forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Libellus - NAGRADA VJERNIM KUPCIMA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 11/02/2010 : 22:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

taman posla! mora prvo podnijeti zahtjev za pvc-68LE, zar si zaboravio!!???
a da bi to mogao, mora predociti racun...

ccc, vidim da ne citas okruznice

ispunjava se pvc-69 uz istovremeno zauzimanje istoimene poze
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4776 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 11/02/2010 : 22:30:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Odoh do onih kontejnera blizu Darkvuda da trazim racune. :)

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/02/2010 : 01:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

mada ne bih imao srca traziti popust :D covjek sjeda u auto prelazi granicu i bukvalno mi u dvoriste donosi stripove :)

Kakva žrtva,nevjerojatno kakvih sve dobrih ljudi ima kod nas.Čovjek od Dade kupi stripove po punoj cijeni i po istoj toj ih vama prodaje.Svaka mu čast!
Još jedna u nizu legalnih Libellus-ovih prodaja stripova.Bože,kako su to fini i pošteni ljudi.Koliko se tu samo uloži truda i muke,kakve su to samo žrtve i odricanja,a sve iz ljubavi prema stripu.Ma,krasni momci,što reć..ostaje nam samo da im se divimo.

Inače sve čestitke na ovom popustu.U doba ove krize i recesije,odličan potez.Normalno da se kriza osjeti i u prodaji stripova,pa je bilo pošteno vratit ono poskupljenje od prije par mjeseci za nekih 10-15%.Jebaš ga,u ondašnje doba kada je rapidno poskupljivao barel nafte(što je,dakako,adekvatno uzrokovalo i cijenu štampe),normalno je bilo da poskupe i Libellus-ovi stripovi-takvi su zakoni tržišta u jednoj ne malo ozbiljnoj izdavačkoj kući.Trendovi postoje da se sljede.
Evo,ovo pojeftinjenje,odnosno vraćanje početnih cijena,svakako zaslužuje da kleknemo i zahvalimo se.Meni se samo čini da je ondašnje poskupljenje bilo nužno i neminovno,svakako opravdano,no,pojeftinjenje je ipak puno znakovitije.Nije to mala stvar da jedan strip od 140 stranica sada košta 100 kuna,a bio 110!Čudo jedno!
Za kraj,oprostit ćete mi ,ali moram nešto pitat.

Slučajno mi zapelo za oko.Gledam strip koji je izdala najcjenjenija izdavačka kuća u hrvata-LIBELLUS-(velikim slovima iskazujem vlastitu privrženost i poštovanje),a radi se o stripu:Tex-knjiga 6.Crno-bijeli tisak,148 stranica,tvrde korice.Cijena u striparnici je 110 kuna.Strip je perfektno urađen(osobno se ne mogu nauživat ljepote koja isijava iz tog stripa,čak ga ponekad uspoređujem sa ljepotom ženskog tijela,što me ne rijetko dovodi do mahnitog čina masturbiranja).....Sa druge strane,pogledam na polici do npr. strip u izdanju Ludensa,konkretno-maxi ZAGOR,tvrde korice,320 stranica!!,također šivani uvez,cijena u striparnici oko 40 kuna.
-Znači,za jednog Libellus-ovog Texa,koji ima upola manje stranica ,dajem 110 kuna,a za tu cijenu mogu kupit 3 maxi Zagora od Ludensa.U čemu je kvaka?...u kvaliteti izdanja nije.Zagor je dokazano dvostruko popularniji strip od Texa.Zagor u tvrdim koricama ide u 300 primjeraka,Tex u 500,itd,itd,...

-Meni se nekako čini da plaćam gore navedeni užitak masturbiranja,pa me interesira što vi ostali kupci mislite,odnosno što vi u konkretnom primjeru plaćate kod ovih novih(Libellus-ovih) stripova??

P.S
Čak sam pitao i psihijatra.Čovjek me uvjeravao da je masturbiranje, znanstveno i medicinski,apsolutno zdravo i da spriječava karcinom prostate u muškarca.Što češće,to bolje.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 12/02/2010 : 02:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Valjda mu i placas masturbacijom, sve drugo bi bilo previse ako se uzmu u obzir rezultati terapije.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/02/2010 : 02:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Valjda mu i placas masturbacijom, sve drugo bi bilo previse ako se uzmu u obzir rezultati terapije.

