Author |
Topic  |
Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 02/04/2010 : 21:44:16
|
quote: Originally posted by all_ba
KADE - Sunce propasti, ovaj album našeg Stjepana je fantastičan i trebalo bi ga svakako kupiti. Vrijedan izdavački pothvat, ali naši čitatelji slabo znaju o njemu. To je za sad alijas Esada Ribića, s tim što je momak jako mlad, pa će ga vremenom nadmašiti. Kolekcionari, obavezno si obezbjedite svoj primjerak. @Hello, čestitam na ovom albumu i jedan primjerak rezerviši za mene.
mmmm Ne. ne mogu se nikako složiti sa tobom. Šejić je dobar na naslovnicama ali u ovom stripu je njegov crtež jednostavno zagušujuć. Istina da je i priča ubi bože ali..... Poređenje sa Esadom je u najmanju ruko smiješno. Recimo samo da im stilovi nisu ni slični a kamo to drugo....
@ hello
svaka čast za izdavanje Spawna, za Strance u raju ti treba dignut spomenik, ali... prekineš li izdavanje Fella........ ne želim ni pomislit što se može desiti
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
Posted - 02/04/2010 : 22:47:42
|
Baš šteta za lošu prodaju, ja imam sva tvoja izdanja osim Spawn Sjećanja i mogu reći kako su svi stripovi vrlo dobri do odlični. Ako stignem kupit ću na akciji 3 kom pa dva pokloniti. U svakom slučaju želim brz oporavak i nastavak rada.
P.S. Nego, što je Markos ovako nabrijan na tebe? |
Grad - to ste vi. |
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4240 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 02/04/2010 : 23:05:28
|
Stjepanovo vrijeme tek dolazi, nisam htio uopće da njegov rad kritikujem, naprotiv. U svakom slučaju treba mu pružiti podršku, kao i Izdavaču. Slažem se da mu je crtež zagušujući, no vremenom će vjerovatno i on to shvatiti i pojednostaviti stvari i malo smiriti kolor. A da će dostići Esada, vrijeme će pokazati. Momak ima potencijal, sve od njega zavisi. I zašto misliš, da ga je smješno porediti sa Esadom? |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
 |
|
Ignus
Senior Member

1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 02/04/2010 : 23:08:05
|
quote:
P.S. Nego, što je Markos ovako nabrijan na tebe?
Stvarno...zašto širiš negativnu vibru? |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/04/2010 : 23:16:45
|
Nisam nabrijan, nego me smetaju neke stvari.
Nisam htio ulaziti u rasprave, ali ok, evo, da objasnim sto sam mislio:
Prvo i osnovno, VJ, tj. striparnica Libellus, je ovdje oštećena. A kako je VJ moj dugogodišnji prijatelj, naravno da sam reagirao. Naime, većina izdavača daje stripove ZG striparnicama na komisiju tj. "evo vama stripovi, vi nam platite koliko prodate, kad prodate". Danijel je trazio da mu se svi naručeni stripovi plate unaprijed. I Vedran ih je platio. Nešto je prodao, ali dosta je toga ostalo. S vremenom bi se i oni prodali, ali ovako nema šanse da se išta od toga proda i VJ je ostao u velikom minusu. Meni to jednostavno nije fer.
Drugo, isto tako nije fer reklamirati prodaju kao akciju, kad se u biti radi o gašenju firme. Niti je fer nešto što nije kompletan serijal reklamirati kao takav.
Treće, ...
Ma dobro. Razumijem ja Danijela, ali nije u redu. |
Trouble will find me |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 02/04/2010 : 23:46:19
|
quote: Originally posted by jaki
Nisi izdržao
Ja sam također razočaran. Ni jedan serijal nije dovršen. Meni ti stripovi bez budućnosti nisu zadovoljstvo.  |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts
Posted - 02/04/2010 : 23:50:44
|
Ne vjerujem kako je Danijel išao s namjerom zakopati sebe i svoje izdavaštvo (i kao posljedica navedenog, zaribati i VJ-a) tako da držim kako su negativne emocije usmjerene prema njemu nepotrebne. A vezano za komisionu prodaju nasuprot klasičnoj, uvjek sam za komisionu, ali nije sve baš uvijek tako jednostavno.
