forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 442

cronos six
Advanced MemberSerbia
7567 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 07/04/2020 :  22:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
Ne bi bilo lose da strip agent krene sa jos nekim od color festova a za pocetak sa d.dogom...Ako moze tex moze i ovo.

Juznjak!
ajmo dzudasa!vreme je!
Go to Top of Page

DOMI
Advanced MemberCroatia
4136 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 07/04/2020 :  22:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 3

Prelepa naslovna!da, kada se potrude može se, može... iako CF ima brojne odlične naslovnice, ova je perfect
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
19889 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/04/2020 :  17:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Evo novosti: Maxi prestaje biti Maxi, sada (p)ostaje "Dylan Dog: OldBoy". To će biti, kao i do sada, Dylan prije svih promjena, izlazit će dvomjesečno sa dvije epizode unutar stripa, što znači 12 epizoda godišnje, što opet znači da je to nešto kao paralelni serijal, Mladi Teks Wiler je dobra usporedba.
Evo i naslovnice...

https://www.sergiobonelli.it/dylan-dog/2020/04/09/gallery/il-nuovo-oldboy-1008069/

Edited by - solar on 09/04/2020 17:30:27
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
19889 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/04/2020 :  17:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Proces izrade...
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
6553 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 09/04/2020 :  18:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Dobro je to, ali kud baš M&G kad su taman počeli stavljati zanimljive crtače na Old Boya?

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
6553 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 15/04/2020 :  17:46:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote


Dylan Dog / Batmaan

Kiosk izdanje sadrži četiri priče:

1. Opasne veze
Recchioni / Dell'Edera / Cavenago
- strip izdan specijalno za lanjsku Luccu

2. Joker
Finger / Kane / Robinson
- iz stripa Batman br. 1 iz 1940.

3. Nova zora živih mrtvaca
Recchioni / Mammucari
- iz Remake Colorfesta

4. Jokerova peterostruka osveta
O'Neil / Adams
- iz Batmana br. 251 iz 1973.

Prva priča, Opasne veze, je ta famozni crossover, zapravo samo prva sveska. Ništa se pametno ne događa (malo upoznajemo likove) a kako i bi kad gotovo polovica epizode se bavi prepričavanjem konačnog obračuna Dylana i Xabarasa iz prvog broja. Crtež lijep, boje čak i presjajne ali sve skupa ne izgleda loše. Priča klasika ali ne mora loše ispasti. Joker je prva pojava lika u stripu. Ludi gansgster zločinac. Pomalo naivno ali zabavno. Crtež dosta varira i u likovima kao i u dinamici. Nova zora živih mrtvaca prepričava prvu Dylanuvu priču iz pespektive jednog predmeta. osim što većim djelom njega uopće nema. Osim an kraju sa nekakvim tvistom koji... pa prolazi. za detalje vidiejti recenziju. Pomalo nepotrebno jer dio već imamo u prvoj priči. Jokerova peterostruka osveta predstavlja kasniji razvoj Jokera kao ludog kriminalca. Crtež puno bolji, priča također ali opet, "veliki detektiv" popuši u detektiranju.

Zanimljivo, ali pomalo bez mesa. I Žene mačke.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

koze123
New Member

187 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 18/04/2020 :  12:06:15  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Dilan Dog #350 - Suze iz kamena

Posle malo duže pauze sam uzeo ovaj broj Dilana u ruke, i budući da je 1) jubliarac i 2) i napisan i nacrtan od strane Ambrozinija, očekivao sam odličnu epizodu. Krenuo bih od dobrih stvari:

Crtež je odličan. Nisam uvek ljubitelj Ambrozinijevog crteža. ponekad mi distorzije likova i njihove proporcije ne izgledaju usklađeno (Jan Diks #1 mi je u sećanju kao primer toga), ali ovde nema bojazni. Možda i zato što su boje fenomenalne, dominiranje crvene i neke plavo-zeleno-tirkizne su sjajno legli Ambrozinijevom stilu. Kadriranje je isto veoma dobro, i pomalo odskače od klasičnog Bonelijevog stila rešetki, što je u mojim očima uvek plus.

