forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Kompjuteri & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

sawitch
Advanced Member



Serbia
31967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/01/2010 :  18:31:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja skinem k-lite samo kad nanovo instaliram windows.. Cak mu nije ni potrebno konstatno osvezavanje novim verzijama... To je bilo ranije kad su se tek pojavili DivX filmovi, pa je trebalo non-stop ffdshow novi itd. jer ne radi za ovaj film ili onaj.. Danas sve to sljaka i sa kodecima od pre 3 godine...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member



Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2010 :  19:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch


Mozes otpakovati pa spakovati sve u jedan fajl.. Mada ne znam sta dobijas tim...



s tim nikaj :)
znaci, treba mi mogućnost da 4 RAR datoteke po 100MB pretvorim u jednu od 400MB......ima li tome rješenja?

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member



Serbia
3253 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 12/01/2010 :  19:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

Ma tak je... ja samo periodično skinem najnoviju verziju K-Lite Codek paketa i nemam problema sa reprodukcijom audio-video materijala, koje onda po defaultu puštam samo kroz Windows media Player.



WIndows Media Player? Ouch! Jel to uopste podrzava .mkv (sa dual audiom + dual titles) ? Externe titlove na aviju (poslednji put kad sam ga koristio nije).

quote:
Originally posted by dosada

quote:
Originally posted by sawitch


Mozes otpakovati pa spakovati sve u jedan fajl.. Mada ne znam sta dobijas tim...



s tim nikaj :)
znaci, treba mi mogućnost da 4 RAR datoteke po 100MB pretvorim u jednu od 400MB......ima li tome rješenja?



Ne razumem sta hoces da postignes i s kojim razlogom. Jer u tim rarovima jedan fajl ili svaki ima posebno? I sta ti je potrebno?
Ne mozes ih "spojiti", moras da ih raspakujes sve posebno pa sve zajedno zapakujes, ili da zapakujes 4 rar archive u jednu (koja ce onda imati 4 rar arhive u sebi, i sve to posebno mora da se otpakuje).

"Spajanje" bez raspakivanja i zapakivanja nema smila, cak i da postoji da opcija morao bi program da sam to raspakuje negde u memoriji pa ponovo da pakuje.

Edited by - Grujah. on 12/01/2010 19:26:14
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member



Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2010 :  21:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.


"Spajanje" bez raspakivanja i zapakivanja nema smila, cak i da postoji da opcija morao bi program da sam to raspakuje negde u memoriji pa ponovo da pakuje.



tak sam si i mislil, onda mi nema pomoci (:

skidal sam 11 datoteka po 400 MB koje imaju u sebi .iso image, i onda skuzil da nema jednog dijela.....onda sam to isto našel ali podijeljeno na 44 po 100 MB i sad da ne skidam svih 44 dijela skinul sam djelove od 29. do 32. koji bi odgovarali onom 8. djelu koji fali. znači kad bi te 4 datoteke spojil u jednu, koju bi imenoval ...part8 mogel bi otpakirati čitavu .iso datoteku!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member



Serbia
31967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/01/2010 :  21:42:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
To nema sanse da ukombinujes.. Dovoljno je da ti je razmak u secenju fajlova 1KB ili 1B i nece spojiti... To zaboravi...
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4105 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 13/01/2010 :  23:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Imam i ja jedan problemčić sa kompom.
Dešava se da iz čista mira počne nešto u kućištu da, hmmm, takće(tk, tk, tk...) i onda se komp blokira pa moram nasilno(na dugme) da ga isključim ili se on sam restartuje. Kada ga opet uključim prijavljuje da ne "vidi" hard disk, tako da moram da idem u bios da bi u boot-u podesio da hard bude primaran. Neki put ni u biosu "nema" harda pa moram opet da ga restartujem. Ovo mi se, takođe, dešava kada koristim DVD ROM(a to radim jednom u dva meseca).
Koja je dijagnoza?
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member



Serbia
31967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/01/2010 :  01:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Pa po nekoj logici moze biti da kuler crkava i da ti se procesor usled pregrevanja zakuca... Ili je jednostavno hard disk pred otkazom... Ako imas u blizini neki kompatibilan kuler, ubacuj ga i cekaj da ti se pojavi opet problem, ako nije nista, kupi kuler, a ako se ponovo javlja, hdd menjaj dok nije skroz krepao...
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4105 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 14/01/2010 :  01:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Oke, hvala.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member



Serbia
31967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/01/2010 :  18:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Pogledajte ovo svi vi koji znate malo engleskog i volite da gledate u buducnost:

http://www.ted.com/talks/pranav_mistry_the_thrilling_potential_of_sixthsense_technology.html
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member



Serbia
31967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/01/2010 :  16:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ima li ko iskustva sa Windows 7? Instalirao sam na jedan laptop i nisam odradio aktivaciju.. Sada je prosao neki period i ne moze se na net i jos par drugih stvari... Kako to da resim?
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member



Serbia
3253 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 31/01/2010 :  17:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Odradi aktivaciju!
Go to Top of Page

broj jedan
Junior Member



Croatia
325 Posts

Member since 13/07/2009

Posted - 31/01/2010 :  17:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send broj jedan a Private Message  Reply with Quote
ovo može u ovaj topic.
zanima me koji antivirusni program koristite i koji je po vama najbolji.
ja koristim esetov nod32 smart security 4 i imam samo riječi hvale: aktualizira se barem dva puta na dan i ima personal firewall, antispam module, antispyware i naravno antivirus.