Što se tiče akcije, najpovoljnije akcije su upravo ove - sve dam samo da prodam - koje se upravo i događaju pred zatvaranje butige (iako se ja nadam dkako će ipak preživjeti).
nešto što nije kompletan serijal reklamirati kao takav - ja osobno sam shvatio - kompletan serijal izdan od strane Dani-a |
Grad - to ste vi. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Posted - 03/04/2010 : 00:01:51
|
Budući da si dosta dugo na forumu, onda znaš kako ja inače reagiram:) Ovo je daleko od negativnih emocija, ovo je obično gunđanje:) |
Trouble will find me |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 03/04/2010 : 00:33:55
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by jaki
Nisi izdržao
Ja sam također razočaran. Ni jedan serijal nije dovršen. Meni ti stripovi bez budućnosti nisu zadovoljstvo. 
nije bilo njemu namjenjeno |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 03/04/2010 : 02:51:35
|
Danijel je koliko sam uspio upoznati covjeka u ovih par godina jedan vise nego OK covjek (osim sto voli Ozujsko pivo) i sigurno nije imao namjeru nikoga zeznuti. Mozda njegovi izdavacki potezi nisu bili najpametniji ali nekako mi se cini da svi u ovom nazovi biznisu sa stripovima uce na greskama (ako i ne uce sigurno ih rade). I tako u ovoj situaciji kada vec godinama vecina izdavaca nesto kenja a striparnice (a i kupci) jedu ta govna jedino sto preostaje je te stripove podjeliti, jer neka "akcija" SKL-u nije ni ponudjena a na tim stripovima ulozenu lovu sigurno necemo vratiti. Stoga, tko jos nije sutra moze jos pokupiti svoj besplatni primjerak cega je vec ostalo (Spawna vise nema, mislim da ima neki Stranac u raju i Fel ili Kade). |
 |
|
The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 03/04/2010 : 08:00:41
|
quote: Originally posted by hello
quote: Originally posted by Markos
Dalo bi se raspravljati nadugo i naširoko, slažem se, ali ionako nema smisla, pa je bolje sve to preskočiti. Ja sam u prvom sam redu mislio da bi bilo u redu objasniti motive ove akcije, ali dobro, tvoja stvar.
Za motiv nema nikakvog problema. Prodaja ide jako loše, a većina ljubitelja stripa ili ne zna uopće da postoje ova izdanja ili im uopće nije ni pružila priliku. Stara izdanja gotovo da se više i ne prodaju, a novo izdanje Spawna se u dvije najveće strip knjižare u ovih 5 mjeseci prodalo u rekordnih 14 primjeraka i ako se uskoro ne dogodi nekakav veliki preokret na bolje neizbježno je zatvaranje DANIja. Dakle imamo Bijelu i crnu varijantu, ali postoji i jedna srednja opcija, a to je da se preko Van Gogha nastavi barem jedan serijal ukoliko rezultati akcije budu barem malo ohrabrujući i dadnu nam neku nadu.
Ovo je najkatastrofalnija vijest koju sam vidio u domaćem izdavaštvu zadnjih godina. Neka vama Teksa u boji od prvog broja.
|
www.stripgen.com |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 03/04/2010 : 09:04:05
|
quote: Originally posted by VJ
Danijel je koliko sam uspio upoznati covjeka u ovih par godina jedan vise nego OK covjek (osim sto voli Ozujsko pivo) i sigurno nije imao namjeru nikoga zeznuti. Mozda njegovi izdavacki potezi nisu bili najpametniji ali nekako mi se cini da svi u ovom nazovi biznisu sa stripovima uce na greskama (ako i ne uce sigurno ih rade). I tako u ovoj situaciji kada vec godinama vecina izdavaca nesto kenja a striparnice (a i kupci) jedu ta govna jedino sto preostaje je te stripove podjeliti, jer neka "akcija" SKL-u nije ni ponudjena a na tim stripovima ulozenu lovu sigurno necemo vratiti. Stoga, tko jos nije sutra moze jos pokupiti svoj besplatni primjerak cega je vec ostalo (Spawna vise nema, mislim da ima neki Stranac u raju i Fel ili Kade).