Oprosti,nisam shvatio tvoju dvojbu oko plaćanja.Ako si mislio na plaćanje stripova Libellus-u,plaćam u kunama-punu cijenu.
Ako si mislio na doktora,pa to i budala iz teksta shvaća da je terapija plaćena u Libellus-ovim stripovima.Udahni,pa pročitaj sporije.Malo razmisliš,izdahneš,pa ponovno pročitaš(kad već čitaš).Nadam se da si shvatio da sam i doktora "navuko" na stripove u "tvrdim" koricama.Svakako mi se ponovno javi,tražimo čestitog i stamenog momka za intimna strip druženja.
Terapija je svakako uspješna jer ja i dalje kupujem Libellus-ova izdanja,a tebe,kad si se već javio,pozivam na uzajamno prelistavanje stripova u tvrdim koricama-u rukavicama,naravno.Lutko,jedini je uvjet da voliš Texa više od Zagora i da voliš primit tvrdi strip u ruke.Dobiješ u početna dva mjeseca popust,ne od 12%-dobiješ 100% popusta,jedino moraš bit "kuš".

Edited by - dveribad on 12/02/2010 03:14:58
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 12/02/2010 : 07:56:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 12/02/2010 : 08:50:30  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dveribad

quote:
Originally posted by zeljko

mada ne bih imao srca traziti popust :D covjek sjeda u auto prelazi granicu i bukvalno mi u dvoriste donosi stripove :)

Kakva žrtva,nevjerojatno kakvih sve dobrih ljudi ima kod nas.Čovjek od Dade kupi stripove po punoj cijeni i po istoj toj ih vama prodaje.Svaka mu čast!
Još jedna u nizu legalnih Libellus-ovih prodaja stripova.Bože,kako su to fini i pošteni ljudi.Koliko se tu samo uloži truda i muke,kakve su to samo žrtve i odricanja,a sve iz ljubavi prema stripu.Ma,krasni momci,što reć..ostaje nam samo da im se divimo.

Inače sve čestitke na ovom popustu.U doba ove krize i recesije,odličan potez.Normalno da se kriza osjeti i u prodaji stripova,pa je bilo pošteno vratit ono poskupljenje od prije par mjeseci za nekih 10-15%.Jebaš ga,u ondašnje doba kada je rapidno poskupljivao barel nafte(što je,dakako,adekvatno uzrokovalo i cijenu štampe),normalno je bilo da poskupe i Libellus-ovi stripovi-takvi su zakoni tržišta u jednoj ne malo ozbiljnoj izdavačkoj kući.Trendovi postoje da se sljede.
Evo,ovo pojeftinjenje,odnosno vraćanje početnih cijena,svakako zaslužuje da kleknemo i zahvalimo se.Meni se samo čini da je ondašnje poskupljenje bilo nužno i neminovno,svakako opravdano,no,pojeftinjenje je ipak puno znakovitije.Nije to mala stvar da jedan strip od 140 stranica sada košta 100 kuna,a bio 110!Čudo jedno!
Za kraj,oprostit ćete mi ,ali moram nešto pitat.

Slučajno mi zapelo za oko.Gledam strip koji je izdala najcjenjenija izdavačka kuća u hrvata-LIBELLUS-(velikim slovima iskazujem vlastitu privrženost i poštovanje),a radi se o stripu:Tex-knjiga 6.Crno-bijeli tisak,148 stranica,tvrde korice.Cijena u striparnici je 110 kuna.Strip je perfektno urađen(osobno se ne mogu nauživat ljepote koja isijava iz tog stripa,čak ga ponekad uspoređujem sa ljepotom ženskog tijela,što me ne rijetko dovodi do mahnitog čina masturbiranja).....Sa druge strane,pogledam na polici do npr. strip u izdanju Ludensa,konkretno-maxi ZAGOR,tvrde korice,320 stranica!!,također šivani uvez,cijena u striparnici oko 40 kuna.
-Znači,za jednog Libellus-ovog Texa,koji ima upola manje stranica ,dajem 110 kuna,a za tu cijenu mogu kupit 3 maxi Zagora od Ludensa.U čemu je kvaka?...u kvaliteti izdanja nije.Zagor je dokazano dvostruko popularniji strip od Texa.Zagor u tvrdim koricama ide u 300 primjeraka,Tex u 500,itd,itd,...

