Author |
Topic  |
vice
stripovi.com suradnik

7350 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 04/06/2010 : 23:40:54
|
Slažem se sa tim, ja san samo inzistira da se onaj tamo preimenuje, sve to nekako uredi, i naznači u sticky topicu. To je sve. A ode ću ja rado sudjelovat, jer iako volin sf, nisan još puno toga pročita, dok je druga stvar s horrorom i medicinskim trilerima i krimićima općenito. |
And like that... he's gone. |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
Posted - 04/06/2010 : 23:47:24
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by Rock.Bob Rock
quote: Originally posted by Lord Vader89
ako se ne varam, ti si se osvrnuo samo na jednu (dve), i odustao ali zato se panzer osvrnuo barem na pedeset. mladjo je isto pisao o neSF knjigama, Mhejl, vope, profesor inz, a onaj kratki period kad je Stinky bio vracen, vodila se neprekidna diskusija na 5-6 strana bez ijedne reci o SFu.
dakle....nije bas skroz tako kao sto forum veruje 
panzer je pisao samo o krimićima i avanturama. mladjo je pisao o klasicima. neko je vrijeme cijeli topic bio o filozofiji. Itd.
Magle Avalona - Marion Zimmer Bradley str. 5 (? čini mi se da nije) 'Crvena soba' od spisateljice Niki Frenč. str. 10 (nije sf, jerbo je horor, ali ne nadnaravni) Steven King:Dolores Clairbone i Gerald s game str. 13 (vidi iznad) Ilija Bakić: Jesen Skupljača str. 13 (?) "Kratka povest vremena" profesora Stivena Hokinga. str. 14 (nije ni fikcija) Michael Chabon: Gospoda pustolovi str. 14 (ja sam ovo pročitao, mislim da je neki kao kvazipovijesni) Dragoslav Mihailović: Kad su cvetale tikve str. 16 Jared Diamond, Sva naša oružja: zarazne bolesti, čelik i puške Mirjana Novaković:Strah i njegov sluga str. 27 Robert Šekli:Savršena planeta str. 27 Pol Anderson: Biće vremena str. 28 JOŠKO BELAMARIĆ:Freud u Splitu str. 36 Franc Kafka:Preobražaj str. 37 Roberto Saviano Gomora str. 37 Robert Silverberg:Legende str. 51 kolebanje smrti str. 53 Niccolo Ammaniti: Ja se ne bojim, Pokupit ću te i odvesti, Kako Bog zapovijeda str. 54 Greg Bear: Legat str. 55 Albert Camus: Stranac str. 56 Aleksandar Solženjicin: Jedan dan Ivana Denisoviča str. 56 JOHANES MARIO SIMMEL:Pustite cvijeće cvjetati str. 56 Greg Ber, PUT SVIH DUHOVA str. 56 R.A. Heinlein: Luna je okrutna ljubavnica str. 56 Riftwar saga str. 57 Charles Bukowski: Post - Office str. 57 Stiven Presfild: ALEKSANDAR - vrline rata str. 57 STEAMPUNK str.59 Ursula Leguin: Pričanje str. 59 N. Calder: Magic Universe (Grand Tour of Modern Science) str. 60 S. Baxter: Dark Future str. 60 David Icke - Priče Iz Vremenske Omče str. 61 C. Palliser: Quincunx str. 61 C. J. Sansom: Dissolution str. 61 C. J. Sansom: Dark Fire str. 61 C. J. Sansom: Sovereign str. 61 C. J. Sansom: Revelation str. 61 James Ellroy:Veliko ništavilo str. 61 L. Penny: A Fatal Grace str. 62 M. Crighton: 13. borac str. 62 L. Grosmann: Codex str.62 I. Banks: Excession str. 62 I. Banks: The Algebraist str. 62 A. Mathews: The Apotecary's House str. 62 S. Berry: The Templar Legacy str. 62 I. Pears: An Instance of the Fingerpost str. 62 White, Haft, White: The Key to the Name of the Rose str. 62 Bates: Liječenje oči bez pomoči naočala str. 62 Jefremov: Tajna tamne planete (Tumannost Andromedi) str. 62 Christie: Misteriozni događaji u Stylesu str. 62 Christie: I poslije toga više nije bilo nikoga str. 62 Dexter: Misa za mrtve str. 62 Mankell: Muž, koji se je smijao str. 62 Gregory: Zavjera nasilja str. 62 Feynman: Ma sigurno se šalite, gospodine