Pitanje nije upućeno nužno tebi, ali ako znaš... Koje konkretno greške je napravio Danijel? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
Posted - 03/04/2010 : 09:22:21
|
quote: Originally posted by Deers
mmmm Ne. ne mogu se nikako složiti sa tobom. Šejić je dobar na naslovnicama ali u ovom stripu je njegov crtež jednostavno zagušujuć. Istina da je i priča ubi bože ali..... Poređenje sa Esadom je u najmanju ruko smiješno. Recimo samo da im stilovi nisu ni slični a kamo to drugo....
Bez usporedbe, samo 4 the record, Šejić nacrta u 2/3 mjeseca koliko Ribić godišnje, pa i to treba uzeti u obzir. Sejic slika na kompu, Ribic rucno... itd. Sada se postavlja pitanje kako bi izgledalo 80 tabli godisnje kod Sejica umjesto sto ih nacrta 300 i kusur.
|
https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Posted - 03/04/2010 : 09:29:42
|
quote: Originally posted by Obi-wan Pitanje nije upućeno nužno tebi, ali ako znaš... Koje konkretno greške je napravio Danijel?
Navikao ljude da cekaju da njegova izdanja pojeftine. |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 03/04/2010 : 10:03:00
|
ali to radi večina izdavača knjiga po svetu. nije on otkrio nikakvu toplu vodu...to radi Algoritam, to radi BP, to rade Učila sa Tintinom, Risar, Ludens sa remitendom, Bookglobe sa paketima Hermana, Marvela, Tajne povijesti, Libellus na Interlibru, itd.....
Kod Markosove kritike (napada) večina čitalaca prvo pomisli da je to napad Fibre na drugog izdavača, jer če taj povečati prodaju i možda on zbog toga proda koju knjigu manje. I što če ljudi ovakve akcije očekivati i od njega a on to možda ne želi raditi. Čak mislim da je on rekao da to sigurno neče raditi. |
Edited by - jang on 03/04/2010 10:03:41 |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Posted - 03/04/2010 : 10:18:57
|
quote: Originally posted by jang
ali to radi večina izdavača knjiga po svetu. nije on otkrio nikakvu toplu vodu...to radi Algoritam, to radi BP, to rade Učila sa Tintinom, Risar, Ludens sa remitendom, Bookglobe sa paketima Hermana, Marvela, Tajne povijesti, Libellus na Interlibru, itd.....
Da, ali nije isto jedan mali izdavac koji ima par izdanja i daljni opstanak mu najvise ovisi o njihovoj prodaji u startu kao i "veliki" izdavaci sa X izdanja gdje prodaja jednih krpa gubitke drugih. Nekoliko ljudi je reklo da ne zele kupiti novi Spawn jer cekaju da se dogodi stvar kao i sa prvim brojem kada je doslo do drasticnog pojeftinjenja. A desava se to da oni koji su kupili prvi broj u startu po punoj cijeni (dakle oni koje taj strip zaista najvise i zanima) na kraju budu uvrijedjeni i odustanu od daljnje kupovine. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Posted - 03/04/2010 : 10:33:27
|
quote: Originally posted by jang Kod Markosove kritike (napada) večina čitalaca prvo pomisli da je to napad Fibre na drugog izdavača, jer če taj povečati prodaju i možda on zbog toga proda koju knjigu manje. I što če ljudi ovakve akcije očekivati i od njega a on to možda ne želi raditi. Čak mislim da je on rekao da to sigurno neče raditi.
Bravo, raskrinkao si me |
Trouble will find me |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/04/2010 : 10:36:09
|
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
quote: Originally posted by hello Stara izdanja gotovo da se više i ne prodaju, a novo izdanje Spawna se u dvije najveće strip knjižare u ovih 5 mjeseci prodalo u rekordnih 14 primjeraka
Ovo je najkatastrofalnija vijest koju sam vidio u domaćem izdavaštvu zadnjih godina. Neka vama Teksa u boji od prvog broja.
