forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Gramatika/pravopis
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 32

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/04/2010 : 21:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:

K, kao znas vec sto
piše se C (nema kvaka), cita K. to je sindarinski jezik iz Gospodara prstenova. jezicno gledajuci, fantazija od djela, sto god mislili. covjek je zapravo stvarao, izmisljao jezike, a ove price su nuspojava.

Znam. Kao Kerac sa tipfelerom.
Uvek sam imao u rukama LOTR samo na hrvatskom, pa zato nisam znao.
Ipak cu nastaviti da te zovem Ćurunir, to mi nekako prvo palo kad sam prvi put video nick.

Bek na theme:
Ako se kaze jednom decaku, dvojici decaka, osmorici decaka, cetrdesettrojici decaka... Onda je
jednoj devojcici, dvema devojcicama, trima devojcicama. A dalje?

Edited by - cat claw on 13/04/2010 21:51:28
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16409 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 13/04/2010 : 21:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Dobro ptanje. I mene zanima.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 13/04/2010 : 22:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Mislim da dalje ide "četirima djevojčicama", poprilično sam siguran da sam nedavno negdje to čuo ili pročitao... Za veće brojeve nisam siguran.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16409 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 13/04/2010 : 22:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Ili cetverama? Nekako mi lepse zvuci.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 13/04/2010 : 22:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Caleb

Ili cetverama? Nekako mi lepse zvuci.

Pa možda je i to pravilno, ne znam... Čekajmo Curunira

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16409 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 13/04/2010 : 22:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Ma da, nego ti si me asocirao, pa rekoh da napisem.

Sacekacemo, bas me zanima.

Edited by - Caleb on 13/04/2010 22:07:39
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/04/2010 : 22:30:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

quote:

K, kao znas vec sto
piše se C (nema kvaka), cita K. to je sindarinski jezik iz Gospodara prstenova. jezicno gledajuci, fantazija od djela, sto god mislili. covjek je zapravo stvarao, izmisljao jezike, a ove price su nuspojava.

Znam. Kao Kerac sa tipfelerom.
Uvek sam imao u rukama LOTR samo na hrvatskom, pa zato nisam znao.
Ipak cu nastaviti da te zovem Ćurunir, to mi nekako prvo palo kad sam prvi put video nick.

Bek na theme:
Ako se kaze jednom decaku, dvojici decaka, osmorici decaka, cetrdesettrojici decaka... Onda je
jednoj devojcici, dvema devojcicama, trima devojcicama. A dalje?

jbte ne mogu vjerovati da me Kerac nikad nije asociralo, mene koji sam toliko opsjednut tim temama... šok! zapanj!
ipak bih volio da koristis K, moze slobodno i izgovorno, srpski. samo cu te utjesii da je algoritmov prijevod LOTR-a jedan od najboljih na svijetu, pa eto, nemas da zalis. bas me cudi da je srpski onako traljav (mozda ima neki najnoviji koji je bolji, ne znam).

četirima devojcicama, četiriju devojčica... da, dobro su dolje pretpostavili.
btw, sto ce ti vise od tri?

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/04/2010 : 22:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
e jebiga bilo je dolje dok sam pisao, sad je gore

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/04/2010 : 23:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Tesko cu se odvici. I Ratka sam godinu i po zvao Darko. Kad mi jednom udje u glavu... I Culfisa sam dugo zvao sa C a ne sa Tj.

Hmmm... zaustavili ste se na pet, a tu je najzanimljivije.
Kao kad drhtavi dedica unajmi pet onakih, pa im kaze: Ti me drzi za jednu ruku, ti za drugu. Ti me prihvati za nogu, a ti za drugu nogu. A ti, with big boobies, sedi mi na... khm... vec znas. Spremne? Na moj znak, vas cetiri... tri, cet'ri, PUSCAAAAAAJ!

I onda zahvali _______ drocama.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/04/2010 : 00:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote

nezasitniče!

evo, Klajn kaze da se rijetko mijenja ista osim jedan, ali preko 4 ne moz' ni da 'oces

Od osnovnih brojeva, promenljivi su samo brojevi od jedan do četiri. Osnovni broj jedan se obavezno menja kroz padeže (jedan, jednoga, jednome...).

