Author |
Topic |
ivanl
Advanced Member
Croatia
15799 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 08/07/2022 : 09:19:31
|
Naslovnicu ovog NN Specijalca Necovjek, sam imao priliku kupiti. Prije desetak godina. Crno bijela u originalu izgleda puno bolje. I dok sam se ja promisljao, naravno, kupio ju je netko drugi. Jos uvijek mi je zao, efektna je i bas mi se svida. |
Los cukar na fritulama! |
Edited by - ivanl on 08/07/2022 09:20:24 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6350 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 08/07/2022 : 10:05:29
|
Počeo sam pomalo čitati ovih zadnjih par knjiga sada kada su mi došle.
Univerzum Alfa 6 mi je tako-tako, Nicole i ekipa u prošlosti krcati moderne tehnologije. Priča krene dobro, onda se nekako to sve prebrzo završi, crtež odličan.
Maxi 6, opa, prvi barem meni dobar maxi. Do sada su bili dosta loši, a ovdje mi je priča bila baš OK. Jako puno akcije, jako malo teksta. Pretpostavljam da ćemo Trixie još viđati. ;) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 08/07/2022 10:05:55 |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1810 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 10/07/2022 : 23:46:28
|
Strusih u zadnje dvije večere svih 5 (dosadašnjih) Golconda/FormaB trobroja, a pararelno s njima sam prostudirao i recenzije pripadajućih epizoda.
Najviše su mi se svidjele priče (redosljed nasumičan) "Oči Neznanca" (volim Meddu kao autora), "Zabranjena Zona/Ljudi sjene" te "Iza zvijezda", a ostale priče mi variraju od dobrih do jako dobrih (pri čemu neke priče dobivaju plus jer sam 2-3 njih pročitao u SD periodu i sjećao sam ih se u magli).
E sad, planiram i dalje nastaviti pratiti Golconda/Forma B izdanja i NN mi je generalno zanimljiv, no još uvijek nisam osjetio onu "kuku" da me jako primilo kao što je to bio slučaj sa Dragonerom nakon prvih 10-ak brojeva.
Sjećam se da sam čitao kako je početni period više-manje takve kvalitete, ali da najbolje dolazi tek (nedugo) kasnije. Zanima me koji je neki zajednički konsenzus NN fanova kad počinje taj "bolji" dio i kada/kod kojeg broja (u pogledu kontinuiteta) dolazi ta "kuka" zbog koje ste baš jako zagrizli za serijal?
|
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7317 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 11/07/2022 : 22:30:25
|
quote: Originally posted by Sarghan
Strusih u zadnje dvije večere svih 5 (dosadašnjih) Golconda/FormaB trobroja, a pararelno s njima sam prostudirao i recenzije pripadajućih epizoda.
Najviše su mi se svidjele priče (redosljed nasumičan) "Oči Neznanca" (volim Meddu kao autora), "Zabranjena Zona/Ljudi sjene" te "Iza zvijezda", a ostale priče mi variraju od dobrih do jako dobrih (pri čemu neke priče dobivaju plus jer sam 2-3 njih pročitao u SD periodu i sjećao sam ih se u magli).
E sad, planiram i dalje nastaviti pratiti Golconda/Forma B izdanja i NN mi je generalno zanimljiv, no još uvijek nisam osjetio onu "kuku" da me jako primilo kao što je to bio slučaj sa Dragonerom nakon prvih 10-ak brojeva.
Sjećam se da sam čitao kako je početni period više-manje takve kvalitete, ali da najbolje dolazi tek (nedugo) kasnije. Zanima me koji je neki zajednički konsenzus NN fanova kad počinje taj "bolji" dio i kada/kod kojeg broja (u pogledu kontinuiteta) dolazi ta "kuka" zbog koje ste baš jako zagrizli za serijal?
Zgodna ti je ta riječ "kuka".
Drago mi je da si krenuo sa serijalom i nadam se da ćeš zagristi. NN serijal je pun specifičnosti, zanimljivih detalja, obrata u kontinuitetu, emocija, spektakularnih situacija, intrigantnih trenutaka da bi mogao knjigu napisati o tome.
