Author |
Topic |
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 23/08/2023 : 17:38:12
|
Dan prije, u komadu, pročitam Kjaverotijevu mračnu trilogu... i pojavi se recenzija. Sjajno!
("sjajno" mislim ovo na recenziju... na priču baš i ne...) |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1681 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 23/08/2023 : 20:30:43
|
quote: Originally posted by ReemCP
Čestitke i od mene za prvu recenziju :) Čuli se ja i night pa smo promijenili ovu sitnicu, pa provjerite, nadam se da je sve OK ;)
Hvala na podršci. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11885 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 31/08/2023 : 04:57:06
|
quote: Originally posted by Deers
quote: Originally posted by Quebrasco
#444 Scenarij: Roberto Recchioni Crtež: Corrado Roi Naslovnica: Gianluca Cestaro, Raul Cestaro
https://shop.sergiobonelli.it/dylan-dog/2023/07/27/albo/morte-in-sedici-noni-1023441/
Table: https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1690467916882.jpg--.jpg?1690467917000 https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1690467917516.jpg--.jpg?1690467918000 https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1690467918105.jpg--.jpg?1690467918000
Sada, kako to prevesti? Smrt u visokoj rezoluciji? Smrt od formata? Formatirana smrt? Ili, ala ludens, Smrt u 16:9
Otkud sad opet Rekijoni na Dilanu? Nisam jos citao Suplje ljude ali mislio sam da je time serijal raskrstio sa Rekijonijem i Rekijoni sa serijalom, pa me cudi najava njegove nove epizode?
quote: Originally posted by zeljko
3.broj vajinija maelstrom sranje Pola sam prelistao Zato je i propao vanini Karina epizode
Zeljko me uvek oraspolozi svojim postovima. Ovde se bas ne slazem s tobom, taj Vanini period je izuzetno kvaltietan, sve idu stripcine za stripcinom - Uzas beskonacnosti jedna od mojih omiljenih prica u celom Dilanovom serijalu, prvi deo vanzemaljske trilogije, ludilo od price, Brindisi maestralan, sve najlepse mislim o toj epizodi, druga epizoda Vampiri zanimljiv eksperiment moglo je i bolje, ali je svejedno upecatljiva prica i pamtljiva plus tu je po meni najbolji crtac u prvih 100 brojeva Ambrosini, treca epizoda Maelstrom opet Sklavi na vrhuncu svog ludovanja i zajebancije ova epizoda ima sve, sjajna u svakom pogledu, nastavak kultnog Njujork Njujorka, vestica Kim i macak Kaljastro , ma prelepo , onda dvodelna Tajne Remblina Sklavijev Tvin piks isto vrh i onda Vanini preskace par epizoda i ide na jedan od vrhunaca Sklavijeve metatekstualnosti Lov na veštice, jedna od meni najdrazih i najboljih prica u serijalu, dao sam joj 100%.
quote: Originally posted by john connor
Ali onako forumaski, zar nije mogao format Gospe...
Meni je iskreno drazi ovaj veci format kao kod Majke i oceva. I malo sam se razocarao kada sam kupio Gospu i video da je ovog novog manjeg formata.. A za suplje ljude mi je poptuno logicno sto su ovog formata jer cine kraj tematske celine koju cine i knjige Apokalipsa danas i dvotomni Ciklus 666, koje su isto tog povecanog formata. Nemam ni Ciklus 666 ni #400 u tom formatu, ali suplje ljude cu nabaviti.
quote: Originally posted by Quebrasco
Specijal #37
Scenarij: Alessandro Bilotta Crtež: Sergio Gerasi Naslovnica: Marco Mastrazzo
Koja je fora sa specijalom, jos nisam procitao prethodni koji je VC objavio u ZS Specijalnom broju, ali kao Planeta mrtvih je na ledu ali Bilotta nastavlja da pise specijale? Sta se prica u Italiji - hoce dopustiti Bilotti da nastavi planetu mrtvih, koja je svrha ovih sada specijala?
