Author |
Topic |
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 07/04/2010 : 08:48:42
|
quote: Originally posted by dugapuška To ti je ovaj mudrac!
Ma, ok. Gol je odlican. Ali ono je nesto posebno. Neprevazidjeno. Ja umrem od smeha kad god cujem. "Aj tinks d rezultat ist real."
|
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 07/04/2010 : 21:32:39
|
Steta. Dude prodaju izdanje. Imam mali predlog All-ba. Posto topik o Crepaxu ne ukazuje ko i kako se krlja i oko cega, mozda bi trebalo otvoriti novi ''Zasto (ne) volim... IME ZRTVE'' ili tako nekako. Tako ces moci da kontrolises temu (slicno kao sto radi Menschenjaegger na topicu ''Ocenite...''). Mozes temu da menjas svake nedelje ili po potrebi ako se neka ne pokaze dovoljno interesantna. |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 08/04/2010 : 12:30:24
|
ovakve rasprave su potrebne. Samo napred momci, otvarajte topice i raspravljajte |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 24/07/2010 : 20:27:28
|
quote: Originally posted by cat claw
Evo i malo veselije verzije...
Odjednom gomila misljenja i zapazanja o kojima vredi diskutovati...
Ode ova ilustracija za milion i po baksa... Bilo mi je logicno tu vest smestiti u ovaj topic... |
moji crteži |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
bosancicigor
Average Member
Croatia
866 Posts
Member since 15/08/2009 |
Posted - 25/07/2010 : 21:08:38
|
ne mogu vjerovat da jedan bane kerac prigovara bilo kome o anatomiji (ili još smješnije o koloru),bilo kome, a pogotovo frazeti. daj malo skuliraj i skini se sa imaginarnog trona. (btw,volim tvoje stripove, ali što je previše previše je) |
|
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 25/07/2010 : 21:32:05
|
Zasto svi misle da ja sebe zamisljam na nekom tronu i da vas gledam s visoka? Ako je sisa izduvana, onda je izduvana i nema veze ko je to zapazio. I, ako cak i Frazeta gresi u anatomiji, zasto ne bih i ja. Bosancigore, moje kritike pogresno vezujes za moju profesiju. Ovde sam clan foruma jednak sa ostalima i ako hocu, smem i da laprdam. A tebi ako nesto nije po volji, onda mojoj kritici suprotstavi tvoju pa da vidimo ko ima ostrije oko. Ako mi dokazes da je desno rame ''konana'' u donjem uglu prve slike korektno, prestacu da iznosim svoja misljenja na ovakvim topicima
|
Edited by - cat claw on 25/07/2010 21:33:23 |
|
|
bosancicigor
Average Member
Croatia
866 Posts
Posted - 26/07/2010 : 15:37:40
|
da,tu se slažemo,imaš potpuno pravo da laprdaš po forumu. što se tiče anatomije dragi bane postoji razlika između grešaka proizašlih iz nepoznavanja iste i namjernog izostavljanja, preuveličavanja ili ako hočeš i karikiranja anatomije,a sve zbog dimamike kadra,potenciranja pokreta, atmosfere i ritma cijele table koji je pogotovo kod frazete izuzetno važan.
|
|
|
|
dino alic
Junior Member
Croatia
363 Posts
Member since 23/01/2003 |
Posted - 26/07/2010 : 21:32:01
|
[quote]Originally posted by bosancicigor
ne mogu vjerovat da jedan bane kerac prigovara bilo kome o anatomiji (ili još smješnije o koloru),bilo kome, a pogotovo frazeti. daj malo skuliraj i skini se sa imaginarnog trona. (btw,volim tvoje stripove, ali što je previše previše je)
Molio bih te da pojasnis termin ,,jedan,, i ,,bilo kome,,.Pogotovo kad se obraćaš jednoj crtačkoj veličini poput Baneta.čovjek samo dobronamjerno ukazuje da su i najveći umjetnici u nekim trenutcima bili u stanju pogriješiti.Što se tiče ,,imaginarnog trona,,čojek je na tronu Yu strip scene već 30ak godina |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 26/07/2010 : 21:38:21
|
''Laganje'' u stripu je odavno poznata stvar. Ali se ipak pazi da se ne laze ovako otvoreno kao u primeru koji sam naveo. Tu se vidi Frenkova namera ali je zapao u teskoce i mrzelo ga je da se izvlaci, a onda je smisljena ova prica koju navodis i koja sluzi samo nama crtacima da urednicima zamazemo oci. I, zar ne mislis da o anatomiji na crtezima mogu da pricaju svi sa darom zapazanja a ne samo crtaci koji to dobro rade. Inace, tebi za informaciju, NE POSTOJI nijedan crtac koji na bar jednom crtezu nije zezno anatomiju. Tu mislim i na Rejmonda i na Fostera. O Hogartovim provalama da i ne govorim. Zar zaista mislis da zbog toga nemaju pravo da kritikuju Frenkija?