Trebalo bi kroz padeže menjati i osnovne brojeve dva, tri, četiri, ali u praksi to retko ko čini. To se tiče dveju žena/dvaju ljudi, u praksi će se uglavnom čuti kao To se tiče dve žene/dva čoveka iako se ne smatra pravilnim oblikom. Međutim, većina ljudi upotrebiće pravilan oblik u slučajevima kao što je: Dajte nama troma/nama trima.

Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 14/04/2010 : 00:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

btw, sto ce ti vise od tri?

Od viska glava ne boli.

If you know what I mean

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 14/04/2010 : 00:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:

evo, Klajn kaze da se rijetko mijenja ista osim jedan, ali preko 4 ne moz' ni da 'oces

Klajn nema pojma. Jedan moj drugar se pet puta zenio!!!
I zaista ima problem kad za 8. mart u cvecari mora da kupi pet buketa ruza svojima ____ zena
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/04/2010 : 00:09:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
rekao bih da tvoj drugar ima vecih problema, kad ni nakon 4 puta nije shvatio

Go to Top of Page

torca
Average Member

746 Posts

Member since 24/03/2003

Posted - 14/04/2010 : 00:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send torca a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stari borac

Evo, da ne ispadne da te šaljem po cigarete:
u Žepiću piše Rod i Lezb, u Divkoviću isto, u Sencu Rod (nema Lezb / Lezbos).

u pravu si. imam doma samo žepića, piše kako si rekao, ne sumnjam da je isto u ostalima. vidio sam isto i u hrvatskom rječniku stranih riječi.
al nisam ja potkopavao curunirov suoritet nego eto, izjava za dnevnik. milijardu posto smo učili npr. "ovdje je rodos, ovdje skoči" i prilično sam siguran da smo takve oblike upotrebljavali svaki put. ovo mi je baš upalo u oko.
eto šta ti je obrazovanje.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/04/2010 : 00:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

vratimo se na temu. moderatore molim neka dopuste cijenjenu gospodinu da otvori zasebnu temu u kojoj ce nastaviti ispoljavati mrznju prema svemu sto se razlikuje od njega i time razvijati svoj humanisticki doprinos bratstvu i jedinstvu.

Ajde, nema potrebe da se otvaraju bilo kakvi zasebni topici. Obadvojica ste intelektualci, rado čitam Vaše postove i nema potrebe da se sada svađate na ovakav način. ajdeda fino raspravu okrenemo na miran ton, i to uz zvukove Dugmića i Indexa, može?

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/04/2010 : 00:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
tek sad vidjeh onu papazjaniju. ja uopce nista nisam vrijedjao ni napadao. pogledaj malo od pocetka tko je sto napisao i tko nepotrebno provocira. ovdje sam samo bio ironican, kratko. nakon njega.
emir se uvijek predstavlja kao najveci mirotvorac a NEPRESTANO izaziva svadje. pronjuskaj malo po forumu, ti si ipak moderator. da ne govorim o incidentima uzivo. dize zivce svakome gdje se pojavi. smijesno je da je sad ona njegova tamo zadnja/posljednja, ali bas me briga.
ja sam taj kome ne smeta nista tudje, ali ne dam ni svoje. ja, a ne on. jebote, ispada da je martin luter. presmijesno i pretragicno. eto, OPET je morao prekinuti normalu i iznimnu uspjesnost ove teme. ON, ne ja!

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 14/04/2010 : 00:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
Očito nije moja zadnja... ako nećeš objasniti svoje izjave koje sam citirao, onda ti je bolje da šutiš.
Svakodnevno, samo sve više, Curunir pokazuje da nije svoj imenjak nego tip sa svog avatara. Tužno ali istinito.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/04/2010 : 00:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
koje izjave? gdje? na zakljucanu topiku? ma daj, o cemu ti? ja govorim o jeziku. o jeziku! makni se odavde ako nista o njemu nemas reci! SAMO UNOSIS SVADJU GDJE GOD SE POJAVIS!

