Author |
Topic |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 30/06/2010 : 19:41:36
|
ova desno je svakako rahiticna ili amputirana nevesto :D :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 30/06/2010 : 19:59:47
|
quote: Originally posted by cat claw
Cini mi se da cemo morati malo da se igramo resavske skole za vezbu. Ja da postavim zadatak - neku sliku, a vi da precrtate sto vernije. Sta mislite o tome? Deluje zanimljivo?
Ovo sam ja Bane pokušao sa našom rajom dok si ti bio u Makarskoj. To je jako dobra ideja. Treba prvo da se vidi koliko je ko sposoban da kopira neke stvari. To je osnova svega. Kada vidimo potencijal naših polaznika (kolega forumaša) ove naše "radne akcije", znaće(mo)š se odrediti prema svakom ponaosob. @Milane, da bi crtao konje treba prvo da savladaš anatomiju konja. Do tada ništa napamet ne crtaj, jer crtež otkriva sve tvoje nedostatke. Ovo važi za sve. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
Jur
New Member
Slovenia
179 Posts
Member since 31/05/2010 |
Posted - 30/06/2010 : 20:00:43
|
quote: Originally posted by bisley
Možda je to zbog sjene u pozadini likova, ali nekako mi ove dvije nedefinirane ruke odvlače pogled. Puno bolji dojam slike bi ostavile da nije tako ...
Svasta... jos bi razumio, da ti oklopi ovih viking zena odvlace pogled ali tamo neka ruka u polumraku? |
----------------------------------------------- Composition Assistant http://jugilus.com/composition_assistant/ca.php |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 30/06/2010 : 20:13:55
|
quote: Originally posted by bisley
Možda je to zbog sjene u pozadini likova, ali nekako mi ove dvije nedefinirane ruke odvlače pogled. Puno bolji dojam slike bi ostavile da nije tako ...
To su radosti kompjutera i zumiranja. U vreme kada je to crtano, nisu ni sanjali da se slika ovoliko uvelica. E, sad, stos je u tome da je ovo ovde polovina velicine originala tako da te ruke u originalu izgledaju jos skrnavije. Medjutim, ALI... Probaj da ove slike smanjis duplo *da ceo kais bude sirok oko 15 cm kao sto su ga objavljivali u novinama* i da ih onda pogledas. Videces da su ruke sasvim dovoljno ok.
Svi veliki majstori su imali taj dobar osecaj dokle da idu sa detaljima i da ne ugnjave crtez. |
|
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 30/06/2010 : 20:26:59
|
quote: Originally posted by cat claw
Evo, poslao sam ti na mejl beotel jedan how to draw konje. Ima dva dela od po 7 MB. Nije neki narocit tutorial ali moze mnogo da pomogne.
E hvala. inace ovde sam bas namerno insistirao na crtanju napamet da vidim moze li se metodom pisi-brisi izvuci nekakva realnost. koristio sam naravno par fotografija, ali i one konje M.Miletica iz Larami albuma ali samo do te mere da uocim medjusobne odnose delova tela pa da radim po (o)secanju. |
|
|
Jur
New Member
Slovenia
179 Posts
Posted - 30/06/2010 : 22:56:31
|
Evo i mog rada na temu (manje/vise). Ubacio sam i moj prvi autorski lik, malog "Fizika-Man"-a. Ustvari to i nije covjek nego specialna elementarna cestica velike mase. Poseduje inteligenciju i zascitnik je naucnih zakona.
edit: Color verzija, a popravio sam i par stvari na crtezu. |
----------------------------------------------- Composition Assistant http://jugilus.com/composition_assistant/ca.php |
Edited by - Jur on 05/07/2010 17:09:36 |
|
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
|
www2
Senior Member
Croatia
1054 Posts
Member since 11/02/2009 |
|
dupli
Senior Member
Croatia
1062 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 01/07/2010 : 09:46:01
|
@Jur - E da, to bi bilo otprilike to . No, mislim da ovdje više-manje vlada konsenzus da imamo Super-Sinišu. Meni se više sviđa Phy-Man od Fizika Mena za kojeg, očekivano, ne vrijede fizikalni zakoni
Inače, malo sam prostudirao situaciju i za informaciju Siniša je morao zaustaviti konja kad je stigao do Nere i zbog još jedne stvari. Kapelica sv.Uršule (koja više ne postoji) nalazila se negdje uz istočni zid Gradeca gdje je danas Opatička 4. Dakle, Siniša jaše nizbrdo Opatičkom ulicom uz istočni zid. To znači da dolazi okomito na Kamenita vrata. Jedini način da izađe kroz njih je da zaustavi konja i oštro skrene uljevo. Situacija je točno ona kao na mojoj prvoj skici gdje su naznačena Vrata (skicu sam radio napamet i slučajno je ispalo točno). Lomača nema šanse da se vidi jer su vještice zaista spaljivane na Zvjezdišću kao što je u Maurovićevu stripu, a ono se nalazi na početku Tuškanca što je pokraj zapadnog zida grada, a jednu 600 metara dalje od Kamenitih Vrata na suprotnu stranu. Sad je jasno zašto su ih morali voziti kolima.
