Author |
Topic |
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 12/01/2010 : 18:51:53
|
quote: Originally posted by cat claw
@Renki Molim, i drugi put. Uvek mi drago da ugodim malodobnim galebima.
Hi hi hi |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 12/01/2010 : 19:09:49
|
quote: Originally posted by osim
Nikad ne bih rekao
quote: Originally posted by sdragan@
Osim @
Naslovnicu za "Dijamantsku klopku" je radio Ferri...
kako? pa u gomili se da prepoznati taj nervozni ferijev stil. usotalom to je prva epizoda mister noa ikad i on ju je i nacrtao. posle su uleteli bignoti i kompanija |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26952 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 12/01/2010 : 19:51:07
|
quote: Originally posted by jaki
precrtana originalna,ima ih dosta i zagorovih.
Rekoh ja da nešto ne štima |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 13/01/2010 : 13:54:15
|
ova Crna straza deluje i da je precrtavana i docrtavana! Neke naslovnice je Branko radio po originalnim, koliko sam ja shvatio. Imas na jednom topiku o Blekovin nslovnicama primere kako su originalne naslovnice precrtavane ...
itd.... |
Jel to štos iz Minhena? |
Edited by - culfis on 13/01/2010 14:19:39 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 13/01/2010 : 14:15:13
|
Istine radi, do dolaska u Dnevnik uopste nisam obracao paznju na njihova izdanja. Zlatnu seriju sam povremeno uzimao ali samo negde do broja 50. Lunov Magnus isto tako samo u pocetku, dok nije postalo jasno da se ne bave stripovima koji me interesuju (citaj: dobro pisani i dobro crtani), cast izuzecima kojih je ipak bilo - Put senku, kazna za oholog pukovnika, Veliki Dzudok, cak i nasilje u Darkvudu.Medjutim, sve serije su se brxo pretvorile u beskrajne dijaloge Teksa i Karsona sa pokojim bang, tras i nji-hiii, a Cikov prizemni slepstik humor je zauzimao sve vise mesta. Jednu takvu bezveznu scenu sam kasnije i ovekovecio na jednoj naslovnoj za ZS. Ne mogu nista da kazem o ovim naslovnim stranama. Dnevnik je imao petnaestak upisivaca tekstova, neki od njih su zavrsili umetnicku skolu u NS. Mogu samo da pretpostavim da je mozda neko od njih do izvesne mere bio sposoban za precrtavanje pa cak i ovako nakaradno ali nemam sto bi rekli potvrdu u vidu da sam video ili cuo od nekoga egzaktan primer. Ne mogu cak ni da ih po stilu povezem sa onima koji su saradjivali sa Dnevnikom u to vreme. |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 13/01/2010 : 14:59:17
|
Mozes da navedes neku naslovnicu potpisanu sa Mtv i CMC?
quote: Originally posted by Renky
Bane je jednom rekao da je bija neki lik koji je kopira originale, grafičar. Čini mi se... Ima dosta i Lebovićevih i onih pacera tipa Pink, Mtv, CMC i tako to Pavel je bija ok, i bolji od ok, mada wanna be Kerac
|
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 13/01/2010 : 15:16:57
|
Bane je jednom rekao da je bija neki lik koji je kopira originale, grafičar. Čini mi se... Ima dosta i Lebovićevih i onih pacera tipa Pink, Mtv, CMC i tako to Pavel je bija ok, i bolji od ok, mada wanna be Kerac
Upsss!! Sorry! Bila je to šala!
Bilo je onih očajnih potpisanih sa Pink!! Dešifrirali smo jednom o kome se radi a budući da san čuja da postoji TV kanal "Pink" iz zajebancije san napisa i MTV ( to valjda znamo šta je ) i CMC ( Croatian Music Channel, bolje da ne znamo ). Uglavnom, šala... očito neuspjela.
Ili možda tek uz tvoj komentar ipak... uspjela |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 13/01/2010 : 15:17:43
|
Kerac Kerac/Plavsic? Kerac NN autor precrtavao Ferija Kerac/Plavsic? Kerac mozda i esegese, slicica iz stripa???? Plavsic Prepravka originala Prepravka Ferija, lici na Plavsica? Plavsic
??? |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 13/01/2010 : 15:23:41
|
Kerac Kerac Kerac, Plavšić a čim je i neka živina tu onda i Lebović
Carstvo... Mogla bi biti neka Ferrijeva zamjenska ako nije takva u originalu.