Kada je u pitanju priča, tu sam sasvim razočaran. Moguće je da i ja nešto propuštam, ali nikakvu suptanscu u ovoj priči nisam primetio. U suštini ovaj jubliarac nije priča o Dilanu, već o Bloku i njegovoj usamljenosti, bolu koji nosi u sebi. I to je to. Priča o Krispili (i svetici i slepoj devojci) je na kraju veoma zbrzana, tako da se prvih 60 strana skoro ništa ne dešava i priča ne progresira, pa je u zadnjih 40 pokušano da se sve postavi na svoje mesto. Preokret vezan za Krispilu i njenu "majku" i muža je zbrzan i potpuno bespotreban, kao neki "šok efekat", cela ta priča sa pilanom. I najbolja scena ostaje Blok koji sedi na klupici ispred njene kuće, sam pred zoru. I ta scena mnogo više boli od bilo kakve rečenice koja je izgovorena tokom celog stripa.

Dakle, odličan crtež i kolor ali slaba, razvučena i krajnje neinteresantna priča, koja cilja na Blokovu usamljenost ali je nedovoljno istražuje, Dilana drži u pozadini (što nije samo po sebi loša stvar). Rekao bih da je u pitanju "style over supstance", česta pojava kod umetničkih dela - šteta što se Ambrozini nije više posvetio Blokovoj usamljenosti i njenim posledicama. Stano izuzetno dobar.

P:3 S:3 C:9 N:9 - 54%

P.S. Srednja ocena ovako izgleda velika za kvalitet stripa. Ako bih sam mogao da biram srednju ocenu (subjektivniju dakle) to bi bilo oko 30-35%. Crtež jeste sjajan, ali džabe kad je priča loša.

Edited by - koze123 on 18/04/2020 12:06:32
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
31244 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/04/2020 :  15:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Maurizio Dotti... kad rendzeri preuzmu vajeti u svoje ruke

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

koze123
New Member

187 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 19/04/2020 :  14:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Dilan Dog #351: Na dnu zla

Za razliku od prošle epizode, ovde imamo dve, rekao bih novajlije, koje se nisu oprobali na Dilanu (ili makar ja nisam za njih čuo). Makar kad je u pitanju redovna serija (u slučaju Bađija). I ovde, opet za razliku od prošle epizode, nisam očekivao puno, a na kraju sam završio čitanje sa veoma pozitivnim utiskom.

Ratiger je prilično dobar scenarista. Da se razumemo, na momente mu dijalozi odlaze u patetiku i nisu uvek usklađeni kako treba, ali sama ideja i način na koji je predstavljena je pun pogodak. Predstavljanje grada koji ima neodoljivu atmosferu Tvin Piksa, a opet se veoma razlikuje od njega - s jedne strane omaž, sa druge sasvim originalno delo. Vikedford me više podseća na TP, dok ovo malo irsko ribarsko naselje ima sasvim drugačiji (i poseban) šmek. Od samog početka je jasno da je i mesto glavni lik radnje isto koliko i Dilan, te je njegov vizuelni prikaz veoma važan - i tu upada sjajni Bađi, koji je to zabačeno i prljavo mesto prikazao na fenomenalan način.Galebovi koji lete oko mora koje se povlači, stepenice i uvale koje izranjaju i otvaraju put ka samom ambisu zla itd. Sve je to Bađi nacrtao sjajno, ali ipak imam malu zamerku kod određenih likova, koji su mogli biti i bolje nacrtani.

