baze podataka. Izaberem svoj dokument, i onda mi se pojavi tabela koju sam napravio u malom prozoru sa opcijama. Problem je što se ne sjećam kako smo ubacivali podatke u sam dokument. Čini mi se da su nekako na vrhu postavili one osnovne kategorije, pa su se pojavile neke strelice i samo mijenjali podatke.
Onda su otovorili prozor u kome se odlučuje od kojeg do kojeg niza podataka hoćeš da odštampaš...
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 17/10/2010 : 21:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Sve me to previse podseca na ovaj strip:
http://xkcd.com/763/

Izvini, ali ne mogu se bahtati sa, uhm, tako nekim, "boze-pitaj-odakle-im-ta-ideja" pristupom. CC iliti carbon copy - oni svi primaju mail i vide kome si sve poslao i BCC iliti blank carbon copy - oni dobiju mail ali ne znaju da li si poslao jos nekom. Tolko ti je sasvim dovoljno za "cirkularno" pismo.

Haha, cuj, "Baza Podataka". Svi ti profesori informatike po srednjim skolama su zavrsili osnovni kurs upotrebe racunara i sad kao predaju nesto..

Edited by - Grujah. on 17/10/2010 22:00:11
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 18/10/2010 : 16:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
@Grujah
Hvala ti na dobroj volji. A evo, upravo nađoh ono što me je zanimalo.
Sad, što se tiče te tvoje primjedbe o nestručnim stručnjacima informatike...
Polje kompjutera i usluga vezanih za iste je katastrofalna, barem i Pljevljima, pa i u svakoj drugoj crnogorskoj provinciji. Moglo bi se reći da se pojavio pravi društveni sloj ''priučenih'' ljudi, koji u najboljem slučaju ima jedan ili dva kursa, a pred svijetom se prave premudrima, iskorištavajući dobrodušnost i neznanje naroda. Koliko god njihovo znanje bilo u suštini jadno i mizerno, naspram tame neznanja 95% ljudi u Pljevljima ono naizgled sija kao sunce. Krpe, jade, otaljavaju... A narod im vjeruje i misli da ''boljih nema''. E, a koliko sam se zloupotreba i prevara nagledao... To jedan vrlo lak nači da se zarade pare i proda magla naivnima, svakako.
Mogu li da navedem par primjera? Pretpostavljam da je ovo što upravo pišem provala bijesa, frustracije i goričine koja zna da izbije kod svakog provincijalca koji može da vidi koliko gluposti i idiotluka slobodno šeta njegovim gradom, poštovani i uvaženi. Oprostite ako će vam ovo biti dosadno. Ja, pak, mislim da je zanimljivo.

Dobar primjer je lokalni internet-centar. Vidi sad, oni bukvalno pljačkaju narod. Kao prvo, naplaćuju im neke mizerne downloade (jebate, slike!) po kilobajtima, uvaljujući žarene laže kako im to ''troši novac''. Možeš misliti! To je najsavremeniji internet u Pljevljima; ostatak grada još uvijek pokušava da ga uhvati antenom! Onda, masne, o, premasne, para zarađuju naplaćujući neke kvazi kurseve. Osnovni kurs na koji firme često šalju svoje radnike, a na kojima ih uče samo beskorisnim debilarijama tipa otvori ikonicu i napravi folder (BUKVALNO o tome uče pune dvije nedelje), begovski naplaćuju 60 ojrića! Sledeći kurs, gdje se uče samo puke osnove Worda i Excella - daj još 60 evrića! Ti kursevi su aktuelni već neke dvije godine i polako im postaju glavna djelatnost. Mislim da je taj kurs prošlo cca 600-1000 ljudi, pa se zamislimo...
Jedan od ''najzapaženijih'' radnika tamo im je jedan poptuno samouki ''šegrt''; na početku karijere nije ništa znao već se učio usput, radeći, a ni danas nema niti jedan završeni kurs.

Jedan serviser, sa druge strane, još gore pljačka ljude. Reinstalaciju sistema naplaćuje 15 eura, a rutinsko čišćenje od virusa 7 eura! Ko koga ovdje dere, majku mu jebem? I da, često zna da naprosto slaže da ti treba neki ''skupi, rijetki'' dio računarske opreme. Meni kukavcu, njegovom prokletom rođaku, rekao je da mi treba nova matična ploča, i da je cijena od 79 eura pa naviše! Ja se ne dadoh; istraživao sam po internetu i sam dokučio kvar, kupujući potreban program kod konkurenta. Sve me je došlo dvadeset eura, naspram njegovog ''minimalca'', sedamdesetice!
Tako se u Pljevljima zarađuje hljeb bez motike.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 18/10/2010 : 16:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
I ja sam malo prenaglio, posle sam kod cimera koji ima Windows digao Word i nasao da stvarno ima ta opcija (koja i nije tolko losa zbog mogucnosti ubacivanja imena i sl). Al opet, jeez..

Ja zato imam ovakvih problema:
http://xkcd.com/806/

Edited by - Grujah. on 18/10/2010 16:16:59
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 19/10/2010 : 11:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl
Jedan serviser, sa druge strane, još gore pljačka ljude. Reinstalaciju sistema naplaćuje 15 eura, a rutinsko čišćenje od virusa 7 eura!

