Author |
Topic  |
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 07/09/2011 : 19:03:12
|
U bivsem Libellusu se ne moze nabaviti jer prodaja nije dozvoljena, kako se to zargonski kaze. TK ima u SNK i Babilonu, KJ tek treba da im isporucimo. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17075 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 07/09/2011 : 22:44:53
|
quote: Originally posted by masni
Dobio sam traper kerija i zadovoljan sam kvalitetom. Cudi me da strip nije postao nek serijal, bar od 50 ak stripova.
Slažem se, strašan strip, iako sam ga čitao samo kao dodatak Marku  |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Phoenix Press
Starting Member

85 Posts
Member since 19/04/2010 |
|
Phoenix Press
Starting Member

85 Posts
Member since 19/04/2010 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 01/04/2012 : 11:15:55
|
U želji da što bolje poslujete, evo par viđenja koje bi mogle pomoći. Znam da izmišljam toplu vodu, no neće škoditi sigurno.
Izdali ste ako se ne varam 20 stripova. 12 Caravana, 4 Grejstorma, 2 Traper Kerija, 1 Betmen i 1 Mohikanac. Solidan odabir. Vidim da ne idete previše u širinu i to mi se kao kupcu sviđa. Završavanjem serijala dobija se povjerenje od kupaca, a to nije mala stvar. Forsirajte završavanje i prodaju cjelokupnih tiraža.
Sa ciljem prodaje cjelokupnog Caravana 1-12, stavite popust na komplet. Ni slučajno davati preveliki popust (recimo 10-20 % ako se kupi čitav komplet). Također ni slučajno spuštati cijenu stripova po uzoru na BP. Samo sajamski popusti u razumnoj mjeri. Druga stvar koja bi pomogla prodaju završenog mini kompleta (kako to dobro zvuči) Caravan je kutija. Ako ima mogućnosti i volje, dizajnirajte kutiju u kojoj će stajati komplet Caravan. Neki ljudi jednostavno obožavaju takve stvari i kupit će samo radi kutije. Ovo ne treba već spomenuto sniženje od 10-20 % već kutija ide gratis. Znači ili sniženje ili kutija, nešto što će nagnati ljude da kupe čitav komplet.
Napravite listu stripova koji su blizu da nestanu (ne mora biti jako blizu). Ljudi kada vide da nečega nema dovoljno, automatski kupuju. Logika je ta da ako im i ne treba, svejedno će jednog dana lako prodati rasprodano izdanje...
Neka vaša izdavačka kuća bude prisutna na aukcijama tipa Limundo i Stripovi com i neka uvijek budu svi vaši stripovi u ponudi. Znači da se direktno od vas u svakom trenutku preko aukcija može kupiti svaki vaš strip (ako je to dozvoljeno pravilima aukcija naravno). I to bar iz Hrvatske i Srbije, a po mogućnosti i BiH i Slovenije.
Napravite povremeno (u Beogradu naravno) događaj na kojemu će se prodavati samo vaši stripovi. Druženje, pivo, čitanje, listanje, oštećeni primjerci za 50%, kape, majice, striptizete.
Ovo sigurno znate, no nije loše ponoviti. Potrebno je nekako postići da što više ljudi vidi i opipa vaše stripove. Na zadnjem sajmu knjiga planirao sam kupiti Batmana i Caravan. Imao sam spremnu listu i morao sam se kretati brzo. Uglavnom sam našao sve što mi treba, ali ni jedan vaš strip nisam vidio! To je nedopustivo.
Znam da nisam rekao ništa posebno novo niti pametno, ali ako se bar neka iskrica dobrog iz ovog rodi, vrijedilo je kuckati... Svi mi kupci vam želimo sreću, ali za naš krvavo zarađeni novac ćete se svakako morati dobro potruditi.  |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 01/04/2012 11:17:15 |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 01/04/2012 : 13:27:22
|
Ja mislim da ako daju popust na celu kolekciju, to vodi ka tome da još više ljudi čeka da izađe ceo Graystorm pa da se onda odluče za kupovinu. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 01/04/2012 : 15:12:27
|
quote: Originally posted by karven
Ja mislim da ako daju popust na celu kolekciju, to vodi ka tome da još više ljudi čeka da izađe ceo Graystorm pa da se onda odluče za kupovinu.
Vidi, to si u pravu, no jedna kolekcija je već vani. Znači neka Caravan financira Grejstorma, a dotle će Grejstorm izaći čitav pa će onda opet kapnuti nešto. Jer ipak prodati čitav komplet donosi više od pojedinačnog stripa. Ne mora popust biti velik. Samo simboličan (dobro odvagnut) da se kupci osjetaju dobro pri kupovini, a u isto vrijeme da se oni što su kupovali pojedinačno ne osjete prevarenim. Dakle o malom popustu govorimo. Ili o kutiji što mi je ustvari bolje rješenje... Također, ne mogu svi čekati, nisu svi toliko strpljivi pa će neki kupovati kako bude izlazilo. Uglavnom, ponešto za nestrpljive i za one koji čekaju... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 01/04/2012 15:13:34 |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13515 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 01/04/2012 : 15:18:36
|
Meni je najbitnije da ne bude rasprodaje, jer bih se kao kupac (i to neko ko je kupio svako njihovo izdanje) osećao prevarenim. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11450 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6260 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 01/04/2012 : 16:22:37
|
quote: Originally posted by Imrahil
Meni je najbitnije da ne bude rasprodaje, jer bih se kao kupac (i to neko ko je kupio svako njihovo izdanje) osećao prevarenim.
Ja sam kupio komplet Caravan kod Hogara po cijeni od 88 KM, znači 11 brojeva + 1 gratis... Naravno da tih 8 KM nije prevagnulo da kupim, ali je lijepa gesta od strane prodavača... Siguran sam da se uz takve popuste nitko od redovnih kupaca neće osjećati prevarenim... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 01/04/2012 : 16:24:14
|
ali to nema veze sa izdavacem |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13515 Posts
Posted - 01/04/2012 : 16:27:29
|
quote: Originally posted by Beva
Meni je najbitnije da ne bude rasprodaje, jer bih se kao kupac (i to neko ko je kupio svako njihovo izdanje) osećao prevarenim.
Ja sam kupio komplet Caravan kod Hogara po cijeni od 88 KM, znači 11 brojeva + 1 gratis... Naravno da tih 8 KM nije prevagnulo da kupim, ali je lijepa gesta od strane prodavača... Siguran sam da se uz takve popuste nitko od redovnih kupaca neće osjećati prevarenim...
Mislio sam na rasprodaje kao kod belog puta  |
 |
|
Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6260 Posts
|
djukak
Senior Member