-Meni se nekako čini da plaćam gore navedeni užitak masturbiranja,pa me interesira što vi ostali kupci mislite,odnosno što vi u konkretnom primjeru plaćate kod ovih novih(Libellus-ovih) stripova??

P.S
Čak sam pitao i psihijatra.Čovjek me uvjeravao da je masturbiranje, znanstveno i medicinski,apsolutno zdravo i da spriječava karcinom prostate u muškarca.Što češće,to bolje.

h ahhaah duuuuuuuugo ti je trebalo da se javiš tek na 4 strani topica ccccc.ali hajde neka si dušu otvorio
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 12/02/2010 : 08:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sa druge strane,pogledam na polici do npr. strip u izdanju Ludensa,konkretno-maxi ZAGOR,tvrde korice,320 stranica!!,također šivani uvez,cijena u striparnici oko 40 kuna.
-Znači,za jednog Libellus-ovog Texa,koji ima upola manje stranica ,dajem 110 kuna,a za tu cijenu mogu kupit 3 maxi Zagora od Ludensa.U čemu je kvaka?

Ako mogu ja? Taj zagor o kojem pricas se stampa u koliko tisuca primjeraka? I onda se mali dio uveze. Tex ide u 500. Sta vise utjece na cijenu, tiraz ili uvez? Mislim da se radi o malo vecoj razlici. Mislim da krive stvari usporedjujes, akd vec usporedjujes.

Zanimljivije bi bilo pitanje zasto af klasik mekani kosta 15 kn a tvrdi 40, a radi se o istom stripu i istom recikliranom papiru koji se stampa u tisucama primjeraka i sumnjam da taj uvez poskupljuje stvar za skoro 200 %.

Da se razumijemo, nemam nikakve veze s firmom libellus.
Go to Top of Page

andi
Junior Member

Croatia
306 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 12/02/2010 : 08:57:16  Show Profile Show Extended Profile  Send andi a Private Message  Reply with Quote
quote:
konkretno-maxi ZAGOR,tvrde korice,320 stranica!!,također šivani uvez,cijena u striparnici oko 40 kuna.

Da stvarno, otkud tolika razlika? Nisam toga niti bio svjestan do sada (kako nisam fan Zagora nikad nisam ovo izdanje pregledavao).
Možda ne bi bilo loše da se to malo objasni od Libellus-ovaca. Nemojte me shvatiti pogrešno - ovo nije provokacija nego iskrena začuđenost .
Stvarno kupujem dosta njihovih izdanja, ne bih volio da jednog dana to isto netko u istom obliku bude izdavao za upola manju cijenu.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4776 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 12/02/2010 : 10:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Vise se isplati odstampati 5000 primerka, pa uvezati 300, nego odstampati 500 primerka i uvezati isto toliko.
To za AF klasik jeste cudno, uvez sigurno ne kosta toliko, na 500 komada je oko 8,9 kuna.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 12/02/2010 : 11:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
kupis peugeota ili kupis audija A4 ..... razmislite malo o tome ..... isti kvalitet samo marka druga ....

