Author |
Topic |
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 21/02/2011 : 21:43:51
|
quote: Originally posted by docA
Malopre si se sa ovim javio kao Checee?!? Nisi valjda već izlapeo?!? Greška u koracima,Doco. Peta lična,pravac napolje!!! |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 21/02/2011 : 21:58:04
|
Pozdrav vranjanskom gospodaru noći! Ne sekiraj se,budno pratim sve novosti na topicima o veličanstvenom "Duhu sa sekirom"... |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7911 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 21/02/2011 : 22:41:01
|
quote: Originally posted by pravedni
I Ferri nije od juce najpopularniji,to na prostoru ex-Yu traje duže od četri decenije...
Netačno. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7911 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 21/02/2011 : 22:43:41
|
quote: Originally posted by supermark
pravedni, pobrkao si pojmove najpopularniji i najkvalitetniji eto, na primjer, danas su ti cajke najpopularnije
Ne vidim u čemu je to Stano bolji od Maestra Ferrija? U čemu se to ogleda Stanov veliki uticaj i svetskoistorijska misija?
pa eto, npr, stanov dylan ima 100 emocija i isto toliko izraza lica, dok ferri zagora zna nacrtati kad je ljut, namrgođen, nasmiješen, ravnodušan i.... to bi bilo to.
Budimo precizniji, na mnogim crtežima Feri ne uspeva da nacrta Zagoru ni oba oka "u osi" nego deluje zrikavo/razroko, a kamo li nešto drugo. |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 21/02/2011 : 23:25:32
|
quote: Originally posted by alexts
Budimo precizniji, na mnogim crtežima Feri ne uspeva da nacrta Zagoru ni oba oka "u osi" nego deluje zrikavo/razroko, a kamo li nešto drugo.
Naravno da je tako. Neka me mrze ako treba svi Zagorofili, ili kako god neka se zovu, ali ne mogu da ne potvrdim ovo sto kazes, alexts, jer si apsolutno u pravu. Nemam ni ja nikakvih razloga da idem sa neprijateljskim intencijama prema zagorovim fanovima, niti da gajim negativne emocije prema Feriju, (zasto bih? zbog cega, ili bolje na cemu da njemu pozavidi covek?), ali ne moze niko da mi zabrani da iznesem svoje misljenje. Jbg, mnogi odavde bi da polemisu i mudruju, uvek apriori da ce ishod te polemike ici njima u prilog, pa ako ispadne da im zahvaljujuci "hejterima" realnosti budu trivijalne i "bolne", onda bude: "Nije to tako! Ferri je relikvija, ne diraj mi Ferija!".
Realnost: Feri je los crtac. Feri je paradigma za one koji kiksiraju u elementarnom kad je crtez u pitanju. Nikada nije poznavao anatomiju i proporcije, a i jako je diskutabilno kako resava i sam prostor? 'ajde da ne kazem da je prevelika buka dignuta i oko njegove cuvene "Darkvudske atmosfere"... Dosta je meni prica i o ZS/LMS nostalgicarima (ja kao nisam citao te edicije) i o raznoraznim drugim fanaticima.
Ne postujem vise ovde do daljnjeg. Mislim da je tema ispucana.
|
|
|
poison
New Member
144 Posts
Member since 15/08/2010 |
Posted - 22/02/2011 : 00:44:38
|
Odkud vam samo tolika mrznja i zavist prema zagoru i svemu sto ga veze? Ko ste vi da kritikujete ferija koji je najomiljeniji crtac kod nas? Kako vas bre nije stid da ga prozivate losim crtacem? Jeste li svesni koliko se blamirate |
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
Posted - 22/02/2011 : 00:52:27
|
quote: Originally posted by poison
Odkud vam samo tolika mrznja i zavist prema zagoru i svemu sto ga veze? Ko ste vi da kritikujete ferija koji je najomiljeniji crtac kod nas? Kako vas bre nije stid da ga prozivate losim crtacem? Jeste li svesni koliko se blamirate
A šta nas pa zabole koji je crtač omiljeni u vas. Nešto si pobrkao lončiće prikane. Mržnje nema ni zavisti, jer ovi koji ga nazovi hejtuju bi zaista trebali da se ubiju ako ga stvarno mrze, a još pa ako su mu zavidni!? - onda bi trebalo da se nadju u 9 Danteovom krugu. Ko da zavidi onom zaista simpatičnom starčiću? Zašto da mu zavidi? Zato sto je loš crtač?
