Author |
Topic |
Avion
Starting Member
53 Posts
Member since 23/05/2016 |
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
Avion
Starting Member
53 Posts
Member since 23/05/2016 |
Posted - 27/01/2017 : 14:25:09
|
Je, na ebayu su cijene od 200-320€, samo nisam bio ziher, ako je to realna cijena jer je vec drugi broj drasticno niza cijena. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 30/01/2017 : 18:16:36
|
quote: Originally posted by Tornadomaster
Broj 366
Soggetto: Riccardo Secchi
Sceneggiatura: Riccardo Secchi
Disegni: Valerio Piccioni
Copertina: Gigi Cavenago
Sgt Dylan's lonely hearts club band :D |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1799 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 02/02/2017 : 00:10:06
|
quote: Originally posted by solar
Ovo dolje je scena iz filma "Safety Last!” (1923). Možda je slučajnost, ali izgleda mi jaaaako slično Dylanovoj pozi na gornjoj naslovnici.
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 03/02/2017 : 17:11:25
|
quote: Originally posted by Tornadomaster
Objavili su fotku novog superbook-a na fb, super izgleda novi dizajn, jest da ce se kolekcija sareniti na policama ali ljepsi nego prije. |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38069 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 06/02/2017 : 22:01:56
|
Jedno pitanje: Koji brojevi d.dog superbook veseli cetvrtak sadrze kratke i samo tu objavljene price? |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 06/02/2017 : 22:42:55
|
quote: Originally posted by Deers
Niti jedan Iako vjerojatno misliš na kratke priče koje nisu prije toga objavljene u redovnim izdanjima SBE. Uglavnom, ovdje imaš popis sa tim detaljima:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=32603
Superbook br.1 i prica"slike"objavljena je orginalno u ken parker magazinu i ovde u superbooku.ima li je u jos nekom izdanju? |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 06/02/2017 : 23:00:43
|
Koliko ja znam ima samo ono nedavno izdanje sa kratkim pričama uz novine u Italiji. Htio sam reći da u superbook ediciji ne postoje premjerno izdate price vec su sve skupljene iz vanrednih izdanja a neke nisu ni nikad prije izdane kod SBEa, kao sto je razvidno iz popisa. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
leKrava
New Member
264 Posts
Member since 21/01/2016 |
Posted - 07/02/2017 : 20:29:24
|
Glasao, steta sto nije u vise kategorija jer bi slobodno moga biti prvi i u Best Cover, Colorist, Artist, Writer
Nego oce skupa sa Supermikeom i novi Dylan? |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Posted - 07/02/2017 : 21:05:11
|
quote: Originally posted by leKrava
Glasao, steta sto nije u vise kategorija jer bi slobodno moga biti prvi i u Best Cover, Colorist, Artist, Writer
Nego oce skupa sa Supermikeom i novi Dylan?
Hvala! Imas pravo, ovaj strip je definitivno mogao biti nominiran u vise kategorija, ali dobro skromnost je vrlina.
Uz Supermikea dobivam i Tex: Patagonia. Inace za Dylan Doga imam dobre vijesti, a to je da mi je SBE (bas jucer!) odobrio da mogu izdati jos Dylan Dogova. Prije mi nisu dali. To je zahvljujuci novoj molbi, uz vijesti za nominaciju za ovu nagradu i zalaganju jednog covjeka za mene. Da sam ranije imao zeleno svjetlo vec bi nova Dylan Dog knjiga vidjela svjetlo... Ja sam presretan sa novim vijestima! |
www.epicentercomics.com |
|
|
leKrava
New Member
264 Posts
Member since 21/01/2016 |
Posted - 07/02/2017 : 22:55:22
|
ma u SBE neznaju prepoznati dobru priliku, po meni su Epicentar izdanja Bonellia jedna od najboljih koja mogu ponuditi na novim (i postojecim trzistima), odabrane/najbolje price u kvalitetnom izdanju po super cijeni.. kako bolje privuc nove korisnike.
