Author |
Topic  |
masija
Junior Member

.jpg)
Montenegro
312 Posts
Member since 11/05/2008 |
|
emirem
Advanced Member

10828 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 17/08/2011 : 16:35:45
|
 i

Evo i meni stigli danas,sa Surferom sam jako zadovoljan,price koje nisam nikada citao,taman da malo uhvatim one klasicne epizode kod nas nikad na svijetlu dana nisu bile.. Batman je sa ovom knjigom stvarno kvalitetno uvezan i zasada mi je jedini u kolekciji..dobar pocetak! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 17/08/2011 : 19:19:20
|
----REZIME----
Ono što sam ja uspio shvatiti do sada je da je u preko 90% puta kad smo se mi kao kupci žalili BD-u i sl. u stvari krivac bila pošta, carina, lopov Drpiga itd. Zapravo do sada nisam vidio slučaj da paket nije šipan u roku nekoliko dana. Dakle ne treba se čuditi kad nas 'ladno počnu skidati nakon stotog whaa-whaa-truć-truć-žal-žal maila .
And BTW

...možda to ima veze sa rastućim problemima u vezi BD? |
Moje aukcije u prodaji |
 |
|
DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts
|
emirem
Advanced Member

10828 Posts
Posted - 17/08/2011 : 19:48:16
|
quote: Originally posted by DKoor u stvari krivac bila pošta, carina, lopov Drpiga itd. Zapravo do sada nisam vidio slučaj da paket nije šipan u roku nekoliko dana. ...možda to ima veze sa rastućim problemima u vezi BD?
Razlozi navedeni su vjerojatni,kod mene niti bicikl u haustoru koji susjed ne veze uopce ne kradu, kamoli neki strip..valjda kultura ljudi i zadovoljstvo zivotnim pitanjima!
Ne vjerujem da BD ima goruce probleme sa slanjem,pakiranjem i odgovorima kupcima,ja nemam negativiteta prema toj kuci... Samo ne bih volio da ih kupi amazon( vec valjda jeste!) i da se promijeni cijenik svih artikala... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 17/08/2011 19:49:16 |
 |
|
itachi1uchiha
Starting Member

Serbia
98 Posts
Member since 08/03/2010 |
Posted - 23/08/2011 : 17:09:33
|
E, ljudi... teo sam da narucim par Bakumana, i sve popunio osim padajuceg menija.. gde nema Srbije... dal da riskiram i stavim BiH, ili sta da radim? |
Yes Osifer |
 |
|
masija
Junior Member

.jpg)
Montenegro
312 Posts
|
star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 23/08/2011 : 17:53:52
|
@itachi1uchiha Proceni sam. Neki ljudi su dobijali svoje pošiljke na taj način - tako što su stavljali kao zemlju neku drugu (npr. Sloveniju), a kao adresu svoj grad u Srbiji (a možda i plus reč Srbija u polju za adresu). Verovatno bi ti stiglo. Ali se ograđujem od saveta i naglašavam ovo verovatno, nikako ne kažem sigurno. Ipak nije ovo pravi način za naručivanje. Kome ćeš da se žališ ako ti ne stigne pošiljka? I šta ćeš da im napišeš?
Valjda će napokon da reše taj problem. Evo šta je stiglo jednom članu drugog foruma kad je pisao BD-u.
"Dear *****,
I am terribly sorry but we are currently experiencing problems accepting Serbia orders due to technical issues. We are looking into this and aim to have this fixed soon.
Our apologies for any inconvenience caused.
Kind Regards, Alex Keylock Customer Advisor"
Kažu da je tehnički problem. 'Ajde da im verujemo.... i da čekamo da ga otklone.
@masija Dešavaju se takve stvari. Meni je Amazon poslao dva paketa u razmaku od dva dana. Jedan stigao još pre dve nedelje, drugi još uvek čekam. |
Edited by - star-duster on 23/08/2011 17:57:40 |
 |
|
itachi1uchiha
Starting Member

Serbia
98 Posts
Member since 08/03/2010 |
|
DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Posted - 23/08/2011 : 21:51:47
|
Ako nekome to pomaže ja kupujem na BD preko PayPala to je lagani put kupnje u neka 3-4 klika kupiš item. Do sada stigle 4 pošiljke nije bilo problema osim što je jednom putovalo više od tjedan dana (nakon oznake "shipped")... |
Moje aukcije u prodaji |
 |
|
antisha
Starting Member

