Author |
Topic |
Kerempir
Senior Member
1613 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 17/12/2018 : 15:17:49
|
quote: Originally posted by Odoakar
S obzirom da se s mojim upitom o razlozima povecanja cijene na libellus forumu ismijajavaju, ja nove nathane vise ne bum kupovao.
Mozda i postojecu kolekciju stavim s vremenom na aukcije, ako se nesto pristojno moze dobit za njih.
Ekipa pozdrav.
Vidio sad, vrlo bezobrazno od njihove strane na sasvim korektno pitanje. Apsolutno te razumijem. |
|
|
Kerempir
Senior Member
1613 Posts
Posted - 17/12/2018 : 15:26:35
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Ja sam tek sada navalio na skupljanje, da li ću uspjet namaknut sve što mi fali je pitanje, jer npr za gigante 1 i 2 nedam one nebulozne cifre koje se traže, jest da me sexa OKP kad mi neš fali, ali ne fala(jedan traži 400kn za komad na aukcijama, a drugi 700 ). I gledam ja cijene iza na tim knjižicama i vidim da je to malo po malo išlo od 115kn po knjizi 3u1 do trenutnih 195kn, fino su oni to povećavali i navikavali kupce. Definitivno ne podržavam to, jer su to baš lihvarske cifre. Meni je sada ebeno jer sam iskrcao masnu cifru za dosta toga, a i još mi masu toga fali. Al ajde, ne ebe lijep nego uporan pa možda i skupim sve tj da budem precizniji cilj mi je skupiti sve do 250-e epizode jer velite onda kreće sve nizbrdo, a i iskreno, treba negdje stavit točku Jako zeznut serijal za skupljane jer sada vidim da je sve povezano kroz razne spinoff-ove, baš su ga zakomplicirali. Jel ima nešto još gore od ovoga sa tim silnim edicijama (Bonellijevo)?
I uvijek ponavljam, volio bi Siročad 3u1, jer em mi se svidjelo pročitano, nisu pretjerali sa edicijama i epizodama. 1,2,3 i 6-a sezona imaju po 12 epizoda, 4 i 5-a po 3 epizode i onaj jedan specijal ili što već i to je to. Ali mogu samo zamisliti LL cijenu vj 250-300kn po knjizi, ako ikada bude.
Gigante 1 i 2 nemam ni ja i ne pada mi izdvojiti onoliki novac, pogotovo što je dvojka znatno lošija. Imam skenove i nekad ću nekako isprintati.
I da, zeznuto je sa svim tim edicijama, ali kad su većinom dobre.
Što se tiče siročadi, darkwood ima odlično izdanje, ne treba nikakvo LL perverzne izdanje, i šteta što ne nastavlja sa drugim sezonama.
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
Kerempir
Senior Member
1613 Posts
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 17/12/2018 : 16:31:02
|
quote: Originally posted by Odoakar S obzirom da se s mojim upitom o razlozima povecanja cijene na libellus forumu ismijajavaju, ja nove nathane vise ne bum kupovao. Mozda i postojecu kolekciju stavim s vremenom na aukcije, ako se nesto pristojno moze dobit za njih. Ekipa pozdrav.
A što si drugo mogao očekivati od njih. Razbahatili se momci. Njima je to smiješno. Ali ne! Što to mi govorimo?! Oni to rade iz ljubavi prema stripu uz minimalnu zaradu. Ma fuj! Radije neka šute . Dok ide ide. Uskoro im neće biti toliko smiješno. Prije se Tex prodao isti čas kad su ga dali u prodaju iz tiskare. Pogledaj sad. Nathan nažalost nema alternativu kod nas a i nije toliko skup kao npr. Mister No ili Martin Mystere koji su bezobrazno skupi, tako da i sa ovim poskupljenjem još uvijek je dohvatljiv. |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7853 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 17/12/2018 : 19:17:34
|
Ma, oduvik su oni takvi samo što to tek sad neki primjećuju. Meni je zanimljivo kako su samo njima porasle cijene. Nitko od ostalih izdavača nije ništa poskupio zasad, jesu li njima troškovi proizvodnje ostali isti? Gdje ovi tiskaju te "visoko kvalitetne" stripove, u Sjevernoj Koreji? |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17834 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 17/12/2018 : 20:08:36
|
cijene samo mogu ici u jednom smjeru gore legitimno je pitanje i usporedba s benzinom
a citam ove stare alefe future i siriuse u svakom uvodniku je svako poskupljenje objasnjenjo ili najavljeno. jbg vise ta floskula o zavrsetku serijala ne pije vode tako političari filozofiraju
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
AlenT
New Member
Croatia
179 Posts
Member since 19/11/2009 |
Posted - 17/12/2018 : 21:36:49
|
quote: Originally posted by DiSkAcH Meni je sada ebeno jer sam iskrcao masnu cifru za dosta toga, a i još mi masu toga fali... Jel ima nešto još gore od ovoga sa tim silnim edicijama (Bonellijevo)?