Onda se ceka novi Dylan :) (nisam bas ljubitelj Texa al on ima svoju vojsku citatelja tako da sumnjam da ce tu biti problema u prodaji). |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 09/02/2017 : 00:02:01
|
Odmah treba reći da "Na koži" naprosto nije dobra epizoda serijala. Da, na intelektualnom nivou, uključujući i lajtmotiv tetovaža i tetoviranja koje ranije nismo viđali u serijalu, ima šta da ponudi... ali ne funkcioniše kao (dobra, intrigantna) PRIČA. U smislu strukture, drži se najotrcanijeg šablona serijala: serije ubistava ispresjecane scenama Dilanove istrage i dijaloga/monologa sporednih tipova. Šablon koji ocrtava uticaj đalo filmova na serijal, ali koji - u ovakvom tipu ideje i naročito nakon prečeste upotrebe - nema šta novo da ponudi. Ako uzmemo u obzir da većina dobrih novijih epizoda uopšte ne prati ovaj šablon (npr. "Preko praga" ili "Vrt iluzija"), ili ga donekle prati uz radikalno drugačiju perspektivu (npr. Akatinov "Ubica iz susjednog stana" koji HOROR motive stavlja u kontekst protoka vremena "sive svakodnevnice" i sustanarske ravnodušnosti jedni prema drugima), jasno je da "Na koži", barem u tom smislu, tone u sivi prosjek serijala. Drugi značajan problem je nedostatak ijedne iole snažnije scene, nedostatak emocionalnog naboja, dramske tenzije. Uzrok? Možda ponajviše jezivo otaljan DalAgnolov crtež, uz scenario koji sam po sebi prije poentira na intelektualnom negoli na visceralnom/emocionalnom nivou. Mislim, ovdje imamo priču o demonskom tetoviranju bez ijedne prave, gadne scene tjelesnog horora!
Nego, da se vratimo kvalitetnoj strani priče, intelektualno-idejnoj. Iako se, kao što je i istaknuto u uvodniku, Bruno Ena često izgubi u narativnim rukavcima svoje priče i propusti priliku da efikasno poentira - neki to nazivaju suptilnošću, a neki nedostatkom fokusa - u tkivu ove priče se može nazrijeti osnovna ideja-vodilja, pomalo trapavo eksplicirana kroz nekoliko monologa (ženskog tatu-majstora, te glavnog negativca). Ta poenta se tiče upotrebe SIMBOLA; tačnije, u stripu jedna perspektiva, jedno arhaično shvatanje korišćenja simbola, napada drugu, "modernu" perspektivu, težeći da je uništi i podvede pod sebe. Istovremeno se i problematizuje "moderno" shvatanje korišćenja simbola. Prva perspektiva, ona arhaična, koju nudi glavni negativac, magijski izjednačuje simbol sa simbolizovanim. Tako slike, same po sebi tek nizovi mastila na koži, koje predstavljaju život demona istovremeno i JESU život demona, i predstavljaju unošenje demonske supstancije NA i U naše tijelo; što nužno dovodi do fizičke, bukvalne metamorfoze u demonsko biće. Slično kao što u vudu lutka osobe jeste jednaka samoj osobi: svaku povrijedu lutke doživljava i sama osoba. Izjednačavanje simbola i simbolizovanog nas dovodi u vrlo direktan odnos sa svijetom oko sebe; suština stvari nije izjednačena sa njenom fizičkom suštinom. Glavni negativac na sebe nanosi krv, mastilo, pigmente - fizičke supstance - ali to nije ni krv, ni mastilo ni pigment već otjelotvoreno Biće demona. Kroz simbol direktno stupamo u dodir sa samom Stvari, suštinom. Nema granica, miješanja i preobražaj su neminovni.