Hajde ne peni tu! |
|
|
poison
New Member
144 Posts
Posted - 22/02/2011 : 01:02:50
|
Checee nisam se obratio tebi. Ti ionako nikad na ovom forumu nisi nesto pametno napisao skloni se u drugi red i pusti pametnije da pricaju |
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Posted - 22/02/2011 : 01:07:45
|
"Niko srecan, a niko dovoljan, niko miran, a niko spokojan; Sve se chovjek bruka sa chovjekom: gleda majmun sebe u zrcalo.."
Ti pametan? Ti cesh mene u drugi red? Zar ne vidish da si salonski idiot, namigusho!
A kome si se to inache obratio, vidish da sam i ja tu i iz te sam priche? |
Edited by - Checee on 22/02/2011 01:09:06 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 22/02/2011 : 01:10:22
|
I Ferri nije od juce najpopularniji,to na prostoru ex-Yu traje duže od četri decenije...
ponovno si pobrkao pojmove najpopularniji i najkvalitetniji ovdje se raspravlja o potonjem a ne o prvom
Ako raspravljamo o najkvalitetnijima,tek onda Stanu tu nije mesto...
A u čemu se to ogleda Ferrijev veliki uticaj i svetskoistorijska misija?
pravedni, zamjetio sam da si preskocio moje pitanje a bas me zanimao odgovor... |
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Posted - 22/02/2011 : 01:15:42
|
pravedni, zamjetio sam da si preskocio moje pitanje a bas me zanimao odgovor...
Ma shta on moze da ti odgovori, on se javi na pola sata, proganja Docu i samo namlati neke nebuloze uz "vedro je nebo iznad darkvuda", prosvira neku shablonsku shatro latinsku maksimu i toliko. Nisam ni ja zlatan ali ono je chist primer internetskog trola.
Nashao on Hogarta i Tarzana, nasao on apologetiku Ferijevu u tome... Chisto palamudenje!! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 22/02/2011 : 01:24:30
|
quote: Originally posted by poison
Odkud vam samo tolika mrznja i zavist prema zagoru i svemu sto ga veze?
nema tu mrznje i zavisti, ovo je argumentiran razgovor, a slobodno se mogu ukljuciti svi koji imaju nesto kvalitetno za reci (kako dylanovi, tako i zagorovi fanovi - iako ova tema nema nikakve veze ni sa jednima ni sa drugima, vec sa kvalitetom crteža)
quote: Ko ste vi da kritikujete ferija koji je najomiljeniji crtac kod nas?
slobodni ljudi sa vise ili manje argumentiranim misljenjem, koji imaju za cilj konstruktivan razgovor (za razliku od ovog posta na koji odgovaram)
quote: Kako vas bre nije stid da ga prozivate losim crtacem?
zao nam je sto smo vam razbili snove p.s. djed mraz ne postoji
quote: Jeste li svesni koliko se blamirate
netko se drugi ovdje blamira |
|
|
PJ24MKD
New Member
Fyro Macedonia
275 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 22/02/2011 : 03:00:56
|
Heeeejj, Ferri je ok, ali ne pripada na ovu temu!
Zato, "back on topic" - evo sta sam neplanirano pronasao!
Stano vs. Brindisi:
|
|
|
poison
New Member
144 Posts
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 22/02/2011 : 07:48:27
|
Ma ti sigurno nisi kompetentan da sudis ko je samoproglasen ovde... alexts nije "samoproglasen", to se odmah vidi, a i vidi se ko bi ti bio u nekoj frontalnoj verbalnoj komunikaciji sa njim. Neko ko bi mogao da cuti, jer nema sta da prica, ne zna sta da prica... Ne znam ni ja ko je alexts, (osim Aleksandar) ali sam ubedjen da je neko ko je u vodama direktno povezanim sa stripom...kaze mi to moje peto i po culo.. :o) :D
U vezi tvog nadovezivanja na crteze koje je postavio PJ24MKD i "krive/razroke" i oci bih da ti nesto kazem: jos kad bi ti mogao da vidis/skontas/znas (ali treba da se rodis sa tim, da ti bude dato, jer se to ne uci) kad se to "svesno" pribegava na takve deformacije koje u kontekstu cele kompozicije opstaju kao likovne intervencije koje su tu da oplemene crtez, sliku, likovno neko ostvarenje... I El Greko je deformisao celokupnu ljudsku figuru, bila je izvanproporcijski bizarna ali je to opstajalo u likovnom smislu jer su druge stvari i cinioci opravdavale taj deformitet. Sezan je takodje imao "propuste" sa anatomijom (skolski primer: "kartasi") i to je odlicno opstajalo, a da ti ne navodim neke jos slozenije slucajeve, jer bi ako budes krenuo da naprezes mozak dobio nesnosnu migrenu. Sta se tek dogadja u 20 veku kod raznih autora, a opet to prolazi, i svako zasto ima svoje - jebi ga tako je!
