forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Oceni film: Everything You Always Wanted to Know A
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 09/04/2010 : 21:28:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
IV- 10/10
V-VI - 8/10

I-III -1/10
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 09/04/2010 : 22:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Pravi ep, zadovoljan sam i ovom novom trilogijom-10.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 09/04/2010 : 22:30:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

I-VI 10/10
sve pogledao po 10 puta
you don't believe this?
that is why you fail!

quote:
Originally posted by morrison

Ajde, ima ovdje i normalnih ljudi.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 09/04/2010 : 22:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

I-VI 10/10
sve pogledao po 10 puta
you don't believe this?
that is why you fail!

quote:
Originally posted by morrison

Ajde, ima ovdje i normalnih ljudi.

Baš sam i ja to pomislio.
Jedan od najlegendarnijih i najzabavnijih serijala svih vremena.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 09/04/2010 22:33:14
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/04/2010 : 22:43:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ovako:

kad sam imao 6 godina, najbolji drug (i tada i danas) mi je pustio jedan film koji se njemu mnogo svidja. Pogledao sam samo pet minuta istoga, da bih zatekao sebe kako bukvalno trcim prema kuci od uzbudjenja, i posle vicem roditeljima kako sam gledao film sa vitezom u crnom koji dise mehanicki. dakle, STAR WARS spica, zvezdani razarac, stormtrooperi, R2 i 3PO i Dart Vejder su bili dovoljni da kupe moju mastu za ceo zivot.

jos neki nezaboravni trenuci radosti su kada sam za rodjendan dobio muzicku kasetu sa odabranom muzikom iz Star warsa, svaki put kada bih pogledao filmove iznova, kada bih kupio neki figuricu, ili video nesto sa Star wars loggom u prodavnicama.

kada sam imao deset godina, vec sam imao razvijen senzor za izraz Ratovi zvezda ili Star wars, te kada sam jednog letnjeg dana u video klubu medju gomilom kaseta video naslov "Fantomska napast" () bez razmisljanja sam ga pozajmio i trcao kuci najbrze sto su noge mogle da me nose.

Koliko sam se radova kada sam prvi put pogledao "The phantom menace", toliko sam bio besan i na granici da pocnem da placem kada nisam bio u prilici da idem na premijeru Napada klonova.

Ali sam zato svakog devetnaestog u mesecu, godinu dana pre izlaska Osvete Sita govorio naglas "jos godinu dana, jos pola godine, jos 2 meseca, poslednji mesec...." i nista nisam pratio redovno kao sve moguce emisije o desavanjima iz pop kulture samo da bih sto vise puta ugledao neku reportazu ili trejler za poslednju epizodu Star wars sage. Anakin Skajvoker ce da postane Dart Vejder.

Premijera Osvete Sita 19.5.2005. je jedan od najvecih dogadjaja u mom zivotu. Sala prepuna fanova, glasne ovacije na pocetku filma, uz replike koje podsecaju na stare filmove, pojavu Vukija....i ogromnim aplauzom na kraju filma!!!! Niko nije bio srecnija osoba od mene u tom trenutku!!!! Celokupna euforija vezana za Epizodu tri je glavni razlog sto mi svako prolece mirise na Ratove zvezda!

Ovih par primera su samo mali predstavnici iz gooooomiletine dogadjaja i mastarija koji vezuju mene i Star wars. I kada se setim svega, uz sve moguce i nemoguce nedostatke, nemoguce je da ne dam serijalu najsubjektivniju mogucu ocenu od 10/10, samo zbog toliko lepih trenutaka koje sam doziveo zahvaljujuci njima.

