Roi i Piccatto bi mi bili nambr tu, bez obzira na dijametralno oprecne stilove Brindisi i Dall'Agnol nambr tri, bez obzira na vidljivo razlicite stilove Ambrosini broj cetiri Casertano 5-i
Ovakvi su mi komentari malo.....no, dobro ne zelim da ostanem dorecen, jer ne bi zeleo da pomislis da imam nesto protiv tebe, naravno da ne..a sto se likovnosti tice i crtackih kvaliteta, Stanu ne mogu ni jedan od pomenutih ni da prismrde!
A ako cemo ko je pravi - pravi je onaj iz prve epizode! Pa ti vidi ko ju je nacrtao!
A lik je kreirao C.Villa, ali naravno to opet nista ne govori!
Stano, daleko iznad svih... Zatim Dall'Agnol, Piccatto i Mari... Mari pogotovo iz stripa Phoenix, kasnije se malo pokvario, no Phoenix je toliko dobro i sugestivno nacrtan da je tekst gotovo i suvišan... Ljubitelji realističnijeg crteža neće se složiti, no nijedan realističan crtež ne bi onu priču onako dobro popratio... Što bi rekao DocA, po likovnosti, Mari u tom stripu briljira...
Pomenuo bih i Rinaldija i Celonija (iako imaju malo uradjenih prica) i na kraju neprevazidjenog Vilu (iako redovne price nije ni crtao)
Ma znam ja da je izbor tezak, ali 'ajde da vidimo kako reagujete pod pritiskom I ja bih najradije rekao i Stano, i Roi, i Piccatto, ali ako vec moram birati, neka bude Casertano, ali za dlaku
Slažem se sa Ultrasom - DD ima toliko dobrih crtača da se uistinu teško odlučiti. U moj uži izbor ulaze Roi, Brindisi, Casertano, ali sam ipak dao glas za Roija jer je njegov crtež najupečatljiviji na njegov jedinstven način.
Najbolje bi bilo kad bi Stano i Roi uradili zajdnickim snagama jednu pricu. NPR: Stanov crtez bi predstavljao dogadjaje u realnom vremenu, a Roijev bi predstavljao neki san ili imaginaciju...