Author |
Topic |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 16/01/2012 : 02:31:01
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by wele
Obje te price su ladno mogle da prodju bez njenog pojavljivanja
Svasta je u celom serijalu moglo bez nekoga, ali se sa razlogom bas taj "neko" nasao "tu negde" (znaci panta rei)
Hmm...pojave Mari Lavo,Varge,Gambit...su svakako opravdane,igraju bitnu ulogu u tim epizodama.Koja je Fridina uloga u Zimskoj Zmiji? |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 16/01/2012 : 08:35:32
|
Spasila ih od mrava |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 16/01/2012 : 10:23:56
|
Hmm...pojave Mari Lavo,Varge,Gambit...su svakako opravdane,igraju bitnu ulogu u tim epizodama.Koja je Fridina uloga u Zimskoj Zmiji?
Uloga u pustolovno ljubavnoj avanturi. Jedna od najvaznijih zenskih uloga do dan danas. Tacno je da ona nije glavni kriminalac ili slicno oko koje se radnja vrti, ali tu i nije poenta. Njen nastup je ostavio tako veliki utisak da do dan danas vazi medju fanovima kao glavna Zagijeva treba, pored cinjenice da se u ca. 30 godina samo dvaput pojavila. |
|
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 16/01/2012 : 16:01:06
|
quote: Originally posted by King Warrior Uloga u pustolovno ljubavnoj avanturi. Jedna od najvaznijih zenskih uloga do dan danas. Tacno je da ona nije glavni kriminalac ili slicno oko koje se radnja vrti, ali tu i nije poenta. Njen nastup je ostavio tako veliki utisak da do dan danas vazi medju fanovima kao glavna Zagijeva treba, pored cinjenice da se u ca. 30 godina samo dvaput pojavila.
|
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 16/01/2012 : 17:29:22
|
quote: Originally posted by King Warrior
Hmm...pojave Mari Lavo,Varge,Gambit...su svakako opravdane,igraju bitnu ulogu u tim epizodama.Koja je Fridina uloga u Zimskoj Zmiji?
Uloga u pustolovno ljubavnoj avanturi. Jedna od najvaznijih zenskih uloga do dan danas. Tacno je da ona nije glavni kriminalac ili slicno oko koje se radnja vrti, ali tu i nije poenta. Njen nastup je ostavio tako veliki utisak da do dan danas vazi medju fanovima kao glavna Zagijeva treba, pored cinjenice da se u ca. 30 godina samo dvaput pojavila.
...zato što ih je spasila od mrava |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 16/01/2012 : 20:55:03
|
Ona i Zagor su taman jedno za drugo,pravi puritanci. Nego,sto mislite vi o Ferijevoj boljci sto se tice crtanja zena?
U ono vreme (Zimske Zmije) to nama klincima i nije bilo važno, čak je Frida bila sinonim ženske lepote Danas je sasvim druga priča, naročito posle ovih Laurentijevih bravura od ženskih likova |
Edited by - Bruce Springsteen on 16/01/2012 20:56:05 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 16/01/2012 : 22:25:41
|
Nego,sto mislite vi o Ferijevoj boljci sto se tice crtanja zena?
Kakva boljka? Crta zene izrazito lijepih crta lica, podsjecam npr. na Shyer
ne treba da ih crta kao neke sex bombe iz playboya, ipak je radnja stripa rani 19 vijek. |
Edited by - King Warrior on 16/01/2012 22:28:21 |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 16/01/2012 : 22:51:27
|
Ona i Zagor su taman jedno za drugo,pravi puritanci.
Vidis da i sam kuzis, zasto je ona i te kako bitna! Gdje bi Zagor s jednom prevrtljivom Gambit? Ili s opasnom Madame Laveau? Dobro i Virginia dolazi u obzir, ali vidi se da tu nema neke dublje veze. |
www.epicentercomics.com |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 16/01/2012 : 22:52:13
|
ne treba da ih crta kao neke sex bombe iz playboya, ipak je radnja stripa rani 19 vijek.
Dapace, meni nista ne fali ni Ferrijevoj Fridi! |
www.epicentercomics.com |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Posted - 16/01/2012 : 22:58:35
|
ne treba da ih crta kao neke sex bombe iz playboya, ipak je radnja stripa rani 19 vijek.