Pohvala obojici autora ide i na eksperimentalnosti koju su uveli u ovu epizodu. Naime, ovo je jedini slučaj u kome sam ja kod Dilana (pa generalno i u ostatku SBE produkcije) video toliko razbijanja klasičnih rešetki i interesantnih i slobodnih pristupa kadriranju. Od kadrova koji neodoljivo podsećaju na velike Nadzirače, pa do stranica potopa koji se prostirju preko cele strane, razbijajući i margine - apsolutno sjajno.

Što se same radnje tiče, ona je veoma mračna, turobna i po meni na samom kraju zalazi u srž horora kao žanra - silazak niz stepenica ka dnu mora je jedan od strašnijih i turobnijih prikaza koje sam imao prilike da pročitam na stranicama Dilana Doga. Horor je u samoj suštini zla, posebno u prikazu zla kroz mučne slike koje se priviđaju Dilanu i njegovoj novoj devojci, dok silaze sve strmijom putanjom do njegovog epicentra. Šta je u samom njegovom centru je ono što se postavlja kao glavno pitanje, a odgovor je na samom kraju i dao scenarista - makar kako on to vidi. A njegov pogled je veoma sličan Sklavijevom, pesimističan i težak, pa bih rekao da je Ratiger razumeo suštinu Dilana kao stripa, ali ne toliko i njegovu poetičnost, koju je Sklavi uvek maestralno umeo da dočara. Da se epizoda malo više bavila tim ponorom možda bi bila još efektnija, a meni se lično sama završnica (tj. objašnjenje) ne sviđa toliko, što je opet subjektivno, naravno.

Ipak, potrebno nam je više ovakvih autora, koji će svojom hrabrošću pokazati da su spremni da idu jedan korak dalje, da razbiju monotoniju koja se nameće u SBE industriji, pa makar im krajnji rezultat bio podeljen. Priča i atmosfera su veoma dobri, dijalozi umeju da malo zaškripe i likovi se nekad ne ponašaju najracionalnije (što je ponekad u funckiji priče, ali ne uvek), dok je crtež sjajan. Ako niste čitali ovu epizodu, okrenite na stranicu 76, sliku Dilanovog portreta nacrtanu mastilom, koja pokazuje da je Bađi autor na koga treba obratiti posebnu pažnju. Stanova naslovnica je veoma dobra.

P:8 S:7 C:9 N:9 - 81%
Go to Top of Page

koze123
New Member

187 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 19/04/2020 :  21:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Dilan Dog #352: Kaligrafija bola

Iskreno, o ovoj epizodi nemam šta puno ni da kažem. I sama naslovnica me je odbijala, a činjenica da je za crtež zaduženo četiri (4!) crtača me je dodatno obeshrabrila. I bio sam u pravu. Ova epizoda je jedna od lošijih, u rangu treševa koji su izlazili tokom najgoreg i najneplodnijeg perioda Dilana Doga.

Radnja je nekoherentna i često besmislena - naime, Dilan ide okolo i pokušava da shvati zašto razni likovi umiru po čudnim okolnostima, uključujući i njegovu ljubav iz ranih, policijskih dana. Priča je onda rascepkana i uvodi se niz bezveznih likova, uključujući i glavnog antagonistu. Crtež je užasan, što potvrđuje onu staru: "100 babica kilavo dete". Em su likovi užasno nacrtani, njihovi pokreti su neprirodni i kruti, neka kombinacija Marija i Dal'Anjola il šta je već u pitanju.

Scene koje se pokazuju su još besmislenije: od samog početka i pokolja do one užasne, užasne scene u kojoj duh ili šta već pušta tri psa iz pakla na likove. Apsolutna glupost.

Veoma loša ideja i nikakvo izvođenje iste, uz prilično loš crtež daju jednu od najgorih epizoda ovog novog preporoda. Dok su druge loše epizode imale nekog smisla, ova je lišena bilo čega što bi prave ljubitelje horora ili noćnih mora, misterija i metafizike moglo da zanima. Ili bilo koga drugog, kad već pričamo o tome. Preporučujem da izbegnete ovu epizodu.