quote: Originally posted by Spock
Nightova prva recenzija, nadam se samo prva u nizu:
https://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-vec-200-201-202-mracna-trilogija/3075/
I za kraj, cestitam Nightu na prvoj od nadam se mnogih recenzija. Radujem se i recenziji najnovijeg Teksa u obojenom programu a i bilo kog fibrinog stripa koji recenziras. Lemireovog Predaka ili Pretka planiram uskoro da nabavim. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4658 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 31/08/2023 : 09:01:25
|
Moj google prevodilac na fejsu mi je epizodu preveo kao Death of 16 grandfathers :)))))))))) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11885 Posts
Posted - 01/09/2023 : 06:36:25
|
Au ala mi je legla celokupna ova Zlatna serija, vrhunski. Unutar korica se nalaze 4 price: Zaostavstina ratnika koji je ustvari originalni Napoleon #42, zatim prica Bagi iz Kolorfesta u kojoj se susrecu Dilan i Napoleon koju je VC vec objavio u svom Obojenom programu #3 i dve price Djovanija Gvaldonija (bivseg glavnog urednika DD) specijalno pripremljene za Salon stripa u Luganu 2013. i 2014.godine. Crtac prve epizode koja je fokusirana na Dilana je Fregijeri a druge u kojoj je u fokusu ,,susret`` Dilana i Natana Nevera sjajni Alesandro Piccineli. Unutar korica imamo i dve kolorne naslovnice: Fergijerovu naslovnu stranu za svoju pricu o Dilanu u Luganu i naslovnu stranu Klaudija Vile za Natanovu i Dilanovu epizodu.
Ostavstina ratnika Kako je ovo dobar strip, ljudi moji, neverovatno. Nisam citao Napoleona jos od 2018. iako sam nabavio najnoviju knjigu i zaboravio sam koliko mi Ambrozini lezi kao scenarista. Ovde je napravio remek delo na nivou nekih od najboljih epizoda Dilana Doga kao npr. Paklovi, pomalo me asocira ova epizoda na tu pricu, ali i na druge, ali opet ovo je tako originalno i vesto upakovano i ispripovedano da je to sjajno. Da znam malo vise o Napoleonu, odnosno da imam malo veci staz procitanih epizoda probao bih da napisem recenziju ali se ne usudjujem. I ako je ovakav kvalitet kasnijih epizoda nadam se da ce nas VC pocastiti brzim ritmom Napoleonovih knjiga.
Prica:10 Scenario:10 Crtez:10 Naslovna strana:10
Nadam se da ce nas @Djole pocastiti recenzijom ovog stripa za sajt. To ova prica bas zasluzuje a i nismo imali Djoletovu novu recenziju od onog nesrecnog Zagorovog specijala koji je pisao Rikardo Seki.
Bagi Bagi sam vec imao prilike da citam u Obojenom programu pre mnogo godina i secam se da mi je to bila najbolja prica iz tog obojenog programa i da me je bas zainteresovala za Napoleona i njegov svet i Ambrozinija uopste. I godinu, dve kasnije VC nas je obradovao redovnom serijom Napoleona na kioscima koja je nazalost trajala samo 10 epizoda. Sjajna, apsurdna prica o konceptu vremena, ruskim spijunima i ljubavi izmedju Alegre i Dilana praceno sjajnim crtezom meni izuzetno dragog Paola Bacilijerija. Sve preporuke!
Prica:10 Scenario:10 Crtez:10
Djavolji most Djavolji most je suluda, oniricka Dilanova odiseja do jezera Lugano. Gruco briljira u 2 kadra. Stvarno odlicno napisano i jezivo nacrtano. Preporuka za ovu finu minijaturu!
Prica:8 Scenario:9 Crtez:9 Naslovna strana: 8
Izgubljena secanja Svojevrsni nastavak prethodne price isto smestene u Luganu samo je sada glavni junak Natan Never ali i Dilan se pojavljuje u znacajnoj ulozi u presudnom trenutku, ne bih da otkrivam o cemu se radi da ne kvarim iznenadjenje i utisak onima koji tek treba da citaju strip. Izuzetan scenario pracen maestralnim i raspolozenim Piccinelijem (kakva prelepa duplerica Lugana u buducnosti i sledeca stranica!) Ogromna preporuka!