Zbog cega mislis da je to mnogo?!
Otisao sam kod advokata, da mi napise ugovor o ortakluku, gde je na vec postojecu formu trebao da promeni ime i prezime, adresu stanovanja....i covek mi trazio "simbolicnu" cenu 4000 din?!?!?
Imam mideinu masinu za sudje koja se u zadnjih 2 god kvarila 5-6 puta, i za svaku popravku sam placao po 2000-3000 din! Sada je takodje neispravna, ali ne zelim vise da placam popravke, jer nova kosta 20000din.
E sada, ako je advokat mogao da trazi 4000 za napisan ugovor, serviser (sa srednjom skolom) od 2000 pa navise...zbog cega serviser PC racunara po tebi treba da trazi manje od 1500 din za reinstalaciju?
serviser treba da dodje na lokaciju, da instalira win, pa ga tu jos klijent maltretira sa bezveznim pitanjima, pa ajde instaliraj jos ovo-ono, podesi mi mail... U Nisu ti cena ide od 1000 din na crno, i od 1500 na belo pa navise...

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 19/10/2010 : 21:05:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Molim te...
Primjeri su ti potpuno promašeni. Znači, ako nam obojici (sjever Crne Gore i Niš) naplaćuju istu, relativno visoku cijenu, onda to znači da nije u pitanju manipulacija mušterijama i pljačkanje? Pljačkaju te za sve živo, naročito majstori koje spominješ. Sve ovo samo dokazuje da su serviseri u Nišu podjednaki pljačkaši. Nije mi najjasnije ni zašto braniš razne sorte zanatlija i informatičara koji skupo naplate posao, a potom se nećkaju da prionu ili ga obave potpuno! Znaju čak i namjerno da ostave neki sitniji kvar, kako bi opet dobili sitni poslić, no za istu tarifu. Možda misliš da ja namjeravam da blatim ove profesije, no to mi nije namjera; ja samo kritikujem nečasne postupke nekih manje svijetlih primjera. Naravno da ima i poštenih ljudi. I mislim da ne treba tek tako slegnuti ramenima i kazati ''svi to rade i svugdje mi puno naplate'', niti im sve prećutati Barem možeš progunđati protiv ovakvih primjera.
Cijene mi ne bi smetale kada bi serviseri ovdje bili zaista stručni i od pomoći, kada bi instalirali dobre verzije programa i igrica koje nisu C-kvaliteta. Sve živo i mrtvo što mogu skinuti besplatno sa interneta, znači potpuno lako i besplatno, oni skupo prodaju narodu, koji je lijen i neuk da se sam informiše i razmisli o nekim stvarima. A ovaj o kome pričam ne dolazi na vrata niti radi išta više od obavljanja osnovnog posla; štaviše znam da ga naivne mušterije često mole, pazi mole, da dođe!
Kao to rekoh: veliki dio servisera i informatičara u Pljevljima su osobe koje imaju tek malo završene škole o računarima, koje skupo naplaćuju osnovne usluge i varaju narod. Uz to preovladava i vrlo arogantan i ohol stav, bez trunke poštovanja prema mušteriji, koja se, čini mi se, shvata kao kljuse bez mozga.
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 19/10/2010 : 22:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
Nisam mislio "slegnuti ramenima i kazati ''svi to rade i svugdje mi puno naplate''", hteo sam da istaknem da ljudi u IT branshi ne naplacuju nista vise od ostalih, cak i manje, za vise znanja i utrosenog vremena.
Naravno da postoje dobri i losi serviseri, ali besptrebno je da na osnovu jednog servisera sve ostale ubacimo u isti kos.
Branim ih jer sam se jedno vreme i time bavio ;)

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17905 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/10/2010 : 17:38:47  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
imam problem

instaliran ubuntu 10.10
medjutim kad se pojavi onaj boot izbor izgleda tastatura ne radi...
medjutim kad se u sub usteka externi DVD citac tastatura radi
???????? wtf

kako da se moze birati izmedju dva operativna???? dje zapelo??

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 23/10/2010 : 17:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Uhm.. stvarno, WTF? Kakva ti je tastura, USB ili .. uhm.. onaj stari slot? I jel ti radi pre nego sto se ucita GRUB (npr da udjes u bios)? Stvarno cudno. Vidi da stavis neki drugi GRUB (npr stariju verziju) ili drugi loader (LILO ili stavec) pa dal to radi.

EDit: Probaj i ovo:
"It should be something about BIOS setting, try turning on (or off) the "legacy USB keyboard support" or something similar in the BIOS."

Edited by - Grujah. on 23/10/2010 17:44:10
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17905 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/10/2010 : 18:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
probam :D hvala

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17905 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/10/2010 : 20:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
to na engleskom je uspjelo zahvaljujem

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12770 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 26/10/2010 : 10:45:05  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Stavih ga sad, imam iste probleme s njim kao sto sam imao sa Aurorom... npr. da tekst u TextBoxu "viri" izvan okvira texpoxa par pixela sa svih strana, preveliki .. uhm.. valjda se to zove DropDownSelectionBox ili slicno. Te male stvcari mi bas idu na zivce i ne mogu koristiti browser kako treba.

Probao novu stand-alone exe verziju Qtweba v3.5 i kod mene je sve OK. Skini novu verziju i probaj ponovo.

Edited by - panzer on 26/10/2010 11:34:43
Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000