forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 360

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30980 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 07/05/2021 : 20:50:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Pa nije loš, recima za ocjenu 8 od 10, navučeno, dosta je rano predvidljiv i meni se nije dopao crtež. Super je što je malo za promjenu Carson glavni lik! O ukusima se naravno ne raspravlja! Nakon Obračuna ima dosta boljih priča, bar po mom skromnom mišljenju!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/05/2021 : 20:59:59  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Mastertuono je dobar, na tragu Andreučija ali ne tako dobar..
ima dinamičan crtež, sigurno bolji od spomenutog Vechia.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2275 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 07/05/2021 : 21:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Zna biti karikaturalan i pretjerivati sa mišićima ali ima crtačku moć. Kad mu se poklopi i dobra priča, kao Krvavi mjesec, to su onda vrhunci novog Teksa. Obračun je ok, skroz solidan, Poncho je rekao meh ali tanka je linija između meh i ok, tu najviše igra tko koliko voli neki lik.
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5415 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 09/05/2021 : 12:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
Koral odlican Texone
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 09/05/2021 : 21:29:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Zna biti karikaturalan i pretjerivati sa mišićima ali ima crtačku moć. Kad mu se poklopi i dobra priča, kao Krvavi mjesec, to su onda vrhunci novog Teksa. Obračun je ok, skroz solidan, Poncho je rekao meh ali tanka je linija između meh i ok, tu najviše igra tko koliko voli neki lik.

Ovdje je crtež karikatura bez obzira na težinu njegova imena. Priča je varijacija poznate teme i tu se nije dalo puno napraviti, zato je fokus bio na građenju zanimljivih likova iz Dodge City ganga, al onda je ponestajalo stranica pa su oni ispali kokšari koji padnu za 5 min,a priča je prisilno kulminirala obračunom kod korala na 3 metra! Gledam i nevjerujem da se takva scena potkrala.

I da Tex je preživio par zasjeda... mislio sam da se takve scene ne događaju više...
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2275 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 10/05/2021 : 09:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho
I da Tex je preživio par zasjeda... mislio sam da se takve scene ne događaju više...

Znači to je SUŠTINA Teksa! SUŠTINA!
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 10/05/2021 : 09:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Poncho

Znači to je SUŠTINA Teksa! SUŠTINA!

Naivna i lijena scenaristička rješenja? Ne bih rekao da je to suština lika i serijala, više neki lijeni manirizam.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2275 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 10/05/2021 : 09:49:02  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Preporučam ti jedan od vrhunaca Teksa: Nolitta/Fusco - Čejen klub/Argument kalibra 45/Pukovnik Votson. Tu se na najbolji mogući način uviđa ispreplitanje vrhunske kvaliteta scenarija i suluda onesvješćivanja, promašivanja i nerezonske odluke zlikovaca koje su kanon Teksa
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 10/05/2021 : 09:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

Preporučam ti jedan od vrhunaca Teksa: Nolitta/Fusco - Čejen klub/Argument kalibra 45/Pukovnik Votson. Tu se na najbolji mogući način uviđa ispreplitanje vrhunske kvaliteta scenarija i suluda onesvješćivanja, promašivanja i nerezonske odluke zlikovaca koje su kanon Teksa

Joj kao da ne znam taj klasik. Tu je ona scena kad Tex dođe na fancy zabavu gospode i iskrca puna kola leševa njihovih plaćenika. To je scena koja obilježava šta je Tex.

Vidiš te rupe u scenariju mi pak nisu ostale u sjećanju... Svejedno očito je bilo dobrog mesa koje je pokrilo ostalo, za razliku kod Korala.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2275 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 10/05/2021 : 10:17:51  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Da, da, to je ta genijalna scena. Ali na početku Teks naleti na bandu koja ide paliti imanje nekih farmera i ovi ga onesvijeste jer kao, on je rendžer, postupajmo sad u rukavica.. pa ga na kraju pukovnik Vatson opet onesvijesti ali umjesto da ga kokne smišlja neki komplicirani plan pa na kraju Vatsonova kćer oslobodi Teksa, a zločinačko udruženje se sruši kao kula od karata
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 10/05/2021 : 10:21:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, da, to je ta genijalna scena. Ali na početku Teks naleti na bandu koja ide paliti imanje nekih farmera i ovi ga onesvijeste jer kao, on je rendžer, postupajmo sad u rukavica.. pa ga na kraju pukovnik Vatson opet onesvijesti ali umjesto da ga kokne smišlja neki komplicirani plan pa na kraju Vatsonova kćer oslobodi Teksa, a zločinačko udruženje se sruši kao kula od karata

