Originally posted by solar Slično je i sa odlascima najboljih crtača, bila sa Nathana ili npr. sa Zagora, najlakše je prekrstiti ruke i reći "ne mogu ja tu ništa".
Sad i ja sve vise vidim da je taj tip gotovo pa neki klaun. Ono kako se ponasao na ovoj tribini je nevjerojatno, dok je govorio cinio je pokrete kao da repa i govorio sto brze moze samo da ode sa pozornice, ruganje sa Nathanom.
Gledam ovu Bonelli dvosatnu tribinu iz Lucce koja se moze pogledati na njihovom siteu. Svi dobiju jako mnogo vremena, a onda pri kraju dodje red na Nathana i Serra u dvije minute nabrzinu izbifla ove info: Dogodine je 25. rodjendan, obiljezit cemo ga s brojem 300 u boji Vigna/De Angelis, onda ide 301-303 ja (Serra)/Giardo rodjendanski trobroj koji zatvara neke otvorene price (Omega sagu) i na kraju 304 opet u boji Medda/Bonazzi. Ici ce i Universo Alfa u petom mjesecu u boji od Viettija i kaze kako on nema vremena baviti se onom famoznom trecom mini serijom nego je napisao pricu, a scenarij pustio Eccheru i jos nekom novom svom priki, neki Barone ako sam dobro cuo. I ode sa pozornice.
Ma trebao je on napustiti brod prije 15 godina. Nije mi jasno kako netko može živjeti tolike godine na starim lovorikama. I sad kad je Vietti otišao ne zna što bi s Nathanom. Vjerojatno bi odahnuo kad bi ukinuli serijal. Šteta što više nema nekoga jakog autora koji bi sve stvari uzeo u svoje ruke.
Nakon 55. knjige regularne biblioteke Nathana Nevera te prvog maxija, došlo je vrijeme i za najavu četrnaestog specijalca koji nosi naslov “Čovjek koji je izazvao smrt”, a koji je u Italiji izvorno objavljen u prosincu 2004. godine.
Autori ove napete priče su Antonio Serra (scenarij) i Paolo Di Clemente (crtež), a naslovnica je djelo Roberta De Angelisa.
Uz napomenu da prije samog čitanja ne bi bilo loše baciti malčice pogled i na epizodu “Šesta moć” (NN SP 12), još samo podatak da će regularna cijena ovog specijalca biti 120 kuna, a tijekom prva dva mjeseca imat ćete ga priliku kupiti za 96 kuna.
BIJEG S CRVENOG PLANETA Nathan Never NN ALM 5a/94 str. by Jerry Krause
Nathan je ponovno na Marsu u potrazi za opasnom bjegunkom Amelijom McCann koja se skriva u domu braće Harris, Bena i malenog Vincenta. I dok ona pokušava pobjeći s Marsa nastojeći popraviti svoje antigravitacijsko odijelo koje joj omogućava letjeti, za petama su joj i moćne yakuze koje izdaju nikad ne praštaju. U utrci s vremenom u kojem Nathan tražeći Ameliju usput nastoji i zaštititi je od yakuza pitanje je kako će se Amelia postaviti u ovoj naizgled bezizlaznoj situaciji...
Dugo se nije desilo da se baš ovoliko ne slažem sa recenzentom. Villa najslabija karika? Catacchio vrlo dobar? Pa Catacchio mi je za bar dve ocene oborio Meddin scenario, jer jednostavno ne može se pratiti ozbiljna priča sa ovakvim crtežom. Naravno da Villina Amelija ne liči na onu iz stripa. Pa ko može da nacrta realističan crtež vodeći se samo pećinskim crtežima. Ma čak bi i ondašnji stanovnici-neandertalci, pre 50000 godina, negativno komentarisali ove brljotine.
Ajd, složiću se jedino da je ovo najbolje što smo videli od Catacchia, čak je uložio i dodatni trud u detalje koje obično preskače. Ali sam siguran da ne postoji paralelna dimenzija u kojoj bi mu ja ikad dao dvojku.
Najjači si. Kad uzmeš pik na nekoga nema više milosti. Morat ćemo te smekšati, za početak obasut ti PM-ove Catacchiovim slikama.
Najjači si. Kad uzmeš pik na nekoga nema više milosti. Morat ćemo te smekšati, za početak obasut ti PM-ove Catacchiovim slikama.
Preduhitrio si me. Taman sam hteo da napišem da nema smisla da mi dižeš pritisak sa tako visokim ocenama za crtež - i to na dan kad slavimo 300 stranica topica!