ako je problem u novcima, moj savjet ti je da se fokusiraš na redovnu NN seriju, a od popratnih serijala uzimaj one epizode koje su bitne za kontinuitet. hebeš npr. sve maxije i one agencija alfa epizode koje su em nebitne em ocijenjene lošima. a moguće i da su neki zadnji zadnji almanasi i specijalci isto nebitni. koliko vidim u zadnje vrijeme je porastao broj objavljenih NN aukcija pa se uz strpljenje da upiknuti ono što ti fali. |
Edited by - AlenT on 17/12/2018 21:37:53 |
|
|
AlenT
New Member
Croatia
179 Posts
Posted - 17/12/2018 : 21:39:13
|
quote: Originally posted by mpavin
Ma, oduvik su oni takvi samo što to tek sad neki primjećuju. Meni je zanimljivo kako su samo njima porasle cijene. Nitko od ostalih izdavača nije ništa poskupio zasad, jesu li njima troškovi proizvodnje ostali isti? Gdje ovi tiskaju te "visoko kvalitetne" stripove, u Sjevernoj Koreji?
kako to da je redovni nathan poskupio, a agencija alfa nije, a imaju skoro isti broj stranica? |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15798 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 17/12/2018 : 21:54:11
|
quote: Originally posted by AlenT
quote: Originally posted by mpavin
Ma, oduvik su oni takvi samo što to tek sad neki primjećuju. Meni je zanimljivo kako su samo njima porasle cijene. Nitko od ostalih izdavača nije ništa poskupio zasad, jesu li njima troškovi proizvodnje ostali isti? Gdje ovi tiskaju te "visoko kvalitetne" stripove, u Sjevernoj Koreji?
kako to da je redovni nathan poskupio, a agencija alfa nije, a imaju skoro isti broj stranica?
Kako nije? Sa 150 na 175 |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7312 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 17/12/2018 : 23:07:52
|
Koji crnjak na topicu, same žalopojke zbog cijena. Volio bih i ja da je Nathan dostupan s kiosk izdanjem pa makar i na žutom Dnevnikovom papiru i tiražom od bar 5000 primjeraka.
Ali jebga kad nas nema ni dvadesetina od ove brojke koji mogu pratiti ovaj Libellusov vrlo dobri ritam izlaženja. Da li je cijena realna nije, ali neću ulaziti dublje u njihove razloge povećanja cijena. I sami su više puta izjavili da će držati ovaj ritam i izdavati sve od Nathana i po cijenu gubitka čitatelja.
Vjerojatno će s recimo s brojem 300 možda tiraž biti 100 primjeraka, a cijena 300 kuna. Okrutno sigurno, ali tu nema pomoći. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7312 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6341 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 18/12/2018 : 06:00:30
|
quote: Originally posted by DiSkAcH Meni je sada ebeno jer sam iskrcao masnu cifru za dosta toga, a i još mi masu toga fali... Jel ima nešto još gore od ovoga sa tim silnim edicijama (Bonellijevo)?
ako je problem u novcima, moj savjet ti je da se fokusiraš na redovnu NN seriju, a od popratnih serijala uzimaj one epizode koje su bitne za kontinuitet. hebeš npr. sve maxije i one agencija alfa epizode koje su em nebitne em ocijenjene lošima. a moguće i da su neki zadnji zadnji almanasi i specijalci isto nebitni. koliko vidim u zadnje vrijeme je porastao broj objavljenih NN aukcija pa se uz strpljenje da upiknuti ono što ti fali.
Nije toliko problem u novcima koliko jednostavno nisam spreman iskrcat te bezobrazne cifre za lovce u mutnom, a ulovit će oni kad-tad... A želim imat jednostave sve što izlazi barem do te 250-e epizode i bok. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17834 Posts
Posted - 18/12/2018 : 06:44:00
|
I cemu je problem Sve sto su zapoceli zavrsit ce Ali golovi izvan 90+ se ne racunaju Kao ni izdanja bez kupaca Tojest s mirkotirazima |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Kerempir
Senior Member
1613 Posts
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15821 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 18/12/2018 : 08:32:59
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
I ljudi malo pozitivnih vibracija: došli smo do broja 400 topica.
400
|
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15798 Posts
Posted - 18/12/2018 : 08:33:33
|
Koji crnjak na topicu, same žalopojke zbog cijena. Volio bih i ja da je Nathan dostupan s kiosk izdanjem pa makar i na žutom Dnevnikovom papiru i tiražom od bar 5000 primjeraka.
Ali jebga kad nas nema ni dvadesetina od ove brojke koji mogu pratiti ovaj Libellusov vrlo dobri ritam izlaženja. Da li je cijena realna nije, ali neću ulaziti dublje u njihove razloge povećanja cijena. I sami su više puta izjavili da će držati ovaj ritam i izdavati sve od Nathana i po cijenu gubitka čitatelja.
Vjerojatno će s recimo s brojem 300 možda tiraž biti 100 primjeraka, a cijena 300 kuna. Okrutno sigurno, ali tu nema pomoći.