No, svemu usprkos, a ponesen idejom o Super Siniši napravio sam Skicu 2
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 01/07/2010 : 10:12:00
|
fizika-man!!!!!
ajde Jur, uzmi razradi to malo, mogao bi iz zezancije da napravis odlican strip. svaka epizoda na po kaish, ili jednu stranu eventualno.
nemoj da razocaras sad!!!! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Lundvalnaden
Starting Member
89 Posts
Member since 18/04/2010 |
Posted - 01/07/2010 : 12:23:56
|
Ovo sto je Jur napravio, zvuci kao one posebne marvelove edicije "what if.." primjer jedne je bio - sto da je umrla ujna may umjesto ujaka bena.. ili sto bi bilo da se spiderman prikljucio fantasticnoj cetvorki.. ovo od jura zvuci kao sto bi bilo da zakoni fizike rade u stripovima. i na jednoj tabli napravis neke od najpoznatijih scena iz stripova koje napastuje ovaj fizika man XD haha predobro. |
|
|
Jur
New Member
Slovenia
179 Posts
Posted - 01/07/2010 : 14:49:41
|
quote: Originally posted by dupli
@Jur - E da, to bi bilo otprilike to . No, mislim da ovdje više-manje vlada konsenzus da imamo Super-Sinišu. Meni se više sviđa Phy-Man od Fizika Mena za kojeg, očekivano, ne vrijede fizikalni zakoni
Znam ja kakvu ste zbrku fizicari napravili oko cestica, pa se ne bi zacudio, da se medu njima nade i jedna specialna poput "fizika-man"-a .
A kod tvog crteza - zenska ima suvise ukrivljen hrbat. Znam da crtaci volimo naglasavati tu S liniju kod zenskih leda ali ne treba preterivati. Dobro bi bilo, da se na crtezu vidi i lomaca (desno je bas primerno mesto za ovu kompoziciju).
|
|
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
|
dupli
Senior Member
Croatia
1062 Posts
Posted - 01/07/2010 : 22:34:52
|
Koga više briga na koju će foru Super Siniša podignit Neru na konja. Ako za Zagorku ne vrijede zakoni Newtonove fizike vjerojatno joj ni iskrivljavanje povijesnih činjenica nije bilo strano. Pa ... evo Super Siniše, kukavne Nere, zapaljenih lomača i razularene raje u uzbudljivoj i napetoj verziji 3 prije nego je s knedlom u grlu ne zaserem kistom i tušem
|
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
|
dupli
Senior Member
Croatia
1062 Posts
Posted - 02/07/2010 : 10:31:29
|
quote: Originally posted by mlLandj3
@dupli, može jedno pitanje?
iz kog razloga radiš tako debele linije olovkom? Ništa ne smeta nego čisto sam radoznao?
A čuj, nisam ti ja školovani crtač. Ne mogu odmah pogoditi kako bi to točno trebalo biti pa prvo s tehničkom olovkom pokušavam pogoditi linije. Onda kad mi se čini da je OK podebljam B olovkom da znam što je OK. No onda kako radim i na ostalim djelovima crteža ona B olovka se malo razmaže jer šetam rukom ovamo-onamo. Onda se nekad dogodi da se toliko razmaže da je opet moram podebljati B olovkom da bi znao gdje je. Na kraju sve to i ne izgleda toliko loše ali onda dođe skeniranje. A skener ko skener. Uvijek vidi crnije nego što stvarno jest. I eto ti debele linije. Prava istina je da bi vjerojatno trebao posjetiti okulista zbog naočala tako da ne trebam koristiti B olovku |
|
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Posted - 02/07/2010 : 10:47:14
|
quote: Originally posted by dupli
A čuj, nisam ti ja školovani crtač. Ne mogu odmah pogoditi kako bi to točno trebalo biti pa prvo s tehničkom olovkom pokušavam pogoditi linije. Onda kad mi se čini da je OK podebljam B olovkom da znam što je OK. No onda kako radim i na ostalim djelovima crteža ona B olovka se malo razmaže jer šetam rukom ovamo-onamo. Onda se nekad dogodi da se toliko razmaže da je opet moram podebljati B olovkom da bi znao gdje je. Na kraju sve to i ne izgleda toliko loše ali onda dođe skeniranje. A skener ko skener. Uvijek vidi crnije nego što stvarno jest. I eto ti debele linije. Prava istina je da bi vjerojatno trebao posjetiti okulista zbog naočala tako da ne trebam koristiti B olovku
i ja sam ti od iste fele. Kako tražim pravu liniju, na papiru ostane gomila žvrljoka pa onda da bi iz te šume izvukao pravu liniju, moram da je besomučno podebljavam. Zato sam od skora, a posebno za potrebe ovog topica, rešio da se disciplinujem pa žvrljam na jednom papiru a onda preko prozora kopiram na drugi tako da mi konačni crtež ostaje čist. Primetio sam medjutim i da je bolje ako se radi obrnuto tj. skica se prvo radi B olovkom pa se tehničkom izvlači prava linija. Možda to zavisi i od podloge tj. hamera ali u ovom slučaju je linija tehničke olovke dominantnija od B olovke |
|
|
kriticni
New Member
Serbia
279 Posts
Member since 04/12/2009 |
|
dupli
Senior Member
Croatia
1062 Posts
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Posted - 05/07/2010 : 07:58:35
|
Bane, kako je bilo u Pirotu? Odlično je to što se stripovsko osvajanje juga nastavlja punom parom. U Nišu je Dexa sa Pressingom, u Leskovcu Marko i Peka sa školom i Salonom, Pirot je aktivan još samo da se razmrda Vranje |
|
|
Topic |
|