2965 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 01/04/2012 : 18:03:37
|
Ne vidim zašto. Meni je to isto kao situacija kada, recimo patike kada izađu koštaju 250 maraka, a kada sledeće godine izađu novi modeli ovaj stari model košta 50% jeftinije. Zašto bi se onda ja osećao prevaren ako sam isti model ranije platio po punoj ceni. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6260 Posts
Posted - 01/04/2012 : 18:16:06
|
quote: Originally posted by djukak
Ne vidim zašto. Meni je to isto kao situacija kada, recimo patike kada izađu koštaju 250 maraka, a kada sledeće godine izađu novi modeli ovaj stari model košta 50% jeftinije. Zašto bi se onda ja osećao prevaren ako sam isti model ranije platio po punoj ceni.
Nije isto... Pogotovo što bi, na ovako malim tiražima, navikneš li publiku na ogromne popuste vrlo vjerojatno propao nakon dva-tri broja... Svi bi čekali godinu dana na popuste...
Tenisice koje koštaju 250 KM su stvar prestiža pa će onaj koji ih kupi odmah imati nekakvu satisfakciju zbog toga... Caravan i stripovi općenito nisu takva roba...
Već kod Ludensa imaš ljude koji čekaju komplete da kupe nešto... Bernardu se to još koliko-toliko isplati jer će ljeti komplet kupiti i netko kome će on služiti samo da ubije par sati na plaži... Ne vidim kako bi se takvi popusti isplatili PP-u, a redovnim kupcima to bi bila velika pljuska u lice... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 01/04/2012 : 18:44:33
|
quote: Originally posted by djukak
Ne vidim zašto. Meni je to isto kao situacija kada, recimo patike kada izađu koštaju 250 maraka, a kada sledeće godine izađu novi modeli ovaj stari model košta 50% jeftinije. Zašto bi se onda ja osećao prevaren ako sam isti model ranije platio po punoj ceni.