Ljudi ne vole novu trilogiju, i sto vise gledam Epizode 1 i 2, a narocito Epizodu 2 ne mogu se odupreti da se radi o glupostima. Ali....klinci koji su rasli uz originalne Ratove zvezda su porasli, te se razvio novi point of view. Ja sam cele Ratove zvezda pogledao u klinackom dobu. Kao sto je neko rastao uz originalnu, tako sam ja rastao uz novu. To je jedan od razloga zasto i dalje mogu da nadjem pozitivne stvari u njoj, i zasto ni objektivno ne mogu da dam ocenu 1.
Revenge of the Sith je posebna kategorija. Njemu dajem objektivnu desetku zbog izuzetne dramaticnosti, celokupnog raspleta, likova, animacija, maestralne muzike, i veoma vestog premostavanja velike originalne trilogije, i nespretno sastavljene prve dve epizode.

elem....
I - 6
II - 5
III - 10
IV - 10
V - 10
VI - 10

hvala Dzordzu Lukasu!!!!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21095 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/04/2010 : 22:43:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu da verujem kako je ovaj film dobio ovako niske ocene.
Kod mene ima čistu desetku, skoro sam pogledao svih 6 filmova u roku od 6 dana po redu, i ocena je neupitna! Čista desetka.
@Wicked
Čoveče gorim od želje da te upoznam.Tvoji i moji ukusi su neverovatno različiti, da je to za ne poverovati .Ne mogu da ti verujem da ti je Fantomska pretnja bolja od Klonova.Pa napad klonova je dosta bolji opd pretnje koja je najslabija karika u celom serijalu

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21095 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/04/2010 : 22:45:01  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Evo ga i Sale , reper za SW seriju ocenio napad klonova sa petardom! O Bože - mlađe generacije !

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/04/2010 : 22:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Inace, kada bi postojalo neko svevidece oko koje me je gledalo, i prebrojalo koliko puta sam ja gledao ove filmove, i reklo to naglas, meni, mojim roditeljima, prijateljima....mislim da bih momentalno zavrsio na nekoj psihijatrijskoj klinici (ili eventualno u manastiru nekom) na opstu preporuku svih mojih bliznjih.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/04/2010 : 22:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Evo ga i Sale , reper za SW seriju ocenio napad klonova sa petardom! O Bože - mlađe generacije !

Anto druze
ako mi nabrojis pet stvari koje valjaju u Napadu klonova osim:
- Dzon Vilijamsove muzike
- Poslednje scene sa odlaskom klonova u rat i radjanjem Imperije, te vencanjem Anakina i Padme

mozda se razmislim, pa mu dam visu ocenu.

I bas zato sto sam reper za Star wars, ne treba da dolazis u sukob sa mnom na tu temu

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21095 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/04/2010 : 22:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Pogledaj kako je i Obi glasao, III,II pa I.
A jebi ga, tebi svaka čast, ne bih sad da precenjujem Obija i sebe , ali ipak smo mi stariji i dosta iskusniji pa možda i bolji pokazatelji za kvalitet, a tu pre svega mislim na Obija

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/04/2010 : 23:14:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
gle ovako....
lepo sam te pitao, odgovaras mi onim na sto se ceo svet vadi....godine. a taj parametar nema apzolutno nikakvo znacenje, narocito ne kod mene.

nabroj mi lepo sta ti (ni)je bolje kod Epizode 1, te epizode 2

Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 09/04/2010 : 23:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
Moze li iduci Rio Bravo na ocjenjivanje :D ?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/04/2010 : 23:41:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
cekaj samo da svedemo lepo racune sa Ratovima zvezda.
neke izjave ne mogu proci sa ovako malo paznje.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40276 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 09/04/2010 : 23:43:15  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
10/10

Jedna od retkih SF stvarcica koje mi se svidjaju.. Gledao sto puta, moracu opet.. Fliper je bio takodje vrh... Ali Evoksi su glavni..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16392 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 09/04/2010 : 23:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

10/10

Jedna od retkih SF stvarcica koje mi se svidjaju.. Gledao sto puta, moracu opet.. Fliper je bio takodje vrh... Ali Evoksi su glavni..

Jesu glavni, ali u crtacu

i albumu

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40276 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 10/04/2010 : 00:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Au, proradi mi nostalgija... Duloksi..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16392 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 10/04/2010 : 00:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Yup, Duloksi... ima ga sinhronizovanog na crtacima, pa se podseti...