Bitno je da smo pobedili Dylanov topic koji je rođen ranije, a debelo kaska za nama, jest da je on i po pregledima duplo popularniji, al eto bar ga sadržajno tučemo.
S ponosom možemo se pohvaliti da smo došli i do broja 300 ovog topica. Tko bi rekao da ćemo doći do ove brojke poznajući činjenicu da Nathan baš i nije pri vrhu naj junaka na Balkanu gledajući na Bonelli. Zgodno je Giuda primijetio da se ovaj broj poklapa s jubilejom u Italiji i njihovom 300-tom broj. Stoga je red i da ovaj broj 300 prigodno proslavimo kao što smo i prethodne jubileje proslavili.
Prisjetimo se, za prvih 100 stranica topica trebalo nam je 22 mjeseca i i prigodno smo ga obilježili sa 100 razloga zašto volimo NN serijal.
Druga obljetnica je bila još brža i trebalo nam godinu i pol dana, odnosno 18 mjeseci da dođemo do broja 200. Tada smo iznijeli 200 činjenica iz ovog topica o NN svijetu.
Za broj 300 nam je trebalo malo duže, nekih 25 mjeseci, ali bez obzira na to Nathanov topic se i dalje čita i dosta je popularan.
Idemo stoga i ovaj broj obilježiti. Idemo nabrojati 300 likova koji su obilježili NN serijal. Samo nabrajajte likove, a ja ću postavljati u jedan post. Ako se kojeg imenom ne sjećati može onda i opisno, a ja ću probati otkriti o kome se radi.
Salomon Wolface Marcus Hackman Athos Than Mendoza Yoshimura Mac Kal Skotos Raven Selena Al Goodman Luke Sanders Obaru Nadia Gaya Hernandez fightballer Ramon Echevarria Neos Gabriel Anthony Greenhouse
Nasumce tako da ostavljam i drugima puno prostora
Edit: ajmo bas je zanimljivo, dajte malo imena
Dvije susjede Nathanove Leyla Ducheteau Thorwald Rockhall Jerry Lone Igor McNally Tony - hadijin batler nastavljamo...
Kaizoku ou ni ore wa naru!
Edited by - Giuda Ballerino on 06/11/2015 18:21:13
Ovo mi je zapravo vrlo zanimljivo u Jerryjevom popisu jer ovih 6 ljudi (osim Sigmunda)je zapravo osnovna šustina Nathana. Ali možda je Sigmund i zaslužio biti na tom mjestu Kaj vi mislite?
Inače:Ja sam SF fanatik. Pročitao sam nebrojeno mnogo knjiga. Pogledao filmova. Pročitao tekstova. Obožavam SF. Knjige, filmovi, stripovi...Ma sve. Ma dobro, znate sve o mojim SF pustolovinama što se knjiga tiče u Knjige & co topicu. SF je moj život. Knjige. Filmovi. Stripovi. Ma sve...
A NAthan? Nathan je odličan SF. Krade mnogo toga ali nema veze. Ima hrpu toga originalnog. I volim ga. Jer što se ti SF stripa - tu je Nathan najbolji.
Vjerujte kad Vam to kaže stari SF mag
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Samo naprijed, pratim vas i čitam, a čim uhvatim malo vremena planiram se temeljito vratiti Nathanu. Pa obnoviti nešto starog gradiva i krenuti s novim koje mi se uglavnom nažalost samo gomila.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Nemo Ishimori Aristotel Skotos Kal Skotos Ubiq (klonz ) C-09 Marcus Hackman Penelope Peabody Ash i Leonid, ona dva kriminalca/ubojice Athos Than Reiser Terry Ying Chen Ying Angel De Haven mehaničar Mendoza Manny Grey Franz Hoenzoller Susan Connery Jerry Lone Olivia Olling onaj glavni bajker iz epizode Pustinjski razbojnici Diego Hernandez Natanova kćer Nathanova pokojna žena Mary Mather ona dobra policajka iz Vampyrusa Nusuth Leyla Duchateau Raven Gabriel onaj Nathanov frend iz epizode Posljednji val Lucifer, tehnodroid Dakkar Amim Kelvan Daro Dehner Rojkor Selena Neos May Frayn April Frayn Kathy Teller Susan Strong Hadija Janine Mac, robot skupljač/trgovac India mister Jinx Luther Jackson aka Eagleman Andy Havviland Al Goodman Branko Sheckley Arkad Solomon Darver Jeremy Sykes Cheon Kuen Mister Alfa I.K.E.
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.