Laurenti i Dela Monika to rade najbolje. Pa sto ako je 19.v.,tada zene nisu imale obline kao sad? Ferijeve zene odgovaraju Komandantu Marku. |
|
|
ddeki
Advanced Member
3436 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18879 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 17/01/2012 : 10:39:15
|
Ovo nije dobro ddeki. Užad može biti crvenkasta (točnije narančasta) jedino u slučaju da je sunce na zalasku. Pokušaj sa bijelom sa sivkastom nijansom ili lagano smeđom za stariji izgled. Zapravo bolja je smeđa zemljasta boja jer je jedro sivo.
More ne odgovara. Nacrtano je iz žablje perspektive a ti si postavio kao da je iz ptičje. Ovako se odaje dojam kao da brod tone, odnosno već je potonuo budući da su valovi toliko zgusnuti.
Ovo ostalo je u svakom slučaju bolje nego u plastičnom Bonelliju. |
Bok, kako si.
|
|
|
ddeki
Advanced Member
3436 Posts
Posted - 17/01/2012 : 11:28:06
|
quote: Originally posted by Cromwell
Ovo nije dobro ddeki. Užad može biti crvenkasta (točnije narančasta) jedino u slučaju da je sunce na zalasku. Pokušaj sa bijelom sa sivkastom nijansom ili lagano smeđom za stariji izgled. Zapravo bolja je smeđa zemljasta boja jer je jedro sivo.
More ne odgovara. Nacrtano je iz žablje perspektive a ti si postavio kao da je iz ptičje. Ovako se odaje dojam kao da brod tone, odnosno već je potonuo budući da su valovi toliko zgusnuti.
Ovo ostalo je u svakom slučaju bolje nego u plastičnom Bonelliju.
Sto se tice boje uzeta pogledaj naslovnicu ZG_ZS_465. Tu je dan a uzad su narandzaste boje. Ono sto hocu da kazem je da ovo nije realizam i da boje pojedinih objekata ne moraju da odgovaraju stvarnim bojama. Barem ja tako gledam na strip. Ovo sa morem te nisam razumeo. Znam sta je zablja perspektiva, ali stvarno nemam ideju kako bih to na ovoj slici izveo. Ako mozes na ovom primeru da mi pokazes da vidim bio bih ti veoma zahvalan. |
http://ddeki.deviantart.com/gallery/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153 |
Edited by - ddeki on 17/01/2012 11:28:51 |
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 17/01/2012 : 11:40:57
|
Meni se ovaj koloring bas dopada. Mislim da ne bi trebali da obracamo paznju toliko da li je ovo realisticno toliko ili onoliko...ipak je to strip, nije uljana slika u stilu realizma...stoga su umetnicke slobode su dopustive... Meni recimo ovaj gore Zagor uopste nije realan...ali to je crtez i stoga je to dopustivo... |
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Posted - 17/01/2012 : 13:02:26
|
quote: Originally posted by ddeki
Sto se tice boje uzeta pogledaj naslovnicu ZG_ZS_465. Tu je dan a uzad su narandzaste boje. Ono sto hocu da kazem je da ovo nije realizam i da boje pojedinih objekata ne moraju da odgovaraju stvarnim bojama. Barem ja tako gledam na strip. Ovo sa morem te nisam razumeo. Znam sta je zablja perspektiva, ali stvarno nemam ideju kako bih to na ovoj slici izveo. Ako mozes na ovom primeru da mi pokazes da vidim bio bih ti veoma zahvalan.
Eh sad, u ZS je užad narančaste boje no po tome si onda i sjekiru trebao obojati u crveno, zar ne? Mislim zar trebamo spominjati ''Dnevnikove'' greške. Pogledaj istu (ispravljenu) naslovnicu u Extra seriji pa usporedi. Evo budući da imam vremena slikao sam svoju štrikove http://i40.tinypic.com/2hp2hw3.jpg Mislim šteta mi je vidjet takve greške jer vidim da imaš volje i znanja. Recimo onaj koloring što si napravio za ''sablasni voz'' je odličan! Radije bi da Bonelliju koloriraš ti nego oni sami jer njihove naslovnice ponekad kao da je kolorirao robot daltonist.