|
|
|
bosancicigor
Average Member
Croatia
866 Posts
Posted - 26/07/2010 : 23:08:58
|
dobro,hajdemo onda i dalje u tvom razmišljanju pa recimo da kroz čitavu povijest likovne umjetnosti, umjetnici nekome mažu oči zbog svojih grešaka. jesu li muljali i sami sebe u altamiri dok su oslikavali pečine reducirajući sve ono što nisu smatrali bitnim, je li i michelangelo mazao oči mecenama predimenzionirajuči anatomiju svojih aktova.., i za tvoju informaciju postoji nešto što umjetnici oduvjek rade (to se itekako odnosi i na strip), a to je sagledavanje šire slike, na uštrb robovanja simetriji,robovanju anatomskim atlasima, lomljenu perspektive, igranju sa izvorima svijetla, guranju kompozicije do potpunog pada....itd ne interesiraju me ni rejmondi, fosteri, ni frenkiji. govorim načelno o nečem što se zove kreativnost.
(za dina alic-a, bane je na tronu Yu strip scene bio prije 30 god, što odavno više nije ali to ne znaći da ne može savjetima pomoći mladim crtačima, dapače mogao bi i mnogo više kad bi bio manje rigidan u likovnim razmišljanjima jer u likovnom svijetu dva i dva nisu uvijek četri, zato je matematika matematika a umjetnost umjetnost) |
|
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 26/07/2010 : 23:54:15
|
jesu li muljali i sami sebe u altamiri dok su oslikavali pečine reducirajući sve ono što nisu smatrali bitnim Nisu reducirali zato sto su smatrali nebitnim, nego zato sto nisu imali Brause pera i W&N kistove za sitne detalje.
, je li i michelangelo mazao oči mecenama predimenzionirajuči anatomiju svojih aktova.., A mozda je patio od astigmatizma?
i za tvoju informaciju postoji nešto što umjetnici oduvjek rade (to se itekako odnosi i na strip), a to je sagledavanje šire slike, na uštrb robovanja simetriji,robovanju anatomskim atlasima, lomljenu perspektive, igranju sa izvorima svijetla, guranju kompozicije do potpunog pada....itd To sto ti nazivas robovanje je ustvari najobicnije poznavanje zanata. I nema u tome nista lose, samo ima korisno.
ne interesiraju me ni rejmondi, fosteri, ni frenkiji. govorim načelno o nečem što se zove kreativnost. Moze se i zanatski ispravno biti kreativan. Zasto bi samo nejasne mrlje bile kreativnost?
(za dina alic-a, bane je na tronu Yu strip scene bio prije 30 god, I to je stvar za diskusiju posto je i onda bilo boljih od mene
što odavno više nije ali sam tu negde, nadam se Uostalom 30 godina na tronu je vec tiranija. Ne bih da sam u toj kategoriji
ali to ne znaći da ne može savjetima pomoći mladim crtačima, dapače mogao bi i mnogo više kad bi bio manje rigidan Moje insistiranje za postovanjem osnovnih nacela u komercijalnom stripu nije rigidnost. Bila bi rigidnost kada bih proizvodio svoje klonove.
u likovnim razmišljanjima jer u likovnom svijetu koji je btw dosta razlicit od stripskog sveta dva i dva nisu uvijek četri, zato je matematika matematika a umjetnost umjetnost) Gresis. Bas u Matematici dva i dva nisu uvek cetiri. S druge strane, covek uvek ima dve ruke i dve noge, i nikakva kreativnost ne moze osporiti tu zalosnu i dosadnu cinjenicu.
Igore, vec sam imao polemiku o slicnim stvarima sa AllBa-om i ne bih da se ponavljam. Moji stavovi su uglavnom poznati. Poznato je da nikad nisam ni tvrdio da su tacni. Meni se cine razumni i logicni, ali to ne znaci da su svakome ispravni. |
Edited by - cat claw on 26/07/2010 23:55:59 |
|
|
Topic |
|