P:2 S:2 C:3 N:3 - 24%
Go to Top of Page

koze123
New Member

187 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 21/04/2020 :  16:46:23  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Dilan Dog #353: Lovac na veštice

Scenario: Fabio Akatino
Crtež: Luka Kazalangvida

Prilično interesantna ideja i veoma dobro izvođenje - ovde sve leži u originalnosti i pristupu koji Akatino ima, i to je ono što izdvaja ovu epizodu od prethodnih. Epizoda se (samo na prvi pogled) bavi smrću Majkla Rivsa, mladog reditelja koji je snimio film "Lovac na veštice" (ili kako je ranije prevođen "Za dželata nema pravde"), a koji je mlad umro, predoziran lekovima. Imao je svega 24 godine što celu priču čini još tužnijom ali i vrednijom preispitivanja. Naime, Akatino nam nudi jedan poetičan završetak mladog reditelja, na granici fikcije i biografije, koji donekle podseća i na razne teorije zavere koje imamo kod raznih drugih ličnosti. Kada su ovakve radnje u pitanju uvek postoji verovatnoća da će se preći previše u fikciju i da će od ozbiljne priče preći granicu u "sprdnju" i nedostojanstveni prikaz istinite ličnosti zarad bolje priče. Sva sreća pa je Akatino to vešto izbegao, i dao nam veoma dostojanstven i lep kraj reditelja, ni u jednom trenutku ne prelazeći tu tanku granicu.

Scenario je veoma dobar, interesantan od početka do kraja, a smrt (i život) Majkla Rivsa je samo početna tačka ove priče, koja ubrzo prelazi u pravu avanturu Dilana Doga. Lovci na veštice, razne neotkrivene misterije i tajne koje se godinama kriju, kao i komentar vezan za muškarce koji još uvek osuđuju žene i žigošu ih kao "veštice", samo jer nisu spremne (ili voljne) da sa njima budu u ljubavnoj vezi. Vremena se menjaju, ali neke stvari su nažalost još ostale iste, rekao bih. Ogromna pohvala za Gruča: u ovoj epizodi je stvarno zasijao, humor je bio toliko dobar odnosno glup i toliko učestao i dosadan, da je po meni Akatino ubo srž lika i dao odlične momente humora.

Što se tiče crteža, senčeni flešbekovi lepo odskaču od prilično lepog i čistog crteža Kazalangvide kog ja nisam ranije imao prilike da vidim na stranicama Dilana. Možda je sam lik Dilana previše "čist" i neodgovarajuć, ali ništa što bi puno zapalo za oko.

Sve u svemu, svaka pohvala za ovu epizodu, koja nema nek filozofsku pozadinu, ali ima interesantnu priču, interesantan slučaj koji Dilan istražuje, i pleni originalnošću, kombinujući fikciju i faktografiju, uz dostojanstven oproštaj jednom od najmlađih reditelja koji su tužno skončali svoj život. Stano je nacrtao na naslovnici Dilana kako drži plavušu, dok je u epizodi devojka koja sa Dilanom proživljava pakao zapravo crnka. Druga devojka koja se pojavljuje jeste plava, ali nema nikakve dodirne tačke sa Dilanom. Po meni glup previd (ili šta god je već u pitanju).

P:8 S:8 C:7 N:8 - 77%
Go to Top of Page

koze123
New Member

187 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 23/04/2020 :  21:50:58  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Dilan Dog #354: Beda i okrutnost

Scenario: Điđi Simeoni
Crtež: Emilijano Tancilo

Simeoni je za mene obično hit and miss kada je u pitanju Dilan: pogodak u epizodi "U dimu bitke" je pomalo skrajnut sa dva promašaja /"Ukus vode" i donekle "Anarhija u Ujedinjenom Kraljevstvu"). Ipak, radujem se kada čujem da ću imati prilike da čitam njegove priče na ovim stranicama. Ovog puta Simeoni je napisao krajnje osrednju epizodu, u narodu poznatu kao "nit smrdi nit miriše". Ali istini za volju više miriše no što smrdi.

