Author |
Topic  |
bvagner3
Senior Member

Croatia
2375 Posts
Member since 13/01/2009 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts
Member since 21/03/2007 |
Posted - 20/04/2010 : 06:09:36
|
Film mi je super, vrhunski je razradio odnose između mlade fbi agentice (jodie foster) i 2 glavna muška lika - fbi agenta (scott glenn) i psihopata (anthony hopkins). Film sam gledala masu puta i uvijek mi je zanimljivo kako ta 2 sredovječna muškarca nenametljivo nastoje osvojiti jodie, koja im je nedostupna - jedan joj je šef, a drugi bi je najradije pojeo A sve one gadljive scene ionako ne gledam, tako da o njima ne mogu sudit.
nastavak Hannibal sam gledala (i čitala) i toliko me "oduševio" da se sjećam možda samo 2 scene - možda i film nije loš, ali nije pogodio kemiju izvornika, premda glumi Anthony.
Red Dragon nisam niti gledala, kritičari su ga sasjekli, pa se nisam tila razočarat. Je li ko od vas gledao? Vrijedi li trošit vrime na njega? |
 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2524 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 20/04/2010 : 07:07:46
|
Ne vrijedi. Ni jedan dio nije ni za prismrditi prvom.  Inače, remek djelo. Često mu se vraćam! Entoni Hopkins R-A-Z-B-I-J-A! 9/10 |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 20/04/2010 : 08:04:57
|
quote: Originally posted by Tornadomaster
Ne vrijedi. Ni jedan dio nije ni za prismrditi prvom.  Inače, remek djelo. Često mu se vraćam! Entoni Hopkins R-A-Z-B-I-J-A! 9/10
odličan primer kako se banalna priča o manijakalnom ubici može pokriti složenim karakterom drugog lika iliti što bi rekli u onom glupom filmu sa staloneom i bulock: send maniac to kill maniac.
|
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 20/04/2010 : 08:32:15
|
Odličan film iz jednostavnog razloga - ponudio je nešto novo. Filmska industrija svakih par godina upadne u neku učmalost pa se više cijene filmovi koji naprave neki breakthrough. Primjeri su Matrix, Die Hard, Alien... pa tako i Silence of the lambs. Ocjena 10! Od nastavaka sam gledao Hannibal, nije me impresionirao. |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5845 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
cat claw
Advanced Member

5845 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts
Posted - 20/04/2010 : 09:52:51
|
quote: Originally posted by cat claw
Bolestan film za bolesnu The Seven publiku... Nije za nas koji placemo kad umre Bambijeva mama.
upravo tako |
 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 20/04/2010 : 10:13:48
|
quote: Originally posted by kucni duh
Bolestan film za bolesnu The Seven publiku... Nije za nas koji placemo kad umre Bambijeva mama.
upravo tako
oće l' bit' TRKA PACOVA? |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 20/04/2010 : 10:14:58
|
Filmčina. Hopkins odličan. Genijalno oblikovao i portretirao Lectera. Još samo da u filmu kaže "Hello, Clarice" gdje bi mu kraj bio  |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 20/04/2010 : 10:23:42
|
upravo tako
E pa nije.  
Meni je Seven ispljuvak od filma, i greška je porediti njega sa Silence. Nisam bolesna publika , i znam da sam plakao kad je umrla Bambica (plakao sam i kad je Dot izgubila kengura), a ovaj film ne vidim kao nešto "bolesno". Dvostruka psihoanaliza jednog mračnog uma (Billa analizira Hannibal, a Hannibala Clarice i mi), bez namere da se takvo njihovo razmišljanje i postupci glorifikuju.