Kerac ( možda i Plavšić, mada sumnjam ) Kerac
Blago... to nije domaći uradak, mislim
Plavšić Moga bi biti Plavšić ( Tim i Dasti ) I ovo isto Plavšić
recimo po mom... |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 13/01/2010 : 15:37:00
|
Ajd sad da se pravdam, za CMC nisam nikad ni čuo, a Mtv uglavnom registrujem kao MTV
Upsss!! Sorry! Bila je to šala!
Bilo je onih očajnih potpisanih sa Pink!! Dešifrirali smo jednom o kome se radi a budući da san čuja da postoji TV kanal "Pink" iz zajebancije san napisa i MTV ( to valjda znamo šta je ) i CMC ( Croatian Music Channel, bolje da ne znamo ). Uglavnom, šala... očito neuspjela.
Ili možda tek uz tvoj komentar ipak... uspjela
|
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 13/01/2010 : 15:44:59
|
Ajd sad da se pravdam,
Nemoj pliz! Propast će mi fora!
Za K će se Bane izjasnit |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 13/01/2010 : 15:55:41
|
A viđu ovo! Nema veze sa Banetom nego eto...
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 13/01/2010 : 15:59:26
|
Ili ovo! Što opet nema veze sa Banetom ali...
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 13/01/2010 : 16:03:16
|
Ili ovo... Ups! Ovo ipak ima veze sa Banetom Pogotovo ovaj Klint Istvud u Ruševinama...
Pa jeddna od onih crtanih priko K.rca
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 13/01/2010 : 16:04:35
|
Ili kad bolje razmislim, tija je da ova donja bude u Galepovom stilu |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 13/01/2010 : 17:16:49
|
Crni jedrenjak Kerac
Zmijski kanjon Kerac
Demoni iz sume (moj IV Cagor!!!!!)Kerac i Plavsic - joj cudovista, ti urednici bi pustili i Korta Maltezea kolko su bili coravi
Carstvo sigurno NIJE Kerac. Ono na dnu lici na K ali nije moje K Neko je precrtao... i to u vreme kad sam vec biou Dnevniku, a nisam imao pojma ko je... Mozda Koza pre nego sto smo se upoznali? Uopste nije lose precrtano, ako je uopste precrtano.
Dijablovi ratnici Kerac Apac Dijablo Kerac
Blago Asteka precrtano NN Zlatni Tomahavk Plavsic - Ja sam radio ZS 563 sa ocigledno istim likovima U orlovskom gnezdu Plavsic Ratnik Foksa Plavsic, izgleda precrtano Crni vitez Plavsic
Zivi pesak Galepini. Neko NN je brljao oko lobanje i trave
Zlokobno koplje NIJE Kerac. Sto je najgore, one stene iza su pljunute moje. Moguce je da je isecen kadar iz stripa i da sam ja dozvrljao pozadinu. Ne bi me cudilo, s obzirom sta su nam sve davali da radimo. |
|
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 13/01/2010 : 17:32:03
|
quote:
Demoni iz sume (moj IV Cagor!!!!!)Kerac i Plavsic - joj cudovista, ti urednici bi pustili i Korta Maltezea kolko su bili coravi
ma čudovište je vrh! šta, kao feri ih crta bolje.
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 13/01/2010 : 17:43:35
|
quote: Originally posted by cat claw Zivi pesak Galepini. Neko NN je brljao oko lobanje i trave
Znam da je Galep nego sam aludira na istu naslovnicu za dva različita broja ( doduše bija je i slučaj sa istom za dva različita junaka, Kit i Miki )
quote: Originally posted by cat claw Zlokobno koplje NIJE Kerac. Sto je najgore, one stene iza su pljunute moje. Moguce je da je isecen kadar iz stripa i da sam ja dozvrljao pozadinu. Ne bi me cudilo, s obzirom sta su nam sve davali da radimo.
Organi koji me još služe kažu da na čizmi Texonja ima jasno i glasno slovo K!!! Očito ste stvarno svašta radili u Dnevniku |
|
|
Topic |
|