Prica:10 Scenario:10 Crtez:10 Naslovna strana:10
Ljudi nabavljajte i citajte Zlatnu seriju #49, stvarno vredi! 200 strana uzivancije! I za pohvalu su i specijalno za ovo izdanje nacrtane naslovne strane Bacilijerija i Boba Solanovica.
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2329 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 01/09/2023 : 13:55:14
|
Ja imam skroz suprotne dojmove od Goinga Meni je ovdje sve bezveze osim Bagija. Bagi ima nekog šarma iako i nema smisla, a s ostalim pričama sam imao problem da čim bi okrenuo stranicu već bi zaboravio predhodnu, koliko su mi priče izgledale nebitne i nenadahnute.
Najdulja je ta Ostavština ratnika koja ima dosadni, sterilni crtež i priču koja me sve nešto dira neke teme ali nigdje ne ode u dubinU. Mislim, ima tu dobrih momenata, sama ideja sa željama je dobra ali izvedba je takva da po meni strip nikad ne zaživi - ni kako akcija, ni kao drama ni Kao povijest ni kao ništa. Al ok, bar se vidi da je imala plan, da je Ambrozini htio nešto reći i to poštujem.
Bagi, ko što sam rekao ima šarma. Žao mi je da ne znam dovoljno o Napoleonu i Alegri pa se nisam uspio ufurati do kraja. Veliki plus je i Bacilijeri koji je odličan na naslovnici.
Ostale dvije priče su zastrašujuće dosadne.
|
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2648 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 01/09/2023 : 14:52:55
|
quote: Originally posted by Barker
Moj google prevodilac na fejsu mi je epizodu preveo kao Death of 16 grandfathers :))))))))))
hahahaha bravo |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9455 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 04/09/2023 : 08:40:56
|
@ going going
Zašto Rrobe ne bi i dalje pisao za Dylana? Jedino iz nekog principa, što je OK ako imaš drugi posao. Što se tiče ove priče, oa je već dugo vremena najavljivanja i u izradi. kao što znaš, vremena produkcije su dosta dugačka, tako da i ako više Rrobe ne peše za Dylana mogu se pojaviti njegove epizode. Sjeti se samo koliko vremena su izlazile Moralesove priče na Martinu.
Što se tiče specijalca, nisam čitao prethodi ali koliko sam shavtio Bilotta opet gradi jednu paralelnu priču samo ovaj put sa Hicksom i Zonom sumraka. Navodno, ako sam dobro zapamtio, jednom bi se mogle susresti. Sve tri. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2249 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11885 Posts
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7725 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4658 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 05/09/2023 : 09:55:33
|
Zanimljiva ideja o naslovnicama-posveta Teksu, mada ona za Old boy vise lici na sprdacinu :) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Posted - 06/09/2023 : 14:16:56
|
DYLAN DOG DNEVNIK ZLATNA SERIJA ZS 50 - GRANICE VREMENA
kako citam kronoloski vidio sam da je moj primjerak bez nekoliko stranica i bacim se u potragu zašto je ovaj strip skup... 10 eura...ok nije skupo ali pitam se brojevi okolo su po 4 ili 5 eura
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
|
Calendulus Corvus
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
22 Posts
Member since 31/01/2023 |
Posted - 07/09/2023 : 18:28:58
|
Ukoliko je ovo neko već pitao praštajte.
Da li je Libellus prestao izdavati Dylan Dog Kolor Biblioteku? Vidim da je zadnji broj izašao prije skoro godinu dana. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/09/2023 : 19:13:07
|
quote: Originally posted by Calendulus Corvus
Ukoliko je ovo neko već pitao praštajte.
Da li je Libellus prestao izdavati Dylan Dog Kolor Biblioteku? Vidim da je zadnji broj izašao prije skoro godinu dana.
Nije. Naravno.
Pretpostavljam da ne stigne sve na red a i prošle godine su ta četiri objavljena broja spucana u 4 miseca. Bit će. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 07/09/2023 : 19:17:31
|
jubilarni broj? nije izasao u hrvatskoj? dobro ocuvan?
