forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 250

Tonka24
Advanced Member12944 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 31/12/2018 :  17:14:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote


Zahvaljujući strip agentu počeo sam skupljati Texa klasik i u boji, nadam se samo da budu opstali što duže.Zanimljiva i vrlo naivna pričica kojoj ne bi smjeli zamjeriti na naivnosti ako uzmemo u obzir godinu kada je nastala.Priča baš prastara, mnogo puta viđena, recimo Coffin je sličan Zagorovom Reganu u prvom broju, radnja oko totema isto među prvih par brojeva Zagora,odličan odabir naziva strip-agenta za ediciju "klasik".Unatoč svemu, priča je solidna.Scenariji je najlošiji dio ovog stripa, teško je ignorirati dva pucnja u Texa s manje od pola metra udaljenosti i preživljavanje istoga,vidimo i u nekim drugim situacijama da su u to doba takve greške bile česte.Ostavljanje Coffina na životu Texa i Tesah je još jedan u nizu propusta u scenariju, također čuđenje Coffina tko bi mu mogao ostavljati prijeteće poruke.I na kraju kraj smješten u par vinjeta i nejasnog završetka Coffinove sudbine.Crtež je meni sasvim ok, malo iznad prosjeka, možda mu boja daje dodatan bolji dojam, bez nekakvih detalja,čisto solidno.Naravno da naslovnicu ocjenjujem iz klasik edicije strip-agenta, vrlo dobra naslovnica koja govori o priči no ne otkriva mnogo.Solidna,klasična priča u kojoj odmah vidimo beskrupuloznost koja je tako česta kod ljudi,lošijeg scenarija i solidnog crteža.Cijelo izdanje strip-agenta je za svaku pohvalu, baš je napravljeno da odiše tim davnim vremenima.

P:5,S:4,C:5,N:8 50%

Život je krunica sastavljena od sitnih nevolja koju filozofi prebiru smijuci se!
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
14033 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/12/2018 :  17:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Zašto bi preskočili?
Normalno da će nastaviti dalje normalno.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member12944 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/01/2019 :  00:36:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
NEVIDLJIVA RUKAKlasična vestern priča, pitka za čitati uz naravno nezaobilaznih velikih propusta u scenariju za ovaj period Texa.

Nema se tu puno za razglabati, klasična priča o pljačkašima koje Tex na kraju poubija za razliku od Zagora koji najčešće hvata razbojnike.Interesantna mi je ta žeđ za krvlju kod Texa u ovom početnom periodu,nema tu hvatanja ili pokušaja hvatanju nego rješavanje ubojstvom odmah.Također mi je interesantno to što je Tex na početku odmetnik, barem ga se tako naziva malo i čudno za junaka.Scenario dosta dosadan i naravno nevjerojatne naivnosti oko rudnika , jame i kampiranja ispred rudnika, jedino koliko toliko zanimljiva scena ono malo što je Tex proveo u jami i kako je izišao, sve ostalo uz spomenutu naivnost, igranje skrivača i hvatala s razbojnicima, razbijanje lampi mecima kao u prošloj priči.Crtež isto kao i u prvoj priči, dobar, pomaže mu boja dosta u tom nedostatku detalja.Naslovnicu ocjenjujem ovu originalnu koja i nije nešto posebno.Prva priča puno bolja od ove, osim navedenih scena poprilično dosadno i nezanimljivo, čisto da se izgubi vrijeme.Ne mogu a da ne spomenem kako se povećalo komentara na recenzijama kada je strip-agent ovo izbacio, pohvalno u svakom slučaju, nastavljamo dalje.

P:2,S:2,C:5,N:2 23%

Život je krunica sastavljena od sitnih nevolja koju filozofi prebiru smijuci se!
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2417 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 01/01/2019 :  11:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Zašto bi preskočili?
Normalno da će nastaviti dalje normalno.Zato što je to objavio Libellus.
Pitanje je mogu li uopće dva različita izdavača iz iste zemlje objaviti istu stvar. Ako je Libellus kupio prava na te priče, ne znam može li isto napraviti i Ludens.