Ideja je interesantna - u Londonu se pojavio ubica koji cilja samo beskućnike, a pojavila se urbana legenda kako je ubica zapravo duh koji se pojavljuje, ubija na brutalan način, i onda odmah nestaje. Dvojica beskućnika, Dilanovih prijatelja, ga angažuju da ispita ovaj slučaj, a njegov partner je niko drugi do Ranija! Dakle, isti team-up kao i u "Ukusu vode", no ovde malo slabije napisan. Pre svega ne vidim bilo kakav progres u odnosu Dilana i Ranije, koji je lepo napredovao u pomenutoj epizodi ako se dobro sećam. U ovoj epizodi njih dvoje nimalo ne koketiraju, ponekad su dijalozi forsirani i ne vude nikuda, no lepo je što smo opet dobili priliku da vidimo ovog sporednog lika (i ona i Tajron su izostali iz prethodnih 4-5 epizoda).

Scenario je solidan - na momente interesantan i zabavan, na momente se vuče. Sasvim osrednje. Problem se ipak javlja na samom kraju - odgovor za misteriju i ubistva nalazimo sasvim odjednom, tj. pojavljuje se jedan lik koji ga govori našim junacima! Lik koji prethodno nigde nije spomenut, koji je samo iskrsao i završio priču. E to je već lenjost u pisanju, i obesmišlja prethodnih 85 stranica skoro u potpunosti! Preokret je (i generalno završetak) je veoma, veoma proziran i namiriše se na kilometar (iliti 40 stranica sigurno ).

Tancilo je još jedno novopridošlica, i stvarno se pokazao u najboljem svetlu. Mračan crtež koji sasvim odgovara tematici i Dilanu, mnogo detalja i upotrebe crne boje i senčenja, lepo nacrtana lica i facijalne ekspresije likova - milina! Dobro nam došao, i dugo se zadržao!

Sve u svemu, ok epizoda za pročitati, sa lenjim krajem koji obesmišljava čitavu potragu za ubicom/duhom, solidna zamisao i socijalni komentar o siromaštvu i generalno odnosu bogatih prema najnižem sloju (bogati koji se prave da pomažu siromašnima a zapravo ih mrze i ubijaju, smatrajući ih zlom), i sjajan crtež Tancila, možda i previše mračan i turoban, no ipak sasvim odgovara Dilanu. Stanova naslovnica je na prvi pogled sjajna, odlični kontrasti i prikaz ubice i odlične boje - ali kad malo bolje pogledamo sasvim maši suštinu priče! Ispod ubice je žena u kratkoj suknji i nabijenim sisama (implicirajući da je ubica sličan Trboseku), što je daleko, daleko od istine. Ovo je već ko zna koja Stanova greška, nemarnost, tako da je možda i dobro što će ga uskoro zameniti fenomenalni Kavenago.

P:5 S:4 C:9 N:6 - 60%
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
31244 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/04/2020 :  21:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

jos tabli iz novog Color Festa 33

te origi naslovnica

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
31244 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/04/2020 :  22:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Neobjavljena naslovnica iz edicije Viaggio nell'Incubo br. 41 "Quattro mura insanguinate", koja izlazi sutra, autor Casertano.
U njoj su price Canale 666 (Sclavi/Ambrosini) i Morte a domicilio (Ruju/Casertano).
https://www.sergiobonelli.it/news/2020/04/27/gallery/viaggio-nell-incubo-1008131/Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
19889 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/04/2020 :  15:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#405
Scenarij: Roberto Recchioni
Crtež: Giorgio Pontrelli
Naslovnica: Gigi Cavenago

https://www.sergiobonelli.it/dylan-dog/2020/04/18/albo/l-uccisore-1008109/

table:
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1587198024554.jpg--.jpg?1587198024000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1587198024877.jpg--.jpg?1587198025000
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnikCroatia
1408 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 29/04/2020 :  15:59:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
6553 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 29/04/2020 :  16:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Gnaghi igra Neki FPS. Odlično

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Nula
Junior Member362 Posts

Member since 13/05/2019

Posted - 29/04/2020 :  18:02:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Nula a Private Message  Reply with Quote
A niko ne pominje ovo?