A sad ta kuka bi te mogla uhvatiti na nekoliko mjesta. Mene je uhvatila na "Ljudi sjene" i više nije bilo povratka na staro. Ako te nije u potpunosti tu uhvatila onda kad dođeš na "U ponoru sjećanja", ako te tu u potpunosti ne zarobi onda ću se već zabrinuti za tebe. Onda ću ti dati šansu za još jednu kuku na "Posljednjem valu". Ako te to ne odalami batali sve... ;) |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 12/07/2022 : 00:00:37
|
Lepo kaže Jerry; ili će to biti Ponor/Zapovest (#17-18) ili Poslednji val (#29). Nekome je možda i ovo prvo mnogo, ali je NN world-building izuzetan i već se oko 15. epizode vide rezultati.
Vodio sam dnevnik čitanja, ali samo do Ponora/Zapovesti, jer topic nije imao nikakav odziv, iako se grofica Varga pridružila u jednom trenutku... Možda ti bude od pomoći, nisu dugi osvrti, osim - s razlogom - baš za tu priču, ali nema nigde spoilera, pa opušteno. http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51472
Taj neki prvi period se završava pedesetom epizodom, Vavilonska biblioteka i tu i da se stane, dobiješ mnogo. Ako nastaviš do stotke i uključiš i gigante, almanahe... Ludnica od stripa. Meni daleko najbolji Bonelli, čak i iznad Kena; još teži, još bolniji, još ljudskiji i od jednog Chemaka. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17837 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6350 Posts
Posted - 13/07/2022 : 08:49:00
|
Agencija Alfa 22, prve dvije duže priče su sasvim OK, ali one slijedeće 3 kraće su mi bile bzvz. Premalo je to stranica da bi se razvila dobra priča. Sve u svemu sam zadovoljan.
Redovna knjiga 78:
Uspomene iz prošlosti; opet skupina manjih priča za koje mi se čini da autori nisu znali što bi, pa su smislili ovu epizodu gdje se Nathan prisjeća tih događaja. Ovaj put je to dosta bolje od kratkih priča iz AA22. Sviđa mi se i što je svaku priču radio drugi scenarist i crtač.
Mentalne Moći; tako-tako epizoda. Vidim da je tu u điru Sarah Conor tj Linda Hamilton, čak kao i Arni u T2 vozi motor. Instawin što se mene tiče. :D
Operacija Terra Mater; Još jedna prosječna priča, ali mi je bila fora, ovaj put malo ekologije koja je dosta česta tema u NN.
Redovna Knjiga 79:
Citadela; Ovo mi je bila baš zanimljiva priča. Umjetna inteligencija koja se vrlo brzo prilagođuje i Link u glavnoj ulozi.
Preobražaj; Kafka? Pa baš i ne. :D Zanimljiva priča o robotima, depresiji i naizgled bezizlanoj situaciji. Isto OK priča.
Granica; Pola priče. Izgleda zanimljivo, čekam ostatak.
Eto to je ultra kratki osvrt na pročitano. Baš mi je leglo čitat malo NN, šteta da tako sporo dobijamo nove epizode, ali bolje išta nego ništa.
Ovaj križanac sam odmah naručio, ali moram priznat da me cijena jako neugodno iznenadila. 80 A4 strana u boji za 180kn, uf uf i uf. Za sada mogu pratit, ali čini mi se da idemo sve bliže prema točki gdje će ovo sakupljanje postat teški luksuz i trebat će rezati troškove. :(
Već sam se bacio na 3u sezonu Siročadi. Prva knjiga odmah napeta ko puška.
|
Edited by - DiSkAcH on 13/07/2022 08:51:15 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7317 Posts
Posted - 13/07/2022 : 08:55:28
|
Da, pisao sam i tamo na topicu. Mislim da je ovo potpuno preuranjeno objavljivanje, samo pate druga NN izdanja, a "Rat svjetova" tko zna kad će biti dovršen. Ali s poslovne strane sigurno će im se isplatiti jer je riječ o team-upu.