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior MemberCroatia
1526 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 01/01/2019 :  12:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli


Cim je njih cetvero na naslovnici, ne nosi to nista dobro. Plus sto crta Civitelli (ali je barem u boji, mada iz ovih tabla opet drecava-kilava kompjuterska boja)... baaah!
Al dobro, jubilarac je to, znamo da oni nis' ne valjaju pa ce i to brzo proci.Ljeti obično čitam kiosk stripove. Ovo ljeto sam, ponukan diskusijama na forumu, izabrao Texa. Izabrao sam 7-8 priča koje ste najviše nahvalili (Karsonovu prošlost, Crnog Tigra, Nepobjedive, ...) i uživao u čitanju. Zaista sam iznenađen kvalitetom tih epizoda, i scenaristički i crtački.
Civitelliev Zločin u luci je, po meni, jedan od najbolje nacrtanih SBE stripova pa me iznenadila tvoja opaska.
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12567 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/01/2019 :  16:05:29  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike


Ljeti obično čitam kiosk stripove. Ovo ljeto sam, ponukan diskusijama na forumu, izabrao Texa. Izabrao sam 7-8 priča koje ste najviše nahvalili (Karsonovu prošlost, Crnog Tigra, Nepobjedive, ...) i uživao u čitanju. Zaista sam iznenađen kvalitetom tih epizoda, i scenaristički i crtački.
Civitelliev Zločin u luci je, po meni, jedan od najbolje nacrtanih SBE stripova pa me iznenadila tvoja opaska.


Prijatelju,Teks je zakon!
A Čiviteli sjajan crtač.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
14033 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/01/2019 :  17:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 76

quote:
Originally posted by jaki

Zašto bi preskočili?
Normalno da će nastaviti dalje normalno.Zato što je to objavio Libellus.
Pitanje je mogu li uopće dva različita izdavača iz iste zemlje objaviti istu stvar. Ako je Libellus kupio prava na te priče, ne znam može li isto napraviti i Ludens.Ma daj stvarno to pitas?
I to bas za Texa od svih?
Ko da si jucer poceo pratiti nasu strip scenu?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
28456 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/01/2019 :  01:09:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

@Ernie Pike
Ne znam, sa godinama mi sve manje pase. Prije svega mislim na te "nove" epizode (koje jos nisu bile objavljene kod nas prije toga). Trebao bih sada primjerivati stare (npr. Zlocin koji si pomenuo) i novije, ali mislim da mu je crtez u starima ipak malcice drugaciji. Ili je to u sjecanju, ne znam...
Mislim da je fakat cool tip, lici mi na postenjaka i dobrovoljcinu ali nesto u tom njegovom crtezu mi sve vise smeta. Slicno kao i sa Letterijem nekada. Ne znam, tesko mogu to pojasniti rijecima.

Svaki put kad vidim neki njegov novi crtez... ono, sve korektno odrađeno ali ispadne tako... mehanski. Nezivo.Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnikSlovenia
5292 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 03/01/2019 :  09:22:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MaTex

Navodno je prije par godina Nucciu ponuđeno da nacrta Texa 700,što je on na prvu prihvatio. Nakon nekoliko probnih tabli javio Boselliju da odustaje zbog, opet navodnih, prijetnji koje dobiva u zadnje vrijeme. Zna netko više?Nuccio će crtati jubilarac Texa kad Partizan osvoji Ligu prvaka.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12567 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/01/2019 :  15:50:55  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Novogodišnji praznici su stvoreni za lenčarenje,prežederavanje i puštanje mozga na ispašu,a za to je najbolji Viler Teks:Boselli&Andreuci:Tex-Salt river (Libellus,biblioteka Tex 94,redovni brojevi 627&628)

Viler i Karson jure Džeka Kurtisa,razbojnika zavodnika,i u kanjonu Solt rivera doživljavaju brodolom,kako njih dvojica,tako i šmeker Džek.Sa druge strane,prateći kupljenu stoku,Viler junior upoznaje zanosnu doktorku Saru - zgodnu,dobru,pametnu...
Dobar Teks,baš dobar.Nešto zbog Bozelija koji ovde nema neku epsku priču (ali više nego pristojnu),a nešto više zbog Anderučija koji je pokidao crtež!!
4.5/5Boselli&Brindisi:Tex-Osveta braće King (Strip-Agent,Kolor Tex 1)