Croatia
24 Posts
Member since 09/11/2008 |
Posted - 03/09/2011 : 11:06:49
|
nekidan naručio "V for Vendetta", preko ebaya i paypala, došlo za točno 10 dana kao što je i prodavač rekao. Stiglo 26.8. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10828 Posts
Posted - 03/09/2011 : 11:28:00
|
Daredevil Ultimate Collection: Bk. 1
Teska roba,valja imati,digli su cijenu do bola..nema na BD,referiraju stalno na abebooks.. Poslastica za kolekcionare... |
 |
|
DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Posted - 03/09/2011 : 18:07:08
|
quote: Originally posted by antisha
nekidan naručio "V for Vendetta", preko ebaya i paypala, došlo za točno 10 dana kao što je i prodavač rekao. Stiglo 26.8.
Meni skoro uvijek dođe i prije, u biti sve zavisi da li je vikend ili nije... |
Moje aukcije u prodaji |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9489 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 07/09/2011 : 17:23:59
|
Naručio odjednom ova tri stripa:

i došli u odvojenim pokiranjima ali isti dan i to samo za 5 dana 
doduše malo jesu natučeni ali mi ne smeta |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
Snowy
Starting Member

11 Posts
Member since 07/09/2011 |
Posted - 07/09/2011 : 22:58:27
|
Posto i ja narucujem (ne stripove, vec knjige doduse) sa BD, evo ostavljam ovde odgovor koji sam dobio pre 2 dana od Bookdepository-a, povodom izbacivanja Srbije sa liste zemalja cije kreditne kartice primaju.
Spominju discount od 5% - jer sam pitao kako da iskoristim taj popust, ako vec ne mogu da platim knjige.
Pozdrav
Dear ____
I'm very sorry, our payment provider cannot currently accept payments from Serbian billing addresses. We are looking into resolving this as soon as possible so should be able to again soon. In the meantime you will still be able to place an order through paypal if you have an account with them.
If not. when you are able to use a Serbian billing address again please reply to this email with your order number and we can refund you the 5% discount.
Kind Regards,
Richard White Customer Advisor |
 |
|
Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
Posted - 08/09/2011 : 02:10:17
|
quote: Originally posted by Snowy
Posto i ja narucujem (ne stripove, vec knjige doduse) sa BD, evo ostavljam ovde odgovor koji sam dobio pre 2 dana od Bookdepository-a, povodom izbacivanja Srbije sa liste zemalja cije kreditne kartice primaju.
Spominju discount od 5% - jer sam pitao kako da iskoristim taj popust, ako vec ne mogu da platim knjige.
Pozdrav
Dear ____
I'm very sorry, our payment provider cannot currently accept payments from Serbian billing addresses. We are looking into resolving this as soon as possible so should be able to again soon. In the meantime you will still be able to place an order through paypal if you have an account with them.
If not. when you are able to use a Serbian billing address again please reply to this email with your order number and we can refund you the 5% discount.
Kind Regards,
Richard White Customer Advisor
Cekaj, ovo znaci da ne primaju narudzbine iz Srbije, ali ako je preko PayPala onda primaju? Ne znam skontah li dobro. |
Snake Plissken wasn't born. He escaped from the womb. |
 |
|
star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 08/09/2011 : 07:52:30
|
Ja koliko kapiram, nije prihvaćena kupovina kreditnom karticom iz Srbije. Je l' tako, Snowy? Gde je nastao problem, tj. na kom koraku? Jesi li probao da kupiš nešto, pa ti je kartica odbijena prilikom plaćanja, tj na "checkoutu"? Vidim da se BD u pismu pravda da nije do njih nego da provajder koji im radi naplatu više ne prihvata kartice sa adresom u Srbiji! (Ne moram da napominjem koliko je ovo loša vest... Definitivno nas brišu i izbacuju sa sve više sistema naplate, umesto da je obrnuto.)
Od kad imaš ovaj problem? Jesi li ranije uspešno kupovao? Kad ti je prvi put odbijeno plaćanje karticom?
Ja sam svoju poslednju narudžbinu obavio 24. avgusta. Tad je sve prošlo bez problema i knjige su mi stigle ovih dana (dve, u odvojenim pošiljkama). Kartica je, naravno, sa adresom u Srbiji i na moje ime. |
Edited by - star-duster on 08/09/2011 08:06:42 |
 |
|
Snowy
Starting Member