Feyman! str. 63 Petančič: Anor Kath - putevi magova str. 63 Verne: Tajnoviti otok str. 63 Jaroslav Hašek: Doživljaji dobrog vojnika Švejka str. 63 Jaroslav Hašek: Lik i djelo str. 63 Kod Kalicha - birtija koju je proslavio Švejk str. 64 Oscar Wilde: Slika Doriana Greya str. 64 Mark Nykannen: Search Angel str. 64 William Dietrich: Napoleonove piramide str. 65 Josef Škvorecky: Oklopni bataljon str. 65 Greg Bear: Premještanje Marsa (Vope) str. 65 Roberts: Kraj nafte (Panzer) str. 65 Taleb: Crni labud (Panzer) str. 65 Smith: Child 44 (Panzer) str. 65 Sigurdardottir: Poslednji rituali (Panzer) str. 66 Akunin: Ahilova smrt (Panzer) str. 66 Pratchett: Barva magije (Panzer) str. 66 Khoury: Poslednji templar (Panzer) str. 66 Gibbins: Atlantida (Panzer) str. 66 Sussman: Kambizova zagonetka (Panzer) str. 66 Preston: Kodeks (Panzer) str. 67 Rollins: Karta kosti (Panzer) str. 67 Bourne: The righteous men (Panzer) str. 67 MacLean: Polarna postaja Zebra (Panzer) str. 67 MacDermid: Pjesma sirena (Panzer) str. 67 Hrvoje Kovačević: Putnikova smrt (Rock.BobRock.) str. 68 Guareschi: Don Camillo (Panzer) str. 68 Deutsch: Urota srebra (Panzer) str. 68 Goli otoci Jovo Kapičić (Osim) str. 68
evo, s tim da nisam gledao sve knjige, već po piscima, tako da nisam 100%, ali to bi trebalo biti to. Treba i napomenuti da se u filozofskoj raspravi nije govorilo o recenzijama knjiga, već su 5-6 vodili razgovor. |
. |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
Posted - 04/06/2010 : 23:48:27
|
quote: Originally posted by vice
Slažem se sa tim, ja san samo inzistira da se onaj tamo preimenuje, sve to nekako uredi, i naznači u sticky topicu. To je sve. A ode ću ja rado sudjelovat, jer iako volin sf, nisan još puno toga pročita, dok je druga stvar s horrorom i medicinskim trilerima i krimićima općenito.
(Nadnaravni) horor spada u spekulativnu fikciju (SF). Tako da, o tome u onaj drugi topic!
edit: e da, pa šta se nisi prije javio s trilerima i krimićima? Ajde brzo preporuči koji jeftini. |
. |
Edited by - Rock.Bob Rock on 04/06/2010 23:51:26 |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7350 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 05/06/2010 : 00:22:32
|
quote: Originally posted by Rock.Bob Rock
quote: Originally posted by vice
Slažem se sa tim, ja san samo inzistira da se onaj tamo preimenuje, sve to nekako uredi, i naznači u sticky topicu. To je sve. A ode ću ja rado sudjelovat, jer iako volin sf, nisan još puno toga pročita, dok je druga stvar s horrorom i medicinskim trilerima i krimićima općenito.
(Nadnaravni) horor spada u spekulativnu fikciju (SF). Tako da, o tome u onaj drugi topic!
edit: e da, pa šta se nisi prije javio s trilerima i krimićima? Ajde brzo preporuči koji jeftini.
Niti san ja mislija samo na nadnaravni horror, niti sva spekulativna fikcija treba tamo, samo science fiction (SF). Sad zbog ovoga neš dobit preporuke.  |
And like that... he's gone. |
Edited by - vice on 05/06/2010 00:23:14 |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 05/06/2010 : 00:40:55
|
Manhunter, bio sam vec otvorio svojevremeno topic koji se, kol'ko se secam, zvao SHTA JOSH CHITATE. I taman shto je ostavljeno nekoliko postova, i to on topic (zamislite-to moze!), Mladjo je predlozio da se preselimo u KNJIGE & CO. (A takodje je bio i topic YOUTUBE, ima ihaaaj...)
Da ne bi bilo kontradiktornosti, koje su vec preko glave mnogim forumashima, ja bih se drzao Mladjinog predloga.
Samo kazem, ti si vlast, pa odluchi. |
 |
|
Topic  |
|
|
|