Go to Top of Page

Barker
Advanced MemberFyro Macedonia
4130 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 29/04/2020 :  20:36:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
399 i 400 u jednom broju? Ili samo 400?

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Nula
Junior Member362 Posts

Member since 13/05/2019

Posted - 29/04/2020 :  20:45:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Nula a Private Message  Reply with Quote
Nisam ništa čuo za 399
Go to Top of Page

fanatik666
Starting Member

10 Posts

Member since 12/03/2011

Posted - 29/04/2020 :  23:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send fanatik666 a Private Message  Reply with Quote
Mali rant.

Otkako je Rechionni preuzeo serijal, čista komercijalizacija. Nestala sva duša koja se nekako, unatoč lošijim pričama, provlačila do kojeg 330+ broja. Forsiraju se novi likovi koji niti su zanimljivi, niti su smisleni. Sve se nekako segmentira, sve u svoju ladicu, spontanosti nema mjesta. Pokušava se uspostaviti "Bonellijev svemir" kao da je to nešto iole originalno (još mi je mučno od posljednjeg crossovera Dog/Mystere u izdanju Libellusa). Niti jedna priča, kako je on službeno postao urednik, nije mi sjela. Možda jedna, ne sjećam se.
A sam Rechionni? Čovjek koji je nakon jednog odličnog broja dignut u nebesa kao novi spasitelj, čovjek kojemu se ego toliko dignuo da više ne može napisati ništa niti približno kvalitetno, čovjek kojemu je očajnički potreban urednik - koji se sam ne bi smio nalaziti na toj poziciji.
Nisam vičan talijanskome, ne mogu komentirati na originalnim forumima i pohvatati čitaočke reakcije, ne pratim najsvježije događaje na Bonellijevoj sceni, ne mogu reći tko je tu glavni, što se događa na vrhu, ali čini mi se da Dylan nije jedina žrtva ove nove struje. Možda Rechionni nije jedini krivac, tko će ga znati. Za mene je, osobno, kriv zbog smjera vođenja strima. Općenito mi se čini, otkad je nas je stariBonelli napustio prije 9 godina, kako sve ide kvragu. Bonelli želi postati Marvel, umjesto da Marvel postane Bonelli. Ne čudim se zapravo, samo je sve to nekako tužno.

:(
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
19889 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 30/04/2020 :  21:42:05  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Radna verzija naslovnice


https://www.sergiobonelli.it/dylan-dog/2020/04/28/albo/dylan-dog-oldboy-1-1008157/

table:
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1588085903897.png--.png?1588085904000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1588085904099.jpg--.jpg?1588085904000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1588085904545.png--.png?1588085904000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1588085904706.png--.png?1588085904000
Go to Top of Page

Beva
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
4512 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/04/2020 :  23:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
M&G nikad gori. Možda su konačno prestali precrtavati od drugih :D

Polo 6:http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
6553 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 30/04/2020 :  23:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ne sviđa mi se dizajn novog OldBoya. Danas sve nešto hejtam naslovne

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Barker
Advanced MemberFyro Macedonia
4130 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 01/05/2020 :  09:30:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Mene malo podseca na Dnevnikov "dizajn" , osobito one crvene faze u zadnjih desetak brojeva, pa mi je onako, retro simpa :)
M&G bas grozni ali eto, pomalo mi nedostaje njihov Blok, nacrtan skoro kao vestac ( jeli to Cagliostro btw?)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page
Page: of 442 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000