Blueberry i ja smo si tak-tak: bila su dva perioda u životu kad mi je bio baš dobar i ostatak vremena kad me gnjavio. Imam ga doma u sigurno nekoliko oblika i na nekoliko jezika (iako n sve albume), ali sad me muči to Marketprintovo jer je kompaktno (prostor na policama je uvijek problem) i crno-bijelo (kolor me ne zanima) i nije preskupo (seka je), ali dosta sam čuo primjedbe na uvez i ovo i ono. Pa me zanima koji je konsenzus bedefila: da ili ne?
Cena je odlicna, stampa je odlicna, prevod je solidno vrlo dobar, uvez je dobar, ali su korice i (po meni) dizajn loši. Na koricama nema žljeba, vec samo neke plastike koja puca kada se savije strip. Ja ga kupujem jer i meni boja ništa ne znači, a jeftiniji je od jednog Bookglobeovog albuma.
Prvih 6 albuma, DeNo albumi su mi sasvim OK pa nisam ni gledao Marketprintove. 7-9 sam uzeo zadnji Mp-ov, otisak kako tako, nije savršen, ima par lošijih stranica, uvez također nije savršen, ali sve skupa mi je dovoljno dobro umjesto starih Stripoteka, Bisera i PZa. 10-12 ću isto uzeti Mp ako ne bude neki gadan zajeb. Ostatak je Bookglobe, iako tu ima dosta dobra alternativa Stripoteka za cb i Comic Strip za boju.
Ima lose otisnutih stranica, ali to je valjda do materijala. Npr., uzmi u ruku integral 3 i pogledaj jednu od prvih stranica, prakticki pola table se ne vidi. Ako ti to ne smeta, onda ne bi trebalo ni sve ostalo sto je spomenuto.
Moram priznati da mi se otisak na momente čini loš. Izgleda kao da je netko kopirao stripoteke na kopirki u uredu i onda to uvezao. S druge strane, kao što netko reče, koliko para - toliko muzike. Ako se ne varam, u Srbiji su 750 dinara, što je 50 kuna(za integral!!!), a kod nas su duplo skuplji(105 kn) ali i dalje povoiljni. Ja ih imam zato što želim imati Blueberryja i c/b i u boji.A uvez nije loš.
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Hm, možda je dinar devalvirao ali bili su oko 75 kn što je opet i više nego prihvatljivo ali nije naročito ni kvalitetno. Plus je crno-bijela verzija ( tisak je upitan na momente ) jer je Giraud nenadjebiv u prvih 12 crno-bilih epizoda. Prihvatljivije nego čuvati Stripoteke. Minus ka' opanak jerbo mi je to omiljeni serijal pa sam kritički nastrojen sve dok ne dobijemo ultimativno rješenje. Unatoč nelošem izdanju, BG albumi imaju falingi bar po pitanju loga ali i nekih drugih nesritnih rješenja.
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Minus ka' opanak jerbo mi je to omiljeni serijal pa sam kritički nastrojen sve dok ne dobijemo ultimativno rješenje. Unatoč nelošem izdanju, BG albumi imaju falingi bar po pitanju loga ali i nekih drugih nesritnih rješenja.
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot.
Prva dva su imala pomalo krive korice, a ovaj treći (slučajno, danas mi je stigao) je prav kao strela. Na uvez nemam primedbi, a na štampu tu i tamo. Prevod je dobar, a i dizajn je OK.
Krive onako prema spolja, kao neki bookglobovi i libelusovi albumi, ili kako krive?
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot.
Krive onako prema spolja, kao neki bookglobovi i libelusovi albumi, ili kako krive?
Tako, kao Bookglobe. Nisu bili pod presom dovoljno dugo posle koričenja. To se Marketprintu nije dešavalo sa Boa Morijem, ali on nije bio štampan u Srbiji.
Meni se u prvi mah nije dopao, bilo mi je zao sto opet nismo dobili definitivnu kolekciju Bluberija. Opet, kad sam ga procitao i zatvorio korice, strip mi je dobio jedan lep soc-realisticki smek. Ipak mislim da ima vise pluseva nego minusa.
Cenim ljude iz Marketprinta ali nekako mi sa ovom edicijom deluje kao da neke stvari rade onako na brzinu,polovicno nekako,samo da bi odradili...Trebalo je da ovo bude ultimativno izdanje jednog od najomiljenijih strip junaka na nasim prostorima,narocito i zbog toga sto,ne racunajuci one DeNo albume,Blueberry u Srbiji nije imao izdanja adekvatna kvalitetu serijala...ovom edicijom ta nepravda je trebala biti ispravljena...ali...propustena je prilika,umesto izdanja bez mane ponudjeno nam je nesto tipa "daj sta das",kako rece Dok "koliko para toliko muzike"...a moglo je mnogo,puno,puno bolje...imam sve tri knjige,kupicu i ostale,ali sam eto razocaran nekim stvarima...