što vi koristite...?

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego sedam dana u bijedi!
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member



Serbia
3253 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 31/01/2010 :  17:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Ne koristim, Linux nije izložen virusima. :)

Na Windowsu obično stavim AVG.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member



Serbia
31967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/01/2010 :  17:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Odradi aktivaciju!



Pa kako??? To me interesuje...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member



Serbia
31967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/01/2010 :  17:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja koristim Avast 5.0
Do skoro sam koristio i ja NOD ali uvek jebavaju sa tim kljucevima, tacnije dobro rade svoj posao.. Piraterija mora uvek da se poboljsava... I kod NOD-a ima jedna fora, da ako otkriju pirateriju hoce da puste namerno virus... Pa sad... Ko voli nek' izvoli... Presao sam na Avast, free je i kazu ljudi da valja...
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member



Serbia
3253 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 31/01/2010 :  17:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

quote:
Originally posted by Grujah.

Odradi aktivaciju!



Pa kako??? To me interesuje...



Nazoveš Microsoftov servis, izdiktiras im ključ i oni ti daju aktivacioni ključ... Bar sam ja tako aktivirao XP.


A ako pričaš o piratluku, nemam pojma, a ni živaca sad da se bahćem.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member



Serbia
31967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/01/2010 :  17:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Hahaha... Pa naravno da je piratluk... I meni se ne da da google-am za resenje.. Ali sam mislio da neko zna ovde resenje...
Go to Top of Page

broj jedan
Junior Member



Croatia
325 Posts

Member since 13/07/2009

Posted - 31/01/2010 :  18:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send broj jedan a Private Message  Reply with Quote
ja sam na eset.com skinuo free trial i onda na webu našao key za produženje licence i tako sam prošao besplatno
ako idemo legalnim putem onda je malo skuplje

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego sedam dana u bijedi!
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member



Croatia
2021 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 31/01/2010 :  18:20:01  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
@ broj jedan

Probaj Aviru i a-squared

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member



Serbia
31967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/01/2010 :  18:20:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ma provalice oni ubrzo te kljuceve... Imas gomilu sajtova za kljuceve, to nije problem, ali me mrzelo non-stop da ih ukucavam.. Ovako sam nabudzio Avast i miran sam.. Inace NOD trosi najmanje resursa pa mi je zato bio idealan...
Go to Top of Page

broj jedan
Junior Member



Croatia
325 Posts

Member since 13/07/2009

Posted - 31/01/2010 :  18:45:00  Show Profile Show Extended Profile  Send broj jedan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ma provalice oni ubrzo te kljuceve... Imas gomilu sajtova za kljuceve, to nije problem, ali me mrzelo non-stop da ih ukucavam.. Inace NOD trosi najmanje resursa pa mi je zato bio idealan...



I meni je malo glupo ukucavati te ključeve, ali to je ipak otprilike svakih mjesec dana a gotovo je za jednu minutu.

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego sedam dana u bijedi!
Go to Top of Page

broj jedan
Junior Member



Croatia
325 Posts

Member since 13/07/2009

Posted - 31/01/2010 :  18:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send broj jedan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PAJDO

@ broj jedan

Probaj Aviru i a-squared



Pogledao sam, ali zasad ostajem pri Nod32 smart security

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego sedam dana u bijedi!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator



18375 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/01/2010 :  18:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Jedno pitanje: skidao sam neke serije, narezao ih na dvd sa Nerom i kad sam krenuo da gledam primetim na dve trećine epizoda nema tona.
Na kompu je sve u redu sa tim epizodama, kad ih stavim na stick i gledam na tv-u je isto sve u redu(na tom istom dvd plejeru na kom gledam ove rezane dvd imam i ulaz za stick). Pokušavao sam par puta, ali sam samo upropastio dvd-je, pošto mi se uvek javlja isti problem.
Inače, kad režem mp3 cd ili slično sve je normalno.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

broj jedan
Junior Member



Croatia
325 Posts

Member since 13/07/2009

Posted - 31/01/2010 :  19:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send broj jedan a Private Message  Reply with Quote
izgleda da ćeš i dalje serije morati gledati sa sticka
sorry što nisam od pomoći ali stvarno ne znam što bi to moglo biti

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego sedam dana u bijedi!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member



Serbia
31967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/01/2010 :  20:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Najjednostavnije objasnjenje je da je rezac ubrljavio... Ili su diskaci losi... Ne verujem da je player ili kodeci u pitanju...
Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000