feka
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29444 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/02/2010 : 11:51:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ratko, ovo stvarno nije u redu. Jako dobro znas zasto je razlika u cijeni takva, ali svejedno postavljas ovakvo pitanje. Ja nemam ništa protiv da se kritiziraju izdavači, počevši od mene osobno, ali ovo nije u redu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 12/02/2010 : 11:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Oprosti,nisam shvatio tvoju dvojbu oko plaćanja.Ako si mislio na plaćanje stripova Libellus-u,plaćam u kunama-punu cijenu.
Ako si mislio na doktora,pa to i budala iz teksta shvaća da je terapija plaćena u Libellus-ovim stripovima.Udahni,pa pročitaj sporije.Malo razmisliš,izdahneš,pa ponovno pročitaš(kad već čitaš).Nadam se da si shvatio da sam i doktora "navuko" na stripove u "tvrdim" koricama.Svakako mi se ponovno javi,tražimo čestitog i stamenog momka za intimna strip druženja.
Terapija je svakako uspješna jer ja i dalje kupujem Libellus-ova izdanja,a tebe,kad si se već javio,pozivam na uzajamno prelistavanje stripova u tvrdim koricama-u rukavicama,naravno.Lutko,jedini je uvjet da voliš Texa više od Zagora i da voliš primit tvrdi strip u ruke.Dobiješ u početna dva mjeseca popust,ne od 12%-dobiješ 100% popusta,jedino moraš bit "kuš".

Uh ala sam se iznasmijao ovoj i daljnoj komunikaciji
Vi ste bre totalno ludi
Pa sad jos i slede dole prepucavanja, ne razumem zbog cega - svako kupi sta mu se dopada i sto si moze priustiti.
Razubavise mi dan ovaj topic

so it shall be written, so it shall be done

Edited by - rgorgiev on 12/02/2010 11:58:16
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 12/02/2010 : 12:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote

feka
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 12/02/2010 : 14:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 12/02/2010 : 14:17:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:

Sa druge strane,pogledam na polici do npr. strip u izdanju Ludensa,konkretno-maxi ZAGOR,tvrde korice,320 stranica!!,također šivani uvez,cijena u striparnici oko 40 kuna.
-Znači,za jednog Libellus-ovog Texa,koji ima upola manje stranica ,dajem 110 kuna,a za tu cijenu mogu kupit 3 maxi Zagora od Ludensa.U čemu je kvaka?

Ako mogu ja? Taj zagor o kojem pricas se stampa u koliko tisuca primjeraka? I onda se mali dio uveze. Tex ide u 500. Sta vise utjece na cijenu, tiraz ili uvez? Mislim da se radi o malo vecoj razlici. Mislim da krive stvari usporedjujes, akd vec usporedjujes.

Zanimljivije bi bilo pitanje zasto af klasik mekani kosta 15 kn a tvrdi 40, a radi se o istom stripu i istom recikliranom papiru koji se stampa u tisucama primjeraka i sumnjam da taj uvez poskupljuje stvar za skoro 200 %.

ma on zna da sere, nema ti smisla. to usporedjivati moze uistinu samo netko s propalom psihoterapijom. ali izvrsno pitanje o najvecoj pljacki i marzi na svijetu - afk hc! od koje se kupuju stanovi, auti i sta je sve ne znam... a o tome ni rijeci od "borca za istinu"... gadljivo, jebote...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/02/2010 : 16:15:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Apsolutno točno i istinito.No,meni je više znakovita cijena Ludensa.Tko je njih spriječavao da na stripu(daleko najpopularnijem i najprodavanijem) slobodno nabiju cijene,kao što to radi Libellus??
Sigurno bi ga prodali i po 110 kuna.Odražava li to zdravo logičan odnos i izuzetno fer potez naspram čitatelja i kolekcionara.Nisam primjetio da izdavačka kuća Ludens na ovom forumu otvara stotine topic-a o ljubavi,žrtvi,paćeničkom izdavaštvu,cijenjenim kupcima,kvazi rasprodanim primjercima,itd,itd.Čak nisam primjetio niti poskupljenje unazad par mjeseci njihovih albuma-jer je barel nafte strašno poskupio.

Dobro,ako je usporedba kriva.Ajmo usporedit npr.strip album od FIBRE...recimo-EL NINJO ,a sa druge strane Libellus-ov Tex u boji.Usporedimo broj stranica,veličinu knjige i sve ostalo.Di je tu kvaka?
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/02/2010 : 16:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andi

quote:
konkretno-maxi ZAGOR,tvrde korice,320 stranica!!,također šivani uvez,cijena u striparnici oko 40 kuna.