Razumijem mada je zabavno kako oni postupaju u rukavicama oprezno a Tex je tu bezobrazniji i drčniji nego ikad. Negativci muku muče da osmisle neki plan a Tex gazi ko tenk.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 15/05/2021 : 11:54:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote

VČ ZS 29: Teks: Miran čovek

Klasična pravolinijska vestern priča, zbog toga i veoma predvidljiva.

Čudi me da Bonelli i dalje koristi iste principe kao i prije 50 godina. Negativci su ružni, a plus to bude začinjeno i informacijom da ih glavni protagonisti ne poznaju, pa kad se tako nacrtana izdaja desi, bude samo razlog za zijev. Karakterizacija Sema Vilera je čak i zadovoljavajuća, za razliku od glavnog antagoniste, čije je pokajanje i razlog za povratak na staro baš onako nerazrađen i počiva na nekoliko "uvrijeđena mlada" situacija.

Prosto, čitajući uvodnik u VČ izdanju, gdje se za ovu priču čak usuđuje napisati termin "remek djelo" mi je donekle podigao očekivanja, ali je sam strip obrisao pod sa tim očekivanjima. Bah.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

zkne
Junior Member

489 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 15/05/2021 : 17:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zkne a Yahoo! Message  Send zkne a Private Message  Reply with Quote
Meni je miran čovjek bas sjajan strip,prica je pravi klasicni western sa odlicnim crtezom.
Karakterizacija likova nije plosna,sjajno je ocrtan Texov brat,a to je i bila intencija stripa. Svakako preporuka za procitati.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 15/05/2021 : 21:32:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Nije meni to loše, samo je... prosječno, a prodaje se pod "remek-djelo".

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2275 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 15/05/2021 : 22:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Rechioni i Andreucci - zainteresiran sam. Imam očekivanja.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 16/05/2021 : 00:35:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Yamin znak/Četiri jahača/Pakao koji urla

Boselli/Civitelli

Nakon 30 i kusur godina dvojac Boselli/Civitelli nam donosi četvrto (ne varam se?) pojavljivanje Yame, jednog od najvećih Texovih nemesisa. Ko je čitao 'Tex protiv Yame' zna da se radi o jednoj od najgorih priča ikad, ali tu je Boselli da popravi stvar. Priča ima tri sveske, ali ni u jednom trenutku nije dosadna, prvi dio je tjeskoban, odličan uvod sa fenomenalnom pucnjavom u napuštenom rudarskom gradiću gdje ekipa tek na kraju naslućuje s kim ima posla, u drugom dijelu se otkrivaju karte, uvode novi likovi, a treći je vrhunac i finalni okršaj sa otvorenim krajem. Boselli je iskoristio svoje adute te uveo puno solidnih likova koji bi mogli biti relevantni i u budućnosti, dao cilj i smisao Yaminim moćima i magiji, začinio sve standardnim dijalozima i Texu primjerenim hororom. Rezultat je klasični, ali ozbiljniji Yama koji je u nekim trenucima izbacio iz igre ili potpuno iscrpio četvorku. Zanimljivo je kako je Kit slab na žene i to da su posjetili indijski restoran, generalno ima tih zanimljivih detalja. Civitelli je standardno odličan, naslovnice također vrhunske. Prezadovoljan sam pričom, nakon toliko vremena Yami je vraćen neki ozbiljniji status sa jednom vrhunskom modernom avanturom bez odstupanja od Texovih gabarita, ipak u Texu ne prolazi sve kao u Zagoru, a ovdje je sve umjereno i na svom mjestu. Nije bez mana, ali ovo očekujem od modernog Texa. Jedva čekam sljedeće pojavljivanje Yame/Mefista, koliko se sjećam spominjalo se to, ako neko zna nešto više o tome, neka podijeli :)

