forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 526

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/10/2016 : 13:13:40  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ako je to istina, nemam ništa protiv, dapače, Stano se ipak "umorio" nakon tolikog broja naslovica, nema više one svježine, a Cavenago je pokazao da sa svakom ilustracijom rastura.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/10/2016 : 13:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Evo je:

Scenarij: Paola Barbato
Crtež: Giovanni Freghieri
Naslovnica: Gigi Cavenago

Edited by - solar on 28/10/2016 18:51:08
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6320 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/10/2016 : 13:40:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Ova je dosta pozerska, pričekat ću malo da dam sud. Nadam se da ovo znači više Stana u stripovima, falit će mi na naslovnicama ali ne mora uopće biti loša stvar.

Uostalom, Cavenago je također veliki crtač.

Ipak, volio bih čuti da je Stano sam zatražio smjenu, lakše bi mi bilo zbog čovjeka :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/10/2016 : 13:44:13  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ja čak pretpostavljam da su možda Stana željeli zamijeniti na početku "preporoda" ali su se bojali da bi to bio preveliki šok pa su čekali... a opet možda ih je Cavenago u međuvremenu toliko oduševio sa naslovnicama za maksije da je odluka nedavno donesena... ko će ga znat.
U svakom slučaju ako to Stano želi siguran sam da bi ga prebacili na naslovnice maksi serije ili nekog od reprinta.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/10/2016 : 13:49:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Meni se svidja nova naslovnica.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4365 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 28/10/2016 : 13:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
meni cak i ova lici pomalo na stana...nego solare video sam da je sajt bonelija malo promenio izgled....vise ne uspevam skidati nove naslovnice? postoji li caka?
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/10/2016 : 13:56:48  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Da, ispod nove naslovice klikneš desnom tipkom miša na one minijaturne verzije naslovnice ili tabli i otvoriš ih u novom prozoru pa kopiraš link.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 28/10/2016 : 14:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Ma i ja se u proncipu ne bunim previse, samo me je bas iznnadilo sto sam to saznao iz komentara na fejsu- nekako mi je malo, neprikladno?
Bas ce mi nedostajati Stano, ali ako zacesti na crtanju bice jos bolje.
Cavenago je svakako dobar izbor, no volio bih da se izjasne svi akteri "drame"

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/10/2016 : 14:07:34  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Vjerovatno su čuvali iznenađenje zbog Lucca festivala.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6320 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/10/2016 : 14:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Meni se svidja nova naslovnica.

Nije ni meni loša, još vjerujem da će je boje dodatno dignuti, ali Stano mi je najdraži crtač pa se nadam da je prekid odrađen korektno :) Sve je to posao, to mi je jasno, ali po meni je Stano trenutno najbolji naslovničar u Bonelliju, samo mu Villa može uz bok ali on je više za ljubitelje realističnog crteža.

Evo Gigijevih naslovnica za Maxi:

Samo mi je ov predzadnja baš vrhunska. Ostale su dobre, dobro nacrtane, ali nije mi to na razini ideja koje je imao Stano. Vidjet ćemo, nije baš isti stil u ovoj što je Solar postavio i na ovim za Maxije, možda bude bolji na redovnoj seriji.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/10/2016 : 14:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Vidjet ćemo, nije baš isti stil u ovoj što je Solar postavio i na ovim za Maxije, možda bude bolji na redovnoj seriji.

Naslovnice za redovnu seriju sigurno će biti konzervativnije, nitko se neće previše kockati s time.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6320 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/10/2016 : 14:20:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Naslovnice za redovnu seriju sigurno će biti konzervativnije, nitko se neće previše kockati s time.

Da, nekako više volim kad su naslovnice rađene tušom pa obojane nego kad su naslikane. Ima iznimki, kao recimo ova s Dylanom u vodi koja je fenomenalna, ali u pravilu mi više paše tuš.

Čak su mi i Stanove prije 'preporoda' bile za nijansu lošije jer ih je radio bez tuša.

Uvijek mi se više sviđa ovakva naslovnica:

od ovakve:

Samo, sad sam gledao, oko tog nesretnog Blackija su zaredale mahom dobre do odlične naslovnice, a i ove nako 'Novog života' su mi odlične. Nadam se, ponavljam, da je Stanu dosadilo i da je sam želio smjenu.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9563 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 28/10/2016 : 14:32:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Meni je ova na zadnjem Maxiju koji si stavio genijalna. I ideja i realizacija.