Kad se tome doda dvoboj Foster-Hopkins, koji ovde briljiraju, dobijamo odličan film. Druga dva nastavka su bliža filmovima tipa Seven, ali ovaj u svakom slučaju nije. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 20/04/2010 : 12:21:19
|
Fenomenalan film, jedan od onih koji se moze pogledati vise puta. Hopkins nevjerovatan i neponovljiv u pravom smislu rijeci, jer tako dobar nije bio u nastavcima, sta vise, Ralph Fiennes mu je ukrao sou u Red Dragonu. 10/10
Red Dragon nisam niti gledala, kritičari su ga sasjekli, pa se nisam tila razočarat. Je li ko od vas gledao? Vrijedi li trošit vrime na njega?
Da! Dobar film, neki su mozda previse ocekivali pa ostali razocarani. Uglavnom bolji je od drugog dijela "Hannibal", koji je isto i vise nego ok. |
Edited by - King Warrior on 20/04/2010 12:27:05 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41176 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 20/04/2010 : 13:07:44
|
quote: Originally posted by sawitch
10/10
Jel vrh? |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts
Posted - 20/04/2010 : 13:41:06
|
quote: Originally posted by manhunter
upravo tako
E pa nije.  
Meni je Seven ispljuvak od filma, i greška je porediti njega sa Silence. Nisam bolesna publika , i znam da sam plakao kad je umrla Bambica (plakao sam i kad je Dot izgubila kengura), a ovaj film ne vidim kao nešto "bolesno". Dvostruka psihoanaliza jednog mračnog uma (Billa analizira Hannibal, a Hannibala Clarice i mi), bez namere da se takvo njihovo razmišljanje i postupci glorifikuju.
Kad se tome doda dvoboj Foster-Hopkins, koji ovde briljiraju, dobijamo odličan film. Druga dva nastavka su bliža filmovima tipa Seven, ali ovaj u svakom slučaju nije.
 ma što se tiče psihologije i razrade likova, tu sam sve napisala, a i to da ne gledam ljiga scene, Od ovog filma ne gledam ni dokumentarce o svili i svilenim bubama. bljak!
Moj komentar sa CAt odnosio na ljiga scene, bez obzira kolika njihova minutaža bila! A ni u Sedmici se nisam baš nagledala filma (taj su me film odvukli na prevaru gledat). Ja baš nemam stomak za te stvari- i one ine csi serijale gledam tako da ih snimim, pa onda prevrtim scene seciranja.
|
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 20/04/2010 : 13:49:15
|
Koliko ti ono imaš godina?  |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts
Member since 13/03/2008 |
Posted - 20/04/2010 : 14:00:19
|
Je manhunter stavio ocjenu??  
Pa: 10.... Kraj je neponovljiv..... "I'm having an old friend for dinner!"     |
Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce... |
 |
|
kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 20/04/2010 : 14:36:22
|
quote: Originally posted by kucni duh ma što se tiče psihologije i razrade likova, tu sam sve napisala, a i to da ne gledam ljiga scene, Od ovog filma ne gledam ni dokumentarce o svili i svilenim bubama. bljak!
Moj komentar sa CAt odnosio na ljiga scene, bez obzira kolika njihova minutaža bila! A ni u Sedmici se nisam baš nagledala filma (taj su me film odvukli na prevaru gledat). Ja baš nemam stomak za te stvari- i one ine csi serijale gledam tako da ih snimim, pa onda prevrtim scene seciranja.
   Pa sad...koliko stvarno ima groznih scena u ovom filmu??? U nastavcima da, ali ovde ne bih baš rekao. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 20/04/2010 : 14:37:29
|
Odličan, prvenstveno zbog genijalne glume Hopkinsa (Lektor - jedan od najjačih likova na filmu svih vremena) i Foster. 9/10 |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 20/04/2010 : 14:53:13
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by kucni duh ma što se tiče psihologije i razrade likova, tu sam sve napisala, a i to da ne gledam ljiga scene, Od ovog filma ne gledam ni dokumentarce o svili i svilenim bubama. bljak!
   Pa sad...koliko stvarno ima groznih scena u ovom filmu??? U nastavcima da, ali ovde ne bih baš rekao.
Pa dosta, ja bih rekao  Onaj bijeg je sam pun sočnih scena  |
 |
|
Topic  |
|