Drugo je kad neko nesto uradi svesno, ili skroz nesvesno, tj. po automatizmu snaznog unutrasnjeg impulsa koji kaze "tako to treba", ili kad neko tako nesto radi da bi naglasio neki "momenat" (zarad emocionalnosti ili npr. kompozicije globalno)ili da bi opravdao "nesto" sto ti ne mozes da shvatis, tj. zarad babinog Brasna u tvom slucaju.
A skroz je pa drugo kad neko hoce da nesto uradi (Feri) da bude kako treba i dobro, ali jednostavno ne ume. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22312 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 22/02/2011 : 08:01:05
|
posto situacija prijeti da eksplodira, a vec se duze vremena skrenulo sa teme i pretvorilo u jedno od mnogih prepucavanja medju fanovima, hajde da krenemo sa novom temom i da je se drzimo.
Nova tema:
Izdanja Koja izdanja/edicije skupljate i zasto i koja ne skupljate i zasto?
|
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 22/02/2011 : 08:16:13
|
Imam DD-slobodna+Ludens-kojeg nastavljam kupovati DD-extra+Ludens extra-kupujem nove brojeve Kupujem i Maxy, Gigant, Specijal, Almanah. Imam i 2 od 4 neobjavljena iz Zs. Imao sam i dobar dio zs-a , ali to sam odavno rasprodao. Vč ne kupujem, jer kad-tad izdati će to ludens, pa bi bilo duplo, a ne volim lomiti edicije. Još ću razmisliti što sad kad je extra ulovio redovne epizode!? |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 22/02/2011 : 10:38:58
|
Ja kupujem onaj strip koji sadrži priču koju nemam u kolekciji. Ne dupliram ništa. Npr. imam gigante 1-3, pa četvrti nisam kupio jer sve priče imam u nekom brojevima Superbooka. Šta će mi, da popunim rupu u numeraciji? Ne, hvala. Isti je primjer sa ''DD/MM Superbook 8 Smak svijeta'', njega sam kupio sad kad je izašao, ali nisam kupio ''DD/MM Superbook 7'' jer ga imam u izdanju Dnevnika. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 22/02/2011 : 11:06:38
|
Imam sve od SD i Ludens, extra i redovne, specijalce, almanahe i Maxije. Ne uzimam VC zbog gore spomenutih razloga, i Gigante ne uzimam, makar ne za sada. Mislio sam da ne uzimam vise extra ediciju, ali vidim da ce u njoj uskoro izaci dosta neobjavljenih brojeva a u 2012, tako da cu za sada jos uvijek da kupujem, iako cu imati dosta duplih u kolekciji. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2320 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 22/02/2011 : 11:35:04
|
Imam sve DD -SD/Ludens,kao i Extra izdanja,četri preskočena ZS,kao i stare specijale,i nove specijale,almanahe,maksije,gigane od Ludensa i Systema,Superbook od VČ-a,i sve je glanc osim izdanja ZS koji su većinom za 5-,(možda dva od njih za 4+),Dilan je prvi strip koji sam počeo skupljati,još se sječam kada mi je stara kupila prvi broj Dilana ZS,jer je i ona voljela te stripove dok je bila mlađa,a ja ni čitati nisam znao ali su mi sličice sa zombijima bili puno zanimljiviji od recimo Diznijevih likova,nažalost taj prvi primjerak više nemam,kao i puno izdanja ZS/LMS,koje sam davno prodao,žao mi je za to kao uspomenu,ali nitko nije baš profitirao tim Dilanom i ostalim stripovima,jer to nisu bili kompleti,i puno je toga falilo,a očuvanost je bila katastrofa,zdrapani kupusi ,bez korica,poljepljeni salotepom,ali nekako su mi bili draži od ovih danas,sada samo kao robot,kupim strip i stavim ga u vetrinu da ga ni ne pročitam.Recimo da sam od navedenih izdanja Dilana koje sada imam pročitao manje o polovice,uglavnom starijih izdanja,slična je priča i s Martijem.Ne znam kada sam i zašto od ljubitelja stripa(čitaoca),postao izprazni kolekcionar,ali eto nažalost dogodilo se. |
#!?? |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 22/02/2011 : 12:15:49
|
Uzimam sve od VČ (ili bolje reći planiram jer sam prilično usporio zbog nedostatka šuški) i redovni ludens dok ne stigne VČ. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 22/02/2011 : 13:05:22
|
Originally posted by King Warrior
quote:
posto situacija prijeti da eksplodira, a vec se duze vremena skrenulo sa teme i pretvorilo u jedno od mnogih prepucavanja medju fanovima, hajde da krenemo sa novom temom i da je se drzimo.