Spram toga stoji druga, moderna perspektiva, sa jasnim RAZLIKOVANJEM simbola i simbolizovanjem. Tetovaža je samo tetovaža; parče mastila na koži, slika koja upućuje na nešto, ali nije jednaka onome na šta se upućuje. Ovaj pristup ima i dobre i loše strane: leži u osnovi naše civilizacije (Vigotski i Pijaže su opširno govorili o "simboličkoj funkciji" koja omogućava sticanje apstraktnih znanja i mišljenja kod čovjeka) i omogućava nam gospodarenje nad svijetom samim. Manipulacija simbola prethodi manipulaciji stvarnosti: arhitekta, prije izgradnje zgrade, simbolički predstavi njene dimenzije, plan gradnje, procijeni njegovu izvodljivost... i na osnovu toga vrši (uspješne) radove. Manipulacijom simbola dolazimo do društvenih promjena: apstraktno mišljenje zamišlja PROMJENU, bolji svijet, nešto što nije neposredno dato ali postoji kao potencijal. Bez razdvajanja simbola od simbolizovanog čovjek bi bio vječito uronjen u Biće, zapanjen i u živom dodiru sa onim što postoji, i potpuno nemoćan da ga sistematski promijeni. Ali... dolazimo do loše strane. Odvajanje simbola od simbolizovanog predmeta dovodi i do otuđenja, slamanja ove veze: čovjek je otuđen od objekta. Npr., u ovoj priči, ugledni par antropologa koristi polinežanske svete crteže - koji JESU život i biće demona-boga - kao apstraktne simbole, obične lijepe slike iz jedne druge kulture. Time se otuđuju od pravog značenja tih simbola u polinežanskoj kulturi - opsjednuti su samim simbolom, lijepom "autohtonom" umjetnošću - propuštajući suštinu, ZNAČENJE koji oni imaju u toj kulturi, demonsko-božanstvo prisustvo koje oblikuje tu kulturu. Naučnik je blokiran na formi, ne prodirući u sadržaj. Slično je i sa tretmanom tetovaža u našem društvu. Ljudi neobazrivo tetoviraju na sebe različite stvari, imena, slike, ne razmišljajući o tome da tim činom dovode sebe, svoje tijelo, na najneposredniji mogući način, u dodir sa drugima stvarima/konceptima. Tetoviraš veliki krst na sebe? Dovodiš svoje tijelo u dodir sa hrišćanskim učenjem? Jesi li dostojan te tetovaže i zar moraš na tako bukvalan način da se spajaš sa tim učenjem koje se mora živjeti? Tetoviraš ime druge osobe? Miješaš sebe i nju, svoje tijelo obilježavaš njom/njim, njenim/njegovim postojanjem? Jesi li spreman na to, i postoje li drugi načini da se to izrazi?
Pravilnu upotrebu simbola, koja ne odlazi ni u jednu od dvije krajnosti, vidimo tek u posljednjoj sceni epizode: djevojčica koja na psihoterapiji koristi crtež da bi izrazila svoja traumatska iskustva. Simbol se koristi da bi se prenijelo značenje stvari koja se drugačije ne može saopštiti niti dotaći. Nema izjednačavanja traume i simbola-crteža, prvobitna emocionalna reakcija šoka se ne ponavlja. Ipak, simbol i trauma su i dalje dovoljno povezani da prenesu drugima kroz šta ta djevojčica prolazi, a i da njoj samoj omogući da na bezbjednoj distanci evocira traumatsku uspomenu i "proradi" je kroz fantaziju, racionalizaciju, itd. |
|
|
morski
Senior Member
2656 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 09/02/2017 : 12:53:35
|
meni je super epizoda...i mnogima koji su je procitali a ja ih poznajem dobra je... meni se recimo ne svidja sledeci broj 327 |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 09/02/2017 : 12:56:31
|
i nikada necu razumeti naucna objasnjenja koja sve cesce vidjam u mnogim recenzijama procitanih stripova...strip nije nauka,to je obicna zabava i kao takvog ga treba i prihvatiti...retko koji me strip razocara...moze mi se vise ilimanje svidjati a da mi se uopste ne dopadne,retko kad se desi... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 09/02/2017 : 12:56:47
|
quote: Originally posted by morski
cemu toliko objasnjenje da kazes da nesto ne valja? ne valja i . ako neko misli da je dobro, zar treba da ga ubedjujes da nije?
Pa dobro, čovjek je rekao zašto mu se nije svidjela priča, iako je imala potencijala.
Bolje da se ovako raspiše o nekom stripu nego u svaštari. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Topic |
|