Da stvarno, otkud tolika razlika? Nisam toga niti bio svjestan do sada (kako nisam fan Zagora nikad nisam ovo izdanje pregledavao).
Možda ne bi bilo loše da se to malo objasni od Libellus-ovaca. Nemojte me shvatiti pogrešno - ovo nije provokacija nego iskrena začuđenost .
Stvarno kupujem dosta njihovih izdanja, ne bih volio da jednog dana to isto netko u istom obliku bude izdavao za upola manju cijenu.

Odgovor je vrlo jednostavan.Lihvarsko nabijanje cijena sa velikom količinom ljubavi sa strane izdavača,utkanom,dakako u svakoj stranici stripa.O umjetničkoj vrijednosti možemo raspravljat,ona je svakako neupitna.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/02/2010 : 16:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

Vise se isplati odstampati 5000 primerka, pa uvezati 300, nego odstampati 500 primerka i uvezati isto toliko.
To za AF klasik jeste cudno, uvez sigurno ne kosta toliko, na 500 komada je oko 8,9 kuna.

Nije čudno.Radi se o zaradi,ali cijena od 40 kuna znatno se razlikuje od 110,140 ili 170 koliko košta tex u crno-bijeloj verziji.Alan ford je sa 40 kuna u tvrdim koricama znatno pristupačniji svakom prosječnom čitatelju i kolekcionaru.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/02/2010 : 16:26:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Ratko, ovo stvarno nije u redu. Jako dobro znas zasto je razlika u cijeni takva, ali svejedno postavljas ovakvo pitanje. Ja nemam ništa protiv da se kritiziraju izdavači, počevši od mene osobno, ali ovo nije u redu.

Je,apsolutno je u redu radit usporedbu između izdanja pojedinih izdavača.
Reci ti nama Marko,koliko tvoj Ken Parker od nekih 150 stranica košta?
Usporedimo ga sa Tex-om sa istim brojem stranica.
Zašto ti nisi opalio cijenu na taj proizvod kao Libellus na svoja izdanja?Što te spriječavalo?Nećemo raspravljat o kvaliteti stripa između Kena i Texa,promatramo samo gotov proizvod i izdavački kvalitet tog proizvoda.Jel ima tu razlike?
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 12/02/2010 : 16:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Odgovor je vrlo jednostavan.Lihvarsko nabijanje cijena sa velikom količinom ljubavi sa strane izdavača,utkanom,dakako u svakoj stranici stripa.O umjetničkoj vrijednosti možemo raspravljat,ona je svakako neupitna.

I da je tako, sta ti imas od toga? Ubedices nekoga da odustane od kupovine?
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/02/2010 : 16:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

quote:

ma on zna da sere, nema ti smisla. to usporedjivati moze uistinu samo netko s propalom psihoterapijom. ali izvrsno pitanje o najvecoj pljacki i marzi na svijetu - afk hc! od koje se kupuju stanovi, auti i sta je sve ne znam... a o tome ni rijeci od "borca za istinu"... gadljivo, jebote...

Ne serem.Samo pokušavam podjelit razmišljanje sa članovima foruma.Tvoja reakcija me ne iznemađuje,ipak si ti djelatnik cijenjene kuće.Vjerojatno si i nešto plaćen za to lektoriranje,pa nije red da "sereš" po grani koja te hrani,zar ne?
Čini mi se da si i sam prodavao nešto starijih "glancera" na aukcijama,pa ako se dobro sjećam,cijena koju si stavio za te stripove nije bila baš minorna,bez marže koju spominješ.Griješim li?

Također,ako me sjećanje ne vara(primjećujem senilnost-idu godine),nešto si se jednom "usprcao" na forumu u svezi vlastite kuće,pa si od Gastona dobio po ušima i začkomio.Jel griješim?

Zar nije bila nekakva rasprava sa tvoje strane naspram Marka o subvenciji njegovih stripova od strane ministarstva kulture?Tu si se nešto uskokodakao i podnio adekvatne spoznaje o toj subvenciji?

Osobno,vrlo mi je drago da ti i takvi "seratori" kao ti stajete u obranu ovog lihvarluka i bezobrazno bezobzirnog lihvarskog izdavanja Bonellijevih stripova.