A ovo za perspektivu, dobra ti je ideja ali ne ''šljaka''. Evo nacrtao sam u pola minute pa se nadam da ćeš pohvatat. http://i39.tinypic.com/34zlezc.jpg
@Željko Ferri: molim te... |
Bok, kako si.
|
|
|
ddeki
Advanced Member
3436 Posts
Posted - 17/01/2012 : 13:16:10
|
quote: Originally posted by ddeki
Sto se tice boje uzeta pogledaj naslovnicu ZG_ZS_465. Tu je dan a uzad su narandzaste boje. Ono sto hocu da kazem je da ovo nije realizam i da boje pojedinih objekata ne moraju da odgovaraju stvarnim bojama. Barem ja tako gledam na strip. Ovo sa morem te nisam razumeo. Znam sta je zablja perspektiva, ali stvarno nemam ideju kako bih to na ovoj slici izveo. Ako mozes na ovom primeru da mi pokazes da vidim bio bih ti veoma zahvalan.
Eh sad, u ZS je užad narančaste boje no po tome si onda i sjekiru trebao obojati u crveno, zar ne? Mislim zar trebamo spominjati ''Dnevnikove'' greške. Pogledaj istu (ispravljenu) naslovnicu u Extra seriji pa usporedi. Evo budući da imam vremena slikao sam svoju štrikove http://i40.tinypic.com/2hp2hw3.jpg Mislim šteta mi je vidjet takve greške jer vidim da imaš volje i znanja. Recimo onaj koloring što si napravio za ''sablasni voz'' je odličan! Radije bi da Bonelliju koloriraš ti nego oni sami jer njihove naslovnice ponekad kao da je kolorirao robot daltonist.
A ovo za perspektivu, dobra ti je ideja ali ne ''šljaka''. Evo nacrtao sam u pola minute pa se nadam da ćeš pohvatat. http://i39.tinypic.com/34zlezc.jpg
@Željko Ferri: molim te...
Po ovoj slici se onda more i ne vidi ili gresim? Meni je sa morem efektnija slika nego da bude samo nebo. |
http://ddeki.deviantart.com/gallery/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Posted - 17/01/2012 : 13:25:57
|
Sigurno da je efektnije ali je nepravilno (osim u slučaju da je brod potonuo). Vidiš da je na ovoj slici od Chiarolle kut gledanja isti kao i u Zs 465/Lu 78. A na njima mora nema jer ga niti ne može biti. |
Bok, kako si.
|
|
|
ddeki
Advanced Member
3436 Posts
Posted - 17/01/2012 : 13:35:46
|
Sigurno da je efektnije ali je nepravilno (osim u slučaju da je brod potonuo). Vidiš da je na ovoj slici od Chiarolle kut gledanja isti kao i u Zs 465/Lu 78. A na njima mora nema jer ga niti ne može biti.
Prvobitna zamisao je bila ova (radna verzija sa promenjenom bojom uzadi), ali me je onda zbunila ona crna senka koja se vidi dole, pa sam se zato odlucio da se vidi more.
Dakle evo radne verzije sa promenjenom bojom uzadi:
|
Edited by - ddeki on 17/01/2012 13:36:49 |
|
|
Brdar
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
Posted - 17/01/2012 : 13:42:02
|
Uloga u pustolovno ljubavnoj avanturi. Jedna od najvaznijih zenskih uloga do dan danas. Tacno je da ona nije glavni kriminalac ili slicno oko koje se radnja vrti, ali tu i nije poenta. Njen nastup je ostavio tako veliki utisak da do dan danas vazi medju fanovima kao glavna Zagijeva treba, pored cinjenice da se u ca. 30 godina samo dvaput pojavila.
A nakon toga, jos jednom se, iako nakratko, pojavila u ''Povratak Kandraxa/Vjecni rat'' |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Posted - 17/01/2012 : 13:46:15
|
Ona koju si prvu postavio je bolja. Kao što rekoh samo makneš more i promijeniš boju užadi (ova boja koja je na radnoj verziji je dobra) i to je to.
Radna verzija ima preoštre boje i premusava je a i oblaka nema. |
Bok, kako si.
|
|
|
Topic |
|