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0

Edited by - Caleb on 10/04/2010 00:32:29
Go to Top of Page

psycho
New Member

212 Posts

Member since 12/08/2009

Posted - 10/04/2010 : 00:34:31  Show Profile Show Extended Profile  Send psycho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

cekaj samo da svedemo lepo racune sa Ratovima zvezda.
neke izjave ne mogu proci sa ovako malo paznje.

Samo bez tenzije!
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 10/04/2010 : 00:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Epizode IV-VI 5/10
Epizode I-III 1/10

OMG!

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 10/04/2010 : 00:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čoveče gorim od želje da te upoznam.Tvoji i moji ukusi su neverovatno različiti, da je to za ne poverovati .Ne mogu da ti verujem da ti je Fantomska pretnja bolja od Klonova.Pa napad klonova je dosta bolji opd pretnje koja je najslabija karika u celom serijalu

quote:

Sorry, ali attack je blagi uzas. I ja sam taj deo ocenio peticom i bio sam i vise nego velikodusan. Ne znam sta je problematicno sa Phantom Menace. Film je u rangu sa cetvrtim delom.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/04/2010 : 01:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wicked

quote:

Epizode IV-VI 5/10
Epizode I-III 1/10

OMG!

??????
Dobro, možda sam mogao da podelim 6 za prve tri, priznajem....

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 10/04/2010 : 01:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Pa mogao si malo vise. Sta ti zapravo ne valja kod ovih filmova? Voleo bih da cujem tvoje misljenje.
Nisi ljubitelj sci-fi filmova ili...?

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21095 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/04/2010 : 09:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@Lord Vader
U napadu klonova priča mi ide dinaminičnije i zanimljivije, dok mi je fantomska pretnja u nekim delovima čak i dosadan.
Šalim se za godine, to ne mora ništa da znači, u pitanju je definitivno razlika u ukusima.
Međutim glupo je da nas dvojica raspravljamo o o tome koji je i zašto je bolji FP ili napad klonova, kada smo se definitivno složili da je ceo serijal za 10/10 ( više-manje).Živ bio!!!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/04/2010 : 10:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wicked

Pa mogao si malo vise. Sta ti zapravo ne valja kod ovih filmova? Voleo bih da cujem tvoje misljenje.
Nisi ljubitelj sci-fi filmova ili...?

Kako sad nisam ljubitelj SF filmova???
Blade runner,Matrix,Alien,Predator, Event horizont,Bliski susreti treće vrste,Terminator,Total recall, Abyss,Stargate,Dark city,Planeta majmuna,Solaris,Sunshine,12 monkeys,Brazil,Contact,Logans run,Pi....sve su to odlični filmovi.

I nisam ni rekao da mi kod SW nešto ne valja. Jednostavno, nisu mi za veću ocenu. Skoro svi gore navedeni filmovi su mi bolji od SW. Voleo sam ja i njih, ali kad sam stvarno bio klinac. Oni prvi delovi su još uvek ok, ali ne više od toga. Ovi delovi koji su kasnije došli su meni negledljivi, španska sapunica u svemiru.
Epizodu I sam video na premijeri u bioskopu (da ne bude da imam nešto protiv sw, stvarno sam se radovao tom filmu), razočarao se neviđeno, a ostala dva nisam ni odgledao kako valja. Terao sam sebe više puta da ih odgledam kako treba, ali nijednom nisam uspeo.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 10/04/2010 10:27:23
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 10/04/2010 : 11:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Blade runner,Matrix,Alien,Predator, Event horizont,Bliski susreti treće vrste,Terminator,Total recall, Abyss,Stargate,Dark city,Planeta majmuna,Solaris,Sunshine,12 monkeys,Brazil,Contact,Logans run,Pi....sve su to odlični filmovi.

A od Zvjezdanih staza nijedan? Možda 'Wrath of Khan'? Taj je meni najbolji
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000