11 Posts
Posted - 08/09/2011 : 15:02:15
|
Ovako, meni je istekla kreditna kartica 31 avgusta. Izvadio sam novu, i pokusao sam da unesem broj nove kartice - pocetkom septembra.
U drop-down meniju (na strani gde se unosi broj nove kartice) u spisku svih zemalja nema vise Srbije. Tako da broj nove kartice nisam mogao da unesem, jer tzv. "Billing address" nema opciju Srbija. "Mailing Address", na koju se salju knjige, i dalje ima opciju Srbija. Sto znaci da neko sa stranom karticom moze narucivati i slati knjige u Srbiju.
Kupujem preko BD od kada su poceli da dostavljaju knjige u Srbiju, nikada nisam imao problem do sada.
Jeste, problem je samo sa obradom kartica iz Srbije, ali PayPal funkcionise - zato sto nisu skinuli Srbiju sa listu zemalja gde se salju knjige. Problem je dakle samo sa procesuiranjem kreditnih kartica izdatih od banaka u Srbiji.
I imam novu informaciju od BD na upit o razlogu zasto ne primaju uplate sa kartica iz RS:
"We're working on it, we changed payment processor and for some reason they didn't accept them - we've put pressure on and they're fixing - I'll give them a prod"
|
 |
|
masija
Junior Member

.jpg)
Montenegro
312 Posts
Posted - 08/09/2011 : 18:14:40
|
Sto se tice tog problema, fino uzmete gift Visa karticu pa upisite adresu koju hocete, posto ona nije vezana za ime i adresu. Inace imao sam prvi problem sa BD jer mi Wanted jos nije stigao. Sinoc sam im poslao mejl a vec danas mi se izvinjavaju i vracaju mi pare, iako bi ja prije da mi posalju isti strip... Nema veze, narucicu ga opet a mozda mi i stigne ovaj sto nije dosao u medjuvremenu :) .Inace strip je poslan 16.08 a drugi (Powers Vol.1 je poslan 17.08 a stigao je za 5,6 dana. |
Captain America |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 09/09/2011 : 01:57:36
|
Kod mene isti problem koji su neki od vas imali... Sve od ranije lepo stoje podaci, ali neće sistem da prihvati narudžbinu.
Verovatno će to uskoro biti sređeno, I guess. |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 09/09/2011 : 02:00:39
|
quote: Originally posted by emirem

Ovo je jedna od najboljih zbirki stripova koje imam! Nešto kao companion izdanje Silver Surfera (mislim na prvi essential ili ona dva masterworksa, svejedno).
A šlag na tortu - Parable! |
 |
|
Snowy
Starting Member

11 Posts
Posted - 09/09/2011 : 10:44:55
|
By the way, ne bi bilo lose da vise nas posalje poruku Bookdepository-u, jer ce onda sigurno pritisak biti veci na njihovog procesora kartica.
Poruke se mogu poslati preko online formulara:
http://www.bookdepository.co.uk/contactus
A poruka moze biti nesto u stilu:
Dear Madam/Sir,
Although Serbia is on the list of countries that Bookdepository ships books to, I am currently unable to place an order as your website no longer allows me to enter my credit card details. Namely Serbia has been de-listed from the roster of supported countries for credit card payments on the BD website.
Concretely, the dropdown menu for the name of billing country on Book Depository's "Add a card" web page does not include Serbia as an option.
I would sincerely appreciate if you could resolve this technical problem as soon as possible, so that I can submit my order.
Your great service is much appreciated by customers in Serbia. A solution to the problem is needed urgently, as all your customers in Serbia are now unable to order books from BookDepository, because PayPal does not operate in the Serbian market.
Kind regards.... |
 |
|
Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
|
JAH WOBBLE
Average Member

645 Posts
Member since 20/01/2009 |
|
masija
Junior Member

.jpg)
Montenegro
312 Posts
Posted - 11/09/2011 : 21:43:18
|
Stigao Wanted u Petak posle 24 dana putovanja a BD mi vratio pare. Pitao sam ih da sada ja njima vratim pare koje su oni meni vratili :), što nisu prihvatili, tako sa sam ovo dobio za DŽ. |
Captain America |
Edited by - masija on 11/09/2011 21:44:01 |
 |
|
Topic  |
|