Ovo je zaista šokantan podatak. |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
 |
|
rgorgiev
Senior Member

2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 03/04/2010 : 10:38:36
|
quote: Originally posted by marlowe
quote: Originally posted by hello Stara izdanja gotovo da se više i ne prodaju, a novo izdanje Spawna se u dvije najveće strip knjižare u ovih 5 mjeseci prodalo u rekordnih 14 primjeraka
Ovo je zaista šokantan podatak.
Sokantno zbog toga jer mu dodje da ako se za 5 meseci proda 14 primjeraka, onda to ljudi ne bi uzeli ni za djabe   |
so it shall be written, so it shall be done |
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 03/04/2010 : 11:00:58
|
Nisam nabrijan, nego me smetaju neke stvari.
Nisam htio ulaziti u rasprave, ali ok, evo, da objasnim sto sam mislio:
Prvo i osnovno, VJ, tj. striparnica Libellus, je ovdje oštećena. A kako je VJ moj dugogodišnji prijatelj, naravno da sam reagirao. Naime, većina izdavača daje stripove ZG striparnicama na komisiju tj. "evo vama stripovi, vi nam platite koliko prodate, kad prodate". Danijel je trazio da mu se svi naručeni stripovi plate unaprijed. I Vedran ih je platio. Nešto je prodao, ali dosta je toga ostalo. S vremenom bi se i oni prodali, ali ovako nema šanse da se išta od toga proda i VJ je ostao u velikom minusu. Meni to jednostavno nije fer.
Drugo, isto tako nije fer reklamirati prodaju kao akciju, kad se u biti radi o gašenju firme. Niti je fer nešto što nije kompletan serijal reklamirati kao takav.
Treće, ...
Ma dobro. Razumijem ja Danijela, ali nije u redu.
Ovo će vjerojatno biti moj najduži post u povijesti ali kad netko ili namjerno izvrće istinu ili je samo zlonamjeran ili u potpunosti neupućen treba argumentirano sve obrazložiti:
"Danijel je trazio da mu se svi naručeni stripovi plate unaprijed"
Danijel nikad nije tražio da mu se išta plati unaprijed. Sve strip knjižare sam odmah u startu pitao koji način im je najbolji. Na račun ili na komisiju s tim da je na komisiju rabat 30 % , a na račun 35% i naviše ovisno o naručenoj količini. Recimo Tino mi je dužan platiti neke račune stare preko godinu dana i nikad ga nisam silio da plati već će mi na kraju i vratiti neprodane stripove.
"Nešto je prodao, ali dosta je toga ostalo"
Ajmo da vidimo pojam "nešto" i "dosta"
Ja sam Libellusu fakturirao (ne računajući za Sloba) Stranci 1 - 43 kom Stranci 2 - 50 kom Stranci 3 - 15 kom Spawn 1 - 20 kom Kade - 20 kom Fell - 20 kom Spawn 2 - 10 kom
Ostalo je: Spawn 2 - 3 komada, par komada Stranaca i nešto više Fella i Kadea
"VJ je ostao u velikom minusu"
Iz prošlog obrazloženja vidi se da ovo ne drži vodu. VJ je zaradio na mojim izdanjima.
"Drugo, isto tako nije fer reklamirati prodaju kao akciju, kad se u biti radi o gašenju firme"
Ovo je akcija, na koji god način okreneš. Što ako nekim čudom akcija bude uspješna, možda onda firma ne bude ugašena, ili da se možda neki serijal neće nastaviti preko Van Gogha. Pripremio sam teren za gašenje firme i 100% bi bila ugašena da sam prošli mjesec realizirao jedan posao. Ali čudan je život, možda je to bio znak za neko čudo. Čuda se ne dešavaju svaki dan, ali ja ipak ponekad vjerujem u čuda. Realno 99% su šanse za zatvaranje, ali dok postoji i taj 1% nemam obavezu reći da se radi o gašenju firme.