Priča počinje u T&K mladosti kada su razbili bandu braće King - dva brata su nastradala,a treći je poslat u ludaru.Nastavak je u sadašnjosti kada matora kamila odlazi u Spokane Falls na poziv tamošnjeg notara,a u vezi nasledstva izvesne gospođe Braun,udovice njegovog bivšeg kolege - i tu upada u zamku.I biva ubijen...
Odlično je počeo Bozeli ovu priču,ali ju je negde na polovini (u stvari na 2/3,nakon obračuna u rudniku) pokvario nekim trivijalnostima.Šteta,mogao je ovo biti sjajan Teks!
Brindizi na nivou,boja mu ništa ne smeta,čak naprotiv.
3.5/5Ruju&Cossu:Tex-Razbojnici iz magle (Strip-Agent,Kolor Tex 2)

Negde u Kanadskoj zapizdini,T&K 'vataju Sema Čensa,simpatičnog krijumčara - dok ga sprovode kanuom jezerom Okanagan,iz magle ih napadaju razbojnici,pri čemu zarobljavaju Teksa i Čensa.
Priča je Zagor level,a obojeni Kosu sasvim solidan.Mada,i nije toliko loše 2.5/5Rekioni&Del Vekio:Teks-Put za Sereniti (Veseli četvrtak, Obojeni program 28, broj originala #7)

E ovo je već hvalevredan obojeni Teks.
Banditi masakriraju jednu farmersku porodicu,otimajući troje dece i ženu.Par dana kasnije dvojica iz bande sa jednim detetom dolaze u Teksovo selo,ucenjujući ga sa tim istim dečakom i njegovim sestrama i majkom,da nagovori sudiju Elmera ne bi li oslobodio Patrika Mekgrata,osuđenog na vešala.Teks mu nonšalantno šalje metak u čelo (pri čemu i drugog tipa ubijaju,neplanirano) te kreće da jebe majku odgovornima za pičvajz.
Scenario - Roberto Rekioni - bogami,dobar je Roberto,sviđa mi se način na koji vodi priču;dobri dijalozi,nije u pitanju nešto 100 puta viđeno,napeto...Kraj je malo podbacio,ali ajde,ništa strašno.Voleo bih ga ponovo videti na Teksu.
Crtež - Paskvale Del Vekio - šta reći,odličan je Del Vekio;boja mu odlično čuči.Sad,ne znam da li je namerno ili ne,ali u ovom stripu često jako,jako podseća na Galepa.Neke face kao da su original Galepove.Omaže neki ?

4/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 04/01/2019 15:51:45
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12567 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/01/2019 :  16:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
nego,

kolorni Tex VS kolorni Teks:

Tex - jeftiniji (i to skoro duplo),papir mat pa se lakše čita jer nema odsjaja svetlosti,a i boje mi se dopadaju kako su legle na tom papiru;uvez standardno loš - između druge i treća stranice odmah je počelo odlepljivanje.

Teks - jaka cena,kvalitetno izdanje;sjajan pair jeste kvalitetniji,ali je zeznutiji za čitanje zbog odsjaja.I ovde mi se sviđa kako su legle boje - više nego u SA izdanju.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
28456 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/01/2019 :  16:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote


Anto, Anto, nedosledan si. Kakav sad crni Spokane Falls, valjda Sp*** Fols ili nesto.
Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12567 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/01/2019 :  16:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PoliAnto, Anto, nedosledan si. Kakav sad crni Spokane Falls, valjda Sp*** Fols ili nesto.


ma znam - videh posle da nisam napisao Spokejn Fols,al me mrzelo da ispravljam.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
28456 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/01/2019 :  16:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

A dobro onda. Valjan razlog.Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior MemberCroatia
1526 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 04/01/2019 :  17:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Ernie Pike


...