|
|
|
yasmiel
Starting Member
87 Posts
Member since 07/05/2016 |
Posted - 13/07/2022 : 13:12:48
|
Bas me zanima vidjeti dal je 350 pogođen tiraž. Ipak je ovo interesantno i kupcima M.Noa i M.Mysterea. I ja bih radije da ne pati redovna serija, mada ima još par popratnih izdanja koji bi kronoloski trebali izaći prvo (almanah 9, Gigant 14, Argo 4, Maxi 7)
Ne sviđa mi se baš ni cijena za 64 stranice stripa i 16 teksta, ali pošto očekujem da se ovo rasproda, a i veći je format, ipak kupujem odmah. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27102 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1810 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 14/07/2022 : 00:26:40
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Mene je uhvatila na "Ljudi sjene" i više nije bilo povratka na staro. Ako te nije u potpunosti tu uhvatila onda kad dođeš na "U ponoru sjećanja", ako te tu u potpunosti ne zarobi onda ću se već zabrinuti za tebe. Onda ću ti dati šansu za još jednu kuku na "Posljednjem valu". Ako te to ne odalami batali sve... ;)
"Ljudi sjene" i jesu jedna od priča koja mi se najviše svidjela, no izostao mi je neki "mind-blown" efekt. Recimo da možda veću važnost pridodajem kontinuitetu nego "filler" pričama i u tom pogledu sam stekao dojam (možda krivi jer sam pročitao tek 15 epizoda) kako je tek 3-4 epizode od tih 15 povezano narativnom niti, a ostale su "filleri" (ali (jako) dobri). Možda je i do toga što mi je Nathan zanimljiv kao lik, ali još uvijek nemam cijelu sliku povezanu s njegovom (tajanstvenom) prošlosti koju svako malo "spominju". Moguće da mi fali još malo potpunija slika o liku, ali i "world-buildingu" pa će mi sve sjesti na mjesto.
quote: Originally posted by Gil-galad
Lepo kaže Jerry; ili će to biti Ponor/Zapovest (#17-18) ili Poslednji val (#29). Nekome je možda i ovo prvo mnogo, ali je NN world-building izuzetan i već se oko 15. epizode vide rezultati.
Taj neki prvi period se završava pedesetom epizodom, Vavilonska biblioteka i tu i da se stane, dobiješ mnogo. Ako nastaviš do stotke i uključiš i gigante, almanahe... Ludnica od stripa. Meni daleko najbolji Bonelli, čak i iznad Kena; još teži, još bolniji, još ljudskiji i od jednog Chemaka.
Ustvari, taman od 10. do 15. broja sam primijećivao "world-building", no iz moje "casual čitatelj" perspektive ne bih to nazvao nekim "kosturom" koliko još uvijek "work in progress" kostura.
Kena sam nedavno pročitao prvi put i sjajan mi je do te mjere da ga imam želju još jednom pročitati u komadu. I dok me Ken uspio u prvih 10-ak brojeva oduševiti pojedinim pričama više nego Nathan u ovih 15, Nathan mi zbog žanra puno više odgovara (imam neki love-hate odnos prema "westernu") i imam dojam da više guštam u njemu, no osim ovih epizoda koje sam nabrojao, još uvijek čekam tu neku "mind-blown" priču.
Uglavnom, i dalje ću pratiti i nemam namjeru odustati, a napišem novi "status update" kad dođem do epizoda koje ste spomenuli! |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6350 Posts
Posted - 14/07/2022 : 14:30:25
|
Meni je npr sam početak NN odličan, ali stvarno postaje sve bolji i bolji kako ide dalje. Ako me sjećanje ne vara i nakon 100+ epizoda je bilo sve bolje.
