forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 521

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 08/01/2016 : 21:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam kolor fest br. 11 i mogu reci da je za mene, u ostroj konkurencji, mozda i jedan od ponajgorih.

Prva Astorijeva (ko god to bio) prica u stilu - dje si bio, nidje; sto si radio, nista, nije vrijedna bilo kakve dodatne analize. Druga prica je kuriozitet samo po tome sto je radio trio scenarista (ne sjecam se da je toga bilo ikad prije kod Dilana), mada se zbog ovoga nisu morali svo troje sastajati. Prica se bazira na dosjetki koja jeste donekle simpaticna, ali nista vise od toga, a i sama izvedba je daleko od briljantnosti.

U trecoj prici Gualdoni jos jednom demonstrira ono sto radi kroz cijelu karijeru - cerupa neke ideje iz razlicitih faza serijala na nacin koji hronicno pati od originalnosti, a u ovom slucaju je krajnji rezultat i prilicno upitnog smisla.

Cetvrta prica, "Crni", je svakako najbolja u ovoj knjizi, ali je mozda i najvece razocarenje, posto ja barem za sada od Rekjonija nisam procitao nista gore. Osnovni problem epizode je u pocetnoj ideji, koja je na nivou Kjavijevih posjednutih automobila i Rujuovog duha iz usisivaca. Da, ima tu solidne atmosfere, scene iz Wastelanda imaju tezinu, a i crtez je za koplje bolji od onog sto imamo u ostatku knjige, ali sve u svemu tanko, a mozda i nepotrebno.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6233 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/01/2016 : 21:53:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djuro

Druga prica je kuriozitet samo po tome sto je radio trio scenarista (ne sjecam se da je toga bilo ikad prije kod Dilana), u svemu tanko, a mozda i nepotrebno.

Radili su Medda, Serra i Vigna originalni broj 29:

http://www.sergiobonelli.it/scheda/5792/Quando-la-citta-dorme.html

Plus što su crtali M&G, pa je to možda i rekord što se tiče broja autora na jednom Bonelli stripu.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 08/01/2016 : 22:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Jel ti znas tko su Medda, Serra i Vigna?

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6233 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/01/2016 : 22:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

Ne kontam? Znam da su kao banda sa Sardinije u početku stalno radili zajedno, ali ipak su trio scenarista. Ili si ciljao na nešto drugo?

Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 08/01/2016 : 23:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Ne kontam? Znam da su kao banda sa Sardinije u početku stalno radili zajedno, ali ipak su trio scenarista. Ili si ciljao na nešto drugo?

Sorry Beva, pitao sam Djuru, ali ti si odgovorio, radili su zajedno DD, MM i kreirali NN, poanta je da se nisu skupili bezveze da naprave neku pricu za kolorac. Mozda Djuro stvarno nije znao.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21471 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/01/2016 : 00:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Kosu i M&G... užas. Dodao bih i Fregijerija, ali to je do mene, ne leži mi njegov crtež, i čak me nervira više od ovih navedenih. Ali kod njega se bar vidi da zna crtati.

eh,a meni su M&G i Fregijeri među najomiljenijim.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/01/2016 : 02:26:11  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dodao bih i Fregijerija, ali to je do mene, ne leži mi njegov crtež, i čak me nervira više od ovih navedenih. Ali kod njega se bar vidi da zna crtati.

Ista situacija i kod mene, nikako mi ne leži njegov stil, previše hladan i "udaljen".
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6233 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 09/01/2016 : 06:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sorry Beva, pitao sam Djuru, ali ti si odgovorio, radili su zajedno DD, MM i kreirali NN, poanta je da se nisu skupili bezveze da naprave neku pricu za kolorac. Mozda Djuro stvarno nije znao.

Aha, OK, sad pitanje ima smisla :)

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/01/2016 : 09:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

Kosu i M&G... užas. Dodao bih i Fregijerija, ali to je do mene, ne leži mi njegov crtež, i čak me nervira više od ovih navedenih. Ali kod njega se bar vidi da zna crtati.

eh,a meni su M&G i Fregijeri među najomiljenijim.

Također, pogotovo Freghieri jer mi je njegov Crni užas bio prvi pročitani DD, takav crtački stil mi je i danas ostao pojam za ovaj serijal.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 09/01/2016 : 11:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislim da je u pitanju nesporazum, moj komentar se odnosio na epizodu Ouroboros koju su napisali izvjesni Tedeschi, Tinnirello i Rose. Ne znam ko su doticni autori, mrzjelo me i da trazim, posto me se njihov rad i nije posebno dojmio, ali ako ti imas neku zanimljivu informaciju o njima, rado cu je cuti.

Beva, hvala na podsjecanju. Istina banda sa Sardinije je potpisala zajednicki nekoliko radova na Dilanu, medjutim ja sam nekako njihov rad na tim pocecima sagledavao kao rad jednog autora, jer su te price bile uglavnom potpuno logicne i koherentne, a u prici Ouroboros koju sam pomenuo u mom inicijalnom postu nekako imam utisak kao da je svaki autor pisao po par stranica, koje su onda nekako na silu uklopli. Vjerovatno to nije radjeno tako, ali je krajnji rezultat svakako ispodprosjecan.