danas su svi raspoloženi za sprdnju |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
 |
|
djukak
Senior Member

2965 Posts
Posted - 01/04/2012 : 21:26:10
|
quote: Originally posted by noemis
danas su svi raspoloženi za sprdnju
Ne vidim zasto??? |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13515 Posts
Posted - 02/04/2012 : 00:43:03
|
quote: Originally posted by djukak Ne vidim zašto. Meni je to isto kao situacija kada, recimo patike kada izađu koštaju 250 maraka, a kada sledeće godine izađu novi modeli ovaj stari model košta 50% jeftinije. Zašto bi se onda ja osećao prevaren ako sam isti model ranije platio po punoj ceni.
Zato što više nikad ne bih kupio strip tog izdavača po ceni, već bi čekao rasprodaje. Dakle, ne samo Feniks, već kad bi bilo koji izdavač to uradio.. |
 |
|
djukak
Senior Member

2965 Posts
Posted - 02/04/2012 : 08:28:36
|
quote: Originally posted by Imrahil Zato što više nikad ne bih kupio strip tog izdavača po ceni, već bi čekao rasprodaje. Dakle, ne samo Feniks, već kad bi bilo koji izdavač to uradio..
Možda. A možda i bi. Vidi, evo ja ću uzeti sebe kao primer. Ako hoću neki strip, uzmem ga odmah kada izađe, jer neću da čekam godinu dana da dođe na neki popust, pri čemu mi niko ne garantuje da će popusta uopšte biti. Ima stripova za koje mi uopšte nije bitno da li ću ih naći, pa recimo čekam remitendu. A ima stripova koji me uopšte ne interesuju, pa ih neću uzeti nikada, bez obzira na popust. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/04/2012 : 08:36:28
|
Stoji ovo što djukak kaže, i ja tako razmišljam i radim, jer bih u protivnom za Fibrina izdanja čitavu godinu čekao CRŠ i Interliber i isključivo tamo kupovao stripove koji su 20 % jeftiniji. Dobro, ako me kriza ili neke druge okolnosti stvarno gadno stisnu to uvijek ostaje kao opcija, ali ništa ne može zamijeniti onaj gušt kad u ruke uzmem netom objavljenog Ripa Kirbyja, Blasta, Trgovinu ili nešto slično. Za sve drugo tu je Mastercard!  |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
feniks
Senior Member

1924 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 02/04/2012 : 10:28:08
|
Kupci kao sto su djukak i Johnny Difool spadaju u profil idealni kupac  Steta sto cine 2 % trzista  Ova prica o patikama nije bas srecno poredjenje zato sto> patike nosis i ljudi vide sta si kupio, ne kupujes ih valjda da bih drzao u ormaru  |
 |
|
ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 02/04/2012 : 11:25:15
|
quote: Originally posted by feniks
Ova prica o patikama nije bas srecno poredjenje zato sto>
patike nosis i ljudi vide sta si kupio, ne kupujes ih valjda da bih drzao u ormaru 
djukak nije sam birao patike vec mu ih je cura odabrala   |
 |
|
feniks
Senior Member

1924 Posts
Member since 08/05/2004 |
|
Topic  |
|