Ocjena: 90/100
--------------------------------------------------------------------

Opasna igra/Zamka u snijegu

Faraci/Nespolino

Nakon nekoliko solidnih i dobrih Faracijevih priča, evo i jedne koja je promašaj. Zaplet i ambijent koji obećavaju su pretvoreni u jedan crno-bijeli sukob lokalnih indijanaca i vojnika u kojem su indijanci, po ko zna koji put, prikazani kao naivci i dobrice koji dopuštaju da se zli vojnici iživljavaju na njima do nedopustivih granica, sranje. Zašto se neko ne usudi i da malo sive nijanse tome svemu pa da indijanci pokažu šta mogu, da pokažu zube, nešto kao u Magičnom Vjetru makar. Indijanci su u Texu nerijetko ili totalni naivci ili poludjelo pleme, mislim ima izuzetaka jasno, ali nedopustivo je da toga i dalje ima u aktuelnom Texu. Preskočiti, ustvari vrijedi prelistati jer je Nespolino odličan. Naslovnice su isto dosta dobre. Faraci može/mora bolje ...

Ocjena: 50/100
--------------------------------------------------------------------

Desperadosi/Tragovi u pijesku

Nizzi/Monti

Jedna starija priča sa uvodom koji nagovještava neku ozbiljnu, dužu pustolovinu koja zapravo postaje jedna kraća, fluidna priča koja se čita u jednom dahu. Ništa spektakularno, ali tako pitko i na momente simpatično da se čovjek dobro osjeća poslije :D Crta Monti (RIP) koji mi je bio jedan od omiljenih crtača, ovdje je standardno odradio odličan posao. Malo su mi čudno/smiješno nacrtane ajkule, a i generalno su ajkule prikazane preagresivne, ono vrebaju sve vrijeme, ne smiješ prst smočiti :) Naslovnice skroz OK, Villina odlična. Idealno za sat na plaži ujutru kad nije jako sunce.

Ocjena: 75/100

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30980 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 16/05/2021 : 10:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Yama izlazi ovo ljeto od Libellusa, jedva čekam! Slažem se za Faracija, ispodprosječna priča!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

koze123
Average Member

929 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 16/05/2021 : 10:13:05  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Volim ove mini opise i osvrte, posebno kada su za neke od novijih priča koje nas tek čekaju u redovnoj seriji! Jedva čekam da stignemo do njih.

Miran čovek je po mom mišljenju jedna od boljih priča objavljenih u ZS. Ne bih ga nazvao remek delom ali mi svojim stilom odudara od klasičnih vesterna i kaubojaca. Rekioni je sasvim umeren i više fokusiran na sam lik Sema Vilera i tu leži glavna lepota ove priče. Događaji koji se kasnije razvijaju jesu možda šablonski, ali je od samog starta jasno da akcenat nije na njima već na moralnoj dilemi kroz koju prolazi glavni junak,tako da ti dogašaji zapravo prelaze u drugi plan. Čak mislim da je Rekioni mogao još neke stvari da utegne i da dotera, no prilično sam zadovoljan pričom. Andreuči je fantastičan, u svega prve tri table je dočarao lepotu Divljeg Zapada na savršen način, i u glavi mi pokrenuo umirujuću muziku iz RDR-a.

Da je Rekioni poradio malo više na okršajima (koji jesu izuzetno šablonski i naivni), i malo "utegnuo" određene dijaloge možda bismo mogli i da govorimo o izuzetnom stripu. Ovako je u pitanju odlična priča, ispraćena fenomenalnim crtežom i možda najboljom alternativnom naslovnicom u celoj ZS (uz Gerin Masakr!)