Prijatelju,Teks je zakon!
A Čiviteli sjajan crtač.Prije nekoliko godina sam pročitao Carsonovu prošlost, također potaknut hvalospjevima na forumu i strip mi se zbilja svidio, ali u hrpi drugih nepročitanih stripova Texa sam uvijek ostavljao za kasnije. Ovo ljeto sam se dobro pripremio, napravio izbor stripova iz diskusije http://forum.stripovi.com/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=32617 i krenuo na čitanje.
Malo mi je bezveze pokretat diskusiju o stripovima koje ste svi vi pročitali prije 10 godina, ali nakon što sam pročitao Nepobjedive ili Pokolj u Red Hillu shvaćam zašto je Teks u Italiji najpopularniji Bonelli.
Kao klinac sam čitao Teksa, mislim da sam pročitao sve epizode ZS od 250 do negdje 600 i još poneku epizodu kasnije, ali mi je uvijek bio junak br 3. Prvo iza Bleka i Kita Tellera, pa iza Zagora i Tellera i na kraju iza Mr No. i Kena.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

1722 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 04/01/2019 :  18:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Te epizode Teksa i jesu najlošije (čast izuzecima).


Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
28456 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/01/2019 :  20:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Da, ZS je kasnije krenula ponovno od pocetka i objavljivala vec objavljene (prve) price (sa cca ZS 300). Mozda su imali neki mozdanski sudar, trostruku mozdansku kap, epilepticni napad... ali nesto je skrenulo. Opasno.

No, ono od cca ZS 700 dalje opet bolje, tu su neke od najboljih prica. Ako nista drugo, ocjene na recenzijama mogu pomoci. I ovaj vec dugo neupdateani popis (sadrzi i linkove na recenzije): https://www.stripovi.com/asp/tex_popis_td.htmAnything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

tex2
Advanced MemberCroatia
18230 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 04/01/2019 :  22:09:36  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Meni najbolji Texevi su ZS 166 do 300 i od ZS 617 do kraja, tu je po meni najveći kontinuirani broj super priča!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior MemberCroatia
1526 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 04/01/2019 :  22:33:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Jedine epizode koje su mi ostale u sjećanju iz tog perioda su Krv Navaja i Velika intriga.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior MemberCroatia
1526 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 04/01/2019 :  22:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli


Da, ZS je kasnije krenula ponovno od pocetka i objavljivala vec objavljene (prve) price (sa cca ZS 300). Mozda su imali neki mozdanski sudar, trostruku mozdansku kap, epilepticni napad... ali nesto je skrenulo. Opasno.

No, ono od cca ZS 700 dalje opet bolje, tu su neke od najboljih prica. Ako nista drugo, ocjene na recenzijama mogu pomoci. I ovaj vec dugo neupdateani popis (sadrzi i linkove na recenzije): https://www.stripovi.com/asp/tex_popis_td.htm


Hvala Poli. Koristio sam taj popis. Čak sam ga i ažurirao.
Go to Top of Page

raingarden
Starting Member

3 Posts

Member since 05/01/2019

Posted - 05/01/2019 :  21:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Send raingarden a Private Message  Reply with Quote
Koliko puta je bio Tex ranjen?
99!

Go to Top of Page

Hercule Poirot
Advanced Member3020 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 05/01/2019 :  21:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
@raingarden, dobrodošao!
Go to Top of Page

Combatrock
Senior MemberSerbia
2838 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 05/01/2019 :  21:56:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
takodje dobrodoslica

99/700 je 0,14 nije bilo puno ranjavanja

sangue navajo
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27097 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/01/2019 :  22:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kada se ovako izvuče prosjek onda stvarno nije nešto puno, druga je stvar što je nemoguće da čovjek u tim godinama bude toliko puta ranjen, pogotovo na foru okrznute sljepoočnice.

Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
28456 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/01/2019 :  23:56:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Kada se ovako izvuče prosjek onda stvarno nije nešto puno, druga je stvar što je nemoguće da čovjek u tim godinama bude toliko puta ranjen, pogotovo na foru okrznute sljepoočnice.


Da ga nisi zamjenio za Patricka?Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 250 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000