Na kraju, pozdrav za Giudu i preporuka da smanji cinizam i da umjesto toga nastavi sa zanimljivim postovima i lijepim pregledima najnovijih italijanskih izdanja.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 09/01/2016 : 13:10:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Da nisam skuzio, ja zajebao. Za tu trojicu nikad cuo. Sorry Djuro.

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5141 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 09/01/2016 : 15:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Quebrasco

Dylan Dog Color Fest N° 16 (Ausonia - Galli - Aka B) 09/02/2016

sada će i Libellus moći
2 kom izbaciti već u proljeće...

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7870 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/01/2016 : 16:19:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Kakav užasan crtež...bljak
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/01/2016 : 16:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Baš, to ću vrlo rado preskočiti kada izađe kod Libellusa.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 09/01/2016 : 16:48:00  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Dobro je vidjeti i neke druge autore na ovom serijalu.
Svatko dobije sansu dati svoju viziju stripa.
Ne preskacem ovaj strip, nismo svi "Blacky"!😆

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5141 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 09/01/2016 : 17:12:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Dobro je vidjeti i neke druge autore na ovom serijalu.
Svatko dobije sansu dati svoju viziju stripa.
Ne preskacem ovaj strip, nismo svi "Blacky"!😆

deformirali su Dylana no slažem se da treba pročitati
i tek onda dati sud

47 god. Alan Forda u HR

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/01/2016 : 17:33:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Barem kod DD-a sam vidio sve i svašta pa mi je tu crtež manje bitan nego kod ostalih serijala ali brate, ove dvije table su ogavnije od najlošijeg crteža kojega sam vidio. Cossu je velemajstor u usporedbi s ovime.
Zaključak: Libellus izdanje je preskupo da bih pljunuo novac na ovakve škrabotine a ionako kod ove biblioteke ne uzimam svaki broj.

Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 09/01/2016 : 17:51:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Novi colorfest ne bi trebao kostati vise od 4,5 eura, za razliku od dosadasnjih 5,5. Cim saznam sluzbenu info, napisat cu.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/01/2016 : 17:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Jest, 4,5, Recchioni je već napisao na faceu.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 09/01/2016 : 18:17:31  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Mi placamo 13eura za kolor fest..koji smo mi budzovani.
Bojim se vremena da cemo kupiti jedan strip i posudjivati jedni drugima kao nekada. Ako bude bio interesantan medij.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 09/01/2016 : 18:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

Ovo je izvrstan crtež!!
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 09/01/2016 : 18:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

A ni ovo nije loše, dapače!

Edited by - Willer on 09/01/2016 18:23:40
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7870 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/01/2016 : 19:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Aha, ti si jedan od onih filozofa sa stavom "što deformiranije to bolje"...
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 09/01/2016 : 19:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote

Cossu ti je najbolji primjer loše "deformacije".

Što se mene tiče, nije dovoljno samo prepoznati motiv koji prikazuje crtež (jer onda bi vrijedilo: što bolji zanatlija, to bolji crtač), nego sagledati sve njegove elemente, kako funkcioniraju međusobno (linije, oblici, kompozicija) i kakav ugođaj stvaraju.

Ako je tebi to smiješno, pa ok, smijeh je zdrav.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 09/01/2016 : 21:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Pa, svakako nisam pozvan da sudim o tehničkim aspektima crteža, ali svi mi, kao čitaoci, možemo procijeniti utisak koji ostavlja, njegovu upečatljivost i sposobnost kreiranja odgovarajuće atmosfere.

Sad, table iz novog DD kolorca su eksperimentalne (već rekoh da me podsjećaju na neke mange koje sam čitao), i svakako se radi o vrlo stilizovanom crtežu - ali mi, a naročito prva, izledaju prikladne za stvaranje atmosfere užasa i mraka koja doliči Dilanu. Zašto ne prihvatiti eksperiment sa vremena na vrijeme, makar i ne bio sasvim uspješan?

Montanari i Grasani... ha, nacrtali su solidno neke od prvih epizoda, ali budući da sam upravo završio dva maksija koje su oni crtali, ne mogu dati pozitivan sud o njima. Skupa sa očajnim pričama sa dna kace, njihov fušarenje i potpuna nemaštovitost od maksija čini dno DD uopšte (nadam se da je Rekijoni i to promijenio).

Kozu dno dna, nema nijedan dobar rad i primjer do kakvih upitnih rezultta dovodi Boneli politika da daju stalno zaposlenje i najlošijim crtačima... onda ne bismo imali Gramacionija, Sediolija i kompaniju na Zagoru, jbt.

Fregijeri... hm, nekad mi sjajno legne, a nekada nimalo. Ima i on dosta oscilacija, nekada je taj crtež previše "čist" za dočaravanje pravog, žestokog horora. Ali... ima fantastičnih radova i još dugo nam bio živ i zdrav na serijalu.

Npr. meni je Brindisi primjer ok crtača koji nikako, nimalo, ni u ludilu, ne odgovara DD i žanru. Ne znam zašto ga toliko forsiraju na svim jubilarcima itd.: kome ONAKAV crtež može prenijeti odgovarajuće emocije (nelagodu, strah, gađenje, itd.). Nikako. A bunite se na novi Colorfest.

Edited by - Mhejl on 09/01/2016 21:05:29
Go to Top of Page
Page: of 521 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.86 seconds. Snitz Forums 2000