"Niti je fer nešto što nije kompletan serijal reklamirati kao takav"
Moj odgor članu Mladjo: Stranci 1, 2 i 3 su zaokružena cjelina. Istina, serijal s ovim nije završen, ali to je kao npr. da se bojiš kupiti Hellblazer od Belog puta (koji je zaokružena cjelina i može se čitati zasebno) jer se gotovo sigurno nikad neće objaviti apsolutno sve priče Hellblazera. Svi stripovi na akciji su na neki način zaokružene cjeline. Nikad nisam upotrijebio izraz kompletan serijal. Cjelina, trilogija i sl. su u potpunosti istinite tvrdnje, a da si pročitao predgovor knjige Sanjam te vidio bi da u njemu piše ovo; Ovo je druga knjiga - integral od njih ukupno 19. Serijal Stranci u raju izvorno se sastoji od tri cjeline: -prva cjelina, epizode 1-3 (knjiga1) -druga cjelina, epizode 1-13 (knjige 2 i 3) -treća cjelina, epizode 1-90 (knjige 4-19)
"Prvo i osnovno, VJ, tj. striparnica Libellus, je ovdje oštećena. A kako je VJ moj dugogodišnji prijatelj, naravno da sam reagirao."
I vraćam se na početak. Zar misliš da itko vjeruje na forumu da si ti reagirao zbog dugogodišnjeg prijateljstva s VJ. On je odrastao, pametan i sposoban čovjek i može se i sam boriti za sebe. Ali pređimo na bitno. VJ jest oštećen ali to bih mu nadoknadio kao što sam mu već jednom i nadoknadio prilikom promjene prodajne cijene Spawna 1 sa 180 kn na 120 kn i Stranaca 1 i 2 s 69 na 63 odnosno 45 na 32 kn. Vedran je na forumu i može potvrditi da sam mu nadoknadio razliku tako da sam mu odobrio rabat na sljedeću narudžbu stripova FELL I KADE (po 20 komada) od 65 % tako da smo kompenzirali iznos za koji je bio oštećen. Strip knjižari TINO sam budući da račun nije bio plaćen također umanjio iznos računa za točno onoliko koliko je trebalo. Možda da i Zlatko iz Babilona kaže da li smo postigli dogovor u vezi ovoga. Ili možda Buch kojem sam također nadoknadio razliku (doduše djelimično jer ostao sam mu dužan isporučiti još Spawn 2 ali se nismo vidjeli za CRŠ pa ću mu dati na MAFESTU) I završit ću s rečenicom koju mi je tom prilikom Buch rekao: dobar si čovjek, ali loš trgovac.
A što se tebe tiče Marko preko ovih argumenata ne možeš nikako proći i ostaje ti samo ili da mi se najiskrenije ispričaš, ili da nastaviš tjerati po svom, ili da me izbaciš s foruma.
|
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 03/04/2010 : 11:33:12
|
Dalo bi se raspravljati nadugo i naširoko, slažem se, ali ionako nema smisla, pa je bolje sve to preskočiti. Ja sam u prvom sam redu mislio da bi bilo u redu objasniti motive ove akcije, ali dobro, tvoja stvar.
Za motiv nema nikakvog problema. Prodaja ide jako loše, a većina ljubitelja stripa ili ne zna uopće da postoje ova izdanja ili im uopće nije ni pružila priliku. Stara izdanja gotovo da se više i ne prodaju, a novo izdanje Spawna se u dvije najveće strip knjižare u ovih 5 mjeseci prodalo u rekordnih 14 primjeraka i ako se uskoro ne dogodi nekakav veliki preokret na bolje neizbježno je zatvaranje DANIja. Dakle imamo Bijelu i crnu varijantu, ali postoji i jedna srednja opcija, a to je da se preko Van Gogha nastavi barem jedan serijal ukoliko rezultati akcije budu barem malo ohrabrujući i dadnu nam neku nadu.
Potpisujem. + 25 edicija Zagora u svim varijantama |
Markose,do neba ti hvala!!! |
Edited by - anto on 03/04/2010 11:33:39 |
 |
|
rgorgiev
Senior Member

2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 03/04/2010 : 11:37:05
|
quote: Originally posted by anto
Potpisujem. + 25 edicija Zagora u svim varijantama
Uh, ovo ce da dovede do mnogo diskusija i "razgorice" topic  |
so it shall be written, so it shall be done |
 |
|
Topic  |
|