A Cavenago rastura, nema rasprave o tome da promjenom Dylan nešto gubi.

Čak i ova, kako kažete pozerska, priča puno više od same poze.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."

Edited by - Deers on 28/10/2016 14:33:27
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6320 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/10/2016 : 14:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Meni je ova na zadnjem Maxiju koji si stavio genijalna. I ideja i realizacija.

Ideja je odlična, u realizaciji mi se odabir boja ne sviđa ali to je sve subjektivno.

quote:

A Cavenago rastura, nema rasprave o tome da promjenom Dylan nešto gubi.

Gubi se samo u pogledu nostalgije, ali lako se naviknuti ako i Cavenago bude na razini, a nema razloga da ne bude.

quote:

Čak i ova, kako kažete pozerska, priča puno više od same poze.

Nisam mislio to pozerska u negativnom smislu, čisto činjenično stanje, Dylan u karakterističnoj pozi :)

Kad dođe kolorna verzija moći ćemo je bolje ocijeniti, daleko od toga da je loša naslovnica, može biti i odlična ako boje budu dobre.

Ja se samo moram pomiriti s činjenicom da više nema Stana na naslovnicama, nedostajat će mi bar neko vrijeme. To je sve :)

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 28/10/2016 : 15:02:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
e sad znamo kako je bilo zagorovcima :D

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6320 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/10/2016 : 15:17:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

e sad znamo kako je bilo zagorovcima :D

I ja sam to pomislio :)

Nadajmo se samo da je Stano dobra zdravlja i uživajmo u njegovim stripovima dok crta.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/10/2016 : 15:24:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Koje sranje.
Nije Stanu ni do koljena.
Em to, em su mogli naci neki bolji izbor.
Nadam se da ova odluka nece negativno utjecati na prodaju.
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 28/10/2016 : 15:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Meni je Stano bio omiljeni naslovnicar u SBE i ovo je za mene šok i nevjerica.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 28/10/2016 : 15:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Cavenago je odličan crtač, ali slažem se s Bevom, naslikane naslovnice bez tuša nisu baš, kako bi rekli, my cup of tea. :)

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/10/2016 : 15:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Koje sranje.

Pa ne možeš s zagorovskim mentalitetom pristupati Dylanu, naviknuo si se na Stana koji je sve samo ne "normalan" i klasičan crtač i sad kad dođe netko drugačiji od njega odmah je sranje.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/10/2016 : 16:03:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:
Koje sranje.

Pa ne možeš s zagorovskim mentalitetom pristupati Dylanu, naviknuo si se na Stana koji je sve samo ne "normalan" i klasičan crtač i sad kad dođe netko drugačiji od njega odmah je sranje.

Kakav "zagorovski mentalitet"? Odrastao sam uz americke stripove gdje su promjene svakodnevnica, nisam 30 godina sisao vesla samo uz Zagora i Kapetana Mikija. Ako je ko od malih koljena sirio vidike, onda sam to ja. Sirim ih vec cijeli zivot. Promjene nikad nisu problem, problem je ako idu na losije...a ovo jeste lose.
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2676 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 28/10/2016 : 16:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
za mene je svaka promena - promena na bolje, stvar je u percepciji.
licno mislim da je stanov rad prevazidjen. odavno. (to sam mislio i za ferrija, naravno.)
licno, cavenagov rad mi se vise svidja; ekspresivniji je, zivlji, emotivniji, vise lezi onome sto bi DD trebalo da bude danas, uzimajuci u obzir kakve epizode izlaze.
stano je trebalo sve to da batali kada su serijala otisli sclavi i chiaverotti. svojim radom je u vecini slucajeva samo dizao vrednost losim epizodama koje su izlazile kasnije.

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/10/2016 : 16:09:09  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Promjene nikad nisu problem, problem je ako idu na losije...a ovo jeste lose.

Ok, onda je pitanje ukusa.
Go to Top of Page

zackoljicofil
New Member

211 Posts

Member since 10/04/2016

Posted - 28/10/2016 : 16:18:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zackoljicofil a Private Message  Reply with Quote
Stanove su mi bile bolje baš zbog te neke jednostavnosti, pogotovo rane.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/10/2016 : 16:44:13  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
edit
Go to Top of Page
Page: of 526 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.88 seconds. Snitz Forums 2000