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16409 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 14/04/2010 : 01:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Ajde ljudi, lepo je islo do sada.

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 14/04/2010 : 01:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
Pa i govorim o jeziku. Samo ti je očito žao uskakati sam sebi u usta. Jer u Sarajevu i Bosni NISU svi govorili i pjevali na srpskom do 1990.
A o mom identitetu i uvredama na račun istog, zaista nema potrebe govoriti jer ni nemaš šta reći što nisam već milion puta čuo iz drugih šovinističkih usta.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/04/2010 : 01:05:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
naravno da je islo. citam ono zakljucano i ne mogu doci sebi! tip je bolestan, sam nesto izmislja i govori da sam ja to rekao, u picku materinu zasto uvijek mora doci neka spodoba i pokvariti sve!!???????????? ali on o ovome pojma nema, ne zna ni svoje ni tudje, jer on je pravnik, jel'te. ubi nas pravo u svom postojanju, majke ti. i zato je uputno pojkvariti ono o cemu pojma nemas. suradnik je pa mu se moze. serem ti se na njegovu suradnju, mrznju i zlobu

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/04/2010 : 01:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
rekao sam za bijelo dugme. dugme!!!!!!!!!!!!! vidis kako lazes i izvrces. tamo stavim itd. itd., a ti kazes "samo 2 rijeci"???? goran bregovic je pisao, pise i govori na srpskom. tebi to smeta. i tko je onda sovinist? tko??????????????

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 14/04/2010 : 01:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
Ne, jezikoslovče, ti si rekao sljedeće:
quote:

ali kakve to veze ima s time da se tada u "zvanicnoj" upotrebi u BiH koristio tzv. srpsko-hrvatski jezik, dakle srpski???? to nitko zdrav ne moze negirati.

Naravno da mogu negirati jer nije tačno, koristio se i hrvatski i srpski u kombinacijama kakvim su već bile i koje su vidljive iz svih tekstova i pjesama pa i Bijelog dugmeta. Tebi nije jasno da je ovdje to toliko isprepleteno da na kraju ljudima nije bilo bitno koje kojim šta govorio jer su svi govorili i pisali tzv. srpsko-hrvatskim.
To je, na kraju krajeva, taj bosanski koji danas koristimo s manje i više primjesa nekih arhaizama kojima nas siluju. No ti o tome ništa ne znaš, naravno, kao i o tome da me se živo jebe za to ko je na kojem jeziku pisao, dokle god je pjesma dobra.
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 14/04/2010 : 01:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by manhunter

quote:
hrvatski je dosljedniji u izgovoru stranih rijeci, a srpski vise postuje tradiciju iako se tako u stvarnosti ne izgovara. recimo, citam sad mr no od vc-a i piše patriša. u srpskoj tradiciji trebalo bi ipak patricija. delboj ce to bolje znati.

"koja vam je to budala samo tako..." ovdje nema mjesta, pa neka moderatori malo obrate pozornost... ili paznju

Ovo sa Patricijom smo već imali, i meni je normalniji taj oblik nego Patriša.

A ja sam pozoran, zato vam skrećem pažnju da iskulirate i ne smarate mnogo sa prepirkama.

delboje, upomoc!!!!!!!

evo da malo potegnem na drugu stranu, a cemu se i delboj ne moze nacuditi:
u novom srpskom pisu odvojeno u pomoc (kao uzvik), nego li i slicno. cemu to? jedno je stici nekome u pomoc, a drugo vikati "upomoc".

Patricia se izgovara Patrisia,iako ovdje stalno grijesim i kazem Patricia ovo vec radim jedno 10 godina.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17037 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 14/04/2010 : 09:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Mislim da dalje ide "četirima djevojčicama", poprilično sam siguran da sam nedavno negdje to čuo ili pročitao... Za veće brojeve nisam siguran.

Prema Stevanoviću je četirma, nema drugog i.
Go to Top of Page
Page: of 32 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000