Pa preti, preti jer se jave razni nikogovici i krenu da cavulje kako misle da im zgodno. Ali lepo rece supermark:
1. nema tu mrznje i zavisti, ovo je argumentiran razgovor, a slobodno se mogu ukljuciti svi koji imaju nesto kvalitetno za reci (kako dylanovi, tako i zagorovi fanovi - iako ova tema nema nikakve veze ni sa jednima ni sa drugima, vec sa kvalitetom crteža)
2. zao nam je sto smo vam razbili snove p.s. djed mraz ne postoji
quote:
Nova tema:
Izdanja Koja izdanja/edicije skupljate i zasto i koja ne skupljate i zasto?
Pa zar nije moj drugar Ultras i tvoj kolega vec izbacio nesto na tu temu? http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36831&whichpage=54
No dobro, evo drzacemo se teme:
1. Kompletna Dnevnikova kolekcija (1-59 redovni + 5 specijala) to je ocuvano u izvanrednom stanju, a gradio sam tu kolekciju od same pojave DD na nasim prostorima, od prvog "Doktor Ksabaras" iz Avgusta '87-e godine.
-SD i Ludens extra -SD i Ludens redovni -Ludens specijali, maxiji, almanasi -Ludens giganti 1-4, odustao sam posle br. 4 jer imam izdanja System comics 1-8, i onako imam vec previse dupliranih izdanja... -Horus, abaton, vannini, system comics -Veseli cetvrtak kiosk, veseli cetvrtak super book i VC domaci GR ili ti KIDD. --I: "Kratke price 1", "Frankenstajn", "Pesma sirena", dva giganta 8 i 11 i onaj drugi Dilanov i Martinov susret... Imam i ona sest prva broja Makedonskog DD, to sam naleteo nesto za dzabaka jednog leta na Ohridu, pa rekoh aj da obnavljam malo znanje Makedonskog jezika... 8D Imam i poprilicno italijanskih brojeva (najvise regularnih, nesto specijalaca, po neki almanah, GR, i superbook i jedan collezione book "Alfa e omega")
A ovu minijaturu dobio sam od Texa Willera na poklon:
Zasto sam duplirao sa Ludensom kad vec imam Dnevnik? Samo zbog otiska koji je nazalost bio falinka dnevnikovih izdanja.
Zasto ce mi koji qrac KIDD? Zato sto je odlican prevod (najbolji od svega objavljivanog dupliranog) zato sto ima odlicne tekstualne dodatke i zato jer sam moron. Moron sam i kad kupim superbuk 12 "Zivi i mrtvi" a imam ga kao Ludensov specijal...zato sam i odustao od Ludensovih giganta posle cetvorke jer imam ove Systm Comics. Naravoucenije: poceo sam da se lecim od "moronizma".
Nisam jos nabavio "Collor fest"... :( Ali nadam se da cu u sto skorijem vremenu...
|
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 22/02/2011 : 13:21:57
|
Jedan lijepi sunčan dan sam otišla na kavu i odlučila kupiti strip da ga malo čitam na suncu. Rekoh - DD je jedna epizoda jedna priča, prevarit ću Zagora ali će to biti kratka afera. Ali sam baš, eto, kupila Misterij Ramblina, valjda jednu na sto koja ima i nastavak. Onda sam morala kupiti i drugi dio. Sad baš gledan na policu, ima ih tridesetak. Tu ima od svih edicija po dva tri komada, jedino nemam primjerke ZS i superbooka. Najviše volim gigante i VČ knjige. |
|
|
Topic |
|