Nego kada sam već spomenuo tu da nastavim. Smlavio sam Siročad Novi svjet sinoć. Jao što je to meni dobar serijal, baš odličan, crtež većinom odličan, boja frca na sve strane, šarenilo, ludilo, napeto kao najbolji akcijski filmovi. Čudi me da ljudi više ne pišu o njima, hajde još 7 knjiga i gotovo. 12 smo izgurali.Jedva čekam daljnje epizode. :D |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7317 Posts
Posted - 14/07/2022 : 14:35:59
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Nego kada sam već spomenuo tu da nastavim. Smlavio sam Siročad Novi svjet sinoć. Jao što je to meni dobar serijal, baš odličan, crtež većinom odličan, boja frca na sve strane, šarenilo, ludilo, napeto kao najbolji akcijski filmovi. Čudi me da ljudi više ne pišu o njima, hajde još 7 knjiga i gotovo. 12 smo izgurali.Jedva čekam daljnje epizode. :D
Ja ću večeras pročitati do kraja pa javim dojmove. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 14/07/2022 : 15:37:15
|
I meni je odlična Siročad Sljedece dvije sezone, ako se dobro sjecam, kmaju samo po tri epizode To bi Libellus trebao brzo izbaciti u dvije knjige |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7317 Posts
Posted - 15/07/2022 : 00:18:19
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Nego kada sam već spomenuo tu da nastavim. Smlavio sam Siročad Novi svjet sinoć. Jao što je to meni dobar serijal, baš odličan, crtež većinom odličan, boja frca na sve strane, šarenilo, ludilo, napeto kao najbolji akcijski filmovi. Čudi me da ljudi više ne pišu o njima, hajde još 7 knjiga i gotovo. 12 smo izgurali.Jedva čekam daljnje epizode. :D
Ja ću večeras pročitati do kraja pa javim dojmove.
Uh, koji brutalan završetak. Nisam ovo očekivao. Moram priznati da sam se iznenadio s ovom sezonom. Prva je bila briljantna, pravi čistokrvni SF s brojnim obratima i spektakularnim scenama. Ringo je pomalo pao u kvaliteti što se moglo i očekivati nakon 1. sezone. Bio je, tako reći, malo mekši i u nekim trenucima s dosta praznog hoda, ali je vrlo dobro finiširan.
Novi svijet je pozitivno iznenađenje. Mislio sam da će ići silazna putanja, ali sezona za razliku od Ringa drži dosta jak ritam od početka, scenarij ne pada u kvaliteti, ali sami kraj je... uff, volim kad me autori iznenade. Tko će sad dočekati sljedeće priče.
Kad bih ocjenjivao sezone: Siročad: 9.5/10 Ringo: 8.5/10 Novi svijet: 9/10
Možda spamamo ovaj topic, ali serijal bi trebao baš odgovarati većini NN fanova iako se dosta razlikuju. Sad mi je drago što sam mu pružio priliku. Svakako preporuka za sve ljubitelje SF-a. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15799 Posts
Posted - 15/07/2022 : 08:45:09
|
quote: Originally posted by supermark
I meni je odlična Siročad Sljedece dvije sezone, ako se dobro sjecam, kmaju samo po tri epizode To bi Libellus trebao brzo izbaciti u dvije knjige
Mislim jos tri, Juric, Terra i Sam. Ima i jedan specijal poslije. Ja ih cekam, pa 'udaram' sve. Procitao sam samo prvu sezonu, jos onda davno s Darkwoodom. Pomalo i zaboravio. Ali gust ce mi biti iscitati sve odjednom, jer je za ocekivati da ce to LL brzo izbaciti. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 15/07/2022 : 10:08:53
|
Uh, koji brutalan završetak. Nisam ovo očekivao.
Mene je svojevremeno završetak treće sezone iznervirao. Da, razumem poruku. Da, poruka je moćna i moćno je izražena. Ali mi se nije dopao. Uveo je ionako mračnu seriju u potpuno beznađe.
No, više me je iznervirao završetak poslednje. Ali da ne spojlujem. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7317 Posts
Posted - 15/07/2022 : 12:54:13
|
quote: Originally posted by Djole
Uh, koji brutalan završetak. Nisam ovo očekivao.
Mene je svojevremeno završetak treće sezone iznervirao. Da, razumem poruku. Da, poruka je moćna i moćno je izražena. Ali mi se nije dopao. Uveo je ionako mračnu seriju u potpuno beznađe.