Znam samo da je izašao u HR. To je ono sa nekom zgradom. Sjećam se scene gdje liku kukci izlaze iz usta:))
I sljedeći, Zlo je izašao i to je bilo to. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7409 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 08/09/2023 : 22:48:57
|
quote: Originally posted by going going
Au ala mi je legla celokupna ova Zlatna serija, vrhunski.
quote: Originally posted by pcoro
Ja imam skroz suprotne dojmove od Goinga
Ja sam negdje na pola puta između vas dvojice. Zapravo se u dobrom dijelu slažem s pcorom, samo što sam očito manje zahtjevan (u ovom slučaju) pa mi je sve skupa bolje leglo. Svakako je lijepo čitati Napoleona i nadam se da će VČ u nekoj od svojih edicija uskoro objaviti i ona tri broja izašla u Pričama.
P.S. Zaboravih dodati da mi je ovo prva B naslovnica i stvarno je nevjerojatno koliko je nostalgično držati u ruci novi strip s žutom trakom.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
Edited by - Shaner on 08/09/2023 22:52:16 |
|
|
CZdravko
New Member
291 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 13/09/2023 : 00:29:27
|
DYLAN DOG DNEVNIK ZLATNA SERIJA ZS 50 - GRANICE VREMENA
kako citam kronoloski vidio sam da je moj primjerak bez nekoliko stranica i bacim se u potragu zašto je ovaj strip skup... 10 eura...ok nije skupo ali pitam se brojevi okolo su po 4 ili 5 eura
Mislim da je razlog to sto je taj broj posebno lose tehnicki uradjen - pored uvijek upitne stampe najvise mislim na uvez tj. ljepilo. Ja sam ih imao nekoliko u kolekciji i svi su bili sa manjkom strana ili u raspadnom stanju nakon par godina. Na kraju sam nasao jedan koji mi je trenutno na polici koji je, kad sam ga tek nabavio, bio skoro glanc, ali strah me sada da ga uzmem i prelistam jer se bojim da ce se sve stranice razletiti po sobi. Kombinacija loseg ljepila sa povecanim brojem strana u tom broju (kolicina ljepila je vjerovatno bila ista kao i na ranijim brojevima sa manje strana jer kriza) plus godine je ocito uradila svoje, pa je tesko naci ocuvan i kvalitetan primjerak.
p.s. Ipak sam ga izvukao s police, nije se raspao, ali bome samo sto i on ne popuca po savovima... |
Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8 |
Edited by - CZdravko on 13/09/2023 00:30:18 |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2374 Posts
Member since 10/04/2021 |
Posted - 14/09/2023 : 10:19:04
|
Uzeo sam alamanah "Noci vjestica" za recenziranje i u njemu je navedeno kako je za scenarij zaduzen Marzano. Kako nisam ranije zapazio tog autora, pogledao sam na stripovi.com naslovnicu da vidim kako se tocno zove scenarist i tamo sam uocio da pise Marazano. Dakle, s jednim "a" vise. Onda sam otisao na sbe stranicu i izgleda da je na nasoj stranici krivi autor naveden. Po sbe-u scenarist se zove Giancarlo Marzano, a na naslovnici pise Richard Marazano.
Evo link sa sbe-a gdje je i lista epizoda koje je on napisao. https://www.sergiobonelli.it/sezioni/668/collaboratori668?idcanale=3&idcanalericerca=1,3&article=9560&tag_5=Marzano%20Giancarlo&sortElement=tag_2,true&sortElement2=data_pubblicazione,true&page=3&sortDefault=false
A evo nase naslovnice na kojoj pise taj Richard umjesto Giancarla https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dd-dd-alm-15-noci-vjestica/33738/0/
Usput, i na ovim donjim naslovnicama takoder je stavljen Richard, a mislim da bi morao biti Giancarlo, ali ako moze to neki malo bolji poznavatelj serijala potvrditi, pa ako je tako kako mislim da se isprave greske?
https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dylan-dog-dd-mx-14-koliba-u-sumi-paranoja-izlet-u-prirodu/34428/0/ https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dylan-dog-dd-mx-10-meteoropatija-dar-hurlingtonovih-stanovnici-ponora/32965/0/ https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dylan-dog-dd-lugg-14-gradske-zvijeri-fotografiranje-pokajnik-priznanje/34293/0/ |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2249 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Calendulus Corvus
Starting Member
Bosnia and Herzegovina