Sigurno ću se vratiti ovom stripu u skorije vreme, pravi je bilo užitak pročitati ga. Nadam se i objavljivanju prvog specijalca Mladog Teksa, naslovnica za "Duh Natali" je savršeno atmosferična, baš po mom ukusu.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2275 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 16/05/2021 : 10:20:05  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ma to ce bit Duhovi Božića, a ne Duh Natali. Naslovnica mi je super ali strepim od još jedne prerade Dickensove Božićne priče
Go to Top of Page

koze123
Average Member

929 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 16/05/2021 : 12:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma to ce bit Duhovi Božića, a ne Duh Natali. Naslovnica mi je super ali strepim od još jedne prerade Dickensove Božićne priče

Znam italijanski dovoljno da listam sbe prodavnicu i gledam naslovnice .

Ako je u pitanju još jedna obrada Dikensovog klasika onda mu se još više radujem. Mnogo volim Božićnu priču, i generalno uživam u svim obradama/reimaginacijama.

Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 16/05/2021 : 14:42:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Čitao sam nedavno taj prvi specijal mladog Texa i bio mi je odličan. Ima solidnog horrora što je poprilično netipično za Texa. Čudi me da su iz VČ obrnuli redoslijed, ali se nadam da će i ovo izbaciti. Drago mi je da su mišljenja za 'Miran čovjek' uglavnom pozitivna, treba mi stići ovih, jedva čekam, dovoljno bi mi bilo samo što crta Andreucci :D.

quote:
Originally posted by jasa

quote:
Originally posted by going going

Osvrt na par nerecenziranih epizoda.

quote:
Originally posted by jasa

Duhovi Božića

Boselli, Gualtieri, Nucci/Ghion

Ovo je specijalna epizoda mladog Texa sa zimskim/prazničnim ugođajem. Imamo ukletu planinu, snijeg, horor, kolibicu, Pinkertonove agente, Indijance i nekoliko priča, čak imamo i podpriču u jednoj od priča. Kako volim horor, ovo mi je leglo vrhunski jer su priče jako dobre i jezive i sve je to dobro uklopljeno u glavni tok. Pomalo netipično za Texa, ali jako dobro. Crtež je djelo Ghiona, kojeg prvi put vidim i jako mi se sviđa, dinamičan i detaljan crtež, podsjeća malo na Dottija. Iako mi je Dotti jedan od omiljenih crtača još od Zagora, naslovnice za mladog Texa su mi totalno bezveze, neupečatljive, blage. Ova mi je zapravo OK, ali generalno su mi lošnjikave.

Ocjena: 85/100

Ovo vec deluje ozbiljno zanimljivo. Bosseli nize samo vrhunske crtace na Mladom Texu i deluje mi kvalitetno ceo taj serijal, voleo bih kada bi bio objavljen u nekom pristupacnom kiosk izdanju bilo u Srbiji, bilo u Cro.

ako mogu kolor i klasik, ne znam sto ne bi i ovo, dok jos ne kasnimo previse 😀 nekako mi je tex bas za kioska, percepcija sta li, presterilna su mi luksuzna izdanja ... nisam ni ja citao mladog, samo ovu epizodu i odlicna je, ali netipicna za Texa, puno brutalnosti i horora, doduse sve je vise brutalnosti u novijem texu i neka je ...

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/05/2021 : 03:14:37  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
U pravu je Beren za Mirnog coveka. Po mom mišljenju daleko od remek dela. Dobar strip praćen fantastičnim crtežom . Trebalp je i morao je Rekijoni da to malo više utegne i dotera da bi podigao to na viši nivo. Oseca se drugaciji pristup, osvezavajuci, u scenariju, neopterećen suvišnim dijalozima, ali fali bolja karakterizacija likova tj.njihovih odnosa da bi ovaj strip bio baš odličan.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/05/2021 : 16:12:47  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
iscitah ovaj zs 29, teks/sem viler, valja ovo. dobra drama uklopljena u vestern standarde, dobra rokacina, dobar strip . rekioni izgleda fusari samo na dilanu. andreuci kao i uvek (meni) odlican

Edited by - kasper on 17/05/2021 16:13:53
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7507 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 17/05/2021 : 21:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Tex2 nam donosi još jednu recenziju jedne Texove antologijske epizode:

https://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-zs-19-mracne-sile/2645/

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 17/05/2021 : 22:42:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
ovo bi trebao vc u zs objaviti …
Go to Top of Page
Page: of 360 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.97 seconds. Snitz Forums 2000