Što je tu gadljivo,druže "lektore"?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29444 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/02/2010 : 16:47:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Markos

quote:

Je,apsolutno je u redu radit usporedbu između izdanja pojedinih izdavača.
Reci ti nama Marko,koliko tvoj Ken Parker od nekih 150 stranica košta?
Usporedimo ga sa Tex-om sa istim brojem stranica.
Zašto ti nisi opalio cijenu na taj proizvod kao Libellus na svoja izdanja?Što te spriječavalo?Nećemo raspravljat o kvaliteti stripa između Kena i Texa,promatramo samo gotov proizvod i izdavački kvalitet tog proizvoda.Jel ima tu razlike?

Kao prvo, ovaj topic nije mjesto za ovu raspravu. Otvori topic o usporedbi cijena, pa mozemo tamo nastaviti. A da ne kazes da ti ne zelim odgovoriti, odgovorit cu ti. Ali, ponavljam, za daljnju raspravu, otvori novi topic. Ova akcija je dobar potez i neka se na ovom topicu prica o tom potezu, a o ostalim potezima mozemo pricati na odgovarajucim topicima.

Tocno, apsolutno je u redu usporedjivati cijene (i ostalo) kod izdanja razlicitih izdavaca, ali kod ISTIH ili SLICNIH izdanja. Usporedjivati cijenu tvrdo uvezanog kiosk izdanja sa albumom nije realno i tu sam ti rekao da to nije u redu.

Sto se ovog dalje tice, da, usporedba Kena i Texa je realna, radi se o vrlo slicnim izdanjima i tu sad vec mozemo razgovarati. Moj Ken Parker od 150 stranica kosta 80 kuna. Ili jos bolje, moj Ken Parker od 300 stranica koji ce sad izaci, ce isto kostati 80 kuna. E sad, zasto? Pa, vise zato sto sam lijen formirati nove, razlicite cijene za svaki od tih kenova 60-79 kojima broj stranica varira, pa sam odredio fiksnu cijenu koja je za sve ista. Mogla je biti veca i sigurno mi nitko ne bi puno prigovorio, ali s tom se cijenom pokrivam negdje na pola prodanih primjeraka, i to mi je ok.

Zasto je Libellusov Tex slicnih gabarita skuplji, ne znam sa potpunom sigurnoscu (npr. ne znam koliko placaju prava i tisak, pa to ne mogu usporedjivati), ali ono sto sigurno znam je da, kad je Ken u pitanju, ja u nekim stvarima imam manje troskove od njih. U prvom redu jer ja svoje Kenove prevodim i prelamam sam, a na stripu od nekih 150-200 stranica, to je, otprilike, 2500-3000 kuna koje ja ne moram platiti, a oni moraju. Na tirazu od 500 primjeraka, to je 6 kuna razlike na proizvodnoj cijeni, sto znaci otprilike 20 i vise na maloprodajnoj. To bi mogao biti dio objasnjenja, a rekao bih i da su prava za texa nesto skuplja. Dado zna kolika su prava za Kena (mada su ovi brojevi nesto skuplji jer imamo 2-3 CD-a po epizodi), pa, ako hoce, moze reci kolika je razlika u odnosu na texa, ja tu ne bih spekulirao.

Trouble will find me
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/02/2010 : 16:55:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
Ok,hvala na iscrpnom odgovoru.
Dado je otvorio topic di se obraća cijenjenim kupcima,a ja kao jedan od tih "cijenjenih" samo pohvaljujem tu akciju i pokušavam usporedit slična izdanja.
Inače,baš bi bilo zgodno otvorit topic o Libelusu-njihovim cijenama,postupcima,potezima i prodaji stripova.Bit će to vrlo interersantan topic sa hrpom podataka i pitanja.
Do tada,pozdrav svima.
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 12/02/2010 : 16:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
Ja bih postavio jedno pitanje ekipi iz Libellusa ako nije poslovna tajna.. Da li je pala prodaja 2009.g. u odnosu na 2008.g i ako je, o kojem postotku se radi?
Evo samo za informaciju, u mojoj firmi je u tom razdoblju prodaja novih kamiona pala za 70%!
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000