Ljudska priroda je sklona 'crnjacima' i 'žuganju'. I to je tako. Već sam rekao i ponovit ću, bilo bi mi najdraže da mi neko da te knjige besplatno, ali to ne može... Ja sam sretan i presretan što imam priliku kupovat Nathana. Skupo, jest, ali i vrijedi. (Uostalom, što to nije skupo danas?) Osobno mi je jako drago 'keshnit' kintu za knjige, stripove i strip albume. Meni je to uvjek isplativo. Da ne nabrajam na što sve ljudi troše svoj novac, a meni je to bezveze... Tako bi sigurno 'normalni', ljudi van ovog specifičnog, kruga gledali na ovo što mi dajemo za 'kartušinu'...a to i misle. Da smo 'pacijenti' Hoće li Nathan stati, to jest hoće li ga Libelllus stopirati? Ne , mislim da neće. Hoće li pasti tiraž i još više narasti cijena, ne znam, ali Nathana ću uzimati stalno i toćka. Ja sam zahvalan što je tu. |
|
|
Kerempir
Senior Member
1613 Posts
Posted - 18/12/2018 : 09:15:21
|
Ljudska priroda sklona crnjacima? Sorry, ali ovo je sad teško prekenjavanje, Poskupilo je, bacati konfete u zrak sigurno nećemo. A lavinu ovog crnjaka je pokrenuo prije svega gard prema članu Odoakaru na LL forumu. Pustimo priče to je bila samo zajebancija, tamo se očito okuplja neki klan koji ima svoju spiku i zajebanciju i koji mi van tog kruga ne razumijemo i ne trebamo razumijeti, ali kao kupci imamo pravo postavljati pitanja. Inače čemu taj njihov forum? |
|
|
Kerempir
Senior Member
1613 Posts
Posted - 18/12/2018 : 09:22:23
|
Btw, nastavljam sa Nathanom, nije mi strašno poskupljenje, a ionako sam od LL prestao ostale stvari pratiti (izuzev Thorgala). |
|
|
Kerempir
Senior Member
1613 Posts
Posted - 18/12/2018 : 09:31:51
|
I ljudi malo pozitivnih vibracija: došli smo do broja 400 topica.
400
Pa kad ćemo birati i mi svog nathanologa? ja kandidiram zeljka. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7312 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15798 Posts
Posted - 18/12/2018 : 09:51:15
|
quote: Originally posted by Kerempir
Ljudska priroda sklona crnjacima? Sorry, ali ovo je sad teško prekenjavanje, Poskupilo je, bacati konfete u zrak sigurno nećemo. A lavinu ovog crnjaka je pokrenuo prije svega gard prema članu Odoakaru na LL forumu. Pustimo priče to je bila samo zajebancija, tamo se očito okuplja neki klan koji ima svoju spiku i zajebanciju i koji mi van tog kruga ne razumijemo i ne trebamo razumijeti, ali kao kupci imamo pravo postavljati pitanja. Inače čemu taj njihov forum?
Naravno da jest. U svemu i prema svemu...mislim, ljudska priroda,jel... Klanovi? Pa sve su klanovi. Što ovdje nema mrzitelja Libellusa? Briga me i za ove i one. Kupovat ću što i dosad, Dylana i Nathana, koliko košta da košta. Jedino sam se zaletio sa 'slikovnicama' Zagora. A i dosadni kvazifilozofski Martin sa netočnim iskrivljenim povjesnim činjenicama mi ide na nerve. Trebat ću snaći snage za stati sa oboma... |
|
|
AlenT
New Member
Croatia
179 Posts
Posted - 18/12/2018 : 10:44:00
|
quote: Originally posted by ivanl Kako nije? Sa 150 na 175
U pravu si, AA je poskupila još više.
Ako gledamo cijenu bez popusta, regularna serija je poskupila sa 175 na 195 kn. Ako gledamo akcijske cijene, onda je poskupljenje sa 140 na 156 kn.
Agencija Alfa, regularna cijena otišla gore sa 150 na 175kn, a s popustom sa 120 na 140kn.
Drugo je pitanje zašto je AA jeftinija, ako ima manju nakladu i više stranica?
Inače AA ne kupujem, uzmem samo one bitne brojeve za kontinuitet (2, 3, 5, 7, 10, 14). |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17834 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15798 Posts
Posted - 18/12/2018 : 11:34:17
|
quote: Originally posted by ivanl Kako nije? Sa 150 na 175
U pravu si, AA je poskupila još više.
Ako gledamo cijenu bez popusta, regularna serija je poskupila sa 175 na 195 kn. Ako gledamo akcijske cijene, onda je poskupljenje sa 140 na 156 kn.
Agencija Alfa, regularna cijena otišla gore sa 150 na 175kn, a s popustom sa 120 na 140kn.
Drugo je pitanje zašto je AA jeftinija, ako ima manju nakladu i više stranica?
Inače AA ne kupujem, uzmem samo one bitne brojeve za kontinuitet (2, 3, 5, 7, 10, 14).
Moram priznat da sam se to i ja uvjek pitao...kako je AA jeftinija od knjige regularca a vise ima stranica...jedini je odgovor, jeftinija su prava na nju. |
|
|
Topic |
|