No, više me je iznervirao završetak poslednje. Ali da ne spojlujem.
E sad si me samo zaintrigirao. ;) A ništa, čekat ćemo da Libellus i ostatak izda pa ćemo ostaviti svoj sud. Ali ova forma sa sezonama mi se baš sviđa, 12 epizoda u komadu i lagana uživancija s čitanjem. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6350 Posts
Posted - 15/07/2022 : 13:00:56
|
Siročad mi je baš istaknut SBE serijal. Recchioni i Mammucari su pokazali da znaju znanje.
I do mene preporuke za sve ljubitelje SF-a i NN-a. I ovdje baš i nema cenzure, i to mi se jako sviđa.
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 15/07/2022 : 14:23:42
|
Siročad su izmenila SBE zauvek i samim tim su jedan od najvažnijih serijala. Tek sa njima je Boneli počeo da uči lekcije koje mu je Enoh ranije održao sa Geom. Kolor, jedna priča u nastavcima u 12 delova, sezone, kombinacija bonelijevskog i nebonelijevskog kadriranja i mreže, urednik kao show runner (i hajpmen), nova generacija crtača, gomila crtača po jednom broju, anyone can (and does) die - toga svega nije bilo ranije, ili makar ne na taj način.
E sad, da li valjaju kao priča, to je nešto drugo. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
Edited by - Djole on 15/07/2022 14:25:06 |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 15/07/2022 : 14:41:38
|
Sa pročitanih par brojeva početka, davno san reka da je ovo budućnost Bonellija.😉 |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15799 Posts
Posted - 16/07/2022 : 17:22:18
|
Ne bojim se ja za buducnost SBE-a. Ima neko vrijeme pusu novi vjetrovi, ali cuvaju i tradiciju. Sve ok. Dobro za stare pase i nove klince, a i za one rijetke koji 'puse' oboje. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6350 Posts
Posted - 16/07/2022 : 19:00:34
|
quote: Originally posted by Djole
Siročad su izmenila SBE zauvek i samim tim su jedan od najvažnijih serijala. Tek sa njima je Boneli počeo da uči lekcije koje mu je Enoh ranije održao sa Geom. Kolor, jedna priča u nastavcima u 12 delova, sezone, kombinacija bonelijevskog i nebonelijevskog kadriranja i mreže, urednik kao show runner (i hajpmen), nova generacija crtača, gomila crtača po jednom broju, anyone can (and does) die - toga svega nije bilo ranije, ili makar ne na taj način.
E sad, da li valjaju kao priča, to je nešto drugo.
Meni su sjeli ko budali šamar, napokon malo duža priča sa kojom se autori mogu razmahati kako treba, a ne epizoda od 96 strana gdje baš i nemaju nešto manevra (nije da mi ne pašu te normalne epizode kod npr NN, ali na više strana se bolje razvija priča). Negdje je ovo dobro, negdje su bolje te 1 priča po epizodi fore. Da se razumijemo, ne smatram Siročad drugim Isusovim dolaskom jer oni to nisu, ali za sada je ovo jako kvalitetan serijal sa dosta potencijala i sviđa mi se kako priča napreduje. Uspijeli su sve smiksati kako treba, crtež, boja, priča i na kraju ono što mi najviše paše, a to je da je to mini završeni serijal. |
Edited by - DiSkAcH on 16/07/2022 19:01:37 |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2248 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6350 Posts
Posted - 21/07/2022 : 08:44:32
|
Pročitao sam i ova nova 2 NN.
SP20 Nečovjek; tako-tako, OK epizoda, NN i društvance protiv Swamp Thinga. :D
UA7 Junaci Sutrašnjice; 3 kratke priče iz doba orbitalnih ratova iz raznih kuteva, ovo mi je bolje od SP20, a i fora mi je da su još malo iskoristili tu temu. ;) |
Edited by - DiSkAcH on 21/07/2022 08:44:51 |
|
|
Topic |
|
|
|